Bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doc
    CBC Senator
    • 25.08.2006
    • 240
    • BGD/KG

Re: Bahato parkiram

vec danima zaboravljam da okacim ovog genijalca...
    posmatrao sam ga kako se parkira i skrenuo mu paznju da je to u najmanju ruku bezobzirno prema drugim vozacima, no nijega interesovalo

Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• danil80
      CBC Član
      • 23.04.2009
      • 51
      • Beograd

sve je po propisima, on je zauzeo jedno parking mesto, nije dva a to sto su mu kola prc to vec nije njegov problem da se kamion parkirao verovatno se ne bi bunio i stavljao njegove slike a taj lik je ocigledno kompleksas, pa se siri na taj nacin, sta ces kad nema para za normalna kola pa mora na neki nacin da bude "veliki".. razumem ga... jadnicak.

Comment

• kuntalo
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2007
        • 342
        • Predgradje

Stvarno ne vidim u čemu je problem ovoga puta. Čovek ne plaća pola, već celo parking mesto.
        Save the Panda!

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

Ovo moze u knjigu za obuku vozaca kao primer ispravnog parkiranja.
          "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• GadGet
            CBC Senator
            • 15.08.2007
            • 206
            • Nbgd, Vozdovac

A u cemu je ovde problem???

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

A vi ga ne biste psovali da ga vidite ovako parkiranog? Da vam zafali jedno pola metra parkinga koje je on bez razloga ostavio ispred sebe, ne biste mu spomenuli zensku rodbinu? Vazi, kome samo pricate te price, ne znam samo...

Problem je u tome sto auto od 2m namerno parkira 2m od ivice, iako bez problema moze da se pomeri napred, i time oslobodi dodatni prostor iza sebe. Mozda ce bas tih 2 metra da bude dovoljno nekom drugom da se uparkira, u kombinaciji sa "ostatkom" prostora od nekog od mesta iza...Zamislite kad bi svi vozili auta od 3m, i parkirali se na sredinu parkinga od 4m, i onda imas po 2m prostora izmedju parkiranih auta, na parkiralistu gde moze da stane 20 auta, stalo 10.

Drugim recima, gleda covek samo svoju gu**** a boli ga uvo za ostale. Nije u prekrsaju, ali ne mora ni da bude - nije solidaran i ovako moze da se parkira samo NAMERNO, sto znaci da je i bezobrazan, eto to je problem. Ali ne, ja platio celo mesto, ima da ga iskoristim i nekome drugom napakostim, super logika...
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

Kako vam nije jasno? Trebao je da ga parkira uz drvo i veze za isto!

Ima kod mene jedan Smart, i pored toga sto moze auto da parkira i ugura negde gde je besplatno parkiranje (kao sto 2/3 komsiluka radi), covek redovno placa parking na mesecnom nivou i najcesce parkira na obelezenom mestu. Niti mi smeta zbog toga, niti samljut na njega kada ja ne mogu da nadjem parking koji isto tako placam...

Ja sam za to da se postuju iscrtana mesta, da svako ko nagazi liniju ili zadje na drugo parking mesto plati kaznu i sl. Znam da se 206 nece sloziti sa tim
                Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Nece da se slozi jer je to ordinarna glupost, neprimenjiva bilo gde, a pogotovo ne u Beogradu sa hronicnim nedostatkom parking mesta. Pored toga, jos imate nesolidarne magarce koji se parkiraju kao ovaj sa Smartom, i onda, neizbezno, imate situaciju da nadjete parking mesto sastavljeno od 2 iscrtana mesta - parkiram se tu, i u prekrsaju sam zato sto sam parkirao preko linije??? A onih 20 pre mene, nisu bili u prekrsaju, ili ja da platim za njihovu glupost? Ne lupaj molim te...

Dalje, kako da parkiram auto od 5m na mesto od 4m? Uostalom, uopste nije BITNA duzina parking mesta i podela parkinga na pojedinacna mesta, vec ukupna duzina parkinga - poprecne linije koje obelezavaju pojedinacna mesta su izmisljotina Parking Servisa za evidenciju placanja, ne sluze ama bas nicemu. Ono o cemu TREBA voditi racuna, i sto se u normalnom svetu gleda je :

- razdaljina izmedju parkiranih auta i vodjenje racuna da se ne parkirate tako da bespotrebno oduzimate i zauzimate parking prostor koji vam nije potreban, parkirajuci se na 2m od sledeceg auta ili kraja parkinga - vidi idiota sa Smartom za ilustraciju primera. Parkirajte se na 50cm, ne morate na manje od toga, ali nemojte ni na vise, imajte obzira i prema nekom drugom kome znaci tih metar vise koji ste zauzeli jer vas mrzi da se jos jednom pomerite unapred ili unazad
                  - razdaljina do trotoara, a ne parkiranje na metar od trotoara.

To je bitno, a ne neprimenjiva i debilna podela na pojedinacna parking mesta.

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

covek je parkirao u okviru linija predvidjenih za to. to sto je neko nacrtao prevelik okvir za parkiranje, nije njegov problem. da se ja pitam, kaznjavao bi sve koji se ovako ne parkiraju, vec slobodno procenjuju koliko tu jos moze da stane, pa mi se cesto desava da izlazim 10 minuta sa parkinga jer je onaj iza procenio da mi je dosta 7cm a onaj napred 2 cm.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Cherokee_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2009
                      • 802
                      • Novi Sad

Originally posted by 206
                      Drugim recima, gleda covek samo svoju gu**** a boli ga uvo za ostale.
                      Ovo je kljucna recenica za 99% vozaca u Srbiji.
                      Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Ja ne verujem sta vi pricate.

Koje bre linije predvidjene za to, pa one sluze ISKLJUCIVO PARKING SERVISU za pribliznu evidenciju gde ste parkirani, ne da vam govore GDE da parkirate u odnosu na auta ispred i iza vas?!!? Kako ste se parkirali pre nego sto su postojale te linije za pojedinacna mesta? Da li ste i tada parkirali kao poslednji samozivi magarci i ostavljali po 2m ispred i iza, i koju ste mu familiju spominjali kad vidite nekog tako parkiranog, razbaskarenog preko prostora gde mogu da stanu 2 auta?

Linije su iscrtane tako jer su nekako morale biti nacrtane, da li 3,4,5 metara, svejedno - vase je da parkirate tako da ne smetate drugome i da NE ZAUZIMATE vise prostora nego sto vam je objektivno potrebno, to je osnovna solidarnost pri parkiranju u gradu. Ko to ne kapira, ne znam sta da mu kazem, bolje da cutim da ne lanem...

U gradu se placa NAKNADA parkiranja, a ne ZAKUP pacele 4x1.5x na odredjeno vreme, vi to izgleda slabo shvatate...? Po principu "e, ovo u okviru iscrtanih linija je moje i SAMO moje u sledecih sat vremena" moze na seoskoj livadi da se parkira, u gradu nam tom logikom ne bi bilo dovoljno 10x vise prostora nego sto ga sada ima. I zalosno je sto ima, ocigledno, mnogo ljudi, kojima je ovo sasvim normalno.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

a kome i koju familiju ja da spomenem u situaciji koju sam naveo? gde svi slobodno procenjuju koliko mi je dovoljno ispred i iza a koliko mi je dovoljno da udjem u kola?
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Instruktoru voznje koji ga je naucio tako da parkira, on/ona ne zna pa ne zna, a particija na pojedinacna mesta mu sigurno nece pomoci u tome, jer tome ni ne sluzi.

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

Svugde u EU pri parkiranju kada se pregazi linija(ako su mesta obelezena) i predje na drugo parking mesto-pada kazna.Na primer Norveska,znam tacno kako funkcionise parking sistem tamo,i kaznjava se zauzimanje dva parking mesta,a placeno samo jedno itd.Mislim da onaj sa Smartom nije nista lose uradio,nije on kriv sto u BG-u nema dovoljno parking mesta.Sa druge strane trebao je da se pomeri jos napred,i da napravi mesto za jos jedan auto,ali ne mora.Ne moze niko da ga natera jer je sve propisno uradio.E sad sto je Smart mali auto,to je nesto drugo.Ili jednostavno coveka ima strah da ce ga neko pri parkiranju zakachiti,pa je ostavio malo vise "lufta"
                              ja sam ovde imao problema na neobelezenom mestu sa motoristima.jednostavno sa motorom zauzme celo mesto.
                              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

ma da bre, kakva crna procena pojedinca. nema vece stoke od pojedinaca koji slobodno procenjuju pa mi auto izgleda kao da je pao sa litice, jer je ovaj procenio da ce se uvuci ali ipak nije uspeo a za uspomenu mi ostaje strafta ili dve celom duzinom.

Comment

Working...
                                X