Bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

Re: Bahato parkiram

@chubs
    pa u Francuskoj je do skoro bilo dozvoljeno da se malo auto i "pogura " da mozes da se uparkiras
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

A vidi ovako - ovaj Smart se parkirao skroz do ivice (napred) iza njega je stao jos jedan auto (Passat) koji je zauzeo 2/3 tog parkinga i 1/3 drugog parking mesta. Posle nekog vremena otisao Smart, i otisao auto iza Passata. Passat ostao na 2 parking mesta, ispred njega ne moze da stane niko, iza njega ne moze da stane niko. Ko je onda magarac?

Znam da je manjak mesta, znam da su mala, ali kada se red ne bi postovao bilo bi jos manje mesta.
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

pa onda bi neko slikao pasata i njemu bi se mi svi ovde zdusno nacestitali mile nove godine a i familije.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Paranoid
          CBC Senator XXL
          • 13.01.2009
          • 622
          • Beograd
          • Fiat 131 1300

Ajde ovako : sve je puno i smart hoce se uparkira... i vidi na kraju prostor taman toliko za smarta da se uparkira ... i sta sad nebi se uparkirao ?
          Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Jedini nacin da svako parkira u okviru predvidjenog parking mesta kod nas je da se svako ogradi betonskom ogradom. Mani me Norveske i zemalja gde infrastruktura, odnosno broj raspolozivih parkinga prati broj automobila - govorim o Srbiji i Beogradu pogotovu u kome imas 10x manje parkinga nego sto je neophodno, pogotovo u krugu 2-ke, i postoji vreme kada je NEMOGUCE pronaci parking. I onda naletis na nekog ko u opstoj guzvi parkira ovako kao ovaj magarac, jer, eto moze mu se jer tako ne krsi nijedan propis.

Drugim recima, ovaj sa Smartom mozda nije prekrsio nijedno pisano pravilo o parkiranju, ali je samoziv do j*** a svu vozacku kolegijalnost, obzir prema drugima koji muku muce sa parkingom, elementarnu kulturu i solidarnost je ostavio kod kuce...Nije kriv sto nema parking mesta u Beogradu, ali sam siguran da je upoznat sa tim problemom i da ovakvo ponasanje kao njegovo sigurno ne pomaze, odnosno sam je deo problema. Ako nisi resenje, onda si deo problema, ne mora da pogorsava stvari time sto ce da se ponasa kao da je sam u ulici.

Osim toga, po Norveskoj i EU, svi parkinzi su iscrtani kao pojedinacna parking mesta, je'l?

Ne pricam o hipotetickim situacijama, SBBKBB sa Pasatom i slicnim - govorim o ovom, ociglednom primeru, jer jasno je da ispred njega, do ivicnjaka, nije stajao niko, i savrseno ga boli uvo za to...

Poenta parkiranja u gradu, makar u Beogradu, je maksimalno iskoristenje raspolozivog mesta, uz vodjenje racuna da i ispred i iza vas treba neko da se parkira, odnosno da zauzmete samo onoliko mesta koliko vam je apsolutno neophodno. Evo vam primer: automobil od 5+m ne mozete parkirati unutar oznacenih linija za 1 mesto, ni blizu. Parkirate se, zauzmete 1+1/4 parking mesta. Platite parking, samo jedan, jer 2 u isto vreme nije moguce platiti sve i da hocete, znaci da naplata za auta preko gabarita nije ni predvidjena da funkcionise po principu da platis onoliko mesta koliko zauzmes. Po vasoj logici, sta je ispravno - naplatiti takvom autu (kojih ima koliko hocete) kaznu zato sto nije parkiran unutar gabarita iako je to NEMOGUCE? Takodje, sad ostatak parking mesta od one 1/4 od sledeceg koje je zauzeo ne treba da iskoristi niko, nego da ostavi taj prostor praznim i da trazi sledece? Ili je sasvim normalno u okviru okolnosti iskoristiti sav raspolozivi prostor i parkirati se na normalnoj udaljenosti od tog auta, iako mozda necete biti unutar gabarita jednog iscrtanog mesta?
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

Naravno da bi, za to je i napravljen i kupljen - da se uvuce na malo prostora kao vec nema normalan parking Ali ako ima mesta na kraju za njega, neko je opet lose parkirao

Stvar je u tome da vidim svrhu iscrtanih mesta, cak bih voleo da su sva mesta obelezena i da se postuju, jer kada neko prekine niz onda nastaje haos i nakraju opet bude manje mesta nego sto ih je iscrtano. Ovo tvrdim jer sam doskora ziveo okruzen ulicama i parkingom kao sto je na fotografiji sa Smartom.

druga je stvar sto bi mesta mogla da budu malo duza ili sto ih nema dovoljno...
              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

nije prekrsio nijedno pisano pravilo o parkiranju
                ovo je najvaznije u celoj ovo prici. i rest my case.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• kuntalo
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2007
                  • 342
                  • Predgradje

Originally posted by StudentBGD
                  A vidi ovako - ovaj Smart se parkirao skroz do ivice (napred) iza njega je stao jos jedan auto (Passat) koji je zauzeo 2/3 tog parkinga i 1/3 drugog parking mesta. Posle nekog vremena otisao Smart, i otisao auto iza Passata. Passat ostao na 2 parking mesta, ispred njega ne moze da stane niko, iza njega ne moze da stane niko. Ko je onda biiiip!?

Znam da je manjak mesta, znam da su mala, ali kada se red ne bi postovao bilo bi jos manje mesta.
                  Potpis.

Ne znam samo o kakvim hipotezama i teorijama se priča, pa gore opisan primer (by StudentBGD) je upravo situacija za kakvu se i 206 i zalaže. On bi, ukoliko sam dobro razumeo, da se vozač Smart-a pomeri skroz napred, kako bi napravio mesta za još jednog druga na drumu. Smart ode, Stojadin ode, ostane četvrti auto koji sada zauzima 2 mesta.
                  Save the Panda!

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Pa naravno da je tako. Bas taj metar prostora ispred Smarta do ivicnjaka je metar izgubljenog parking prostora u periodu koliko je Smart tu dugo parkiran, u situaciji kad metar u gradu gde fali par desetina hiljada parking mesta ITEKAKO znaci. Ali nekome je ocigledno logicnije da uprkos tome sto grad place za parking prostorom, treba traciti prostor kako biste se parkirali "po propisima" za koje, i da ih prekrsite, ne postoji sankcija?

Stvar je u tome da vidim svrhu iscrtanih mesta, cak bih voleo da su sva mesta obelezena i da se postuju
                    A ko ne bi? Vidim im i ja svrhu, ali u uslovima kakvi su u Beogradu po pitanju parkinga, to je potpuno nemoguce ispostovati i apsolutno je neprimenjivo. Jedino ona betonska ograda i to je to...

druga je stvar sto bi mesta mogla da budu malo duza ili sto ih nema dovoljno...
                    Pa o tome i pricam. Iskoristite maksimalno ono sto imate, kad vec nema prostora, umesto da izigravamo Evropu kojoj ni blizu nismo, i parkiramo kao magarci, kao da imamo parkinga na pretek.

Ono sto je najvaznije u celoj ovoj prici je da pisana pravila parkiranja, kao i veliku vecinu zakona u ovoj tuturutu drzavi, pisu idioti koji nemaju veze sa zivotom i stvarnim svetom oko njih, ili ih jos cesce prepisuju odnekud gde je situacija TOTALNO drugacija. I kad takve propise primenis na nase okolnosti, neizbezno dolazis u situaciju da su nam propisi kobajagi ispostovani, a svuda okolo HAOS.

Stoga, gospodin sa Smartom je najocigledniji primer bahatosti i samozivosti. A najgore od svega je sto bi vas 99% opsovalo na keca da ga vidi ovako parkiranog bas kad se vrtite po kraju vec pola sata trazeci parking i treba vam bas tih pola metra koji njemu ama bas nista nisu znacili. I vrlo dobro razumete sta vam pricam nego mudrujete bez veze...

Comment

• gorans
                      CBC Senator XXL
                      • 09.03.2010
                      • 1525
                      • Beograd

Na konkretnom parkingu ima lepo obelezena 3 mesta.Da li ces tu parkirati smarta ili nekog Cadilaca od 6m nije vazno.
                      @206@ ti bi podrzao kada bi na ovaj parking ljudi smestili 3 smarta i 2 Yuga?

Comment

• kuntalo
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2007
                        • 342
                        • Predgradje

Gospodin sa Smart-om je parkirao savršeno. To što je u ovoj zemlji svako selektor reprezentacije i svako tumači propise u zavisnosti od toga kako je sinoć spavao, jeo i je.ao (ili bio je.an), druga je stvar. Ko god pored ovako parkiranog automobila, bio to Smart ili Linkoln, prođe izrazivši nezadovoljstvo, savetujem mu da odustane od vožnje odmah, bolje je za zdravlje.
                        Save the Panda!

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

Ni u Norveskoj,ni u EU infrastruktura ne prati broj auta,jednostavno je malo parking mesta.I nisu sva mesta obelezena,vec sam napisao da sam ja imao problem sa motorima u ulici gde zivim.Ali gde je obelezeno,svako zauzimanje dva parkinga je kaznjivo.O tome pricham.Krug 2-ke nije nista gori od 1 Bezirka u Bechu gde ja radim i idem na posao svaki dan.isti je slucaj.mada kod nas se vozachi Smarta parkiraju drugachije, gore na fotki je se on ladno mogao parkirati i popreko izmedju dva auta na primer.Da je vozac Smarta samoziv,jeste,ali nije on kriv sto parking mesta nema dovoljno.Ali sa druge strane ima i onih koji misle da mogu svugde da se parkiraju ,pa malo zakachi moj auto,malo tvoj,i auto posle godinu dana ima vise ogrebotina i ulubljenja nego da je prosao Solunski front.U delu gde zivim,je besplatno parkiranje pa opet nema idiota koji se parkiraju tako da nema sanse da udjes u svoj auto,ili da ti treba pola sata da izadjes a da ne ostetis ili svoj ili tudji auto.zasto?pa ili ce popiti kaznu ,ili ce mu neko izbusiti gume.da moram da povezem dete u bolnicu ili bilo sta drugo i da ne mogu da udjem u auto jer je neko procenio da eto moze da stane tu ...
                          "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Pa kod nas nije kaznjivo, i uprkos tome sve svi parkiraju maksimalno bahato cim god im se ukaze prilika jer ih BOLI UVO za sve osim za sebe same, i to je ono sto mi kod ovog Smarta smeta. Pustite me toga sto se ljudi parkiraju jedni drugima na branik, i to je vid bahatosti, i ne vidim kakve veze losa procena pri parkiranju i cukanje na braniku ima sa ovim? To je situacija za sebe. Osim toga, SVI parkinzi u BG su "parcelisani", nemas onu varijantu gde je nacrtana crta iz ivicnjak, bez poprecne granice za pojedinacno mesto.

Ja bih podrzao bilo koju varijantu u kojoj je cela duzina parkinga, od ivicnjaka do ivicnjaka, popunjena automobilima, izmedju kojih je ostavljeno taman toliko prostora da se normalno isparkiras, ni manje ali ni VISE od toga - naravno, to NE opravdava ni situaciju da vam se neko nabije 2cm u branik, i to je bahatost svoje vrste (koja ce se cesce desiti ako striktno budete postovali "propise" i parcelaciju mesta, zar ne?) U situaciji sa raspolozivim parking mestom u gradu, odnosno nedostatkom istog, savrseno mi je nebitna "parcelacija" na pojedinacna mesta (koja se posle 10-ak markiranja svejedno izgubi pa se svejedno parkiras "na pola") jer ne dovodi ni do cega osim lakse evidencije parkinga za Parking Servis (a za njih me tako zabole cosak ako im otezam posao) i gubljenja raspolozivog parking mesta.

Gospodin sa Smartom je parkirao savrseno po propisima i masimalno nekorektno i samozivo apsolutno gledajuci samo svoje du**. To moze da bude OK negde gde imate javne garaze na svakom cosku i dovoljno parkinga, ali ovde ne. To sto su propisi takvi kakvi jesu ne znaci apsolutno NISTA, jer to nije ni prvi ni poslednji propis koji u Srbiji apsolutno NE MOZE da bude primenjen jer zahteva preduslove koji ovde NE POSTOJE, sto samo po sebi znaci da je LOS.

S druge strane, sto se mene licno tice, svako ko pored ovako parkiranog automobila prodje u situaciji kad se oko njega svi parkiraju jedni drugima na krovu jer prostora nema ni za lek, i ucini mu se savrseno normalnim jer covek "postuje propise" cija je primenjivost pod velikim znakom pitanja - ili je samoziv kao i ovaj iz Smarta, zivi na selu gde nema nikakvih problema sa parkiranjem, ili jednostavno voli da lupa kontru, cetvrto ne vidim.

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

206,

Morate malo šire shvatiti šta čovek hoće da kaže, 125% je u pravu!!

gorans je u pravu i nema šta da se kaže. Ali '206' ima koncept koji je zaista O.K.
                              Vidite, nije on čovek rekao da treba (ili da bi moglo) da se natrpa 5 automobila (jer treba i da su posebni) nego da svako od nas treba da učini maksimum, pogotovu kada ga ništa ne košta. Konkretno je vozač Smart-a trebao da se pomeri napred jer ga NIŠTA NE KOŠTA. Da li će se stvoriti prilika da se na 3 mesta parkira 4 vozila, nikad se ne zna ali ako svako radi kako hoće čest je slučaj da će se uparkirati tek 2 vozila (ili u proseku 2,75). Ako se parkira 3,25 pa pola x hiljadu takvih mesta eto 500 novih parking mesta.
                              Pošto lično živim u malom gradu ne parkiram često u tesnom prostoru (pa nemam ni iskustva). Znači ne parkiram baš izuzetno dobro (treba mi 5,5m za keca a veštiji mogu i u manje) a parking mesta se prave za takve (prosečne) vozače (po pitanju parkiranja). Mislim tako i treba ali često zaista može na 5 mesta da bude i 6 automobila a ako ništa ne košta zašto da ne.

U jednom stranom gradu sam (sam centar od centra) sam video slučaj da su parking mesta tek nekih 4,5 do 5m. Gledam kako će tip da iziđe kada mu je auto iza na 0,3m a stub ispred na otrpilike toliko (ukupno 0,5 do 0,7m slobodnog prostora). 1-2-3 ode čovek! Treba imati malo i iskustva i pravi auto verovatno ali ako bi svi dali sve od sebe sigurno bi bilo bolje svima.
                              Naravno i X9 je u pravu i ne treba preterivati. Ne čini ono što ne bi sebi! Sve je u dobrom balansu.

Zadnji post '206' nisam uzeo u obzir jer je uleteo par trenutaka pre 'pošalji'.
                              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• The Stig
                                CBC Senator
                                • 24.09.2009
                                • 201
                                • Beograd

Comment

Working...
                                X