A to si bio u obavezi da platis prenos u roku od 15 dana od ugovora? Malo kazne, malo zatezne kamate, malo ovo, malo ono...
Jeftinoca prava......
pa zbog toga mi koristi punomoc i njega imam od pre referenduma validnog overenog u sudu nepokazujem ja panduru kupoprodajni ugovor, ali ce on biti neophodan prilikom preregistracije kao dokaz da ste kupili auto pre referenduma
Nisam pricao o kontroli od strane policije u saobracaju.
Samo potvrdjujes ono sto sam napisao. Porez treba da se plati u roku od 15 dana od potpisivanja ugovora, a ako nije placen onda idu one zatezne kamate i ostale gluposti.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Ne znam sta ko ocekuje od ugovora, sklopljenog sada vec u drugoj drzavi..i kakva "prava" u ovoj nasoj drzavi da se "ostvare" sa papirom, neoverenim, nevalidnim, bez "uvodjenja" u sistem administracije, overom, porezom, taksama...
Elem, to je ono "sebicno" sto celu problematiku zagorcava, komplikuje. Svako gleda svoju pozadinu, i ocekuje da ce se doneti propis, uredba, "uslovljena" nekim datumima, ako je lice... pre datuma...onda MOZE...bla
E pa sipak, takav papir nece ni Velja predloziti, pa makar ostao bez poslanika.
Umesto da se SVI borimo, za OPSTE principe, logicne, da se dozvoli uvoz, i iz Tanganjike, ako treba, vozila koja zadovoljavaju, recimo bezbednosne ili neke posebne tehnicke karakteristike, bez "kratkorocnih" uslova kao euro3, ako je problem "velike potrosnje" i spoljnotrgovinskog balansa, neka se postavi gornji limit cene, npr da se kupuju vozila do 3-5000€, ili ogranici broj po godini, da moze jedan covek da pazari jedno vozilo, polovno, u 3 godine (auuu ala bi se sverceri obradovali), mi se BORIMO da trenutni "problem" resimo, a posle, naci ce se vec neka zanimacija.
Malo neozbiljno, da ne koristim izraze tipa jajarenje... Tako ipak ne bi trebala drzava da funkcionise, pojedinci mogu, stvar licnog izbora.
A sada je "prilika" da se uz "crnogorce" uradi nesto vise za sve, poboljsa situacija, konacno pocne da se radi na "spustanju" proseka godina auta, poboljsa bezbednost, ionako se gine kao u omanjem ratu...
Odmah po rešavanju ovog nazovi CG problema, moramo pratiti evropska rešenja u ovoj oblasti, ne zato što sam iznenada postao njihov obožavalac, već jednostavno da ne bi postali(ostali) njihova deponija!
deponija jesmo ili nismo u zavisnosti od stepena razvijenosti i stepena bogatstva pojedinaca i opsteg bogatstva drustva koje moze da plati odredjeni nivo standarda.
trajno resenje nije u administrativnim zabranama (uredbama) kao nekakvim zastitama vec u sistemu koji favorizuje povecanje razvoja (i to odrzivog) sa povecanjem bogatstva pa ce i pojedinci imati manje muka/dilema sta da odaberu.
deponija se i inace resava novcanim i jasnim sistemom evaluacije vozila i adekvatnim taksiranjem prema kategoriji, po cisto tehnickim osobinama bez godista, kubikaze, zemlje porekla, euro xx i slicno.
svako moze da kupi sta god hoce kao polovno ali i da plati kao obavezu ekolosku taksu.
ne treba matematike vise od 2 osnovne da se brzo ukapira da se vise isplati kupiti cistiji auto (voz, avion, kamion, ...) koji je noviji i skuplji nego prljaviji i jeftiniji a onda zestokim taksama svake godine placati dozvolu za upotrebu.
ovo sa euro 3 je smejurija kada u isto vreme je dozvoljena prodaja NOVIH euro 1 vozila.
Ta prica o "cistoci" i ekologiji je naivna i nerealna, da ne kazem nepotrebna. Na prste se moze nabrojati industrija sa filterima, pa nikom nista. Pancevo, Baric, Bor, sada Paracin, sutra Valjevo... Ima li koga? Mislim ko nesto "brine"...makar i za pare.
Drugo, i sa matematikom ili bez, za bilo kakvu kupovinu, potrebno je "istovariti" odredjenu kolicinu "kupila". Kojeg nema sa nasim standardom, ali to je "bolna" metoda i dugorocni projekat.
Trenutna situacija je prosek 250-300€, "traje" vec neko vreme i potrajace...
Naravno da ko ima para, prosek primanja, ne treba mu "propis", pazarice sto savremenije vozilo, ako nije neki patoloski slucaj..
Euro 3 je vec "istekao", bajat, pa ako mozemo da proizvodimo propise vredne par godina, mozemo i validne za desetak sledecih. I to primerenih situaciji, a ne Evropi i standardu njihovom.
Da li smo otpad, naravno, i to u svakom pogledu, negde vise negde manje. Da li zelimo to da promenimo, ili da "sakrijemo", mozda "iza" nekog kvazi-pozitivnog propisa, dilema je sad.
osnovni problem je potplaceni Dinkic od strane uvoznika delta, porshe, citi car i ostali i
Bubalo i zastava i ulozeni milioni dolara u rupu bez dna
kakva ekologija i evropska unija.
u Novom Sadu na sajmu ubedljivo je bila najprodavanija krs dacia logan i zastava 10 i yugo in, toliko o standardu potrosaca pa nije ni cudo sto su ljudi pribegli kupovini auta na cg da nebi morali da kupuju ova sr..a gore navedena jer za nesto bolje nema para
tacno tako ....dinkicevu stranku finansiraju ljudi iz delte i iz ko zna josh koje kuce...tako je i sa drugim strankama kad bi neko od nas imao uvid ko koju stranku finansira mozda bi nam i neke odluke bile jasnije
U pravu ste, ali "glasnim" izvikivanjem, bez nekih "dokaza", mozemo svi zajedno da im pljunemo pod prozor. Ili da se "polarisemo" u ovakvim "referendumima", pa da im pravimo jos vecu korist, na duze vreme, ili suprotno, da, uz "crnogorce" kao masu "nezadovoljnih", prisilimo "ekonomsku uniju dilera i politicara" da se malo "povuce", ili bar da pocne da se "povlaci". Jedino raja na politicare moze da ima uticaj, ili im prestaje mandat, inkasiranje, beneficije....
Kapitalizam (u nastajanju, kod nas) je u velikom "sukobu" sa demokratijom, i to treba koristiti, nezadovoljni pojedinac moze samo da kuka i kmeci.
Ako zaista misliš da masa(gradjani) može nešto da promeni onda si u velikoj zabludi ili si ne daj Bože naivan!
Šta misliš kako je nastao i "spontano" nestao "Narodni pokret Otpor"???
Sve je u ovom svetu relativno osim interesa...........
Veruj mi, kao predsednik mesnog odbora jedne stranke, u vlasti,, jako se razumem, bez trunke naivnosti. Svako "zaboravljanje" naroda, jako kosta, svako "lazno obecanje" se "olupa" o glavu.
"Organizovane" aktivnosti, "proizvodnja" Otpora, bili su deo sirih priprema i obuke. Da bi se naucili i na primeru pokazali rezultati "profesionalne" (bolje receno vrhunske) politike.
Tada je bilo jos vise skeptika, a politicari "plupismeni", sto se politike tice.
A znam da je 100000 ljudi "opaka masa", plus poznanici, prijatelji... Sa toliko "glasova", mogao bih da "osvojim" vlast u bar cetiri beogradske opstine ili desetek manjih, po Srbiji, a to moze da bude i region. To jako dobro zna i Dinkic, i Ceda.....
Ne zeli niko da rizikuje gubitak partijske infrastrukture, zbog tvrdoglavosti ili kratkorocnog interesa (recimo dil-a sa nekim "uvoznikom") posto mu "interes" prestaje kada ne bude "faca".
Comment