Originally posted by TAZZZBOY
PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih
Collapse
X
-
Velja Selja se busa u grudi da je zaštitnik Šumadije, ako pusti preregistraciju Zastava neće prodati 3 juga mesečno jer će baš da se
uvoze kola do 3000 eura. O tome niko ni da zucne,a Kragujevac je već
gladan,važno da ih Velja voli i da glasaju za njegove.
Koliko ja znam, auta koja su na CG tablama su uglavnom starija od 10
godina, a Interpolova baza nema tako stara vozila te naša policija ne može da proveri da li se traže u matičnoj državi, ili tamo nisu odjavljena.
Nemaju podatke o tome da li je zaista vozilo registrovano u CG pošto
nemaju komunikaciju sa njima, tako da to ne bi ni proveravali. Setite se
kako je bilo, kupoprodajni ugovor od agencije,koji možeš napraviti na svakom ćošku,ko fol, samo da je do tog i tog datuma, tehnički i taxe.
Tako da, nažalost, većina tih krševa bi bila registrovana ovde, da nas
truju i ubijaju. Naravno, ja sam da se i Zastavi zabrani da prodaje vozila
bez katalizatora,patriotizam je patriotizam, a astma je astma."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
Comment
-
-
Provera vozila je moguća (CG) ali ne direktno u realnom vremenu već se zahtev upućuje MUP CG.Provere idu i za druge zemlje ali preko Interpola.Nije to nikakav problem ali zahteva vreme.Auto koji je u proveri mora biti privremeno oduzet i pod nadzorom do okončanja provere.
Služba je opremljena kadrovski i tehnički da može da otkriva i veštači sve vrste falsifikata, pa i saobraćajne dozvole.Mada, prvi kontakt mora da obavi policajac na terenu, odnosno da posumnja u valjanost isprave.Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
cekaj,pa nemogu da verujem. Citam i kontam da ako ja vozim auto sa CG tablama i ovi nasi panduri me zaustave i nemogu da provere da li je to auto kradeno negde u svetu i da li su to uopste papiri od njega. Mislim to su uglavnom po deset godina stari automobili i sada oni neznaju da li sam ja samo nasao jos jedan auto istog tipa i boje na CG tablice i samo platio liku da mi izvadi duplikat saobracajne i tablica i sa njima vozio? I jos gluplje je sto se ljudi bune da dodje do preregistracije da bi to mogli i da nastave?
A ja sam mislio da sam samo dva puta sje.an sa tim CG tablama jer kada sam prodavao hondu bili su aktuelni crnogorci pa sam spustio cenu a sada kada hocu da kupim drugi auto cene opet skacu jer nema vise crnogoraca!
Comment
-
-
Po ovome sto kazete , kao i @LaMar ja jednostavno ne mogu da verujem u neozbiljnost cele situacije .. prakticno bi sabiranjem 2+2 mup Srbije imao osnovanu sumnju da privremeno zapleni "svaki" auto na CG table koji se vozi u Srbiji .
Mogucnosti "kloniranja" saobracajne dozvole , tipa 5-6 automobila na iste tablice , kupovinu negog bezveze auto i voznju na "opranu" saobracajnu i iste tablice ... mislim kada meni padaju ovakve banalne ali izvodljive ideje na pamet , mozete misliti sta radi neka uigrana ekipa .STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828
Comment
-
-
pa evo price o uigranoj ekipi ali je fora sa automobilima sa kosova. Neka bude anonimna ali je dovoljno reci da iz okoline kragujevca 1 covek (samo jedan) je odgovarao pred sudom zbog registrovanja preko 1000 automobila na njegovo ime. Lik je izbeglica (prodao tamo sve albancima pa dosao ovde da ne da kosovo(morao sam da kazem ali ne unosim netrpeljivost)) pa je imao tamo nekog rodjaka i neznam tacno ali uvezu oni sve te silne aute i to za samo par radnih dana koliko je pustena preregistracija pa ih ovde rasproda i zaradi on tu dobro. Dosao mu crni petak pa sakupi on najbolje advokate iz kragujevca i pita "koliko kosta da ja ne lezim zatvor"...da ne duzim plati on 10000 evra i prodje sa nekom kaznom a racunajte da je na svakom autu zaradio samo 100 jevreja pa je
puna kapa a ja ostah
i na kraju zbog takvih ja nisam za preregistraciju a ne zbog nekoga ko je prodao matorog jugica da bi kupio matoru vektru!!!
EDIT 021 Ne citirati post iznad
Comment
-
-
Juce cuh na radiju da je vlada odbila izmenu postojeceg propisa ...
Ako sam dobro cuo, a uhvatio sam tekst u prolazu, onda nema nista od preregistracije po ministru za kapitalne mahinacije.
Za sta Velju boli uvo, on je svoje postigao, isprsio se da zastiti "naseg radnog coveka". Koliko je u dobio videcemo, jer kako je mozda dobio takve, tako je izgubio one druge koji bi ispali somovi. A posto de fakto nista nije postigao, lako moze biti da se bas dobro nasankao, nije dobio prve, a sigurno izgubio druge.
Videcemo posle izbora.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
Originally posted by comi 1342Koliko ja znam, auta koja su na CG tablama su uglavnom starija od 10
godina, a Interpolova baza nema tako stara vozila te naša policija ne može da proveri da li se traže u matičnoj državi, ili tamo nisu odjavljena.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Upravo zbog svih mogućnosti koje navodite(i onih drugih) državi jeste stalo da se ova nemoguća situacija reši.Kako će se rešiti videćemo.Provere podataka će se raditi detaljno i ako uopšte bude preregistracije nemojte da upotrebite ni jedan jedini dokument koji nije verodostojan jer će zaista biti problema.Obratite pažnju i na punomoćja koja eventualno posedujete jer i ona mogu biti predmet falsifikata(npr. zbog antidatiranja) kao bi se vozilo provuklo kao registrovano pre razdruženja SCG.Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Ma to je prica za neku zemlju iz bajke. Jednostavno, nista se nece dogoditi, problem ce se "zanemariti" i razvlaciti sledecih par godina(proces je uveliko "zapoceo", milicija cuti, svi slabo nesto...mlja, mlja..). Mozda se "samostalno" resi, prilikom zamene tablica, uzimanjima dvojnog drzavljanstva, ili prostim propadanjem automobila.
Za par godina, vlasnici ce se finansijski "oporaviti" (mislim na vecinu, a ne na nekoliko "besnih"), pa ce raznim nabavkama slicnih...uvoz karoserija...postoji puno nacina da "vreme" proguta problem.
Drzava, ovakva kakva je, moze da manipulise, sa ekologijom, ne sme pred izbore da "gnjavi" glasace, ne sme da se suprotstavi finansijerima (auto lobi)...najbolje da se "prica", kao razmislja se, a najbolje je da se nista ne "dira", pa kako "prodje", ne moze niko nista da im zameri, ni oni "za" ni oni "protiv"..
Ja se mozda ponavljam, ali "pravni vakuum" je omiljeni sport u drzavi Srbiji. Tako su ostali nereseni odnosi Srbije i CG, ono malo sporazuma i forme je nastalo pod pritiskom Evrope.
I tako stalno. Hajde da se nista ne pomera, upascemo u nepoznate vode, pa kada nas neko prignjavi, nesto se i izrodi, nakon dugotrajnih teskih pregovora.
Zasto, ni ja ne razumem, mozda je poenta u velikoj nesposobnosti uvazenih clanova, svih partija, koji su samo "dobri" za pricanje, a i to aljkavo rade.
Jednostavno, dugovecna navika, da se skupe "poslovi" i obaveze, pa da se to "krcka" bar 20 godina, do zeljne "pemzije", a da se nesto zavrsi, pa da se "ide dalje", za taj "sport" ima 99% protivnika, u svim strukturama.
Mozda nisu dovoljno placeni, o tome se jako brine.
Poz.
Comment
-
-
Po meni u ovom slučaju nema pravnog vakuma.To su jednostavno strana vozila koja naši gradjani bespravno koriste, a u najmanju ruku predstavljaju predmet carinskog prekršaja.To što neko nema tri čiste da inicira predvidjeni postupak odzimanja vozila i procesiranja predmeta, njemu na čast.Mi bi to bez problema odradili!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
To nisu tri ciste nego pola miliona glasova manje...
Comment
-
-
@TETAK: Mnogo ti "ne vidis", pa bi da "preseces" sa "nekim" pravom. A sta bi sa penzionerima, ni tu nije potpisan sporazum sa "stranom" drzavom.
A po kom carinskom propisu, kada ga nema, ni policija ne reaguje, posto nema "uputstva".
To sto bi ti malo da budes "car" pa da carujes, to je druga prica, mozda su i zatvori mali.
A ko to i za ciji "racun" i sta da "regulise", kada su i ustavnu povelju na silu potpisali, posto je EU bilo vise muka od "nerada"...
Poz.
Comment
-
-
Comment