koliko je potrebno vremena i para da se restaurira jedan americki auto.
koliki su problem delovi. koliko se cekaju.
Ako pricas za Srbiju onda verovatno dugo.
Ako je u pitanju bilo koje trziste, onda sam vidjao ljude kojima treba nekoliko godina ako rade bas detaljnu restoraciju i hoce da promene bas svaki deo na automobilu. Takvi automobili uglavnom na kraju ispadnu show cars i retko kad se voze.
A onda ako ces samo popraviti limariju i interior, delovi se dosta lako nalaze posebno ako restoriras neki automobil koji je pravljen u vecim brojevima, kao sto su Ford Mustang i Chevrolet Camaro.
Cena mnogo zavisi od automobila. Poznavao sam jednog coveka koji je dizajnerski odlicno sredio 1966 Mustanga za svega nekoliko hiljada dolara.
A onda sam citao i pricu o coveku koji je na 1969 Dodge Daytoni potrosio $25,000 samo na ovaj deo limarije koji sam zaokruzio na slici. Doduse, njemu se sigurno isplatilo jer Daytone danas lagano prelaze $100,000 (za model sa Hemi i duplo od toga).
koliko je potrebno vremena i para da se restaurira jedan americki auto.
koliki su problem delovi. koliko se cekaju.
sve zavisi od automobila. Ako hoces da uradis Camaro ili Mustang, cene nisu strasne i relativno brzo sve stize. Jel imas neki auto ili razmisljas o sredjivanju?
interesantno...
ja sam crni Magnum, jednom video i to krajickom oka dok sam sipao gorivo na pumpi...to bese prosle godine ( ako se dobro secam ). do sada mi ga niko iz moje razgranate armije dousnika nije prijavio... ako je u ns, mora da je u nekoj podzemnoj garazi jer na ulici bi ga neko pre ili kasnije video... ipak, iskopace njega billy kad-tad...
Ljudi, ima li u Srbiji poneki Lincoln Continental, npr. mark III ili IV (bar su tako oznaceni na vikipediji), revizija sa skrivenim farovima? Tj. bilo koji od tih pre 1980. godine, jer koliko sam procitao tad je auto radikalno redizajniran i smanjen...
Nisam poznavalac americkih automobila, ali svaki put balavim na slike ovog Linkolna, pa me cisto zanima ima li ih na ovim prostorima.
Video sam juce nekog ogromnog chevroleta u ulici Gospodara Vucica...4 vrata, plave boje, USA table, klasican porodican auto sa kraja '70ih mozda pocetka '80ih...nestigoh da ga slikam.
Evo tog chuvenog Plymoutha... Ili bar onoga shto je od njega ostalo...
Naime, pricha ide ovako... Pochetkom devedesetih, na tom mestu je bio neki kaficj kojeg je ponosni vlasnik hteo da uchini shto unikatnijim time shto mu je stavio delove automobila... Tablice su razlichite, NY i Alabama, chini mi se, shto implicira da je automobil bio sa nashih prostora, a ne uvezen... Limarija mu je bila u odlichnom stanju, hrom je sijao itd.
Posle nekog vremena, vlasnik je ishchezao, tako da je prostor zakupila pekarica koja se nalazila pored. Sada ulaz te pekare krasi ovaj manifest ljudske gluposti i neobrazovanosti.
Comment