Da li i zasto vam treba pick-up

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

SUV vozila su dobra, ali ih ljudi ne kupuju kao sto kupuju pickupe iz 2 razloga
    -Cena. Daleko su skuplji od pickupa.
    -Nemaju prikolicu (video si gore sliku mog pickupa i prikolicu punu smeca. Kad bi tako nesto u SUV mogao natovariti?)

Full size pickupi se dele u 2 kategorije: osnovni (1500 serija) i oni bolji (2500+ serija).

Ti osnovni ljudi mogu biti cisto zato sto zele pickupa dok ovi bolji se kupuju iskljucivo radi posla.

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Originally posted by Skyline GT-R
      P@Horsepower

To sam i mislio.Superduty\Heavyduty nece da klupuju za prevoz...ali njih ima dosta manje nego ovih "normalnijih".KAd kazem da ljudi kupujun za prevoz, mislio sam Colorado, S10, pa cak i silverado, dodge ram 1500, dodge dakota..bla bla bla.Americka industrija to VRLO DOBRO zna (da ameri vole pick up) - sta mislis zasto su napravili Dodge SRT-10.Bas zato sto ima MILION pick up zaludjenika.Uzeli, stavili cistu Viper-ovu masinu unutra.Da nije mozda da privuku nekog da ga kupi za rad Da ne pricam o Custom izvedbama
      Mislim...meni su ti pick up-ovi tako odvratni i bezlicni..a da ne pricam o unutrasnjosti i zamoru pri voznji.
      Pa da.
      Pickupi, kao sto je Ford iz ovog topica, je iskljucivo za posao, dok oni manji se mogu kupiti cak i da ti netreba pickup. Colorado, Ranger, Dakota (i slicni) pa i oni manji F-150, Silverado i Ram se ne kupuju ako ti treba "working truck" jer nemogu obaviti posao. Ridgeline je napravljena za one koji hoce pickup, a ne planiraju ga koristiti za posao.

Ja pickupe obozavam i uvek planiram imati jednog kao drugo auto. Kad vozim negde dalje obavezno idem sa pickapom, Mustanga tada izbegavam voziti.

Comment

• Skyline GT-R
        CBC Senator XXL
        • 13.02.2005
        • 806
        • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by Horsepower
        Nemaju prikolicu (video si gore sliku mog pickupa i prikolicu punu smeca. Kad bi tako nesto u SUV mogao natovariti?)
        Pa smece se baca, ne cuva se u kolima

I nije potrebno vise da lepis slike (postao si ko Alfisti) - nece nista da promeni.Sem Amerike, nigde drugde na svetu se ne koriste ta vozila, a kao sto rekoh i veliki broj kupaca u US ne exploatise ta vozial za ono zasta su namenjena.
        Btw, ja znam jos dosta ljudi koji imaju camce i NIKO ne koristi pick up za vucu - NIKO (kog ja znam)

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Cekam subotu da odvezem baciti smece. Renovirali smo podrum proteklu godinu tako da je uvek smeca bilo.

2007 Ford F-Series SuperDuty je novitet i postavio sam ga ovde jer je novitet, ne zato sto zelim da pokazem da su pickupi dobri (iako jesu).

SUV vozila, posebno ona manja, su glupost. Recimo, moj drug ima Mitsubishi Montero i ja nemogu nacu jednu pozitivnu stvar kod tog SUV. Mal (jedva, ali bas jedva, 5 ljudi sedne u njega), vuca vikakva, gepek mal ... glupost je davati ekstra $$$ za njega, kad za manje novca mozes kupiti neki sedan i imati isto.

Comment

• BOOST
            Founder - Admin od Začetka
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

jbg. nikako da svatim chemu ta vuchna sila, ja kad sam jednom pocetkm 90-ih imao jednog SAABa 9000T sa kukom , jedam me zamolio da iznajmimo prikolicu sa kapelom da mu pomognem da preseli.
            Pristanem i ajd, natrpali ceo stan u prikolici i krenuli, ja se zaboravio i krenem da obilazim neko auto i upo u makaze pa presaltam brzinu nize i obidjem ..

rezultat je bio da se ceo stan nabo u kraj prikolice i izlomilo se pola namestaja

Sta li tek ovaj radi, mora da chupa rudu
            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
            move your mind

Comment

• Skyline GT-R
              CBC Senator XXL
              • 13.02.2005
              • 806
              • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by BOOST
              jbg. nikako da svatim chemu ta vuchna sila, ja kad sam jednom pocetkm 90-ih imao jednog SAABa 9000T sa kukom , jedam me zamolio da iznajmimo prikolicu sa kapelom da mu pomognem da preseli.
              Pristanem i ajd, natrpali ceo stan u prikolici i krenuli, ja se zaboravio i krenem da obilazim neko auto i upo u makaze pa presaltam brzinu nize i obidjem ..

Znaci savijam se od smeha.NIsam skoro cuo ovako smesnu pricu

Comment

• alt+64
                CBC Senator XXL
                • 27.02.2006
                • 571
                • bgd

Ja kad sam kupovao pickupa, meni je drugi izbor bio polovan Lincoln Navigator. Znaci nisam trazio prikolicu, ali mi je i te kako drago sto imam F-150, a ne Navigatora jer prikolicu koristim daleko vise nego sto sam mislio da cu koristiti
                Pa i meni neko da pokloni onu lutku na naduvavanje sigurno bi je vise koristio nego sto sad mislim, al to nikako ne znaci ni da je to normalno ni da je bolje od prave zene...

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Ja sam hteo veliko vozilo (znaci pickup ili SUV). Nije mi padalo na pamet da kupujem mali auto opet jer ga vec imam.
                  A u poredjenju izmedju pickupa i SUV, pickup se pokazao kao daleko bolji izbor.

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by Skyline GT-R
                    Originally posted by BOOST

Znaci savijam se od smeha.NIsam skoro cuo ovako smesnu pricu
                    Ma pusti, bio izbeglica i taman dobio papire i raspored za seljenje u drugu komunu , jbg, ti se smejes , on plako a ja platio (srecom postoje second hand) hehe kad se setim gluposti
                    Sa skoro svachim se rachuna ali ovo je bio nov momenat i za mene (neseljakam se )
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ne moze me niko zivi ubediti da 250.000 ljudi godisnje ima potrebu da konstantno nesto vucara okolo, pa im ne neophodno da mogu vuci 5-6 tona tereta kad im se cefne...Koliko miliona amera onda ima koji imaju buldozer, kamp-mucicu, camac kad su im potrebni ovakvi tenkovi? Nema to VEZE sa realnom potrebom, kako li ostatak sveta vuce teret okolo sasvim normalno i bez ovakvih cudovista?

Po logici "sve u jednom" i "moze da zatreba" mogli bi se ugradjivati i raketni bacaci i .50 cal mini topovi na krov auta, em imas i tenk i auto sve u jednom, em mozda i zatreba kad te neko na putu iznervira. Moze da zatreba u Ozu mozda, normalnim ljudima to zatreba na sveto nikad. Ameri jednostavno vole da imaju makar nesto ogromno cime mogu da se proseravaju pred ostalima i pre svega samim sobom, Frojd bi imao sta reci o tim njihovim "potrebama"

Ili su Amerikanci toliko zaludan narod da non-stop sebi traze posla da vucaraju gluposti okolo, ili ce pre biti da je malo lakse zamaskirati ostale nedostatke trpanjem u oci, zaboga, mogucnosti da povuces koliko i manji kamion? Imam i ja kuku u autu koji moze da vuce 3500kg pa mi nikad nije zatrebalo, osim ako mi bas ne lupi zuta minuta, prokakim se i krenem da izmisljam da mi je eto potrebna, jer jednog dana mozda kupim camac, buldozer, ili resim da prevucem rodjenu kucu na novi plac...kakva glupost
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

Ja sam naveo razloge zasto se navedena vozila kupuju (ovo se ne odnosi na manje pickupe nego na 2500+ serije). Ako ces verovati - veruj, ako neces - nemoras, niko nije ni rekao da moras verovati u sve sto drugi kazu.

Ali ja, kao osoba koja poseduje pickupa i koji sam svakodnevno na forumima pickupa na netu, mislim da znam malo vise o njima nego vi ostali ovde tako da su ipak vece sanse da sam ja u pravu nego vi ostali.

Opet kazem, postavili ste pitanja, ja sam odgovorio, a na vama je da odlucite hocete li mi verovati ili ne. Meni je, licno, svejedno, jer ja ne ubedjivam nekoga da treba kupiti pickup vec generalno predstavljam Fordov najnoviji pickup.

Comment

Evo ja ti verujem Slušao sam od ljudi koji su bili u USA da su tamo jednostavno drugačiji aršini i jedinice mere.Sve je za evropske pojmove daleko,veliko...da često imaš 50km do tržnog centra,lekara...etc verovatno je zbog toga potreba za takvim vozilom

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

Evo i ja sam imao do skoro jednog komsiju Amera, rece mi da se u zivotu nije napesacio koliko u ova tri meseca koje je boravio u Evropi. Istina je da sve zavrsavju na cetri tocka i to je jednostavno tamo standard. Ali da li bas mora sve to sa tim velikim pickup-ovima ili ne je isto razumljivo. Cena goriva je takva da im to omogucuje, a prosecni pickup modeli i nisu toliko skupi tj jeftiniji su od uvoznih kao i od dzipova tako da je sve to logicno. Amer kupi suv-a ili pickup-a za svakodnevno obavljanje poslova a hobi mu je nesto drugo ili ne dize glavu koliko radi pa nije ni bitno.

Btw, onaj Mitsubishi Montero i nije bas tako mali, mozda za americke standarde.

Comment

• Horsepower
                              CBC Senator XXL
                              • 29.12.2005
                              • 2000

Ono sto sam napisao za Montera odnosilo se na ovaj model

Comment

na našem tržištu se zove pajero sport
                                što se tiče pick up-ova farmeri sigurno ne mogu bez njih moguće da je vremenom postao fenomen širih razmera zbog robusnosti i više načina upotrebe pogotovo "double cab"

Comment

Working...
                                X