Da li i zasto vam treba pick-up

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

Ne vredi @Horsepower..ti se ogranicavas na ono sto kaze firma..to nema veze blage sa realnim zivotom.Escalade...Navigator...to su mrcine...i to GUTA benzin.Zaboravi te brojke po sajtovima...sedni u to cudo..pa ces da vidis koliko ces da predjes.Isto si pricao i da corvetta trosi 18mpg gradsku voznju (ili ti 12L na 100km\h).Pa ko moze takvu glupost da "proguta".Ti...mozda...meni takve price nisu cak ni smesne.Pitaj ovde ljude sa foruma koliko ima trose automobili sa 2000ccm.

Amersi su jednosatvno navikli da mi automobili trose i da se ne obaziru na to.Takva im je politika dugo godina bila i sad se to tesko\sporo menja.

A posebna prica je sto firme zele da oduseve kupce glomaznoscu\grandioznoscu automobila\SUV-a.I samo da je sto vece...potrosnja je nebitna.Pogledaj sta je Ford uradio..napravio je expedition...prilicno veliki SUV..onda je neko napravio veci od njega...e onda je opet Ford hteo da se pokaze pa je napravi Excursion...i to cudo je TOLIKO trosilo da je bilo nepodnosljivo za same amere da bi a kraju Ford prestao sa proizvodnjom jer su videli da su preterali.Znaci...debilizam.

Comment

• Skyline GT-R
      CBC Senator XXL
      • 13.02.2005
      • 806

Originally posted by Horsepower
      Moj F-150 to nema, i isto ima vecu masinu od one iz Audija.
      I opet po gradu trose jednako, a po autoputu Audi prelazi samo 1 milju vise po galonu.
      Vecu masinu...kod tebe je 4.6 naspram 4.2 u Audi-u...a to sto imas 120hp MANJE ....sta sa tim.
      I kakvo ima veze poredjenje SUV i Pick up

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Cekajte bre. Valjda potrosnja zavisi i od tezine vozila, aerodinamike itd. Ovo zadnje mozda i ne toliko ako se postuju speed limits u USA. Cemu onda veliki motor? Da "vuce" samog sebe ako vec nije radna masina koja vuce ili nosi korisni teret? Cisto americko proseravanje. Ako izuzmemo luksuz i prestiz onda nema logike. Ostaje ono, "ima se, moze se". To je ipak nesto drugo ali bas i nije neki jak tehnicki argument. Da ne pocinjemo o tome da su automatski menjaci veliki limit kad je snaga (moment) potreban uzbrdo pa se to "pokriva" sirovom snagom. I to je delimicna proslost iz doba menjaca sa 3 brzine. Neka me neko ubedi da modernim vozilima od 2-3 litra nesto posebno fali a u pitanju je obicna voznja sto je uglavnom najcesci slucaj. Nije u pitanju koliko auto trosi jer to moze biti prilicno jevtino ako je cena goriva (lokalno) trenutno jos uvek mala u USA. Stavite na papir koliko kosta auto po predjenoj milji imajuci u vidu SVE. E to se zove luksuz. Najvece je pitanje koliko komfor ima uticaja u celoj kalkulaciji. Ako nema previse a nema uvek to znaci da ljudi i ne misle svojom glavom nego tudjom i jednostavno konzumiraju price za decu odnosno kupuju sta im se nudi i reklamira najvise. Naravno, sva sreca da ne moraju da misle jer jos uvek imaju dovoljno novca da plate a ti i kupuju. Koga jos briga sta ce biti "posle"? Koja je prosecna telesna tezina jednog Amerikanca? Bolje da ne komentarisem na sta sam sve mislio kad to pitam.
        Sto se tice prikolica i zavrsavanje nekih poslica ovde se to iznajmi deset puta u zivotu a neko ni toliko i kraj price. Camci i ostala cuda se vuku i slabijim vozilima nego u USA i to veoma uspesno. Stoji da je u Evropi i ostalom delu sveta sve manje. Znaci, ulice i uopste teritorija a i distance su prilicno male bar u Evropi. USA je ipak sve u svemu pustara sa velikim gradovima i naseljima oko njih. Ko putuje dalje, putuje najcesce avionom a ne autom. Rentanje auta je dzabe u USA u odnosu na Evropu i kome jos onda treba svoj auto na 3000 km od kuce? Naravno, oduzmite cenu puta i broj dana tamo i natrag od ionako kratkog odmora. Cena goriva takodje moze da bude prilicno veca nego cena avio karte i da se prevoz autom nikako ne isplati. Americki stil zivota i mentalitet se ne moze porediti ni sa cim pa je svako poredjenje sa ostalim svetom samo vredjanje onih drugih.

Comment

• Horsepower
          CBC Senator XXL
          • 29.12.2005
          • 2000

Originally posted by Skyline GT-R
          Ne vredi @Horsepower..ti se ogranicavas na ono sto kaze firma..to nema veze blage sa realnim zivotom.Escalade...Navigator...to su mrcine...i to GUTA benzin.Zaboravi te brojke po sajtovima...sedni u to cudo..pa ces da vidis koliko ces da predjes.Isto si pricao i da corvetta trosi 18mpg gradsku voznju (ili ti 12L na 100km\h).Pa ko moze takvu glupost da "proguta".Ti...mozda...meni takve price nisu cak ni smesne.Pitaj ovde ljude sa foruma koliko ima trose automobili sa 2000ccm.

Amersi su jednosatvno navikli da mi automobili trose i da se ne obaziru na to.Takva im je politika dugo godina bila i sad se to tesko\sporo menja.

A posebna prica je sto firme zele da oduseve kupce glomaznoscu\grandioznoscu automobila\SUV-a.I samo da je sto vece...potrosnja je nebitna.Pogledaj sta je Ford uradio..napravio je expedition...prilicno veliki SUV..onda je neko napravio veci od njega...e onda je opet Ford hteo da se pokaze pa je napravi Excursion...i to cudo je TOLIKO trosilo da je bilo nepodnosljivo za same amere da bi a kraju Ford prestao sa proizvodnjom jer su videli da su preterali.Znaci...debilizam.
          Po tebi ispada da Amerikanci lazu koliko im vozila trose, a svi ostali govore istinu. Eto moj Mustang ima potrosnju 20/28 sto je poprilicno tesko poverovati za sportski auto sa 3.8L motorom. Ali tu ja potrosnju mogu imati pri normalnoj voznji. Pickup isto trosi bas onoliko koliko knjiga kaze da trosi (14/18).

Sto se tice Excursion, on je trosio koliko i F-250 i F-350 i bio je zasnovan na njima. A Ford godisnje prodaje preko 250,000 F-250 & F-350. Ako potrosnja ne smeta onima koji imaju F-250 i F-350, nije smetala ni onima koji cu imali Excursion.

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

Moj F-150 to nema, i isto ima vecu masinu od one iz Audija.
            I opet po gradu trose jednako, a po autoputu Audi prelazi samo 1 milju vise po galonu.
            Vecu masinu...kod tebe je 4.6 naspram 4.2 u Audi-u...a to sto imas 120hp MANJE ....sta sa tim.
            I kakvo ima veze poredjenje SUV i Pick up
            Pa ja poredim jedan luksuzni SUV (Q7) sa drugim luksuznim SUV (Escalade i Navigator), ali ti to ne priznajes.

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

Originally posted by dranix
              Cekajte bre. Valjda potrosnja zavisi i od tezine vozila, aerodinamike itd. Ovo zadnje mozda i ne toliko ako se postuju speed limits u USA. Cemu onda veliki motor? Da "vuce" samog sebe ako vec nije radna masina koja vuce ili nosi korisni teret? Cisto americko proseravanje. Ako izuzmemo luksuz i prestiz onda nema logike. Ostaje ono, "ima se, moze se". To je ipak nesto drugo ali bas i nije neki jak tehnicki argument. Da ne pocinjemo o tome da su automatski menjaci veliki limit kad je snaga (moment) potreban uzbrdo pa se to "pokriva" sirovom snagom. I to je delimicna proslost iz doba menjaca sa 3 brzine. Neka me neko ubedi da modernim vozilima od 2-3 litra nesto posebno fali a u pitanju je obicna voznja sto je uglavnom najcesci slucaj. Nije u pitanju koliko auto trosi jer to moze biti prilicno jevtino ako je cena goriva (lokalno) trenutno jos uvek mala u USA. Stavite na papir koliko kosta auto po predjenoj milji imajuci u vidu SVE. E to se zove luksuz. Najvece je pitanje koliko komfor ima uticaja u celoj kalkulaciji. Ako nema previse a nema uvek to znaci da ljudi i ne misle svojom glavom nego tudjom i jednostavno konzumiraju price za decu odnosno kupuju sta im se nudi i reklamira najvise. Naravno, sva sreca da ne moraju da misle jer jos uvek imaju dovoljno novca da plate a ti i kupuju. Koga jos briga sta ce biti "posle"? Koja je prosecna telesna tezina jednog Amerikanca? Bolje da ne komentarisem na sta sam sve mislio kad to pitam.
              Sto se tice prikolica i zavrsavanje nekih poslica ovde se to iznajmi deset puta u zivotu a neko ni toliko i kraj price. Camci i ostala cuda se vuku i slabijim vozilima nego u USA i to veoma uspesno. Stoji da je u Evropi i ostalom delu sveta sve manje. Znaci, ulice i uopste teritorija a i distance su prilicno male bar u Evropi. USA je ipak sve u svemu pustara sa velikim gradovima i naseljima oko njih. Ko putuje dalje, putuje najcesce avionom a ne autom. Rentanje auta je dzabe u USA u odnosu na Evropu i kome jos onda treba svoj auto na 3000 km od kuce? Naravno, oduzmite cenu puta i broj dana tamo i natrag od ionako kratkog odmora. Cena goriva takodje moze da bude prilicno veca nego cena avio karte i da se prevoz autom nikako ne isplati. Americki stil zivota i mentalitet se ne moze porediti ni sa cim pa je svako poredjenje sa ostalim svetom samo vredjanje onih drugih.
              Americki automobili ne trose nista vise nego Evropski i Japanski. To vreme kad su Amerikanci ubacivali V8 u sve i svasta je odavno proslo. Danas jedan Ford recimo ima samo 2 V8 auta i to Crown Victoria (standardan V8 ) koji se prodaje iskljucivo za policiju i Mustang (V8 je opcija).
              Ali nemozes ocekivati od nekoga da ce napraviti full-size pickup i da ce ubaciti 4-cyl motor u njega. To se jednostavno ne moze desiti i nece se desiti, bez obzira kolike cene goriva bile.
              Ja cisto sumnjam da jedan obican porodicni sedan moze uspesno da povuce jedan poveci camac. Jer nije reci o malom ribarskom camcu nego o vecim camcima koji su poprilicno teski. Ja sam bio u Idahu letos i onda sam sa jednim drugom otisao do Snake River sa njegovim camcem. On koristi Chevrolet Silverado za vucu. Onaj camac nema sanse da bi izvukao ijedno vozilo osim vece SUV ili pickupa.
              Dosta ljudi putuje autom na duze relacije. Pa ja sam letos presao put od oko 3,500 milja (oko 5,600 km) u roku od sedmicu dana i to sve sa autom. Doduse, nisam ja vozio jedini, ali hocu da kazem da ljudi putuju sa automobilima daleko vise nego sto se misli.

A to da nije neophodne kupovati vozilo sa velikim motorom ... pa vozilo nije neophodno kupovati uopste, zar ne?

Comment

• alt+64
                CBC Senator XXL
                • 27.02.2006
                • 571
                • bgd

Opet si promasio poentu.Nije uopste pitanje koliko koji trosi sam po sebi. Problem je sto je 4.2 top motor u top modelu jednog od top proizvodjaca, pa se zna ko takva kola kupuje i koliko se takvih kola kupi godisnje. F 150 i slicni kostaju...kolko...20k$ i naravno da ce svaki redneck da kupi 3 komada, i da nece razmisljati ni da li mu treba i jedan, ni koliko mu trosii jer...moze vam se...a svi znamo kako ste postigli to da vam se moze

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Originally posted by alt+64
                  Opet si promasio poentu.Nije uopste pitanje koliko koji trosi sam po sebi. Problem je sto je 4.2 top motor u top modelu jednog od top proizvodjaca, pa se zna ko takva kola kupuje i koliko se takvih kola kupi godisnje. F 150 i slicni kostaju...kolko...20k$ i naravno da ce svaki redneck da kupi 3 komada, i da nece razmisljati ni da li mu treba i jedan, ni koliko mu trosii jer...moze vam se...a svi znamo kako ste postigli to da vam se moze
                  F-150 kao sto je moj je working truck. On nema luksuza i namenjen je samo za posao.

Sta ti predlazes? Da nabiju cenu od $50,000 na njega samo zato sto ima V8 motor? Ili predlazes da ubace mali 4-cyl motor u pickup od 2.5 tone?

Comment

• alt+64
                    CBC Senator XXL
                    • 27.02.2006
                    • 571
                    • bgd

Originally posted by alt+64
                    F-150 kao sto je moj je working truck. On nema luksuza i namenjen je samo za posao.

Sta ti predlazes? Da nabiju cenu od $50,000 na njega samo zato sto ima V8 motor? Ili predlazes da ubace mali 4-cyl motor u pickup od 2.5 tone?
                    Ne, nego da "nabiju" benzin na 5.2$/galon (1.2e/l) ko sto placa ostatak sveta...ostalo cete sami shvatiti

Comment

• Skyline GT-R
                      CBC Senator XXL
                      • 13.02.2005
                      • 806

@HP

Kolika je tezina Excursiona i kolika je tezina pick up-ova gde je ugradjivana ista masina?

Sto se tice goriva...ja neznam da je prosle godine diesel bio jeftiniji od benzina?Jeste prosle godine skocila cena malo vise...pa je pala..pa je opet skocila...pa je sad opet 2$ po galonu.Do skoro je diesel bio oko 3$ po galonu.A sto kaze "HP", WI je jedna od skupljih drzava sa gorivom.Recimo...kad je u WI bilo 2.67$ za galon u drzavi Iowa je benzin bio 2.05 , sad je verovatno nesto iznad 1.5$ po galonu.U Minesoti (drzava pored WI) gorivo je standardno 30-ak centi nize.

@Alt+64

Ne razumem zaista taj tvoj "ton" od pocetka i zelju da nekom bude lose.Da li mislis da je US jedina zemlja gde je gorivo jeftino.Da li nzas da je u Kini ista cena ili nesto cak sitno jeftinije nego u US..da li znas da je ista cena ili cak jeftinija u Argentini..sta je sa istocnim zemljama...jel ti i za njih krivo sto im je benzin jeftin...
                      Nemoj samo onu staru srpsku - "nebitno koliko je meni lose...samo da je komsiji jos losije"...valjda smo prevazisli to Ili nismo....

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

@HP

Kolika je tezina Excursiona i kolika je tezina pick up-ova gde je ugradjivana ista masina?

Sto se tice goriva...ja neznam da je prosle godine diesel bio jeftiniji od benzina?Jeste prosle godine skocila cena malo vise...pa je pala..pa je opet skocila...pa je sad opet 2$ po galonu.Do skoro je diesel bio oko 3$ po galonu.A sto kaze "HP", WI je jedna od skupljih drzava sa gorivom.Recimo...kad je u WI bilo 2.67$ za galon u drzavi Iowa je benzin bio 2.05 , sad je verovatno nesto iznad 1.5$ po galonu.U Minesoti (drzava pored WI) gorivo je standardno 30-ak centi nize.
                        Excursion je za ~300 pounda tezi od F-350. To je za SuperCab F-350. Ako cemo gledati CrewCab, onda je F-350 tezi.

Nesto se ni ja secam da je dizel bio jeftiniji od benzina, ali ajde, ako on kaze da je tako video nemamo razloga da mu ne verujemo.

Letos kad je u Wisconsinu gorivo bilo $3.10, ja sam u Idahu i Nevadi placao po $2.60.

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

"malo" je nezgodno kod tih pikapova..kad pocne da pada kisa naprimer..sta onda? a imas neki materijal ili robu koja nevoli vodu..naprimer cement?
                          ili stanes u gradu ispred prodavnice a neko ti ukrade nestio iz "tovarnog prostora"
                          i uvek kad ih izlazu ili reklamiraju ,prikazuju ih tako "otvorene" .. neki macho tip ,sta li je nerazumem...
                          ali dobro, ko shta voli i moze nek tera i kupuje...
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

Pa ne zivimo svi u downtownu Detroita da ce ti neko ukrasti nesto iz prikolice cim izadjes iz njega.

Prikolica mozda izgleda otvoreno, ali u stvari u dosta slucajeva je zatvorena. Pazi ovo:

Ili ovo:

Ili ovo, ovo je cesta pojava:

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Nastavite sa pick up-ovima, a o auto industriji OVDE
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Skyline, sta kazes za ovo nevreme sto imamo danas?

Vidim komsije jutros muce se da izvezu auta iz dvorista. Retko kome je uspelo.

Mustang nije mrdnuo iz garaze, ali zato 4x4 na pickupu ide kao i da nema snega.

Comment

Working...
                                X