Da li i zasto vam treba pick-up

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Oh da, Chevrolet SSR, umalo da zaboravim na njega.

To je pola pickup, pola roadster. Prikolica bas nema funkciju jer je totalno prekrivena.

U svakom slucaju, glupost ziva.

Comment

• HotDog
      CBC Senator XXL
      • 06.05.2005
      • 965
      • BSG 75 (011)

setio sam se jos jedne dobre primene: nema mnogo muke kad udaris neku krupniju divljac, nego samo HOP pozada

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

Stvar navika ocigledno!

Ameri voze pickup-e zato sto su tako navikli, ne sto im je to stvarno potrebno (misli se na vecinu naravno).

Ali hajde da realno pogeldamo koliko je nekome potrebno vise od recimo 100 konjica u autu velicine (neizbjeznog) Golfa4. Ili kozna sjedista, metalik boja aluminijumske felge spojleri, itd.

Kome je potreban auto star 60 godina? Ljubiteljima auta starih 60 godina

Mada ljudi uvijek imaju potrebu da se opravdaju nekim stvarnim argumentima, ne treba to toliko ni osudjivati. Sigurno se svi mi nadjemou situaciji da trosimo pare na neke gluposti, ali nam to cini zadovoljstvo. Nekako ruzno zvuci kada priznas "Ma to je cista glupost, ali ja sam valjda glup i svidjam mi se..."
        Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• alt+64
          CBC Senator XXL
          • 27.02.2006
          • 571
          • bgd

Ma bre, nije problem sto im se svidja, problem je sto moraju da pobiju 50000 iracana, da bi im benzin kog bezobrazno mnogo trose bio dovoljno jeftin, i onda jos dodju da te ubedjuju da su to najgenijalnija kola na svetu.

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

Ni Japanska ni Evropska vozila po kategorijama ne trose nista manje.

Recimo, Audi Q7 sa 4.2L motorom trosi koliko i Cadillac Escalade sa 6.2L motorom. Ali, kao i obicno, najlakse je porediti neki mini auto iz Evrope sa ogromnim Americkim SUV ili pickupom.

Comment

• Skyline GT-R
              CBC Senator XXL
              • 13.02.2005
              • 806
              • Chicago - My Kind Of Town

Japanski auti trose manje od Americkih ako pricamo o istoj zapremini i klasi.A verujem da je isto i sa evropskim.

Comment

• Horsepower
                CBC Senator XXL
                • 29.12.2005
                • 2000

Ako i trose manje razlika je jako minimalna, mozda milja-dve vise po galonu.

Usporedi recimo Toyota Camry 3.5L vs Chevy Impala 3.5L vs VW Jetta 2.5L.

Razlika je svega 1 milja po galonu izmedju navedena 3 auta (s tim sto Jetta ima daleko manji motor).

Comment

• Skyline GT-R
                  CBC Senator XXL
                  • 13.02.2005
                  • 806

Prvo :

Impala ima 211hp a Toyota 268hp.Razlika je CELIH 57HP.A i pored toga ima kako kazes 1-2milje po galonu vise.Malo li je...ako u rezervoar staje recimo...15-17 galona...to je (ako uzmemo da je samo 1 milju bolja po galonu) 15-17 milja ili ti oko 25km vise sa punim rezervoarom.Ako mnozilac bude 2...izracunaj koliko je.
                  A kad bi toyota imala isto hp koliko i impala razlika u korist toyote bi bila i veca.

Drugo :

Sto se tice Jette..ima sam bas tu sa 2.5L (stick shift) godinu dana i preso 15.000milja sa njom...a do skoro sam par meseci vozio rewcimo Chevy Malibu 2.2L (isto 2005. god)i nista mi postrosnja nije bila bolja sa Chevroletom i to sto je Chevy 4 cilindra a VW 5.

O kvalitetu u voznji i samom osecaju..izgledu unutrasnjosti necu ni da pricam...Malibu je kao iz 80-ih godina...ali to je vec neka druga tema...

Comment

• Horsepower
                    CBC Senator XXL
                    • 29.12.2005
                    • 2000

Dobro, ajmo zaboraviti Toyotu na minut (mada 3.0L sa 190 hp i 3.3L sa 210 hp iz Camry pre nisu trosili nista manje). Koji je izgovor za Jettu, koja ima 150 hp (CELIH 61 hp manje nego Impala) i koja ima za ceo litar manji motor, pa opet trose skoro isto?

Tih 15 milja vise sa rezervarom goriva bas ne igra neku ulogu. Znaci, ustedeces manje od $2 po rezervaru. Zar je to stvarno ogromna cifra? Cak i da je 30 milja u pitanju, opet nije velika cifra.

p.s. ajde da i ja odem malo u tu drugu temu i da kazem da sam letos vozio 2002 Nissan Altimu. Osecaj voznje je toliko los u poredjenju sa recimo mojim starim 1997 Dodge Intrepidom, to se recima nemoze opisati. Ali to je vec neka druga tema.

Comment

• Skyline GT-R
                      CBC Senator XXL
                      • 13.02.2005
                      • 806

Nisam hteo da pisem za poredjenje Jetta vs Impala jer nije ni potrebno...sem ako ti ne gledas ono sto porizvodjac pise na papiru.
                      Prvo...ima sam brosure o Jetti..ne secam se tacno ali bila je daleko bolja od Impalinih 22-31.
                      A drugo, kao sto sma i dao poredjenje potrosnje izmedju Jette 2.5L i Chevy-a 2.2 L..Jetta je isto ili cak i manje trosila.A onda po tvojim brojevima dolazimo na to da Chevroletove masine sa 2.2L I4 i 3.5L V6 trose isto?Mislis da je realno?

Ja neznam, kakav je feeling bio sa to Altimom sto si ti vozio..ali ovaj Malibu se u krivinama naginjao tako da sma imao osecaj da vozim Dijanu.
                      A o izgledu spolja i unutrasnjosti....znaci bolje da ne stavljam slike.Altima i Jetta su cist futurizam za Malibu.

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

Chevrolet Impala 3.5L
                        21 mpg

Chevrolet Malibu 2.2L
                        24 mpg

Volkswagen Jetta 2.5L
                        22 mpg

Kao sto vidis, brojevi se ne razlikuju previse. Sto i jeste moja poenta da Amerikanci sa vecim motorima ne trose onoliko koliko ljudi misle.

p.s. moj drug ima '99 Jettu. Ono je kanta nad kantama, nema onoga sa cim on nije imao problema, a auto ima ~80,000 milja.

Comment

• Skyline GT-R
                          CBC Senator XXL
                          • 13.02.2005
                          • 806

Originally posted by Horsepower
                          Recimo, Audi Q7 sa 4.2L motorom trosi koliko i Cadillac Escalade sa 6.2L motorom. Ali, kao i obicno, najlakse je porediti neki mini auto iz Evrope sa ogromnim Americkim SUV ili pickupom.
                          Zasto si izmenio ovaj post...sad Audi poredis sa Escalade-om.Znaci...nemoj da si smesan....takve price ostavi za neupucene kupce, ortodoksne patriote, ljude kojima gorivo nista ne znaci itd itd.
                          Taj Escalade ima 6.2L masinu sa 403hp..tezak je 3.5tone i samo kad ga upalis posrce koliko auto od 2L potrosi za 10 milja puta
                          Ako je u Audi-u 4.2L masina, pretpostvaljam da je to ista masina iz A8 sa 300hp.I da...trosi dosta..ali ni PRIBLIZNO kao Escalade.

Kod Escalade-a, upali se lampica za benzin..odes na pumpu..natocis 2 galona, a lampica za benzin i dalje svetli

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

Promenio sam komentar jer je mozda malo glupo porediti luksuzni mid-size SUV sa working-class full-size pickupom. Ako hoces mogu ja slobodno porediti Q7 sa mojim F-150 (koji prelazi 14/18), nemam ja nista protiv toga.

Inace, to je motor od 350 hp.

Evo sta kaze Edmunds.com

Audi Q7
                            EPA Mileage Estimates: (City/Highway)
                            14 mpg / 19 mpg

Cadillac Escalade
                            EPA Mileage Estimates: (City/Highway)
                            13 mpg / 20 mpg

Comment

• Skyline GT-R
                              CBC Senator XXL
                              • 13.02.2005
                              • 806

Escalade-ova 6.2L masina ima Active fuel management ili DOD (Deplacement On Demand), sto znaci da kad je cruising na hwy-u..i kad ti ne treba snaga, on iskljuci pola cilindara i V8 pretvara u V4.I da...tako MOZDA moze da dobije istui potrosnju na hwy-u kao Nemacki V8..a u gradu...znaci pls...ako izvuce 10mpg odlicno je.

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Moj F-150 to nema, i isto ima vecu masinu od one iz Audija.

I opet po gradu trose jednako, a po autoputu Audi prelazi samo 1 milju vise po galonu.

Ako Escalade nije dobar za poredjenje, evo jedan drugi luksuzni SUV - Lincoln Navigator. Njegova potrosnja je 13/18.

Comment

Working...
                                X