Da li i zasto vam treba pick-up

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

Znao sma tacno nasta mislis Nije.Taj tek treba da stigne Dobili smo brosure i diskove o njemu...ceka se.

Btw...poceli su (GM) da totalno gube trku sa Japancima (Toyotom prventsveno) i sada se pozivaju na patriotizam.Salju iz GM-a papire da se kupovinom Silverada potpomogne projekat novog Silverada...i da se ujedno odrzi taj auto kao "nacionalno" pick up...sto je uvek i bio...bla bla bla...Pa su od pre nekoliko dana iz GM-a poslali dopis da svi '07 dobijaju garanciju od 5 god i 100.000km (na power train, road assistance...), a na '06 modelima je moguce dobiti to isto osiguranje us doplatu od 1500 $$$ Pokusavaju SVE ZIVO jer...kako kazu - musterije su se strahovito preorijentisale na automobile koji stizu iz zemlje "Izlazeceg Sunca"

Hmm..samo da ovo ne bude pocetak nove teme

Comment

• Horsepower
      CBC Senator XXL
      • 29.12.2005
      • 2000

Trebaju oni da smanje cene.

Jer kad Ford moze da nudi F-150 SuperCab 4x4 V8 za $21,000, neznam zasto Chevrolet mora da nudi Silverado sa istim opcijama za $25,000.

Ja bi proslo leto sigurno kupio Silverado pre F-150 samo da su im cene bile iste.

Svidja mi se nova Toyota Tundra.
      http://www.toyota.com/vehicles/future/n ... URE_TUNDRA

Comment

• Karbo
        CBC Senator
        • 16.02.2006
        • 225
        • Sydney - Land of Downunder

Pick Up je ovde u Australiji kao i u Americi vise stvar prestiza. Prvo su ga koristili farmeri da razvoze namjernice i sve zivo na njemu.
        Pa se sa farmera preslo na gradjevinare. Mogu oni sve to da rade i sa nekim omanjim kamionom ili kombijem (koji je sigurno prakticniji i bolji) al tesko je Redneck/Outback mentalitet promjeniti. Ti su u stanju zivot dati za stari V8 Utte (pick up).
        Ovde kod bildera (gazda na gradjevini) nov/moderan i skup pick up je vise kao simbol prestiza. Reklamiraju kompaniju. Koliko samo nasih "gazda" ima koji daju preko $80,000 (Holden Maloo, the Maloo uses HSV's 255kW version of the 5.7-litre V8 engine) za Pickup a radnicima kasne plate sedmicama/mjesecima.
        http://www.tennesspeed.net/gallery/data ... o-back.JPG

A te fore treba mi za posla, za kucnih radova (pa ne pravis/renoviras kucu citav zivot)...
        To je samo cisto kurcenje i bacanje para.
        I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
        a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
        It will take your breath away!!!
        by David E. Davis

Comment

• Skyline GT-R
          CBC Senator XXL
          • 13.02.2005
          • 806

Karbo bre..pa kakav je ovo Pick up...vise mu dodje kao otvoreni karavan

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

Nesto kao sto su Ford Ranchero, Chevrolet El Camino i Dodge Rampage nekad bili.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Originally posted by alt+64
              Ja kad sam kupovao pickupa, meni je drugi izbor bio polovan Lincoln Navigator. Znaci nisam trazio prikolicu, ali mi je i te kako drago sto imam F-150, a ne Navigatora jer prikolicu koristim daleko vise nego sto sam mislio da cu koristiti
              Pa i meni neko da pokloni onu lutku na naduvavanje sigurno bi je vise koristio nego sto sad mislim, al to nikako ne znaci ni da je to normalno ni da je bolje od prave zene...
              Daj ne zezaj... Oćeš da kažeš da sam u zabludi godinama???
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Rubi
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 519
                • Beograd

Ovo je jedna od onih "jeste! Nije! Jeste! Nije!....." diskusija, ali da se umesam i ja malo...

Da li nekome treba pick-up? Nekome, evidentno, treba. Ko ima bilo kakvo parce zemlje (plac, ranc, kucu na selu...), ko ima camac/brod/jet-ski i treba mu nesto da mu vuce prikolicu, ko ima ronilacki centar/vuce naokolo gomilu ronilacke opreme, ko se bavi nekim drugim sportom gde mora tona opreme da se dosi na vecu razdaljinu, ko radi kao zidar/bastovan/majstor opste prakse... Spisak ljudi kojima bas treba pick-up je jako dugacak. Znaci, treba im da ga voze svaki dan, i da time sebi zaradjuju 'lebac. Ili im treba da ga provozaju dva puta godisnje, ali po 500, 600, 1000km, natovarenog opremom, ili vukuci prikolicu.

E, sad... Pikapovi, kao i skoro svi ostali automobili, dolaze u sirokoj gami motora i opremljenosti (luksuza). Sto se luksuza tice, na to nemam zamerki, ko ima da plati - nek plati, pa nek uziva. A sto se motora tice, po meni, jednako je neukusno voziti benzinski V-8 pikap, kao i benzinsku V-8 limuzinu. Tu moderan turbodizel vrsi jednak posao, a daleko manje trosi i zagadjuje. V-8, V-10, ili, u slucaju limuzina, V-12 su u tom slucaju statusni simboli i olicenje tastine, a ne realna potreba.

Druga stvar... Pikap je vosilo sa specificnom namenom (prevoz ljudi i velike kolicine tereta po raznim vrstama podloge), i nije vozilo kojim se ide 1km kroz gradsku guzvu do pijace i nazad (pitanje velicine vozila). Takodje, nije vozlio kojim se izlazi uvece, da se bude vidjen (pitanje ukusa). Po mom misljenju, ni limuzina nije vozilo za te dve namene (ondosno, sluzi za duge relacije po kvalitetnim putevima, gde vozac i putnici trebaju da budu "svezi i odmorni" posle X sati voznje). Ovde ima ljubitelja i pikapa, i limuzina - oni, naravno, nece u potpunosti deliti moje misljenje (zaludjenika za male gradske automobile i roadstere).

U ovoj temi se vode dva monologa, umesto dijaloga... Mozda bi trebalo radzvojiti temu na dve - "Prakticna primena pick-up vozila" i "Dzibarisanje sa pikapovima".
                (\__/)
                (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Skyline GT-R
                  CBC Senator XXL
                  • 13.02.2005
                  • 806

Sto se tice upotrebe pick up-a apsolutno se slazem, i sto se tice izlazaka nocu u grad...nisma imao prilike da ih nesto vidjam po ulicama (bar po downtown-u) ni po naravno zgradama da parkiraju.Nocu se izlazi sa autima (i divlja ).

Medjutim, sto se tice potrosnje...hhmmm...bio bi zapanjen koliko se dizel nista mnogo vise ne ispalti.Bar sto se brojki tice...diesel mozda trosi nesto malo manje mpg (ili "l na 100km"), ali..nista znacajno.Naravno..poredim recimo V8 5.3 i nesto malo veci V8 dizel.Ovde je diesel skuplji CEO DOLAR po galonu.Znaci..recimo..za svakih 5 potrosenih galona - sa diesel-om ces da predjes dodatnih 25km (recimo) u odnosu na benzinca, ali ces zato za iste pare (5 galons gas vs 5 galons diesel) da kupis jos 10 litara benzina.Ok..ja sma uzeo za primer 5.3 benzinca..ako uzmes neki veci da bi po torque bio ekvivalent dieselu, razlika predjeniih km u odnosu na diesela ce biti jos veca ali...opet..sa 10 litara mozes da predjes nekih 50- 60km sigurno...Znaci usteda sa dieselom nije neznam kolika (ako je i ima), a samo zagadjuje vise.

Comment

• Horsepower
                    CBC Senator XXL
                    • 29.12.2005
                    • 2000

Originally posted by Rubi
                    E, sad... Pikapovi, kao i skoro svi ostali automobili, dolaze u sirokoj gami motora i opremljenosti (luksuza). Sto se luksuza tice, na to nemam zamerki, ko ima da plati - nek plati, pa nek uziva. A sto se motora tice, po meni, jednako je neukusno voziti benzinski V-8 pikap, kao i benzinsku V-8 limuzinu. Tu moderan turbodizel vrsi jednak posao, a daleko manje trosi i zagadjuje. V-8, V-10, ili, u slucaju limuzina, V-12 su u tom slucaju statusni simboli i olicenje tastine, a ne realna potreba.
                    Kao sto Skyline rece, razlika u potrosnji izmedju 5.3L benzinca i 6.6L dizela nije velike, ali je zato dizel poprilicno skuplji (i kao gorivo, i kao opcija na pickupima) i on se ne isplati kupovati u ovom momentu osim ako ti treba radi vuce.

Tako da se meni u ovom momentu vise isplatio benzinac nego dizel.

Comment

• Karbo
                      CBC Senator
                      • 16.02.2006
                      • 225
                      • Sydney - Land of Downunder

Ovde u Australiji ima pun ***** klinaca koji budze svoje Pick-upove. Najpopularniji su Ford (FPT) i Holden (S, SS, Maloo).
                      Obicno su izmedju 4.0L i 5.7L dok neki idu i do 6.3L...
                      Nisu glomazni kao ovi od Horsepower-a, nego su vise kao omanji sportski pick-upovi, ovde poznatiji kao UTTE (jut se izgovara).
                      Moze se cesto vidijeti da neki napaljeni vozac Utte-a ponosno izadje s njim u grad subotom vece i jos s ponosom vozi ribu u njemu.
                      True Blue Aussie bloke.
                      I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
                      a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
                      It will take your breath away!!!
                      by David E. Davis

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Originally posted by Skyline GT-R
                        ...Znaci usteda sa dieselom nije neznam kolika (ako je i ima), a samo zagadjuje vise.
                        Savremen dizel vec godinama zagadjuje manje nego njegov benzinski pandan.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Originally posted by Karbo
                          Ovde u Australiji ima pun q*c klinaca koji budze svoje Pick-upove. Najpopularniji su Ford (FPT) i Holden (S, SS, Maloo).
                          Obicno su izmedju 4.0L i 5.7L dok neki idu i do 6.3L...
                          Nisu glomazni kao ovi od Horsepower-a, nego su vise kao omanji sportski pick-upovi, ovde poznatiji kao UTTE (jut se izgovara).
                          Moze se cesto vidijeti da neki napaljeni vozac Utte-a ponosno izadje s njim u grad subotom vece i jos s ponosom vozi ribu u njemu.
                          True Blue Aussie bloke.
                          Nije mi jasno sta je poenta tih pickupa zasnovanim na autima. Kabina mala, prikolica mala, vuca nikakva.

Amerikanci su to nekada imala, ali evo proslo je skoro 20 godina od poslednjeg.

Ali kad su se pravili nikad nisu bili preterano popularni, iako ima izuzetaka (recimo '70 Chevrolet El Camino sa 454 cid motorom i 450 hp).

Comment

• Skyline GT-R
                            CBC Senator XXL
                            • 13.02.2005
                            • 806

Poenta je verovatno da se nudi istoj onoj klijeteli koja kupuje klasican pick up bez razloga da vuce nesto.Pa onda neko za promenu kupi..."otvoreni" karavan

@206

Neznam zaista....prvi put cujem takvu informaciju.Moguce da je tako
                            Ali opet...u US je pocelo da se koristi novo gorivo E85 - 85% etanol i 15% benzin.Daleko je cistije pri sagorevanju od "cistog" benzina.

Comment

• Horsepower
                              CBC Senator XXL
                              • 29.12.2005
                              • 2000

Originally posted by Skyline GT-R
                              Poenta je verovatno da se nudi istoj onoj klijeteli koja kupuje klasican pick up bez razloga da vuce nesto.Pa onda neko za promenu kupi..."otvoreni" karavan
                              Da, ali pravi pickup opet ima veliku kabinu i moze sluziti kao poridicno vozilo. Ovakvi pickupi ne mogu.

Meni se cini da jedino Subaru Baja ima 4 vrata od pickupa zasnovanim na autima. I ta Baja ovih dana nestaje sa trzista.

Comment

• Skyline GT-R
                                CBC Senator XXL
                                • 13.02.2005
                                • 806

Isto kao i ovaj uzas koji ima cenu isto koliko i Vetta.

Ok...ima Vett-inu masinu ali...mako bozija...pa ko ovo kupuje.Ima li nesto ruznije od ovoga.

Da ne kupuju mozda i ovo za vucu

Comment

Working...
                                X