Da li i zasto vam treba pick-up

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

Ja sam u BG pedesetak puta video pickup-e i nula puta video pickup sa bilo cime pozadi

Comment

• Skyline GT-R
      CBC Senator XXL
      • 13.02.2005
      • 806
      • Chicago - My Kind Of Town

Ama ljudi bre, ne zanosite se.Kazem vam - puno amerikanaca VOLI pick up.
      Svakodnevno mi dolaze ljudi koji VEC IMAJU jednog...pa da uzmu jos jednog, dodje otac sa sinom da mu kupi Custom truck (a kuci vec imaju jednog), dodje zena od 50 godina i trazi pick up - neki mali ali samo da je pick up, dodje lik i trazi pick up za njega i majku...itd itd...svakodnevno.Evo..juce je bio lik da tradeuje svoj SUV za pick up sa cetvoro vrata i da bude fully loaded , i koliko sam razumeo, koristi ce ga kao porodicni auto...znaci nikakav rad.
      Naravno...dolaze i ljudi kojima je sluzba takva da im pick up treba zbog posla..i ima dosta i takvih...ali kad bi se pick up kupovao samo zbog rada...PREPOLOVILA bi se prodaja pick up-ova.Mozda cak i vise procentualno.

Ovo sto je HP prezentovao je auto ISKLJUCIVO za rad.Znaci..koriste ga pretezno na gradilistima - kao sto se i vidi na slici (bageri i sl).Ovde nema diesela pa su sve benzinske masine V8 - od 5.3 do 8.1L.Tj ima diesel (duramax) od 6.6L ali to je (koliko znam) jedini diesel motor.I ovakve masine\modele kupuju\koriste SAMO za rad.Ali, kao sto rekoh, ostali modeli koih ima daleko vise se mahom koriste za "isprdjivanje".Kupis pick up..prevezes nesto jednom u 5 meseci i onda kao - "eto , vidis da mi treba prikolica".

@HP

Objasni mi pls, kako to da ti pick up vise odgovara za putovanja od auta.Ili je neko ovde lood, ili je pa taj tvoj Mustang katastrofa za voznju.

Ja sam uzeo jednom pick up za put...i izmorio me samo tako.Pre neki dan sam otiso na gas station sa Silveradom i to Remington edition (spucano 15-ak hiljada $$$ na sredjivanje - znaci fency\pederaj od pick up-a - suspenzija, koza, grejanje, custom izduv..bla bla bla)..znaci ismorio me za samo par minuta sto sam se vozio

Comment

• Horsepower
        CBC Senator XXL
        • 29.12.2005
        • 2000

U kom dealership-u ti to radis (ako neces da napises ove posalji mi PP)? Eto da sam znam mogao sam od tebe letos kupiti pickupa.

Naveo si nekoliko razloga kako ljudi dodju i hoce pickupa. Pa ja kazem zasto, zato sto pickup pruza sve u jednom i ljudi hoce da imaju sve u jednom. Kad se moze zasto se nebi imalo. Mozda se nikad nece koristiti, mozda hoce, ali za svaki slucaj nek se ima.

Meni je jednostavno biti za volanom pickupa fenomenalan osecaj. Jos posebno kad imas nekog skupljeg i boljeg pickupa, a ja imam osnovni model u SuperCab 4x4 i V8. Udobniji su za voziti neko Mustang, veci su pa se osecas "bolje" za volanom.
        Mustang ko Mustang, obozavam ga posebno kad sednem u njega posle duzeg vremena. Ali nije samo Mustang, imam u familiji i Intrepid i Camry i sa njima je ista prica.

Comment

• alt+64
          CBC Senator XXL
          • 27.02.2006
          • 571
          • bgd

Meni je jednostavno biti za volanom pickupa fenomenalan osecaj.
          Otkud znas da si u pickupu, a ne u SUVu? Ozbiljno?

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

Ozbiljno? Neznam. Mada je pickup malo laksi za voziti zbog otvorene prikolice. A ako je prikolica zatvorena, e onda je osecas skoro isti.

Comment

• Miljan3
              CBC Veteran
              • 10.12.2005
              • 156
              • under my car

Originally posted by Skyline GT-R
              Nema to veze sa tim - "treba ljudima i da vuku i da se voze".To je bullshit.Velki broj ljudi u Americi jednostavno VOLI pick up-ove.NIti rade (poslove za koje im treba ovo vozilo) niti nameravaju da koriste tu prikolicu.Jednostavno VOLE pick up.
              +1

Evo i ja jednom u zivotu da se potpuno slazem sa mr Skyline ,ovo vam je ziva istina,ovde sam u USA evo vec nekoliko godina i nagledo sam se svasta,vidis 70% zena voze svelike pick up i velike SUV,zasto??Zato sto se kobajagi osjecaju sigurnije-nadmocnije nad ostalim vozacima,samo prodji po parkingu pa pogledaj u prikolicu,u vecine pick-up nije nikad ni koristena za teze od 50kg.
              Horsepower se mozda i neslaze sa ovim ali gledo sam nekoliko emisija bas o ovome na TV,ako ljudi i statistike lazu onda lazem i ja
              05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
              03' inf. G35-Greddy TT narucen
              95' M3 turbo-Prodat
              97' M3-4 vrata automatik
              95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)

Comment

• Miljan3
                CBC Veteran
                • 10.12.2005
                • 156
                • under my car

Originally posted by Horsepower
                Ozbiljno? Neznam. Mada je pickup malo laksi za voziti zbog otvorene prikolice. A ako je prikolica zatvorena, e onda je osecas skoro isti.
                sto je lakse vozit sa otvorenom prikolicom?
                05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
                03' inf. G35-Greddy TT narucen
                95' M3 turbo-Prodat
                97' M3-4 vrata automatik
                95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Originally posted by Miljan3
                  Originally posted by Horsepower
                  sto je lakse vozit sa otvorenom prikolicom?
                  Preglednost je nekako bolja. Posto je velik i kad ga parkiras ili kad menjas linije nekako je preglednost bolja nego kad ima pokrivenu prikolicu.

Na ovo sam mislio pod pokrivena prikolica

Comment

• Horsepower
                    CBC Senator XXL
                    • 29.12.2005
                    • 2000

Evo jednog prosecnog mid-size pickupa (Nissan Frontier). I recimo covek hoce Nissana i dvoumi se izmedju Frontier CrewCab (kao sa slike) i recimo Altime.

Ja sad nevidim nijedan razlog zasto bi Altima bila better buy nego Frontier.

Comment

• Skyline GT-R
                      CBC Senator XXL
                      • 13.02.2005
                      • 806

Stoji...voznja pick up-a je DALEKO laksa nego nekog SUV-a.Naravno..pricamo o SUV-u tipa Suburban\Tahoe ili Escalade.I kao sto rece @Horsepower, u pitanju je preglednost uopsteno (autoput, preticanje - pracenje situacije u retrovizorima do strasno lakog parkiranja u rikverc)
                      E sad...kupiti pick up-a umesto (recimo) Suburban-a..ako ce se auto koristiti za porodicu je...DEBILNO.I tu nema price.

@HP..pick up-ove sam vozio i od 50.000 $$$ i..ni malo me ne odusevljavaju.Vozio sam i SRT-10 sa Viper-ovom masinom...stabilnost...znaci imam osecaj kao da osim jedne sipke koja spaja tockove i dve opruge koje spajaju tu sipku sa sasijom nema apsolutno nista.Kako pretisnes gas...ceo zadnji deo LETI levo-desno.
                      Na auto putu sa Dakotom...70mph...krivina - a ko i da nije krivina - za malo nisma sleteo par puta jer kako MALKICE samo odskoci zadnji deo...izmomenta pocne da se zanosi.Znaci..voznja preko 65mph u najsitnijim krivinama je rizicna.

Epilog - osim za RAD\TEGLJENJE...totalno je besmisleno vuci onoliko vozilo.

Btw, nije tajna uopste u kom dealership-u radim.Frank Boucher - Chevrolet Cadillac i SAAB (GM).

Comment

• Skyline GT-R
                        CBC Senator XXL
                        • 13.02.2005
                        • 806

Opet - ako ti ne treba za RAD, Altima bi bila bolja.Manje trosi, laksa je da se uparkira (citaj - manja je), unutrasnjost je lepsa...a drugo...meni je lepsi osecaj da sma u autu nego da sedim ko u buldozeru.Mrzim taj feeling.Ne mozes uopste da se zavalis u sediste, nego mora da sedis uspravno da bi imao dobru preglednost.

Ne razumem @HP zaista tu potrebu za tegljenjem tolikog vozila ako nemas STALNU potrenu da nosis nesto.Gepek je SASVIM dovoljan za neke vece stvari.Pogotovo sto se skoro SVIM autima obaraju zadnja sedista.Znaci..sasvim zadovoljava BILO sta u granicama normale.A ono...- frizider..zamrzivac..oramni..camci..bla bla bla..Aako se selim..pa ok..necu da se seljakam 10 puta godisnje.Kad se selim...iznajmim kamion i poptrpam ceo stan i zdravo.Opet je lakse nego da taj pick up punim 10 puta tamo-ovamo.

Comment

• SAAB PoWeR
                          CBC Senator XXL
                          • 26.04.2005
                          • 1394
                          • tu iza coska(Milwaukee USA)

auuuuuuu , sta ovo ovode sada ispade
                          skyline donekle si odgovorio , pa da jos dodam
                          znaci , ljudi kupuju truckove iz razloga
                          sto ih vole voziti
                          i sto misle da ce nekada imati potrebu za njima , znaci napominjem , misle da ce imati potrebu za njima
                          niko ne kupuje truck , samo da se moze pohvaliti kako ima jedan
                          tu spadaju mali truckovi znaci do forada F 150
                          DIZELE kupuju za rad , nece niko dizela da kupi da bi se sa njim samo vozao
                          zasto tolika sila
                          jeste da su veliki , ali retko ko ih do maksimuma iskoristava
                          recimo
                          za vucu kampkucica , kapkucica ovde i u europi nije ista
                          ove ovde su puno vece , znam kodnas sam vidjao ladu nivu kako vuce kucicu , ali kad bi zakacila jednu odavde , vetar bi je odneo sa sve kucicom
                          znaci velike kucice , da nebi koristili semi kamione za tako nesto koriste dizel fordove i dodgove koi nesto manje potrose goriva , poenta je ustede goriva
                          mada i ford i dodge trose skoro ko i benzinci , a pod teretom nesto malo manje od semi kamiona
                          da i jos , ameri se cesto preseljavaju , sele se iz drzave u drzavu , i to je jedan od razloda
                          za primer preko zime ih koriste za ciscenje snega , opet usteda goriva , odradi isti posao kao i veliki kamion a za menje para ...
                          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

Originally posted by Skyline GT-R
                            Opet - ako ti ne treba za RAD, Altima bi bila bolja.Manje trosi, laksa je da se uparkira (citaj - manja je), unutrasnjost je lepsa...a drugo...meni je lepsi osecaj da sma u autu nego da sedim ko u buldozeru.Mrzim taj feeling.Ne mozes uopste da se zavalis u sediste, nego mora da sedis uspravno da bi imao dobru preglednost.

Ne razumem @HP zaista tu potrebu za tegljenjem tolikog vozila ako nemas STALNU potrenu da nosis nesto.Gepek je SASVIM dovoljan za neke vece stvari.Pogotovo sto se skoro SVIM autima obaraju zadnja sedista.Znaci..sasvim zadovoljava BILO sta u granicama normale.A ono...- frizider..zamrzivac..oramni..camci..bla bla bla..Aako se selim..pa ok..necu da se seljakam 10 puta godisnje.Kad se selim...iznajmim kamion i poptrpam ceo stan i zdravo.Opet je lakse nego da taj pick up punim 10 puta tamo-ovamo.
                            Vidis, ti gledas koje karakteristike ti vise volis; to je znaci da su stvari generalno takve.
                            Vidis tebi je lepsi osecaj voznje u autima. Meni nije, meni je osecaj voznje daleko lepsi kod pickupa.

Stalnu potrebu za pickupima nemam, ne ja, nego bilo ko. Cak i onaj ko koristi pickupa za posao nece svakodnevno vuci teret ili imati nesto u prikolici.

Ali meni pickup pruza sve u jednom. Imam mesta unutra za 7 odraslih osoba, imam prikolicu u kojoj mogu voziti sta hocu (prikolica i te kako posluzi kad renoviras kucu), camac se uskoro kupuje pa ga moram vuci sa necim, a 4x4 zimi je fenomenalan (kao i da nema snega).

Takva je situacija kod mene i ja tako gledam pickupe. To ne znaci da se ti trebas sloziti samnom, ali isto tako nebi trebao kritikovati one koji rade suprotno od tebe.

p.s. kad vam pocinju pristizati novi 2007 Silverado? Imali popusta ili rebates na njih? Mene interesuje cena osnovnog SuperCab 4x4 modela. Silverado mi je bio jedna od opcija kad sam kupovao pickupa, ali je bio cak $4,000 skuplji nego F-150 (ovo je bilo za vreme employees discounts).

Comment

• Skyline GT-R
                              CBC Senator XXL
                              • 13.02.2005
                              • 806

Greska, niko ne kritikuje onog ko VOLI pick up.Ja sma i reko da je u US jensotavno TAKO.reagujem (kao i drugi) zato sto pokusavas da izgeneralizujes.U nekoliko postova si napomenuo da auto maltene nema razloga ni da postoji posto u pick up-u imamo sve u jednom.
                              Stoga i kazem da NIJE tako.Ako nista drugo - ne svidja mi se ni izgled ni feeling u voznji.
                              Drugo...potenciras koliko su dobrio za rad i koliko ih svi kupuju.Reagovao sma samo rekavsi da vise od pola tih koji ih kupuju nema AMA BAS nikakve pretenzije da vuce BILO sta.Cisto..voli pick up-a.
                              I na kraju...stojim da je pick up SAMO za rad.Zelis za porodicu..uzmi SUV.Imas puno dece..izmi VAN.Ako je porodica od dvoje ili troje (muz zena i jedno dete - auto.

Radi se o tome da ljudi ovde vole da budu u "VELIKOM".I onda kupe ogroman truck ili SUV da im sluzi samo do posla i nazad.Pre mesec dana su dosli muz i zena (nesto stariji od mene) i hteli da spucaju 100.000 $$$ na dva truck-a.Jedan za NJU(ogroman Duramax diesel)...jedan za NJEGA (Dodge SRT-10).ZNas li sta mogu da kupe za 100.000 dolara. A oni dosli da potrose na truck smao eto....zato sto njegov tata voli pick up-ove...a eto..i ona gospodja (btw ima 150kg i jedva hoda) da se ne ispusti.

Ne radi se o POTREBAMA, nego o mentalitetu\navikama\nacinu zivota.

Novi Silverado 2007 je vec stigo... u svim izvedbama...rebate...oko 1500 za '07.Rebate za '06 je 3500 do 4500$$$.
                              Javi se PM oko cena i ponuda da ne smaramo ovde sa tim.

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Pa mislim da smo se slozili da onaj ko kupuje pickupa samo da bi imao pickupa da ne kupuje one vece modele. Pickup tipa Ford Ranger ili Chevrolet Colorado sigurno nisu napravljeni za posao. E sad, nije bas uvek situacija takva, ima i obrnutih slucajeva, ali u vecini slucajeva je tako.

A mozda ljudi razmisljaju kao ja. Mozda misle da ce im kad-tad zatrebati i zele da ih imaju. Opet, nisu bas svi takvi slucajevi, ali ima ih mnogo. Ja licno hocu uvek da imam pickupa kao drugo vozilo, cak i da znam da cu ga koristiti recimo samo jednog godisnje za ono za sta je napravljen.

Silverado o kom pricamo, jel to kao model sa slike?

Comment

Working...
                                X