Nagodbe sa saobracajnom policijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gtiboy
    CBC Veteran
    • 15.12.2006
    • 110
    • Doboj

Moje iskustvo sa policijom
    Prije 3 dana me stigao presretac na putu Doboj - Teslic,
    iskljucili me iz saobracaja i upoznali me sa novom dopunom ZOBS !
    Pa da podijem tu lekciju sa Vama :
    Svako motorno vozilo nekim alternativnim gorivom (LPG, CNG ili dr.) mora imati
    na vidnom mjestu aparat za gasenje pozara !
    Svako od pogonskih goriva (osnovno i alternativno) MORA biti upisano u
    saobracajnu dozvolu.
    Bilo kakav vid naknadnog zatamnjivanja ili zaklanjanja staklenih povrsina
    nije dozvoljen. Folije, naljepnice, reklame i sl. nista od toga !
    Svaki od navedenih prekrsaja se kaznjava novcanom kaznom u iznosu od
    20 EUR.
    Tako da sam uklonio folije sa auta, i morao ici ponovo na atest jer
    sam plin demontirao iz auta, pa sam ga morao ispisati iz saobracajne dozvole
    Cisto da znate za putovanje kroz BiH ....
    A nas bliski susret se naravno zavrsio dogovorom, i svi su otisli sretni i veseli

Comment

• rajmax63
      CBC Prijatelj
      • 02.04.2005
      • 1415
      • Bačka Palanka
      • AUDI A6 2.0TDI 170KS

ok za gorivo i aparat za gasenje ali za foliju bar kod nas nema zakon.
      to ti znaci da je auto registrovan u Srbiji i po nasim zakonima kao takav je prosao registraciju.
      to ne bi trebalo da se tice drugih zemalja.ja putujem s vremena na vreme u inostrnstvi(Italija,Hrvatska,Slovenija,Austrija,Ne macka itd )gde zakon od mnogih drzava kaze da moras imati namontiranu Euro-kuku za laku prikolicu.ja imam namontiranu fixnu kuku i nikada nisam imao problema a zaustavljali su me radi rutinske kontrole i to samo na parkinzima ili benzinskim pumpama.
      blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
      Audi ima crveno T

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Policiju u stranoj drzavi interesuje samo medjunarodna vozacka i zeleni karton...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• muamua
          CBC Veteran
          • 25.02.2006
          • 194
          • muamua

Re: .........

Originally posted by muamua
          Bratu stigao poziv za sud, vozio je 102km/h gde je ogranicenje bilo 6okm/h,kolika ga kazna ocekuje ?
          kvotujem samoga sebe...brat mora da plati sudu 6500 dinara...

...kao svoju odbranu naveo je da je vozio 80 na sat,oni mu ispricali kako je uredjaj precizan bazdaren ovo ono,a on ih pita: da li se povezuje sa kompjuterom,oni mu kazu :da,a on njima: kako ja da znam da nije imao virus u sebi!!!

Originally posted by maxraj
          ok za gorivo i aparat za gasenje ali za foliju bar kod nas nema zakon.
          to ti znaci da je auto registrovan u Srbiji i po nasim zakonima kao takav je prosao registraciju.
          to ne bi trebalo da se tice drugih zemalja.ja putujem s vremena na vreme u inostrnstvi(Italija,Hrvatska,Slovenija,Austrija,Ne macka itd )gde zakon od mnogih drzava kaze da moras imati namontiranu Euro-kuku za laku prikolicu.ja imam namontiranu fixnu kuku i nikada nisam imao problema a zaustavljali su me radi rutinske kontrole i to samo na parkinzima ili benzinskim pumpama.
          zakon postoji za zatamljenost....od sablje ja mislim...!!!
          ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• rajmax63
            CBC Prijatelj
            • 02.04.2005
            • 1415
            • Bačka Palanka
            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

u kojem zakonu moras kazati gde tacno ne moj misliti
            blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
            Audi ima crveno T

Comment

• shadow
              CBC Senator XXL
              • 23.09.2005
              • 555
              • Beograd

Kakva je ono racija bila u kosutnjaku danas? vidim danas sa obe strane puta patrole, ukupno 4 policijska automobila i jedno 16 policajaca...zaustavljaju kola...pretresaju...
              My crew is all fired up
              Y'all better just wise up

Comment

• Pop_Djujic
                CBC Član
                • 16.12.2006
                • 73
                • Beograd

bilo isto i na novom beogradu oko podneva iza svakog coska po 10 pandura i zaustavljaju svako drugo vozilo
                Mozda jesi brzi,ali nisi ludji !

Comment

• fantom
                  CBC Senator
                  • 24.06.2005
                  • 218
                  • Subotica
                  • Fiat 500, StreetKa

Jel to ima neka "akcija" po svim gradovima...ovde u Su se mozes ne pomeritii, a da ne sretnes neku patrolu, to sve odnedavno...juce sam ih opet castio sa 500 din...ipak smo mi stari prijatelji pa nece da me deru
                  Old school...

Comment

• dintel011
                    CBC Senator XXL
                    • 12.03.2005
                    • 348
                    • Beograd, Vidikovac

Originally posted by Gtiboy
                    Moje iskustvo sa policijom
                    Prije 3 dana me stigao presretac na putu Doboj - Teslic,
                    iskljucili me iz saobracaja i upoznali me sa novom dopunom ZOBS !
                    Pa da podijem tu lekciju sa Vama :
                    Svako motorno vozilo nekim alternativnim gorivom (LPG, CNG ili dr.) mora imati
                    na vidnom mjestu aparat za gasenje pozara !
                    Svako od pogonskih goriva (osnovno i alternativno) MORA biti upisano u
                    saobracajnu dozvolu.
                    Bilo kakav vid naknadnog zatamnjivanja ili zaklanjanja staklenih povrsina
                    nije dozvoljen. Folije, naljepnice, reklame i sl. nista od toga !
                    Svaki od navedenih prekrsaja se kaznjava novcanom kaznom u iznosu od
                    20 EUR.
                    Tako da sam uklonio folije sa auta, i morao ici ponovo na atest jer
                    sam plin demontirao iz auta, pa sam ga morao ispisati iz saobracajne dozvole
                    Cisto da znate za putovanje kroz BiH ....
                    A nas bliski susret se naravno zavrsio dogovorom, i svi su otisli sretni i veseli
                    Cesto putujem tim putem kad idem u Teslic a cesto me i zaustavljaju, prvo sto traze da vide to je oprema(obavezno kupite prsluk za 200 kinti i drzite ga u kabini ne u gepeku!), i to do najsitnijih detalja.
                    Posto svaki put idem drugim kolima (rent a car), zadesilo se da nemam nalepnicu SRB (prethodno su sve proverili sto se moglo proveriti a spada u njihovu nadleznost...) i to je bilo smaranje 30 minuta, objasnjavanje kako ce mi dati uplatnicu da uplati 40km ili cu imati kasnije problema prilikom ulaska u BiH i kako sam to trebao da kupim na pumpi jer ta nalepnica kosta 1km a sad je kazna 40 ili ako hocu da ih nesto castim... na kraju uzmem papir, nacrtam jaje, upisem srb i zalepim na zadnji prozor sa unutrasnje strane, ovi gledaju i ne mogu da veruju, vrate mi dokumenta.
                    Inace sa tim kolima sam isao u Madjarsku,Austriju,Sloveniju,Hrvatsku i nigde osim u BiH me nisu zaustavili, tako da znate Bih policija je po smaranju u rangu sa nasom ako ne i gora.

Originally posted by prolupator
                    Policiju u stranoj drzavi interesuje samo medjunarodna vozacka i zeleni karton...
                    Iako mislim da sam bacio 2000dinara za medjunarodnu dozvolu ipak je nosim sa sobom iako mi svi redom vracaju na granici bez i da je pogledaju al da je nemam sigurno bi je trazili.

Comment

• forster
                      CBC Senator
                      • 24.04.2007
                      • 244
                      • Beograd

Upravo su mi pisali prijavu o prekoracenju brzine na Brankovom mostu. sa udaljenosti od 308 m snimuili su da idem 90 (vozio sam 110 na 500 m). Na toj udaljenosti sam i poceo da kocim (odmah jace, cim sam ih ugledao), jer sam skretao u bulevar Nikole Tesle tako da mi nisu merili 3 puta (nisu mogli jer sam usporion na 60). Jel da placam ili da cekam poziv pa da kazem da mi nisu merili u odlasku 3 puta ... naravno nisam potpisao zapisnik...
                      1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
                      2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
                      3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225
                        • Belgija - ranije Luna-Chico

ma kakvi da placas, ide kod sudije i reci da su debili koji su ti pisali prijavu za prekoracenje brzine ti vozio 90, a dozvoljeno 60 i jos joj reci da si vozio pre toga 110.

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

@forster: plati i uzivaj... bolje bi bilo da si platio odma' ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Veceras, Ibarska kroz Gornji Milanovac.

Lepo mi tip blica, a ja sa pravim pametan...
                            Drzim stabilnih ~80 km/h i ne sekiram se, vidim pandura u daljini a vidi i on mene.
                            Navlacim pojas, bela majca vidi se na kilometar da nisam vezan.
                            Zaustavlja me.
                            Pokumenta molim..
                            Ja: Evo, izvol'te..
                            P: Isli ste malo brze..
                            Ja: ???? oko 80 km/h, zar ne?
                            P: 86 km/h tacnije....
                            Ja: Pa ogranicenje je 80 ?!
                            P: Nije (uz osmeh) vec 60, pise dva kilometra dalje (od mesta zustavljanja).
                            Ja: E, je*iga, malo sam se zamislio... a i inace ne jurcam, po Ibarskoj pogotovo (sto je i istina).
                            P: Kazna za ovo vam je 3000 din na licu mesta ili prijava kod sudije, ali to je mnogo, slazete se?
                            Ja: Naravno da se slazem!!!
                            P: 'Ajd' neka bude 1000 din za pojas, a i onako se niste vezali?! Zelite da platite sad ili da vam pisem prijavu pa da platite u roku od 8 dana?
                            Ja: Sad... (platim, napise mi cedulju)
                            P: Gde idete?
                            Ja: Cacak...
                            P: Imate kontrolu na ulazu u Cacak i ispred Mrcajevaca ako idete tamo. Srecan put

Eto, lepo se covek nagodio sam sa sobom, ustedeo mi trud... i jos me informisao...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

Ovaj je za diplomatiju nije za policiju

Comment

• zola_
                                CBC Senator XXL
                                • 24.06.2006
                                • 319
                                • Novi Beograd

evo moje situacije od pre neki dan sa aerodroma, parkirao sam dole gde ne sme na medjunarodnim dolascima pored pandura koji mi nije rekao ne moze tu ili tako nesto ali znao sam da ne mogu, sve u svemu dosao sam po svoju baku i krecem ja i zaustavlja me kerina
                                ker: nepropisno si parkirao, daj dokumenta
                                ja: nisam poneo
                                ker: mozes da platis hiljadu dinara
                                ja: nemam pare napisite mi kaznu platicu u roku od 8 dana (u tom trenutku moja baka vadi 20 eura i kao izvolite, ja vec maksimalno popizdeo i na nju i na njega i kazem pred njim nemoj nista da mu dajes)
                                ker: mali ajde skokni tu do menjacnice pa mi donesi hiljadu dinara
                                ja: ja vama da menjam pare!!!!!
                                ker: ajde pozuri, ja idem da zaustavim onog tamo
                                ja: jel mogu samo da se pomerim u hlad
                                ker: mozes
                                ja: skriiiiiiiiiiiiiiiiip
                                i to je to ali ja u svom zivotu nisam tako nesto doziveo od pandura, hoce pare da stavi u dzep po svaku cenu govedo odvratno takve bih ja direktno u zatvor nabijem ga ja na biip.... ja treba da mu govorim kako da radi svoj posao a on odbija i trazi mito i jos je bezobrazan za trojicu da mi trazi da trcim da mu menjam pare

Comment

Working...
                                X