i jeste vratili?
Nagodbe sa saobracajnom policijom
Collapse
X
-
Originally posted by prolupator
Samo sto ja, najcesce, ne vezujem pojas... Nije da se hvalim, nekako mi smeta, steze...
Ma, najbolje je sto je pandur lepo rekao da bi se on i nagodio i pustio me samo da sam naisao kasnije
"P:E, ne moze tako, ne danas... "
Lepo od njega
FYI vezem pojas kad vidim pubove, ako stignem, ne volim da placam prasetinu/jagnjetinu itd
Comment
-
-
Originally posted by BlackeyedPosto su panduri poceli da vuku digitalne foto-aparate uz sebe samo je pitanje vremena kada ce se neko setiti da dok duvas za alkohol skljocne slicicu pa ti onda objasnjavaj sudiji kako nisi bio tu....('bem ti tehnologiju..)
I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
It will take your breath away!!! by David E. Davis
Comment
-
-
Apsolutno se slazem s tobom i potvrdjujem svaku tvoju rec. A za taj clan zakona bih ja prvi glasao, pa ko hoce da se zeza, nek' se zeza za svoj racun...
Upravo zato i kazem da je zakon "glup" jer ti ne daje mogucnost izbora. Ni taj pojas nije svemoguc, i on moze uzrokovati povrede koje bez njega ne bi ni nastale ili bi bile manje. Sve dobro, ma koliko je dobro, ima i svoje mane.
Pa i airbag je dobio milion senzora jer je uzrokovao povrede lica, vrata i svasta razno ukoliko su deca sedela na prednjim sedistima.
Zato i treba da sede pozadi, u specijalnim sedistima jer su roditelji odgovorni za njih i zato sto deca jos ne razmisljaju svojom glavom i zato sto nisu punopravno odgovorna pred zakonom (nisu punoletni).
Da ne sirim pricu...
Najbolja je umerena voznja, prema uslovima na putu itd. Tad nema potrebe ni za pojasom ni za airbag-ovima, ABS-om i kojecime jos.
Sve je to osmisljeno da savlada nasu vlastitu nesavesnost.
Ali, niko nece biti manje ili vise savestan zato sto ima ili nema pojas.
Istrazivanja su pokazala da automobili s najvise bezbedonosnih igracaka sudjeluju u najgorim udesima i sudarima upravo iz preterane samouverenosti i uverenosti u tehnologiju.
Svaka medalja ima i drugu stranu...
Zato i dalje smatram da bi trebalo prepustiti slobodnoj volji (ne)vezivanje pojasa uz, naravno, reperkusije ako je prekoraceno ovo ili ono!
No, i dalje ce nevezan pojas biti lepa osnova za nagodbe s policijom
Comment
-
-
Originally posted by prolupatorZato i dalje smatram da bi trebalo prepustiti slobodnoj volji (ne)vezivanje pojasa uz, naravno, reperkusije ako je prekoraceno ovo ili ono!
Ako ne preživiš ne verujem da je navala baš tolika pa otpada veliko trošenej resursa ali ostaje tvoja porodica koja ?e pored tvog li?nog nedostatka njima ipak trošiti deo resursa ostalih, tako da i to nije na kraju besplatno.
Svaki dinar od poreza koji ide u neke takve svrhe mora imati opravdanje kad se potroši da je to potrošeno zato što se mora. I pored kradja i manipulacija tim sredstvima, kad bi svest bila na višem zajedni?kom nivou, bilo bi više obdaništa, parkova, lepih ulica, škola, penzionerskih domova i ostalih stvari koje država obezbedjuje na ra?un svih nas.
Malo crnohumorno ali je tako....
Comment
-
-
Originally posted by prolupatorInace, ne volim pojas, zaista me steze i mislim da je to lepa stvar i da ga treba koristiti po licnom izboru. To je moja lisna sigurnost i moja odluka da li zelim da se cuvam ili ne. Zakon je glup!!!Nazalost ako je osecaj koji imas tach, taj auto koji vozis nije prilagodjen tvojoj fizickoj meri...
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Ja ne kapiram te fore kao neudobno je s pojasom, steze i slicno, barem ja to nikad nisam iskusio. Deluje mi da na tom autu onda postoji neki fabricki defekt na tom polju, cim se neko zali na te stvari.
Ja u laguni i ne osecam pojas, nema reci o stezanju i slicno, i vezan sam 100% vremena.
A volvo s40 tj. v40 me odusevio koliko se lepo i lako vezuje pojas (i napred i nazad), bas je na dohvat ruke. Ne znam kako je u ostalim volvoima, nisam se vozio.
Comment
-
-
Originally posted by DoraOriginally posted by prolupatorZato i dalje smatram da bi trebalo prepustiti slobodnoj volji (ne)vezivanje pojasa uz, naravno, reperkusije ako je prekoraceno ovo ili ono!
Ako ne preživiš ne verujem da je navala baš tolika pa otpada veliko trošenej resursa ali ostaje tvoja porodica koja ?e pored tvog li?nog nedostatka njima ipak trošiti deo resursa ostalih, tako da i to nije na kraju besplatno.
Svaki dinar od poreza koji ide u neke takve svrhe mora imati opravdanje kad se potroši da je to potrošeno zato što se mora. I pored kradja i manipulacija tim sredstvima, kad bi svest bila na višem zajedni?kom nivou, bilo bi više obdaništa, parkova, lepih ulica, škola, penzionerskih domova i ostalih stvari koje država obezbedjuje na ra?un svih nas.
Malo crnohumorno ali je tako....
Bravo Doro, to je sustina svega, lepo receno.
Comment
-
-
Sta se meni desilo jednom: Zaustavi mene pandur ja skrenuo gde nesme pun gas i eto stoje i cekaju.
Pandur: sine, gde zuris, jer znas sta si uradio daj mi dokumenta.
Ja: Ma zurim, hitno je, znam da nesme ranije je smelo.
Pandur: Pa sine ode dozvola, moram da ti pisem.
Ja: Ma bre nemoj, na mene pedagoske mere nevidjeno deluju. Necu vise maaaaaaaamemi.
Pandur: Zao mi je, a zbog cega si imao zabranu.
Ja: Mladost ludost.
Odlazi da napise kasnu.
Ja: E cekaj surak mi radi na tvom reonu oces da ga pozovem.
Pandur: Ma jeli em da te vadi em mu j**es sestru.
Ja: Pa sta cu tako mi zapalo. Moze crvena.
Pandur: Aj moze, srecan put.
Comment
-
-
Malo oko pojasa i slicno...
Ali gdje je tu demokratija u koju se svi kunu? Hoce li poceti da pisu kazne i ako sjedimo na hladnom betonu jer rizikujemo transplantacuju bubrega koja kosta poprilicno? Narkomani imaju pravo da se drogiraju, to nije zabranjeno (zabranjeno je prodavati drogu),cak im daju i ciste sprice, ali ja moram da vezem pojas
Inace navikao sam da se vezem, ne zulja me i ne smeta ali me zulja princip.
Zasto ne ici obrnutom logikom i onome ko je vezan dijeliti neke bonove kojima mogu platiti druge kazne koje naprave u saobracaju?
Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Originally posted by dare156Sta se meni desilo jednom: Zaustavi mene pandur ja skrenuo gde nesme pun gas i eto stoje i cekaju.
Pandur: sine, gde zuris, jer znas sta si uradio daj mi dokumenta.
Ja: Ma zurim, hitno je, znam da nesme ranije je smelo.
Pandur: Pa sine ode dozvola, moram da ti pisem.
Ja: Ma bre nemoj, na mene pedagoske mere nevidjeno deluju. Necu vise maaaaaaaamemi.
Pandur: Zao mi je, a zbog cega si imao zabranu.
Ja: Mladost ludost.
Odlazi da napise kasnu.
Ja: E cekaj surak mi radi na tvom reonu oces da ga pozovem.
Pandur: Ma jeli em da te vadi em mu j**es sestru.
Ja: Pa sta cu tako mi zapalo. Moze crvena.
Pandur: Aj moze, srecan put..
Ja sam skoro dao crvenu za pojas - hteo da mi pise 79 kroz naseljeno mesto (put Niska Banja - Prosek, nisam ni znao da je tu "naseljeno mesto"). A drugar ****** zapeo da zove nacelnika - sto bi kad se to resava pojasem (i ovako mi je 2. ili 3. put u zivotu da sam dao "crvenu").
Comment
-
-
Da skratimo ovaj off na temu "Vezivanje ili ne, pitanje je sad?"
Ne volim da se vezujem, ni u jednom automobilu. Mozda automobil i nije pogodjen po mojoj (fizickoj) meri, ali jos mi nismo takva drzava pa da kupujemo automobile kakve zelimo, jos uvek kupjemo ono sto mozemo i moramo. Svaki pojas me steze, bez obzira u koji auto napred ili nazad seo. Mozda to ima veze i s necim drugima ne samo s pojasom.
No, bez obzira sto ne volim da se vezujem, budem vezan dosta vremena, auto put, medjugrad, losi uslovi, noc.... su razlozi da budem vezan. Nisam vezan skoro nikad u gradu pri brzini do 50-60km/h.
Razlozi (ne)vezivanja pojasa nisu kazna vec vlastita bezbednost i zastita od ostalih sudionika u saobracaju. Idem putevima na kojima ima previse boodala a i putevi su nikakvi. Uvek vozim oprezno (ne sporo) i prilagodjeno autu i uslovima na putu. Uvek je lakse, pametnije, brze i jeftinije zastiti se maximalno.
Dorini argumenti su na mestu i sasvim se slazem s tim, ali...
Opet se slazem sa nijebitno i, ako krenemo u restrikcije, mozemo tako do imbecilnosti (a kako je krenulo s propisima, tamo cemo i stici).
Svodi se na to da se voznja tretira kao luksuz i, kao takva, je podlozna razno-raznim ogranicenjima, kaznama, porezima i sl. Sve je stvar shvatanja i pristupa celoj problematici. Za sad je voznja luksuz i bice sve vise tretirana na taj nacin a propisi ce biti, u skladu s tim, sve vise restriktivni, a nama ostaje samo da se pomirimo s tim...
Za to vreme narkomanija je bolest, cigarete se prodaju po ulici, mozete da solite hranu do mile volje bez obzira na zdravstvene rizike, imate pravo na zdravstvenu zastitu ako se svojevoljno nagojite i imate 300kg?!
Comment
-
Comment