Nagodbe sa saobracajnom policijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sergeant
    CBC Član
    • 07.11.2007
    • 23
    • Prijedor

Za NikoluSa.

Fora sa plucnom hiperventilacijom djelimicno pali ali samo kod manje koncentracije alkohola ili u slucaju da si pio prije 10 minuta pa apsorpcija alkohola nije jos pocela.

Isto tako potpuno trijezan cugnes malo zeste iz flase i promuckas u ustima i odmah iza toga duvas u alkometar i on pokaze nevjerovatnih 2,5 ili 3 promila. Duvas nakon 5 minuta i ono 0,00.

Alkometri dreger cesto pred kraj atestnog perioda (svakih 6 mjeseci) kada je sa jednim aparatom izvrseno preko 1000 testiranja, pokazuju manje promila.
    Bilo je slucajeva da je covjek pijan kao rakijski kotao, a ono pokaze 0,01-2.

Iz ovog razloga u Njemackoj alkometar sluzi samo kao indikacija da je neko pijan, a nakon toga se obavezno vrsi uzimanje krvi sto je jedini dokaz na sudu.

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Aklometar je meni jednom reagovao na kiselu jabuku koju sam pojeo nekih 10ak min pre toga ... Doduse, pre par godina, sad su, valjda, bolji, savrseniji ?

I, nagodili smo se da pandur zaboravi celu zavrzlamu jer sam ga terao da me vodi da vadimo krv, bolnicarka moju, a ja njegovu... hodu da vidim da nije i on pijan ?!
      Nije mu se islo, bilo je dosta pacijenata za testiranje na ulici... a ako ode sa mnom - nema para od "nagodbi"
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Originally posted by ToNcA
        U subotu sam imao bas interesantnu situaciju.
        Naime "ista meta, isto odstojanje".

Na istom mestu na kome sam se prosli put "nagodio za crvenu" (put izmedju Niske Banje i Proseka), stoji ISTI pandur. Prosli put me je zaustavio zato sto sam vozio 79 a ogranizenje je navodno 60 (mada re toga je tabla da je naselje prestalo i NEMA NIKAKVOG ZNAKA). I ja se nagodim, otkud znam mozda i jeste naselje. U subot isti skot (stvarno je skot) stoji sa druge strane iza zbuna tako da ga nisam ni video da puca na mene, odnosno da je uopste pucao. Zaustavlja me. Ispada da je sada ogranizenje - 40. Satro zbog radova na putu... I ja tu prsnem i svasta mu kazem. On me zicka da platim kaznu a ja ni da cujem. Ode on u kola da pise i onda je doslo mojih 5min. Dodjem do Punta, kuc-kuc o krov i "decko, nisi mi pokazao radar". A ozbiljno nije. Trazio sam da to udje u zapisnik. Sada - da li neko ima iskustva sa time - imam dva svedoka koja su STVARNO BILA TU tako da ce oni da posvedoce sve da je bilo onako kako ja kazem. Naravno zapisnik nisam potpisao. Trazio sam da udje i to da sve ono sto je on uneo nije istina sem puta na kome sam se kretao ali to nije hteo da napise pa ni ja nisam hteo da potpisem.

Jos nesto - da li josuvek postoji mogucnost "cepanja" i kakva je razlika izmedju boje "kartoncica" koji mi da? Koliko se secam meni je dao zuti.
        o ovome sam i ja pricao pederska fora skroz,treba onaj znak kod proseka precrtati tu vise nema radova,nastranu to sto ako se uljucujes sa puta iz pravca jelasnice uopste nema ni jednog znaka

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Lepo ga iscupas... znak iskoristis kao sto u basti, a na motku montiras antenu za TV i resena stvar...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Lucky
            CBC Veteran
            • 08.12.2004
            • 184
            • Prokuplje

...i dobijes do 3god. zatvora ...unistavanje znakova je krivicno delo

Comment

• ToNcA
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2006
              • 868
              • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
              • Mazda 6 2.0d

Bas tako.
              Jednom mom poznaniku su pisali prijavu sto je pijan pokupio neki znak kad se vracao kuci (pesice).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Originally posted by Lucky
                unistavanje znakova je krivicno delo
                ...jeste ... ako te uhvate ...

Ja sam video kako nestaju dva komada ... oba sa ogranicenjima 30km/h zbog "radova na putu" (na istoj motki) na potpuno ravnom i sredjenom putu.
                Putari zavrsili, znakovi ostali, na molbu lokalnih policajaca
                Sa ogranicenja smo jeli kolacice u basti, a sa radova na putu smo pili kafu na terasi

Prvo su znakovi (ta dva na istoj motki) nestali jednom, pa je iste neko postavio opet (bez ikakvog razloga) ... a onda su volesbno jos jednom isparili i nisu se vracali

prolupator.mojblog.rs

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

...u zatvor za znakove ?

Mi smo kao klinci iskoristili stub jednog znaka za kos...Mada, taj kos nije bio na 3.05, vec na kilavih 2.90...
                  A, i kada pogodis tablu, onda se ljuljao ceo...da ga ukopamo jos dublje nismo mogli, jer bi onda bio jos nizi...zato smo skinuli jos jedan znak...pa stub isekli u vise komada...i onda podupreli onaj prvi skinuti stub...da se manje ljulja...

To kao klinci znaci negde u 6. ili 7. razredu osnovne...
                  Taj kos stoji i dan danas...

Comment

• nikolaf7
                    CBC Veteran
                    • 23.12.2007
                    • 181
                    • beograd

Pisu ti prijavu i ako cuknes zid ili sletis u kanal kraj puta
                    If God rides a Harley............
                    The Devil rides a Duke!

Comment

• AlexRS
                      CBC Senator
                      • 27.10.2007
                      • 234
                      • Borca

Hehehe... od moje bivse cale platio kaznu za voznju bicikla u alkoholisanom stanju. Biciklo su mu oduzeli i rekli da dodje po njega kad se otrezni, a njega otpratili kuci.... Ja kad sam cuo nedelju dana sam plakao od smeha...

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

cupanje je ok resenje

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Veceras .. od Pozarevca ka auto-putu:
                          Pandur i Ja:

sargarepa, mahanje, zaustavljanje, pregledavanje dokumenata...
                          P: Imerena Vam je brzina od 126km/h na 507m. Ogranicenje na ovoj deonici je 60kn/h Sleduje Vam prijava kod sudije za prekrsaje...
                          J: "Aj' da platim kaznu, zurim .. zena, malo dete ..
                          P: .. malo razmislja .. Dobro, reci cemo da je prekoracenje do 30 km/h.
                          J: 'Aj' da platim hiljadarku...
                          P: .. malo razmislja .. Ne moze, veliko je prekoracenje 66 km/h, skoro duplo!
                          J: (umurem od smeha u sebi jer je vise nego suplo..) 'Aj' sta moze?
                          P: Nek' bude 16km/h prekoracenje, 2000 din kazna.
                          J:'Aj'...

..platih..

prolupator.mojblog.rs

Comment

• StudentBGD
                            CBC Senator XXL
                            • 18.12.2007
                            • 1027
                            • Beograd

Letos se vracam iz SU za NS pa za BG i naravno idem starim putem jer je zanimljivije. Bila "zena" sa mnom... Izlece iz zbunja neki goluzdravi policajac 20m ispred mene, samo sto ga nisam zgazio a zakocio sam debelo posle njega. Vracam se u rikverc, on sav zbunjen...kaze da sam vozio 96 a ogranicenje je 40 zbog parkinga ispred nekog restorana. Nadjemo se na 1000din i da ne mora nista da pise, a najjace od svega je sto mi je rekao gde ima jos kontrola do NS i u kom vozlu stoje!? Zena je ostala otvorenih usta do NS (dok nismo seli na Banjalucki ) jer nije verovala kako se dogovara sa policijom..
                            Isto leto, upeklo preko 35, idem iz ZR za SU i na spustu sa nadvoznjaka preko autoputa uhvati me radar ali sam ga slucajno spazio ispod krosnje pa sam malo i kocio. Stane on sa desne strane puta- ja se parkiram sa leve isod drveta (nisam imao klimu tada). Pita me zasto sam tu stao a ja mu odgovaram da ja to zbog njega, da se ne przi na Suncu... Zahvaljuje mi se covek i tako krene neka prica...pitam ga ja ima li vrucine i to... Da ne duzim, zavrsili smo posao sa 2 vlase coca-cole koje sam 5 min pre toga uzeo na pumpi uz informaciju da do SU nema kontrole...
                            Prosli vikend idem kuci bulevarom oko 4 ujutru, kod Doma Sindikata crveno i ja skrenem levo na Terazijeda ne bih kocio kad na Terazijama kod Meka me zaustavla P. Ne kaze ni "dobro vece" vec kako sam otvorio prozor kaze da sam rosao na crveno. Ja mu objasnim da nisam. Pita da li sam pio-duvam i nista, on vec pobesneo ne moze pare da mi izvuce. Vidi da sam vezan i na kraju mi trazi prvu pomoc koju sam imao ali "padnem" na rezervnim sijalicama... Ne secam se kolika je kazna bila ali ja mu kazem da nemam toliko da sam bio sa "zenom" na veceri i ostalo i on me pita koliko imam. Ja prebrojim - 370 din!?!?!? Kaze on da mu je dovoljno, sa tugom u ocima... -Zapitam se da li imaju i malo obraza i samopostovanja...
                            poz svima, nema me narednih 15 dana....
                            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Milorad90
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2007
                              • 975
                              • Beograd

A evo sta se desilo mom caletu prosle godine i pocetkom ove na istom semaforu.
                              Semafor je inace na autoputu ns kod zadnje stanice 15 onaj zadnji semafor.
                              Prosli put:
                              Ide cale brzinom oko 60kmh i pale se zuto i odmah posle njega crveno(zasta panduri to i znaju pa zato tu i stalno stoje),cale tu nece da koci da staje na pola raskrsnice i da rizikuje da ga neko otpozadi zvekne ili da krene da se okrece jer je bilo klizavo.I prodjemo mi raskrsnicu lepo na zuto,i oni nas krenu da jure sa rotacijom kao da smo najgori kriminalci.I pandur kaze prosli ste na crveno ,cale kaze nije,i tu se nesto raspravljali......i na kraju kod sudije za prekrsaje.Panduri su navodno imali nekog svedoka koji se 5 puta nije odazvao na poziv suda i tako je cale prosao bez ikakve kazne jer stvarno nije ni bio kriv.
                              Pocetkom ove godine:
                              Isti semafor,sve isto,zaustave ga isto sa upaljenom rotacijom,i lepo im kaze cale nisam prosao tuda na crveno,vec sam vas bre jednom dobio na sudu sta me vise maltretirate,a pandur mrtav ladan kaze pa dobite nas i drugi put i napise kaznu.I tu ce ih dobiti garantovano,ali jednostavno samo su pokusali da uzmu pare.I posle kad smo se vracali videli smo tri patrole u razmaku od 1km,dve kod tempa isto jurili i jednu kod balkana.Vervatno im je taj dan bio za uzimanje prijava ili para.

Comment

• zvrle
                                CBC Senator XXL
                                • 01.11.2005
                                • 961
                                • Beograd, Batajnica
                                • Golf 4

Pa to im je stalna lokacija ( parkiraju se gore gde je volvov servis da ih ne vidis ) a posle toga stoje ispod nadvoznjaka iza stuba da ih ne vidis tj kod iskljucenja/ukljucenja za auto put. Kada se vracas iz grada tj ides u pravcu NS-a stoje odma posle zeleznickog nadvoznjaka sa desne strane ima neki servis auspuha ili tako nesto.
                                Prva patrola je za prolazak kroz crveno a ove dve su za ogranicenje 60km/h
                                “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

Working...
                                X