Kineski klonovi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MOSLER
    CBC Senator XXL
    • 27.05.2005
    • 1064
    • Niš

Iskreno za 20 K evra radije cu kupiti polovan auto ili Jeep proverenog porekla nego neko kinesko cudo ciji su kvalitet i pouzdanost pod velikim znakom pitanja.
    Sada tako razmisljam,a za desetak godina videcemo
    Jos jedna stvar: kineska fabrika Brilians pocela je isporuku svog modela srednje klase B6 na evropsko trziste.Auto je losih performansi i kvaliteta uopste a uz to uopste nije jeftin, kosta kao Passat ili Toyota Avensis a cena je jedina karta na koju Kinezi igraju tako da.......

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Ako je cena u rangu Aven**** onda mogu odmah da zatvore pogone. Jer iskreno kineski auto bih kupio samo ako moram (to su bese govorili pre 30 godina za japanske a pre desetak za koreanske? )

U principu - nikada nebih kupio polovan auto za 20K evra jer za te pare moze da se bira NOV auto i to ne da se stedi vec sasvim solidan automobil.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Zavisi sta podrazumevas pod pojmom "sasvim solidan auto"?Cifra od 20 k evra je tek ulazak u rang solidnih automobila.
        Ortak kada je planirao da promeni auto svratio do Porshe-a Srbija da pita za cenu Golfa 5 sa najslabijim motorom i nekom osnovnom opermom(1.4 75ks,klima,metalik,alufelne i cd).Dobio je odgovor u vidu cifre 20 400 evra!!!
        Nije tesko zakljuciti da li je izasao iz salona sa kolima.
        Uvek i uvek cu kupiti radije auto star par godina za full opremom,nego nov a ocerupan i nize klase =]

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Mazda 6 2.0d

Pa moja logika je druga. Pre cu uzeti nov Renault, Fiat, Peugeot, Opel... Nego kupiti polovan auto za iste patre pa makar on bio i MB!

Jer ipak - ovom novom znam kada sam menjao ulje, kada je i sta radjeno i tako to dok kod polovnog nisam siguran ni u kilometrazu a kamo li u nesto drugo.

Prosto - pre bih kupio Grande Punto za 12000 (ima sa sasvim ok opremom) nego Golf za iste pare (polovan).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Da ali cinjenica je da su najisplativiji automobili starosti 2-3 godine, jer su jos uvek jako dobri a cena im je obicno znatno niza nego kod novog automobila.

Comment

• mirko
              CBC Senator
              • 18.05.2006
              • 202
              • Prokuplje

Originally posted by ToNca
              Prosto - pre bih kupio Grande Punto za 12000 (ima sa sasvim ok opremom) nego Golf za iste pare (polovan).
              ma ja bih onog punta kupio pre bilo ?ega osim mozda ovog novog brava
              'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Novo je novo!!! Svaka roba nadje kupca. Za 20K heroja moze da se kupi bas dobar auto i to nov! Ima i za manje, a da ce kinezi biti toliko jeftini, i nece. U ceni automobila najmanja stavka (ili jedna od) su primanja radnika. Tu su razvoj (koji kinezi pokradu, ali ni to nije vecito), materijali (koji na svetskoj berzi jednako kostaju sve), energija (kao i materijali) i sama fabrika (opet isto za sve).
                Jedino sta moze podstaci razvoj kineza je poreska politika i zaista niske dnevnice radnika. A to opet povlaci da taj proizvod mora biti mnooogo kvalitetniji nego danas da bi bio konkurentan.
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Najbolja varijanta kupovine je vozilo staro par godina, naravno očuvano i servisirano.Taj novčani iznos koji platite auto zadržava(pod uslovom da je VAG produkcije) i u narednih 5-6 godina.
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

Pa za 20k mozes da kupis Hondu Accord naravno novu, a 20k za Golfa je smesno, ja sam uzeo Mazdu 3 sa 1.6 motorom klima i svasta nesto za 16.5k, tako da dati 20 za Golfa bez icega i motorom od 1.4l je stvarno za posmatranje. A da nepricam sta ima da se bira od francuza,italijana i koreanaca za te pare.

Comment

• Aki
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2006
                      • 1133
                      • Beograd
                      • Yugo 1603, Yugo 1301

A tek sto moze Yugo da se uradi za 20k, gore nego na steroidima.
                      "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                      - Lousie Smith

Comment

• AMD
                        CBC Početnik
                        • 31.01.2007
                        • 6

20K je mnogo za kineski auto...Do 3K kod nas bi mozda i proslo,ma ne jok zezam ne volim tj. mrzim kinesku robu a od automobila se grozim,iskreno

Comment

• ToNcA
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2006
                          • 868
                          • Mazda 6 2.0d

Originally posted by JNC
                          Pa za 20k mozes da kupis Hondu Accord naravno novu, a 20k za Golfa je smesno, ja sam uzeo Mazdu 3 sa 1.6 motorom klima i svasta nesto za 16.5k, tako da dati 20 za Golfa bez icega i motorom od 1.4l je stvarno za posmatranje. A da nepricam sta ima da se bira od francuza,italijana i koreanaca za te pare.
                          Bas tako - ako je cena 20K crno im se pise. Jer za 20K moze da se BIRA auto a ne da se "nakrpi nesto."

Naravno ako nemate zelju da vas komsija vidi u nekoj "zvucnoj" masini.

Comment

• Vladd
                            CBC Senator XXL
                            • 09.07.2006
                            • 581
                            • NBG

Meni se cini da je "dozvoljena" cena za Geely-ja negde oko 18k€, u Evropi. Posto, kada bi se prodavao po "izlaznoj" ceni, iz Kine, a to je 4500$, mislim da bi Nemci poceli da sade salatu, o'ma ispred katanca...

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Za 18K heroja u toj Evropi mozes da biras sve i svasta a ne kineza pa da ti se svet ruga...
                              To su velike pare za auto koji je proizveden i kupljen u EU. I dobije se mnooogo dobar auto sa mnogo airbagova i KS i kojecega jos...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• ToNcA
                                CBC Senator XXL
                                • 31.01.2006
                                • 868
                                • Mazda 6 2.0d

Originally posted by Vladd
                                Meni se cini da je "dozvoljena" cena za Geely-ja negde oko 18k?, u Evropi. Posto, kada bi se prodavao po "izlaznoj" ceni, iz Kine, a to je 4500$, mislim da bi Nemci poceli da sade salatu, o'ma ispred katanca...
                                Samo mi nije jasno sta je to "dozvoljena cena."

Comment

Working...
                                X