Kad vam klinac polozi, da li ga "ogranicavate"?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miroslavm
    CBC Senator
    • 13.02.2007
    • 208
    • Beograd, Zvezdara

moje dete treba ovih dana da upiše vožnju. Da budem iskren, bojim se- ne toliko zbog njene neozbiljnosti već tudje, čemu sam svaki dan svedok. Opet, ne verujem da bih bio dobar pedagog za nju, suviše bih je sputavao. Objasnio sam joj sve tehničke aspekte vožnje i principe rada auta, ali nek uči od ovlašćenog za to. Većina ljudi koje znam da su vozili pre ispita posle su na njemu padali. Rešio sam kad mi bude dala ćagu da joj dam ključeve i nek vozi gde hoće. A sad što ću se pojesti za to vreme, to je iz istog razloga iz kog se uvek brinem kad god je van kuće. Po prirodi je oprezna pa valjda će biti OK. Imam veliki auto bar ima par metara gvoždja oko nje

Comment

• DejanV
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2005
      • 682
      • Beograd

@jnc
      Tu jako gresis. Naime, sto je neki auto vise poduprt elektronikom, to postaje teze, komplikovanije i skuplje raditi sa njim bilo sta ozbiljnije. I obrnuto, sto je neki auto jednostavniji, to brze, lakse i jeftinije odraditi mnogo stosta sa njim. Tu je Yugo zakon, malo koje drugo vozilo moze sa njim da se meri, jer ne zaboravi, on je u srodtsvu sa obiljem Fiat i Lancia vozila - drugim recima, ne samo sto delova ima, negi ima i lepog izbora.

@srdjan_p
      Za tebe je to mozda tako, za mene nije, jer u Yugu sedim na Peugeot 206 sedistima. Drugim recima, sto se ciste udobnosti tice, sedistima kakva se samo pozeleti mogu.

Sto se osmeha i smejanja tice, brzo im se smrkne, veruj mi. Mislim na moj i jos par slucajeva za koje znam. Posebno obozavam onaj zaneseni pogled vlasnika neke kante od BMW-a (koji jeste kanta, ali to je BMW-ova kanta!) koji, kao i mnogi drugi, prodje svih pet faza bliskog susreta:

Faza 1 - ni ne primecuju te.
      Faza 2 - smeju ti se.
      Faza 3 - gaze gas kao ludi na uglavnom dizel vozilima (sprski vozac GT automobila OBAVEZNNO ima dizel, kao osvedocenu sportsku masinu),
      Faza 4 - neverica u ono sto vidi, pocetak ocaja
      Faza 5 - moj retrovizor cist i bez njega.

Ako te zanima kako to izgleda, javi se, mozemo malo da djiramo vec od kraja juna, valjda ce dotle opet biti ceo (trebalo bi!).

@stefanves
      Svaka cast na poeziji. Iskreno se nadam da cemo se sresti negde na drumu, kada ce mi biti zadovoljstvo da te potsetim na ovaj tvoj pesnicki uzlet. Nadam se da je krs koji ti vozis bolji.
      Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

Dejane, slazem se ja da to ide i da ostavlja ostale za sobom, sto je i logicno sobzirom da ima 800kila...vozio sam se ja u brzim jugicima(npr Raletovom) tako da znam...
        A sto se tice smeha ocigledno nismo mislili na isto jer jeli postoji solidna razlika u godinama izmedju nas.
        I sto se tice sedenja u jugu izgleda da se opet nismo razumeli, mozes mu staviti bilo koja sedista pa opet to nije to.
        Poz.

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Malopre sam naleteo na jedan tvoj post u kom si rekao da Alfa ima problem sa losim vesanjem a da je tvoj jugo po pitanju toga mnogo bolji...E to je u najmanju ruku smesno...
          Nego otisli smo u off-topic(opet...) tako da toliko od mene.

Comment

• DejanV
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2005
            • 682
            • Beograd

Originally posted by miroslavm
            moje dete treba ovih dana da upiše vožnju. Da budem iskren, bojim se- ne toliko zbog njene neozbiljnosti ve? tudje, ?emu sam svaki dan svedok. Opet, ne verujem da bih bio dobar pedagog za nju, suviše bih je sputavao. Objasnio sam joj sve tehni?ke aspekte vožnje i principe rada auta, ali nek u?i od ovlaš?enog za to. Ve?ina ljudi koje znam da su vozili pre ispita posle su na njemu padali. Rešio sam kad mi bude dala ?agu da joj dam klju?eve i nek vozi gde ho?e. A sad što ?u se pojesti za to vreme, to je iz istog razloga iz kog se uvek brinem kad god je van ku?e. Po prirodi je oprezna pa valjda ?e biti OK. Imam veliki auto bar ima par metara gvoždja oko nje
            Potpuno te razumem. Oni su nasi klinci, i za nas ce ostati klinci dok smo zivi, cak i kada oni steknu svoje klince.

Rekao sam sto sam rekao, uradio sam sto sam uradio, ali i dalje brinem i znam da cu brinuti dok sam ziv.

Ali da ga sputavam necu, ni po koju cenu, ni na koji nacin.

Comment

• DejanV
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2005
              • 682
              • Beograd

Originally posted by srdjan_p
              Malopre sam naleteo na jedan tvoj post u kom si rekao da Alfa ima problem sa losim vesanjem a da je tvoj jugo po pitanju toga mnogo bolji...E to je u najmanju ruku smesno...
              Nego otisli smo u off-topic(opet...) tako da toliko od mene.
              Ne, ja sam rekao da je TA Alfa sa kojom sam se jurcao po avalskim krivinama imala problem sa vesanjem. Onako se naginjati nije normalno.

Uopsteno, smatram da imam bolje vesanje od bilo koje Alfe koju sam ikada video (ima par koje nisam nikada video, pa moram da se ogradim). Obzirom na sta je radjeno, kako je radjeno i ko je to radio, zlo i naopako da nije tako.

No, to su stvari koje su ovde off topic, pa cu zavrsiti jednom konstatacijom: sve sto kazem ce moci da se proveri u praksi, koju inace i smatram jedinom pravom proverom svega.

A ni ne mora da se ceka, i sinovljev auto nije ogranicen po tom pitanju, mada nije bas kao moj; koncepcija je istovetna, u dlaku, ali ima razlike u kvalitetu i ceni neki upotrebljenih delova (u moju korist naravno, zna se ko je ludji od nas dvojice).

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

Originally posted by stefanves
                Vozi jugo da te jeb_e dugo.
                Jugo nece dugo.
                Kupi Yugo da ti traje dugo

Sto Yugo ima grejac na zadnjem staklu?

Da ti se ne smrznu ruke kad ga zimi gurash...

P.S. ne odnosi se na Dejanove jugice

Comment

• AreOut
                  CBC Senator XXL
                  • 22.07.2006
                  • 590
                  • Zabjelo

Sto jel nemaju grijace
                  http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Ne, nego hocu reci da nisam hteo njega da zezam

Comment

• DejanV
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2005
                      • 682
                      • Beograd

@Marko001
                      Ma mozes, slobodno, dobra sala je dobra sala, nema veze sto je na moj racun. Nisam ja svilen, a nisam ni neki ljutko.

Ono sto me nervira je kada potpuno neprilicne osobe pocnu sebi da daju nicim zasluzeno pravo da zbijaju sale na tudj racun; to su ljudi koji ne znaju gde im je mesto u zivotu i kosmosu.

Cisto kao primer, jedno kada recimo *Egon* krene da me zeza, on koji je em dokazao ko je i sta je, em me poznaje, em mi je tu nedge vrsnjak, em je merio moja vozila kod sebe, pa ima svako moralno i tehnicko, i naravno ljudsko pravo da me zeza do mile volje, a sasvim je druga stvar kada bi to da radi neko ko nema ni vozacku dozvolu, a kamo li svoje vozilo.

I ne hvatam se za godine, jeste da ja imam 54 godine, ali ima mladjih od mene koji su stekli pravo da me zezaju, kao na primer Uros Piperski. On je opet posteno zasluzio to pravo jer se posteno istrudio oko tog auta, i sve sto je uradio je zaista sjajno uradjeno. On ima polovinu mojih godina, mogu glatko otac da mu budem, ali i dalje ima mere i podbada me tamo gde me i treba podbadati. Zato - nema ljutis, ponekad poneku cvrgu i treba da primis.

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

Sala se ipak nije odnosila na tebe uopste, samo napisah ono sto sam cuo...

Comment

• stefanves
                          CBC Senator XXL
                          • 10.12.2006
                          • 1351
                          • BG

Vazi DejaneV, cim polozim idemo da se vozimo AKo se sretnemo na skupu provozaces me.Nisam nista lose mislio, ja verujem da si ti masinu odradio ok, ali nije mi jasno kako moze da ima bolje vesanje od Alfe, ipak je t uradio tim inzenjera, ali opet mozda stvarno gresim dusu, i ako je tako izvini.A sto se tice pesnickog izleta, samo sam se zezao, veruj mi nisam ja takav koji to cesto radi, pogovotu prijateljima(drugarima) sa foruma.

Pozdrav i sve najlepse, i sve najbolje u daljem tjuningu
                          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Gumetina
                            Banovan
                            • 12.12.2004
                            • 1082
                            • Novi Sad

Uopsteno, smatram da imam bolje vesanje od bilo koje Alfe koju sam ikada video (ima par koje nisam nikada video, pa moram da se ogradim). Obzirom na sta je radjeno, kako je radjeno i ko je to radio, zlo i naopako da nije tako.

No, to su stvari koje su ovde off topic, pa cu zavrsiti jednom konstatacijom: sve sto kazem ce moci da se proveri u praksi, koju inace i smatram jedinom pravom proverom svega.
                            Ja prosto ne mogu da verujem kako ovaj covek (naglasavam COVEK) lupa gluposti, tako samouvereno i sigurno...

Pa ti si svoj trap uvezao u rikverc i to pri voznji napred kakvu sad praksu spominjes ? Mozda mislis na POPRAVNI ? pa to je za decu koja idu u skolu !

Dajes los primer ljudima, obrati paznju na siru perspektivu svojih postova !!! A ne samo moj jugo ovo moj jugo ono nije da se qrcim malo je off ali ipak da vam kazem jos koji put....

A za pare koje si bacio na juga bolje da si kupio Deltu Integrale i to ne sebi nego sinu a ti kao svaki normalan covek od 54 godine vozio svoju Nubiru ili slicno porodicno vozilo

Jel ti to tata nije dao da vozas Ficu kad si bio mlad pa sad nadoknadjujes izgubljeno, pa se sve pravdas kako je cilj bio napraviti od juga nekakav GT ?

Jugo je gomila losheg lima, loshe zavarenog lima, po shemi konstruisanoj sredinom sedamdesetih.

Nemojte to kupiti svom detetu, naravno ako ne morate, ako se mora to je druga stvar, ali namerno sputavati...

P.S. Izvinjavam se svima na podrugljivom tonu, ali prosto nisam mogao vise ovo da gleda, postala je farsa...

Comment

• DejanV
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2005
                              • 682
                              • Beograd

@Gumetina
                              Rale, kada naucis razliku izmedju snage na tocku i snage na zamajcu, onda se javi. Kada ti taj podvig podje za rukom, onda se javi da nastavimo, u medjuvremenu, nemam sta da ti kazem.

U medjuvremenu, idi zalepi jos koji komad Fandjo plastike na tvoj rezeda Yugo.

Bye, bye.

Comment

• srdjan_p
                                CBC Senator XXL
                                • 01.12.2004
                                • 1915
                                • ZR

E Guma nek si mu rekao...hteo i ja al reko necu da se zameram...

Comment

Working...
                                X