Presretaci i u Srbiji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Shazalakazoo
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2007
    • 545
    • Beograd

Re: Presretaci i u Srbiji

Pitanje pod 1 i mene zanima mada sam cuo procitao na nekom forumu da se "vazi" ona brzina na kojoj se vide tablice.
    A mene zanima da li oni mogu da snimaju i mere brzinu u nazad? Znaci da idu ispred vozila i izmere brzinu. Pitam posto sam video da konkretno 607 ima kameru i pozadi...

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Mogu. Koliko znam, imaju i "bafer" odnosno time-delay snimanje, tako da cak i da ne ukljuce kameru, a neko "proleti" pored njih, to ce ostati zabelezeno u snimku. Znaci ugasena kamera, ti ih obidjes, oni natenane ukljuce opremu za snimanje, pa za tobom, i na snimku postoji i onih par sekundi PRE nego sto su ukljucili opremu za snimanje Valjda sam potrefio...
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• JNC
        CBC Senator XXL
        • 19.12.2006
        • 1332
        • Beograd

Tacno tako, ali mislim da je ovde sve to vec receno ranije. I malo vise je od par sekundi.

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Pa gledao sam jedan sistem u autu, i pricao sa momcima koji ih voze, nismo nesto preterano ulazili u detalje, ali dovoljno reci - odakle god da im se priblizite, nema sanse da ih izbegnete ukoliko su vec bili u pokretu. Ako oni stoje, pa krenu za vama pa ih onda primetite, ima sanse da se izvucete, u spurotnom...tesko

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Nit je ovaj sistem rada sa presretacima izmisljen kod nas, niti je uredjaj nesto novo, koriste ga mnoge policije u evropi (isti ovakak), tako da posao radi vise nego dobro, bezanja nema, voze ljudi profesionalci, a ne bilo kakvi panduri.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

To je vec druga diskusija...

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

JNC koji je procenat greske u merenju(nemoj samo da mi kazes da tako nesto ne postoji-ustvari ocekujem jer je to Srbija zemlja dembelija )..
                inache imam razlog zasto pitam,danas bila reportaza na nemackoj N24 bas upravo zbog radara i to tip koji je pomenuo 206....
                "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

Prema nekim reportažama koje sam ja gledao, brzina se određuje preko GPS-a tako da je greška svedena na minimum... neka me ispravi neko ko zna bolje ako grešim
                  Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Originally posted by X9
                    JNC koji je procenat greske u merenju(nemoj samo da mi kazes da tako nesto ne postoji-ustvari ocekujem jer je to Srbija zemlja dembelija )..
                    inache imam razlog zasto pitam,danas bila reportaza na nemackoj N24 bas upravo zbog radara i to tip koji je pomenuo 206....
                    Ako mislis na Multanovu 6F, greska je dovoljno mala da bude totalno zanemarena, ali prag tolerancije je do 10%, obicno ih podesavaju da tolerisu toliku marginu preko ogranicenja.

Inace jedina odbrana od Multanove je DOBAR detektor, tipa Valentine V1 ili Bel STI-R, ta klasa.

Comment

• MOSLER
                      CBC Senator XXL
                      • 27.05.2005
                      • 1064
                      • Niš

Da ali problem sa tim detektorima je sto su glomazni, pa jos ako bude zabranjeno njihovo koriscenje novim zakonom, gde ces ga sakriti.Doduse ima onih verzija koji se montiraju u napred masku ali su daleko losijih karakteristika. Nego zna li neko da mi odgovori na moje pitanje sa prosle strane?
                      Originally posted by MOSLER
                      Kada te prati presretac i snima te, da li posle pise kaznu za brzinu koju ti je izmerio od onog trenutka kada je poceo da te prati ili tek od trenutka kada ti se priblizio dovoljno blizu da moze da ti snimi tabice?

Comment

• srdjanissan
                        CBC Senator XXL
                        • 20.11.2008
                        • 720
                        • beograd

koliko ja znam valjda mora konstantno da te snima sa odredjene razdaljine nekih 10ak sekundi,tj da bude iza tebe i da te snima.....
                        tako da gledas u retrovizor malo cese kad ti je nesto sumnjivo
                        kad koči,cepa gume i prevrće se!
                        papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Traje mnogo manje od 10 sekundi, nije toliko u pitanju vreme snimanja koliko predjena razdaljina.

Sto se tice Multanova detektora, Bell STI-R je upravo razdvojeni sistem, montira se detektor u branik i kontrolna elektronika se sakrije u kabini - a vazi za jedan od najboljih na trzistu sto se tice osetljivosti i sposobnosti otkrivanja. Naravno, cena je

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

ne znam da li u Nemackoj koriste bas MUltanova 6,ali pre neko veche je bila emisija o procentu pogresno fotografisanih ljudi tj.greska u hardware.apsolutno
                            za razmlisliti jer su pokazali da ipak vredi uloziti zalbu na resenje o kazni..desava se i u to velikom broju da sistem izmeri brzinu auta pored tebe,ili jednostavno ne izmeri dobro brzinu itd..i postoji chak i sa najsavremenijim uredjajima(trenutno u nemackoj uredjaj koji izgleda kao stub i postavlja se izmedju kolovoznih traka razlicitih smerova na ono ostrvce izmedju i koji meri i desnu i levu stranu i svaki auto pojedinachno)je tolerancija do 10% od izmerene brzine.kod nas nase Baje panduri kada te zaustave sa Lidarom kazu nema ni dz od procenta oduzimanja izmerene brzine(platio kaznu gde je ogranicenje 60,ja vozio po merenju 62kmh )..ovde isto tako policija kada meri sa laserima oduzima procenat greske.takodje policija sa presretachima oduzima nekih 5-10% pri merenju..zato pitam jer je nase sve usmereno kako Evropa radi ,a Evropljani kazu da ima tolerancije u merenju,a kod nasih je tehnika maltene ista ali kod nas nema tolerancije tj. greske.
                            evo pronasao...upravo u emisiji je bio bas ovaj radar:
                            http://www.multanova.ch/de/produkte/mes ... radar.html
                            skroz dole na dnu stranice.i policija sama daje izjavu da postoji procenat greske pri merenju i da oni to primenjuju!!!
                            i sta kaze Multinova:
                            Der Hersteller Multanova gibt eine Toleranz von 7 km/h bis 100 km/h und 7 % über 100 km/h vor.
                            u prevodu sam proizvodjac daje toleranciju pri merenju od 7kmh do brzine od 100kmh,i preko 100 kmh je tolerancija 7%...
                            kao i uvek,mi i evropa samo je kod nas drugachije
                            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875
                              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Mene ovo zanima:

Mislim da sam juce "imao cast" na auto-putu, idem nekih ~180 i vidim crni passat u sporoj traci, BG table. Naravno kocnica i uporedo sa njim on nekih 110-120 ja malo brze 130-135 unutra dvojica. Prosao sam pored njih i nastavio tim tempom, dok ih nisam izgubio iz vida, odnosno dok se neki tip sa nekom Lagunom nije nasao iza mene, tada opet po gasu i teraj. Mene zanima da li te snimaju ili snimaju samo kada prodjes pored njih ili snimaju i dok im prilazis, mada mi to deluje malo verovatno jer tada moraju da koriste neki uredjaj za aktivno merenje, a tu jammer resava stvar (ako je laser u pitanju) zar ne?
                              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Ne.

Kao sto je vec receno, uredjaj snima i spreda i pozadi, i ne koristi nikakav uredjaj za aktivno merenje brzine, samim tim ne postoji nista sto bi mogao da ometas.

Comment

Working...
                                X