KIA ceed

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • njacke
    CBC Član
    • 05.11.2007
    • 14
    • Beograd

Ja sam za 17000 dobio dosta toga od opreme u Ceed-u:ABS,EBD,ESP,10 airbag-ova,automatsku klimu,bord kompjuter,podesavanje sedista i volana u svim pravcima,kozni volan sa audio komandama,cd mp3,usb,aux,6 zvucnika,maglenke...

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Originally posted by Elwood
      Hmmm danas sam bio sa ujakom da preuzme hyundai i30 koji je kupio.1.6 crdi dizel od 90ks sa paketom opreme u koji ulazi manuelna klima.Nisam siguran da li je GLS paket u pitanju ali za tacno 16.000 eura prvi utisak da se ne dobija nesto preterano ekstra.
      -6 airbagova,ABS sa EBD,diskovi all around
      -Nema board computer!
      -Fabricki radio koji pusta mp3 ima usb i aux konektor 4 zvucnika u vratima
      To je GL verzija, Smile+ paket opreme, samo on je u varijanti sa manuelnim klima uredjajem i nema BC.

Ne znam koliko se ujak raspitivao pre kupovine, a moguce da sam i ja neshta propustio, ali koliko je meni poznato ovo je cena za vozila proizvedena 2008. godine. Za vozila iz 2007. godine vazhe neki popusti, i tu je mogao daleko bolje da prodje shto se opreme tiche. Mislim, to shto su 2007. godishte je inache vrlo bitno

Evo sad chitam sa njihovog site-a: model 1,6 CRDi 90 KS proizveden 2007. godine, 16700 e, paket opreme Special: pored ovog shto si nabrojao ima i automatsku klimu, brake booster (iliti BAS - brake assist system), immobilizer, hladjenu kasetu ispred suvozacha, CD sa 6 zvuchnika, putni rachunar, maglenke, sva 4 podizacha, aktivne prednje naslone za glavu, drzhache za chashe, podeshavanje nivoa osvetljenja kontrolne table, naslon za ruku napred itd itd Razlika od 700 evra apsolutno opravdana obzirom na znatno vishi nivo opreme. A mogao je da sacheka i Sajam (popusti, akcije, poklon-osiguranja...), sigurno bi dobio vishe za ulozhen novac...
      http://www.bmw.tv

Comment

• Apsolutno si u pravu,koliko znam on se bio uputio u salon mazde a kako je zavrsio u hyundai salonu pojma nemam.Takav je covek(lekar ),ja bih svima savetovao da kod kupovine novog auta pristupe racionalno i da se maksimalno raspitaju.Navodno su mu ispricali da bi za jaci paket opreme morao da doplati 2000 evra jer se ne mogu stavke pojedinacno birati zbog toga sto auto dolazi "sa drugog kraja sveta" Neverovatno koliko trgovac ima moc sugestije nad kupcem,a kupac ispada da se jos nesto tu izvinjava.Opet savet uspostavite ako je moguce odnos sa trgovcem "you on top" i ne dozvolite da mnogo prica gluposti tipa "Koreja je domovina najboljeg kaucuka na svetu" kad sam pitao sa kakvim gumama dolazi auto!
        -brake assist mislim da ima
        -ima alarm,immo
        -nema maglenke,rekli mu da moze naknadno da ugradi u servisu
        -drzace za case ima,podasavanje osvetljenja table,naslon za ruku nema
        Sve u svemu ako se za isti novac moze dobiti sa vise opreme rekao bih da to nije los auto.Pozadi je multilink oslanjanje!.Nemojte da vam spisak opreme bude vazniji od motora.90ks cak i dizelskih je meni neubedljivo u tom autu.

Comment

• Goranp
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2006
          • 436
          • Banja Luka

Slučajno naletih na sajt kie u bih http://www.kia.ba/
          i ima odlična akcija
          Kia Cee'd
          1.4 benzin-ugrađen gas (109 ks)

i još dosta neke opreme (pogledajte sajt)
          oni plaćaju PDV -17%

ukupno 26.487 KM (1euro - 1.95 KM)

Što je po meni extra za ovaj auto
          Banjaluka Blog
          http://gradbanjaluka.blogspot.com
          Tattoo Picture
          http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• njacke
            CBC Član
            • 05.11.2007
            • 14
            • Beograd

Originally posted by Elwood
            Nemojte da vam spisak opreme bude vazniji od motora.90ks cak i dizelskih je meni neubedljivo u tom autu.
            Ja mislim da tih 90ks ide vrlo ubedljivo.Jesi li provozao auto?

Comment

• Ok,sad sam pomalo razocaran.Naravno da sam provozao auto.Rekao sam da nije los samo da je motor od 90ks po mom skromnom misljenju slab za njegovu tezinu od 1300kg.Ne interesuje me sta novinari kazu ni ubedjivanja prodavaca.Auto ubrzava do stotke za najmanje 15s.Nisam pristalica stila voznje dizel motora kao benzinskog sto je lako zaboraviti jer je motor veoma tih.Ja sam navikao na 1.6 benzinac od 100ks u laksem autu koji ubrzava do 100km/h za 11.5s.
              Samo jedan vazan detalj:Ako su isti modeli za sva trzista garancija na boju i antikorozivnu zastitu je 6 godina i karoserija je samo delom pocinkovana.Moja sumnja na kvalitet boje na autu izgleda nije bez osnova.Ford focus i opel astra imaju garanciju na antikorozivnu zastitu 12 godina.

Comment

• njacke
                CBC Član
                • 05.11.2007
                • 14
                • Beograd

1,6CRDi od 90ks ubrzava,po merenjima,za 13,1s,a ovaj moj od 115ks za 10,9s po novinarskim merenjima,odnosno za 11,5s po fabrickim podacima.Mada,mislim da to u krajnjoj liniji i nije toliko bitno.Medjuubrzanja su bitnija,bar meni.Nisam mnogo vozio svoj auto,par stotina kilometara,tako da nemam kompletan utisak o njemu,ali mogu da ti kazem par reci.Posto vozim i sluzbeni auto,koji je mnogo laksi,a ima svega 70ks,sve vreme sam u zbunu,kako to da Cee`d sa 115ks ne odaje utisak automobila koji leti.Zakljucak je sledeci:auto je dosta tezi,mnogo je bolje izolovan,mnogo bolje upija neravnine,a ja sam ceo zivot vozio benzince,tako da je to moj subjektivan utisak.Objektivno,auto,osim prve dve brzine,mnogo bolje vuce i ima jos mnogo rezerve snage,jer ga ja vozim sada do max 3000 obrtaja,mada retko predjem i 2500.Uz sve to,potrosnja mu je mnogo manja,a zbog odlicne izolacije deluje da auto ide sporije.Pretpostavljam da ce sve ovo biti jos bolje kad se auto malo razradi.Da li sam u pravu?Pozdrav!

Comment

• dejank
                  CBC Član
                  • 13.08.2007
                  • 54
                  • Beograd

Originally posted by njacke
                  Ja sam za 17000 dobio dosta toga od opreme u Ceed-u:ABS,EBD,ESP,10 airbag-ova,automatsku klimu,bord kompjuter,podesavanje sedista i volana u svim pravcima,kozni volan sa audio komandama,cd mp3,usb,aux,6 zvucnika,maglenke...
                  Njacke, jesi li siguran da imaš 10 airbagova. Svuda po internetu nalazim informacije da cee'd ima 6 airbagova. A i u spisku opreme za u cenovniku isto vidim da pominju 6 airbagova.

Comment

• njacke
                    CBC Član
                    • 05.11.2007
                    • 14
                    • Beograd

Definitivno imam 10 airbag-ova.6 obicnih i 4 vazdusne zavese.Airbag-ovi su :dva napred,dva bocna u prednjim sedistima i dva bocna u zadnjim sedistima.Zavese su iznad prednjih i zadnjih sedista,sa obe strane.

Comment

• njacke provozao sam auto jos jednom danas
                      dizel se lako zavrti i do 3500 pri polasku sa semafora.Tako je tih da
                      se pravi osecaj za njega moze steci samo u rukama vlasnika.50km/h radi sa 2000 o/min sa trojicom odraslih putnika.Sve pohvale na racun upravljaca i posebno kocnica.

Comment

• njacke
                        CBC Član
                        • 05.11.2007
                        • 14
                        • Beograd

Znam,znam,moram da se oslobodim malo,pa ce i ovaj moj da "poleti" na semaforu...

Comment

• dejank
                          CBC Član
                          • 13.08.2007
                          • 54
                          • Beograd

Evo i ja sam pre par dana postao vlasnik Kia Cee'd CRDi 115 KS u EX Europe opremi. Utisci su za sada kranje pozitivni. Istina, godinama vozim starog Golfa II pa još na plinu tako da nisam previše merodavan da ocenjujem

Auto mi deluje jako tih za dizelaša, fino ubrzava mada ga ni ja ne gazim - uglavnom vozim između 2000 i 2500 obrtaja. Pravi osećaj steći ću tek za par meseci kada se motor razradi a ja budem išao na malo duža putovanja.

Btw, njacke, Ceed definitivno ima 6 airbagova. Dva prednja, dva bočna i dve vazdušne zavese koje idu dužinom auta. Provereno i na internetu i kod prodavca i u uputstvu

Comment

• bax76
                            CBC Senator XXL
                            • 07.11.2006
                            • 605
                            • BG

Originally posted by njacke
                            sve vreme sam u zbunu,kako to da Cee`d sa 115ks ne odaje utisak automobila koji leti.Zakljucak je sledeci:auto je dosta tezi,mnogo je bolje izolovan,mnogo bolje upija neravnine,a ja sam ceo zivot vozio benzince,tako da je to moj subjektivan utisak.
                            Nisam vozio taj autic, ali zato sam cepao A6 V6 TDI valjda 180ks, ima oko 1,8 tona... E to ide da ti se dignu sve dlake na rukama, iako je tezak, izolovan, i udoban. Tako da mogu da ga izoluju do mile volje ako poteze to se oseti u organima

Comment

• VR6
                              CBC Senator XXL
                              • 31.10.2004
                              • 512
                              • Sarajevo

Jucer sam presao oko 700 km u Cee'du 1.6 CRDi SW, ona varijanta sa 115 KS. Od toga, ja sam vozio nekih 350 km, bilo je voznje svim putevima, od grada, do nekih ishrndanih sporednih puteva pa do autoceste. Meni se autic skroz svidio, motor jest da ne izgleda divlji, al vuce odlicno (sto se vidi i po brzinomjeru). Ja privatno vozim Saxa VTS sa 130-ak KS, a provozao sam kamaru auta i dosta dobro ocjenim kad nesto ide. A ovaj Cee'd stvarno fino ide. Prve dvije brzine i ne djeluje nesto brz, al kad na nekih 120 km/h poklopite pedalu do poda, tad hoce vrhunski povuci. Uz to imas super mjenjac, auto je izuzetno tih i udobnost je prosjecna. Fin je i za vozit po krivinama, prostora ima dosta, sasvim fina makina Ja mu stvarno nisam nasao neke zamjerke, rado bi ga imao u garazi...

Vozio sam i Hyundai I30 sa istim motorom prije jedno mjesec dana, al samo na kratko (15-ak km) i nije mi se svidio kao Ceed. Imao je super mjenjac, al djelovao je tvrdji i ona plastika unutra djeluje nekako kruto. Uz to, meni je Cee'd ljepsi automobil. Spominjali ste i novu Imprezu, ja bi iskreno da biram od ova tri, najprije sebi Ceed-a uzeo. Impreza je veca od oba, ima prostora u unutrasnjosti mnogo, al je gepek zato malen. Izuzetno je udobna, ima dobar mjenjac, no motor je nekakav ljen (bar je takav bio ovaj benzinac 2.0 - 150 KS sto sam ja vozio). Preglednost je odlicna, no mene je iznenadilo kako auto rano klize preko njuske, kao da je prednji pogon. Uz to, pri penjanju na trotoare culo se neko pucketanje iz straznjeg kraja (citaj - uvijanja karoserije), sto mi bas nije po ukusu. Auto mi nije djelovao nekako "japanski". Impreza je mene razocarala, koliko i odusevila. Svidjela mi se prostranost, udobnost i to, al za voznju, auto nije nesto pretjerano dobar. Nije to ona Impreza STI, koja pruza mnogo vozackog uzitka. Kia se ljepse vozi, a i manje je bucna. Neko ce jos pomisliti da imam nesto sa Kiom, a stvarno nemam.

I usput, nije rijec o prvoaprilskoj sali, samo sam tek sada vidio ovu raspravu...

Comment

• dejank
                                CBC Član
                                • 13.08.2007
                                • 54
                                • Beograd

Hm, ovde je bilo reci o imprezi 1.5 od 109 konja čija cena upada u rang Ceed/i30. Ova sa motorom 2.0 je ipak znatno skuplja. Pa ipak ako je 2.0 motor lenj, kakav je onda 1.5?

Comment

Working...
                                X