Nije mi bilo mrsko, pa sam kontaktirao glavnog PR-a (kojeg poslom znam) KIA-e za nas sviju... (SLO, HR, BiH, SRB, MNE) i iznio mu cinjenicu da mojih par "poznanika" iz Srbije, moze biti zainteresovano za Cee'd-a, i da li bi se moglo sta uciniti po pitanju cijene...
Odgovor sam dobio, gdje kaze da je informisao sefa prodaje, i da bi se trebalo njemu direktno javiti po tom pitanju, a koji ce vam ponuditi "najbolje moguce uslove"...
Naravno da o konkretnim uslovima nismo nista pricali, ali ako je neko od vas zaista zainteresovan za taj auto, mozda biste ovim "kanalom" mogli sta ustedjeti... To naravno ne znamo dok ne pitamo... Naravno da bi jos bolje bilo kada biste se uspjeli iskupiti 2-3 zainteresovanih, to im nikako ne bi bilo "za baciti"... Ako htjednete sta vise, slobodno mi se javite na PM, pa cemo nesto organizovati...
Za ravnanje da znate, da si je kolega danas uzeo Toyotu Yaris, Terra+ paket, metalik boja, za oko 600 EUR jeftinije od cijene iz reklamne kampanje, plus gratis metalik boju, obaveznu opremu, i podmetace za noge, koji bi ga kostali jos oko 400 EUR da ih je placao po cjenovniku... Znaci moze se skinuti cijena par % ako znate traziti... Uglavnom njega profaktura dosla 11.500 EUR, umjesto 12.400 po (BiH) cjenovniku...
Pazi ja licno ne mogu trenutno da ti kazem da zelim samo ceed i da cu ga sigurno kupiti u narednih npr. mesec dana, a do tada kopam i rukama i nogama kako da ustedim jos koji eur. Ne znam za ostale ali kod mene tako stoje stvari...
naravno da ce ceed doci u uzi izbor ali tek na prolece tj. posle zime kada bude bio sajam automobila u Bg-u! Tek tada cu se raspitivati za popuste, pogodnosti, poklone ili sta vec....
Ma to je jasno, nisam ni mislio da ces kupovati napamet... Uglavnom, njihov je savjet da se ode do salona, "odabere" konkretan auto za upit, a onda bi ih se moglo kontaktirati da se pokusa jos ponesto skinuti... Naravno da ako se dobije "bolja" ponuda za nesto drugo (bilo tipski, bilo cjenovno, bilo garantno), mozes da uzmes to drugo...
Uglavnom, da znas da se moze ovim kanalom pitati, a sta ce biti na kraju, to bismo vidjeli... Rekli su da su za pricu, ali to ne znaci da se teoretski ne moze desiti da bude kao sa Citroenom... Popust 5.000 EUR, na auto koji je u startu 6.000 preskup...!
Ja takođe planiram kupovinu tek tamo početkom godine, možda i ja sačekam sajam. Još se dvoumim oko modela, ali je dobra verovatnoća da će to biti Cee'd. U svakom slučaju, tražiću sve moguće popuste, pa nije loše probati i tim kanalom.
Nego, kad smo već kod Cee'd-a, da li se i vama čini da se jako retko viđa na našim ulicama. Ja sam ga za ovih 5-6 meseci koliko ima od kada se pojavio video tek 2-3 puta.
S druge strane, Hyundai i30 se kod nas zvanično pojavio pre par nedelja, a njega sam do sada video sigurno 10-tak puta.
Ma to je jasno, nisam ni mislio da ces kupovati napamet... Uglavnom, njihov je savjet da se ode do salona, "odabere" konkretan auto za upit, a onda bi ih se moglo kontaktirati da se pokusa jos ponesto skinuti... Naravno da ako se dobije "bolja" ponuda za nesto drugo (bilo tipski, bilo cjenovno, bilo garantno), mozes da uzmes to drugo...
[code]
Ok, kad bude doslo vreme za kupovinu i ako u igri i tada bude bio ceed ocekuj moju poruku! =]
Nego, kad smo već kod Cee'd-a, da li se i vama čini da se jako retko viđa na našim ulicama. Ja sam ga za ovih 5-6 meseci koliko ima od kada se pojavio video tek 2-3 puta.
S druge strane, Hyundai i30 se kod nas zvanično pojavio pre par nedelja, a njega sam do sada video sigurno 10-tak puta.
to sam i ja skapirao.....naime ceed izasao u prolece, a tek sam pre jedno 2 meseca video prvi primerak na ulici....
Ja vozio i30( 1,6 motor ) kod lokalnog dilera.Mogu vam reći da su zaista napravili korektan auto.Napomenuli su mi da je u toku neka akcija sa besplatnim kaskom, cenom već od 13500 evra i još što šta........
meni se nije svideo hyundai i30 sa slika, ali odluci drugar da ga kupi i odemo na probnu voznju i kad sam video sta sve nudi automobil, kako izgleda i kako se ponasa u voznji....mogu samo da kazem da ko god ga kupi nece zazaliti, po meni jedan od najboljih odnosa ulozen novac/dobijena stvar, ali kao i kod svakog dilera postoje neke glupe fore i nacini da se otme lova kupcu, konkretno kod nas su napravili foru da osnovni model nema poklopac za gepek nego dobijete jednu veliku rupu, koju ako hocete da zatvorite morate da kupite jaci paket opreme koji dodatno kosta....unutra je auto mnogo dobro odradjen,a za 16000 evra se dobije mnogo vise nego kod drugih za 20000.......
Ne znam, ali stvarno ih ne viđam po gradu. Inače, i prodavac u Kia me je ubeđivao kako je njima prodaja sasvim dobro išla i sa starim cenama, navodno su ih snizili pošto je i30 izašao sa boljom ponudom. Po tome bih očekivao da ih sada bude baš dosta na našim ulicama...
Hyundai i30, sa druge strane sada viđam svakodnevno.. Možda i zato što je komšija kupio jednog, viđam konstantno jednog na parkingu blizu posla, a svakodnevno prolazim i pored Hyundai salona gde je uvek jedan ili dva parkiran ispred.
Comment