KIA ceed

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Moze li neko da mi odgovori na pitanja iz mog prethodnog posta!? Hvala lepo... =]

Comment

• dejank
      CBC Član
      • 13.08.2007
      • 54
      • Beograd

Što ne pozoveš salaon i pitaš sve što te interesuje? Ja imam veoma pozitivna iskustva sa ljudima iz Kia salona - ljudi su stvarno veoma ljubazni.

Btw, koliko ja znam metalik boja se doplaćuje i nije uključena u cenu iz cenovnika...

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Da, metalik se obicno posebno fakturise, ali sve ima svoje izuzetke, pa ako hoce da ti ga bas prodaju, to mogu i da "izostave", i na taj nacin ti daju popust... Sve ti se to svede na one prije navedene popuste... Nema nista dzabe, i niko nista ne poklanja (pa ni PDV, ni carinu, ni...), nego ti je samo manje naplate, da bi prodali... Zato se treba naostriti zivcima i biti dosadan sa pitanjima...

Comment

• HotDog
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 965
          • BSG 75 (011)

Ima izložen i jedan Smith & Wesson u Merkatoru, ko hoće da zagleda bez da neko obigrava okolo...

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Ima li neko info koliko kosta redovan servis za dizel od 115ks, znaci onaj jaci, a koliko recimo za jaci benzinac iste zapremine i 122ks!?
            Kontam da ko kupi nov auto nece imati problema sa motorom tj. neke investicije u isti vec samo trosak redovnog servisiranja...

Comment

• njacke
              CBC Član
              • 05.11.2007
              • 14
              • Beograd

I na koliko se radi servis za dizelase?

Comment

• dejank
                CBC Član
                • 13.08.2007
                • 54
                • Beograd

Ne sećam se tačnih cifara pa ne bih da lupam.. Znam samo da je servis za dizelaša skuplji nego za benzinca. Najbolje je da zoveš i pitaš u servisu.

Inače, znam da se redovni servisi za benzince rade na 15000 km. Za dizelaša od 90 KS je redovni servis na 20000 km a za onog od 115 KS je kao kod benzinaca, na 15000, navodno zbog nekih filtera koji kod njih postoje i koje treba menjati.

Comment

• markofpi
                  CBC Senator XXL
                  • 27.07.2006
                  • 1552
                  • Bezanijska Kosa

Pa ja da sam za svako pitanje zvao dilera i servis toliko bi im dosadio da bi mio ceed dali za dz!
                  Znam da je servis za dizela uvek skuplji ali mene okvirno interesuje kolika je cifra!?
                  Inace sto se benzinca 1.4 tice, redovan servis za njega je na svakih 20000k km ili na svakih godinu dana...provereno jer drugar ima Ceed!

Jos jedno pitanjce, da li KIA uvazava garanciju ako se naknadno ugradi plin!?

Comment

• dejank
                    CBC Član
                    • 13.08.2007
                    • 54
                    • Beograd

Originally posted by markofpi
                    Pa ja da sam za svako pitanje zvao dilera i servis toliko bi im dosadio da bi mio ceed dali za dz!
                    Džaba! Ja sam ih jedno vreme često zvao i zapitkivao svašta, bio par puta u salonu, i ništa

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Nesto sam razmisljao oko motorizacije...dizel skuplji u statu oko 1000eur, skuplje redovno odrzavanje (ne znam koliko ali ako je razlika 4000-5000din onda to treba uzeti u obzir), a sa druge strane trosi manje od benzinjare i gorivo je nesto jeftinije!
                      Suprotno tome benzinca platis manje, manje kosta odrzavanje ali zato trosi vise.
                      I shodno gore navedenom na kraju kad se sve sabere i oduzme dodje mu isto.
                      A kako dodje na isto onda treba razmisljati u pravcu da krajnja eksploatacija tj. odlazak na pumpu sto manje zavlaci ruku u dzep. I nekako pocinjem da se zanimam za opciju recimo 1.6 (122ks) + LPG....
                      Ne znam samo da li kod KIA-e vazi garancija ako se naknadno ugradi plin...

Comment

• Dren
                        CBC Senator XXL
                        • 24.08.2005
                        • 1068
                        • Sarajevo

To ces morati provjeriti s njima, obicno ne vazi, jer je to cackanje po auto od strane neovlastenih osoba... Mada, mozda imaju kakve kontakte...

Comment

• dejank
                          CBC Član
                          • 13.08.2007
                          • 54
                          • Beograd

Originally posted by markofpi
                          I shodno gore navedenom na kraju kad se sve sabere i oduzme dodje mu isto.
                          Pa što se tiče ukupnih troškova sve zavisi koliko prelaziš. Ipak, po onome što sam do sada pročitao o ovom autu, mislim da dizel ima mnogo bolje vozne karakteristike. Ugradnjom plina bi motor verovatno dodatno izgubio na snazi.

Inače, mislim da sam čitao da je Kia jedan od proizvođača kod kojih se ne gubi garancija ako se plin ugradi u servisima koji su ovlašćeni od strane Kia. Ne znam da li je to na sve modele, tj. da li važi i za Cee'd.

Mada, meni bi bilo žao da u nov auto ugrađujem plin.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Mada, meni bi bilo žao da u nov auto ugrađujem plin.
                            Iskreno me zanima zasto ovo kazes?? Gotovo da sam siguran da bi Dora i IvanT rekli suprotno....
                            A sto se godisnje predjene kilometraze tice ne verujem da bi ona bila preko 20k km godisnje...

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

takodje me zanima ako je neko od vas vozio dizel 1.6 115ks da li se oseca tzv. turbo rupa i da li je motor bucan, kakav je za gradsku voznju,...

Comment

• bakara
                                CBC Senator XXL
                                • 29.01.2005
                                • 977
                                • nBGd

A koji to noviji auto ima turbo rupu?
                                pozdrav

Comment

Working...
                                X