To sto ti vidis da su oni prelepili na automatu to ne znaci da su uspeli i na fiskalnom racunu da prelepe Problem je u programu,veza kompijutera i kase....ma nebitno.
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Problem je u programu,veza kompijutera i kase....ma nebitno
o cemu pricate ljudi, kakvim problemima veza...????
ceo zivot se bavim tim "'nekakvim vezama"" i nikada nije postojao niti jedan neresivi problem stvaranja veze izmedju bilo koja 2 uredjaja na planeti.
iskustvo.
kasa je sama po sebi kompjuter.
povezivao sam kasu u Beogradu sa "kompjuterom" u Francuskoj koji izdaje nalog da se odstampa fiskalni na zasebnom stampacu u Beogradu.
i usput prati stanje u magacinu, vrsi automatsku nabavku kada se zalihe stanje, izvrsava obracun trenutne nivelacije cena, itd itd.
nikakvih problema. (firma kase je Bizerba ako je bitno a mislim da nije)
nema ni razloga za postojanje problema.
odavno je sve reseno, napravljeno, dokumentovano najcesce, sazvakano...pa takve stvari na zapadu rade priuceni i zalutali mesari, apotekari, gradjevinci, masinci (da se niko ne uvredi posao je prezvakan do te mere da pocetno obrazovanje ne igra ulogu).
dajte pitajte ljude koji se bave tom oblascu pre iznosenja misljenja, ako moze.
jedan obican supermarket, Maxi recimo....situacija roba u rinfuzi, odmeri se na (kompjuterskoj) vagi, odmah se izvrsi fiskalna obrada i stampa nalepnica.
zelis li da bude xxx,yy ili xx,yy ili xxxx,yyy potpuno svejedno.
trivijalan posao unosa tabele u fiskalnu kasu.
ili da na istoj toj pumpi uz gorivo kupite ulje (tricifre pre decimale) kao artikal npr.
problem sa fiskalnim ??
posao koji zna da uradi malo sposobnija prodavacica nakon obuke.
da ne pricam da se vecina takve opreme (kasa, i svega ostaloga) moze daljinski programirati, nadzirati i sijaset opcija.
mislim da je problem ako ga uopste ima u organizaciji ljudskog faktora i planiranju posla a najmanje u nedostacima same opreme i njenim mogucnostima.
a kada treba da se plati taj posao e to je tek problem
a mozda je problem u zelji da se ne poskupi i da se zadrzi sto manja cena...posto sa svakim poskupljenjem benzina prodaja je sve manja a bez prodaje/ obrta nema ni zarade.
kljucna tri slova- gas
najlakse je uvek okriviti kompjuter za svaku ljudsku gresku, tako je valjda savest mirnija
zivi bili pa videli da li ce eto moci na pumpama da se predje tih magicnih 100.00 dinara sto se tehnike tice...
vec za koji dan.
Pa naravno da ce se problem prevazici(ako uopste mora da ima trocifren broj )niko nije ni reko da ne moze da se napravi program!
Da li je ljudski faktor ili zaista nesto u toj vezi kompa,aparata i kase ja stvarno ne znam niti se opterecujem uopste sa time.
Sad nesto razmisljam jel ima neke stvari u zivotu da ti nisi radio!?
Jel moguce da toliko googlas pa na svaku raspravu da nadjes odgovor ili je ipak svojerucni rad zaista toliki !?
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
da se odstampa fiskalni na zasebnom stampacu u Beogradu.
sw.brick je u pravu zato sto na pumpama ne postoje kase nego fisk.STAMPACI . Stvar je u tome da nijedan softver za upravljanje fisk.stampacima nije ogranicen brojevima, a stampac ce da stampa sve sto mu posaljes sa racunara.
Mislim da je rec o samom displeju na aparatu za tocenje - e tu je veoma moguce da bude zahebancije, to je stvar konstrukcije samog aparata. A i da displej uopste ne radi , 99% da bi racun izasao kako treba.
@Laki 55
Secas se da si zadnji put na ovoj temi uzdrmao monetarnu politiku EU ?
Sad si vec usao na sire polje, softver, hardver...
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
I dalje ne mogu da shvatim zasto se gas ne pojavljuje u vestima ili na TV !
K'o da ne postojimo. Imam utisak da se vozim u ilegali. Nije vazno za 1-2 dinara, nego mi prosto krivo sto ne spominju nista vezano za gas.
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
pa dge ce vishe od ovog gas da dizhu mater im vishe.A ja taman treba da natochim chorbe sad.Prelazim ja na bajk polako ili cu gsp da gulim da prishtedim malo.
I dalje ne mogu da shvatim zasto se gas ne pojavljuje u vestima ili na TV !
K'o da ne postojimo. Imam utisak da se vozim u ilegali. Nije vazno za 1-2 dinara, nego mi prosto krivo sto ne spominju nista vezano za gas.
Cuti baksuze. Neka ga ne spominju, jos i to treba da poskupi i strava..
Comment