Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Odg: Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u EU (u prvom postu)

Verujem da bi se svaki nas protest ovako zavrsio:

Jednostavno mi nismo narod koji je u stanju da se organizuje za bilo sta. Treba nam neko sa strane da nas organizuje i da nam govori sta da radimo. Mozda nam sipaju nesto u vodu

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Jel danas neko kupovao gorivo!?

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Čuli ste za knjige Džona Perkinsa?
        Džon Perkins je tokom mnogo godina bio vodeći svetski ekonomista, odnosno „ekonomski ubica“ koji je na kreiranju globalne imperije radio direktno sa čelnicima Svetske banke, MMF-a i drugim svetskim finansijskim institucijama.
        A evo šta on kaže:
        "- Cilj korporatokratije jeste maksimizacija profita bez obzira na konsekvence. Ta ideja da korporacije nisu nizašta odgovorne, osim za postizanje maksimalnog profita je bolesna, ali to je ideja koja vodi korporacije.

Mi, obični ljudi ipak imamo veliku moć, bilo da živimo u Srbiji, Americi ili Kongu. Imamo moć, ali moramo da naučimo kako da je upotrebimo. Mi u SAD moramo biti svesni da je tržište demokratsko, da velike korporacije imaju moć samo zato što mi kupujemo njihove proizvode. To je jedini razlog njihovog postojanja. Ako, na primer, odbijemo da kupimo Najk proizvode zato što ih proizvode robovi u Indoneziji, i pošaljemo pismo Najk korporaciji u kojem im kažemo da je to razlog zbog koga ne želimo više da kupujemo njihove proizvode, i to uradi veliki broj osvešćenih ljudi, ova korporacija će morati da promeni uslove poslovanja ili će ostati bez posla."
        ex SAABotražitelj

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Re: Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u EU (u prvom postu)

BEOGRAD, 15. mart 2012, (Njuz) - Pumpe u Srbiji odgovoriće na današnji bojkot od strane građana tako što sutra neće prodavati nikakvo gorivo, saopštio je
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

Re: Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u EU (u prvom postu)

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Odg: Re: Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u EU (u prvom postu)

A da nastavimo sa bojkotom čipsa (jedno 3 dana)?

imenjak (stevak) je u pravu ali treba da je u pitanju (baš) "veliki broj" - da ih zaboli, a ne kao komarac na slona, pa nikom ništa.
              Inače (bar u crtaćima) protivu slona najbolje deluju miševi, ajmo miševi, izdržimo makar jedan dan.

Evo ličnog žrtvovanja (a veliko je mani ga se Mito, al' od nečeg treba početi):
              Tačno po kalkulacijama pre pola sata sam ostao bez TNG-a. Znači 2km danas i još 10km sutra idem na benzin.
              NIje stvar u tome da sam sinoć napunio rezervoar nego kad je već danas, izdržati (makar tabanašio 5km ili vozio na benzin 10km). U tome je stvar. Nešto moraš žrtvovati da bi nešto dobio.
              Doduše nafaši prete još većim poskupljenjima (a baš kad je nafta popustila, makar za tri dana, i negde je 95,5€ za burence).
              NIje poenta da se naftašima oduzme zarada (a da je masna, masna je, ali više LEPLJIVA) i oduzme pravo na vožnju Merdedes S klase, cipela od soma evra, kravate od prosečne plate u Srbiji i slično što "zaslužuju" (samim tim što postoje, verovatno), već da SVOJIM PAJTOSIMA (sa kojim dele plen i j..bu narod) kažu da olade malo i spuste akcize 5-6 dinži.
              Nije da je realno ali sa njima bi se i dogovorili (ma daj ... opelješićemo mi već njih na prvoj krivini sa sve čipsom), narod da slušaju i jedni i drugi to je ... apsolutno nemoguć događaj (imaginarna verovatnoća za ishod).

Jedno je sigurno čim prete znači da su se uk.kili od straha. Strah im se vidi iz izjava, ukočili su se ... eh, još i da narod shvati da ima zicer (1 pa 3 pa 5 pa 7 pa 11 dana ... ). Svi imaju tačku pucanja. Kapital je najveća kukavica!! Samo su najbolji bleferi (sa beton kartama) a kad takvi počnu da mucaju i da im se trese brada a iz očiju čita strah, ne treba se povlačiti, nemaju oni ni par dvojki (to imamo mi samo da im to i pokažemo - dvojka ste "slonovi").
              Najbolje je što ne moraš ni na ulicu (zapravo baš ne bi trebao) ... samo kupiš grickalice i gledaš šta se događa ...
              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
                CBC Senator XXL
                • 04.11.2009
                • 3662
                • Bor

Situacija je prosta (i klasičan primer iz teorije igara i/ili haosa):
                1) N.N. буџа iz "Nafta i grickalice d.o.o. Šljivropa" treba da objasni Gazdi (sa zapada, istoka ili severa) kako to tupavi seljani (građani Šljivrope) da se organizuju i to oko goriva, kada rade bez plate ili za sitnu crkavicu i ćute kao da imaju standard iz Skandinavije (nema šanse da se izvuče iz toga).
                2) Ovaj odozgore će pre toga da pozove nekoga iz kabineta, agencije, parlamenta (itd.) i postavi nezgodno pitanje, šta je ovo kad si garantovao "natprosečno tupav narod".
                3) Pošto ono pod dva neće dati rezultate (osim hladnog znoja zbog onoga pod tri), lokalni naftaš podseća da je radilo "koferče" i traži pare nazad.
                4) Posle "nemam Đole" ... sledi šta već sledi. Ne, ne lete glave ali se gube (dobijaju) izbori ... a više vole vlast (svi učesnici u trci) nego život ... bolje deluje od magnuma na čelo ...

Možda jedan leptir ne može ni u složenom sistemu da izazove uragan ali više hiljada ... ništa nije sigurno osim da mogućnost postoji.

P.S.
                Izdržite još malo ... cenu nafte smo već oborili na 93,7€
                Last edited by expendable; 15.03.2012, 21:35.
                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Miha
                  CBC Veteran
                  • 16.06.2006
                  • 150
                  • Beograd

Odg: Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Evo ja vec bojkotujem cips par meseci, a sinoc sam podmazo lanac na bicikletu, pa zdravlje Boze od ponedeljka na posao idem bajsom.
                  Zeni sam odredio zabranu kupovine u radnjama do daljnjeg, dok se ne potrose sve zalihe u kuci, a ne da mi svaki vikend pravi soping ko da ce sutra rat.
                  Kome je auto sredstvo rada sigurno nece moci da bojkotuje, ali svi ostali mogu i trebaju da maximalno redukuju upotrebu auta i na taj nacin smanje potrosnju, a samim tim i prihod naftasa i drzave, pa da vidimo ko ce pre da zardja, (Adams, Autostoperski vodic...).
                  Verujte nije mnogo tesko, treba se samo naterati da jednom ne krenes autom na posao, i posle ide samo...
                  Licni primer i sirenje ideje u drustvu cine cuda.
                  Nije ovo sad neka politicka propaganda, ali ako covek ne postuje sebe i pristaje na sve sto mu drugi kreiraju, onda i nije covek vec rob, samo mu nisu rekli.

Pozdrav
                  ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                  Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• cikabosko
                    CBC Veteran
                    • 13.11.2008
                    • 146
                    • Novi Beograd

БЕОГРАД – Министарство пољопривреде и трговине и Нафтна индустрија Србије (НИС) потписаће данас уговор о дистрибуцији 80.000 тона регресираног дизел горива за пролећну сетву, најавио је министар пољопривреде и трговине Душан Петровић, напомињући да је НИС био једини понуђач. Влада Србије 9. марта је усвојила Уредбу о регресирању дизел горива и то са 60 динара по литру, а како је Петровић...

BEOGRAD – Ministarstvo poljoprivrede i trgovine i Naftna industrija Srbije (NIS) potpisaće danas ugovor o distribuciji 80.000 tona regresiranog dizel goriva za prolećnu setvu, najavio je ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović, napominjući da je NIS bio jedini ponuđač.Maloprodajna cena će za litar dizel goriva D-2 biti 125 dinara, a za evrodizel najniža cena koja u tom trenutku bude na NIS-ovim pumpama. To znači da će, uz bonove, zemljoradnici dizel gorivo D-2 moći da nabave po ceni od 65 dinara, a regresirani evrodizel, ukoliko bi danas počela distrubucija, koštao bi oko 90 dinara``, objasnio je Petrović.

Jedini ponuđač
                    .
                    Maloprodajna cena dizel goriva D-2 je na NIS-ovim pumpama 141,1 dinar. ZMAJ 2
                    (011) 301-7540
                    Veleprodajna cena NIS-ovog
                    dizel goriva D-2 je 134,43 dinara http://www.nis.rs/proizvodi-i-usluge/veleprodaja

U skladu sa postignutim sporazumum između
                    Ministarstva poljoprivrede i trgovine i Naftne industrije Srbije (NIS), NIS će isporučiti poljoprivrednicima 60000 tona, t.j. 70 miliona litara dizela D-2 po maloprodajnoj ceni koja je niža za 16 dinara po litri od maloprodajne cene dizel goriva D-2 na NIS-ovim pumpama, i po 9,43 dinara po litri nižoj od veleprodajne cene NIS-ovog dizel goriva D-2.

Kakvu su šansu uopšte mogli imati drugi ponuđači, kada su dizel D-2 jedino mogli nabaviti od NIS-a po ceni od 134,43 dinara.

Last edited by cikabosko; 16.03.2012, 12:03.

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

I šta je tu sumnjivo??

Comment

• [darkside]
                        CBC Veteran
                        • 19.03.2009
                        • 107
                        • Beograd

Najbolja stvar je, kako su to mnogi već pomenuli, da se divljanje cena može veoma lako zaustaviti. Jednostavno samo većina populacije prestane da kupuje preskupo gorivo na jedno dve-tri nedelje. Da vidite kakav krah bi to bio! Naravno, u međuvremenu bi se moralo ići biciklom na posao. E u tom grmu leži zec: niko neće svoju bulju da izvuče iz kola, a svi samo kukaju kako nam je teško. Dok smo u tom stanju svesti - gorivo slobodno mogu da dižu na 1000 din/litar.
                        od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• little
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 912
                          • BGD
                          • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Nije teško izvući zadnjicu iz kola. Naprotiv! Evo, moja će rado svakog dana prelaziti 40-50 km, samo do posla i nazad, preko gazele i auto-puta. Gde i inače fini vozači poštuju propise, a ponajviše bicikliste i pešake. Radujem se povratku kući s posla, tamo negde oko sedam-osam uveče, taman da imam vremena da spremim ručak, a pre toga svratim do radnje po namirnice, isteglim ruke kao majmunica do poda i popnem sve to, zajedno s biciklom na treći sprat.
                          A tek na poslu što će mi biti fino - šef će se toliko radovati kada me vidi znojavu, da će mi obezbediti 20 minuta slobodno svakog jutra da danem dušom, istuširam se i obučem nešto pristojno i, podrazumeva se, manje smrdljivo.
                          "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

40-50 km?
                            sedi u Lastu ,pa idi na posao
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Miha
                              CBC Veteran
                              • 16.06.2006
                              • 150
                              • Beograd

Idemo dalje, ko daje vise, gospodin iz treceg reda dize za 2...

ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
                              Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• gorans
                                CBC Senator XXL
                                • 09.03.2010
                                • 1525
                                • Beograd

Radim ceo dan za 8l dizela,pa to nema nigde na svetu.
                                Stvarno treba bojkotovati i pumpe i posao i skolu i sve zivo.
                                Ima da zapatim 30 ovaca,legnem ispod sljive i frulu u ruke pa da zivim bezbrizno i da me ne interesuje vise ni gorivo ni kola.

Comment

Working...
                                X