radar/kako ga izbeci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zaki
    CBC Veteran
    • 01.09.2006
    • 199
    • Beograd
    • Fiat Stilo 1.9JTD

Hvala ti, bedak da platim kaznu zbog 60 km/h!!!

Comment

• Vladd
      CBC Senator XXL
      • 09.07.2006
      • 581
      • NBG

Pre X godina, stigla mi prijava, sa slikom, moja sludjena faca, vidi se tablica, i na slici pise 160. Kod palate federacije...

Ja trazio od sudinice da platim kaznu a ona neda. Kaze greska, da izadjem i da se ne zavitlavam...

Comment

• bogovi
        CBC Član
        • 26.03.2007
        • 14
        • Belgrade

U dimitrija tucovica ne radi od skoro, ali verovatno radi kamera...

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

Evo slike Prolasera sa sve aparatom u krupnom planu:

Comment

• Uros Piperski
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2005
            • 2978
            • Beograd

Originally posted by zaki
            Vecaras kod Arene, idem sa Bezanije ka gazeli, ima radar koji je fiksni pokazuje ti brzinu i malo iza njega kamera, to verovatno znate, e sad ja sam tuda prosao 60 km/h, zagovorio me drugar i skroz sam zaboravio na taj radar. Pitanje: Da li stize kazna na kucnu adresu, i koliko je uopste tamo ogranicenje, e da i kolika je kazna?
            Aman ljudi, sto puta smo pricali da te stvari ne mere brzinu. Kamera koja se nalazi pre displeja sa brzinom je kamera za semafor - snima one koji prolaze na crveno. A displej je samo to - pokazuje trenutnu brzinu.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• zaki
              CBC Veteran
              • 01.09.2006
              • 199
              • Beograd
              • Fiat Stilo 1.9JTD

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, pa do oo! pozz

Comment

• zaki
                CBC Veteran
                • 01.09.2006
                • 199
                • Beograd
                • Fiat Stilo 1.9JTD

Ali sad sam se setio jedne "sitnice". Tu kod Arene, prvo se nalazi displej, pa kamera pa semafor, i koliko se secam kamera je okrenuta ka displeju tj. snima dolazak vozila a ne moze da hvata da li prolazi na crveno. Nisam siguran, provericu sutra...

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Ajde jos jednom (1382 put).

Displej pokazuje trenutnu brzinu, sluzi kao preventiva, kamera snima protok saobracaja i ne pravi nikakav zapis, kao i radar koji je povezan na displej.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Vlada1001
                    CBC Član
                    • 15.01.2006
                    • 30
                    • Beograd

Pa da iznesem i ja moja iskustva (već sam stavio ovaj post, ali ima više sličnih podforuma na CannonB). Spuštam se pre neki dan niz Iriški venac (jednosmerni deo) prema Kamenici, čujem moju
                    praistorijsku Cobru (97 godište), ali avaj. Iako sam odmah pritisnuo kočnicu, nisam uspeo nešto da ukočim Zaustavi me čika policajac, i kaže 80km/h (ograničenje 40km). Pokaže mi i snimak digitalnom kamerom, posle izlaska iz krivine (nekih 300m) me je snimio - čim sam izašao iz krivine, odmah se pojavljuje brzina. Bio sam šokiran)) Vidim dalje na snimku kako sam usporavao, ali nema mi od toga vajde. Platio sam mandatnu kaznu.

Koriste u tim krajevima neki uređaj na stalku, a ne ProLaser koji je uobičajen za našu policiju. Mislio sam da je taj model na stalku neko staro sranje, ali sam se prevario. Za ProLaser III imam pdf brošuru, treba mu ispod sekunde da te snimi (0.3 sekunde) - teorijski, ali samo ako policajac odmah nanišani neku reflektujuću površinu - recimo tablicu.

Inače, sam sam kriv. Nisam poštovao svoje pravilo da ne vozim više od 20km/h od dozvoljene brzine. Doduše, ovo mi je prva kazna za 10 godina, a detektor me je spasao više desetina puta - prelazim oko 25 hiljada KM godišnje.
                    Opel Vectra C 2002
                    Z18XE

Comment

• Marko001
                      CBC Senator XXL
                      • 09.09.2006
                      • 1070
                      • Belgrade

cekaj ako je ogranicenje 40 a ti isao 80, kako si prosao samo sa kaznom?

zar ne ide oduzimanje dozvole?

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

Originally posted by sri98
                        Ajde jos jednom (1382 put).

Displej pokazuje trenutnu brzinu, sluzi kao preventiva, kamera snima protok saobracaja i ne pravi nikakav zapis, kao i radar koji je povezan na displej.
                        e kad su u novinama pre par godina to najavljivali da ce da stave ja sam mislio jebote koja glupost, sto trose na to pare...

medjutim moram priznati da je stvar odlicna, nekako deluje psiholoski na vozace (barem na mene), kad vidim recimo znak ogranicenje 50, a ja vozim 80 i onda me snimi taj radar i ugledam brojku 80 na tom displeju- e bukvalno odmah smanjujem, mozda ne bas na 50, ali na 60 sigurno. iako znam da se ne pravi nikakav zapis.

Comment

• ToNcA
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2006
                          • 868
                          • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                          • Mazda 6 2.0d

Da taj radar kod Arene nesto snima i ja bih cekao streljanje . Jedne veceri sam testirao odstupanje cajgera a posle toga sam testirao ubrzanje na njemu. Tek sutra sam video da je tu i kamera koja "snima 24h". NIje mi bilo sve jedno ali mozda bih nekako objasnio to sto sam 10 puta u roku od 5-6min prosao pored kamere .

@zaki
                          Inace tu je ogranicenje 60 tako da nemas zasto da se cimas. (ako mislimo na kameru na Bulevaru AVNOJ-a kod B92)

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

@Tonca: Nisi imao druga posla nego da testiras cajger i ubrzanje na lokalnom radaru ?
                            E, nasmejah se
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• DejanV
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2005
                              • 682
                              • Beograd

Nikada ne zaboravite da uradite tri stvari, ako uopste ima mesta za zalbu:

1. Trazite da vidite sliku ili film na kome se jasno vidi vase vozilo i indikacija brzine. Precesto se dogodi da toga nema, dakle i oni i te kako blefiraju kada krenu da sakupljaju za plate;

2. Obavezno trazite da vidite podatak o kalibraciji radara. NAJPAZLJIVIJE pogledajte datum. Po vazecem ZAKONU, svakih 6 meseci, a neki njihov siritlija je napisao interni ukaz po kome to sada vazi godinu dana. Na sudu, tog trenutka su izgubili, govorim iz licnog iskustva;

3. Ako vas pozovu na sud, OBAVEZNO otidite ako uopste ima smisla, tj. ako niste videli sliku sebe sa prikazanom brzinom koju ne mozete osporiti (ako je jasna, sve se lepo vidi, itd). Slobodno krenite sa pricom kako su iskocili ispred vas, ugrozili vas, kako prikazana brzina nije tacna, itd. Ako uspete da sudiju ubedite da se ipak malo pozabavi slucajem, stavice u zapisnik da trazi suocenje vas i njih, a oni NIKADA ne dolaze, neamju vremena, kada dobiju takav poziv, odustaju.

Gornje vam kazem na osnopvu licnog iskustva, od 12 poziva, 10 puta sam izbegao bilo kakvo placanje.

Postoji jos jedan metod, ali je on malo nezgodan. Ako imate dva drugara koji su spremni na grupni seks, mozete ih nauciti sta da kazu, opisati pandure i slicno, pa na sud sa njima. Slobodno tvrdite pred sudijom da su sedeli u kolima sa vama, moze u zapisniku da pise sta god hocete, ali teret dokazivanja da oni nisu bili prisutni je na policiji. Njih dvoje ili dvojica, a vas trojica. U 9 od 10 slucajeva, prijava zavrsava u korpi za smece, ne zato sto vam sudija nesto posebno veruje, nego zato sto se stvar drasticno komplikuje, a to ne zele ni policija, ni sudija, nemaju oni vremena da se za par hiljada dinara zezaju mesecima, pa i godinama.

Ako ste spremni da budete i drski, mozete pesnicom u glavu. Trazite od pandura ime, prezime i serijski broj. Verovatno ce vam dati, ali ponekada i nece - ako nece, izgubio je sve, jer je to duzan da vam da. Recimo da vam da, zagolicace ga sta ce vam. Kako sta ce mi, pa moram znati protiv koga podnosim krivicnu prijavu za prekoracenje ovlascenja, zloupotrebu sluzbene duznosti i tome slicno, kazete vi. Zasto mene, zblanut pita pub? Pa koga drugog - nije mene kaznila POLICIJA, nego VI kao pojedinac, nemam osnov da tuzim policiju, samo vas kao cinidbenog pojedinca. Cist blef koji pali recimo 7 od 10 puta, mada, meni se dva puta dogodilo da su stvarno bili parkirali auto totalno nepropisno, da nece da se identifikuju, itd.

I nista ne potpisujte, ako potpisete, ma kakve prigovore dali, gotovi ste, nema vam spasa. Po zakonu, niste duzni ista da potpisete, jedino jeste duzni da im pokazete trazena dokumenta.

Koliko da znate, iz moga dugogodisnjeg iskustva vam tvrdim, policija se ne boji cete komandosa sa Kalasnjikovima koliko se boje foto aparata. Njega kada vide, prepadnu se. Zasto, mogu samo da nagadjam, verovatno zato sto sa slikom nema igranja, pokazuje sta jeste tako kako jeste, oni to bar znaju jer i vas na to hvataju, ali znam da kada god dohvatim foto aparat (inace uvek samnom u torbi), padne vrhunska panika. Pa zasto slikate, pa ne smete vi da slikate, na sta vi naravno pitate jel'? Ko je to zabranio? Po kom to zakonu ne smem? A vi me tuzite ako ne smem, upisite i to kao krivicno delo: "slikao policiju na ulici". Vase sanse da se izvucete rastu raketnom brzinom, jer kamere se boje vise od djavola. Vljda procitali u osnovnoj skoli knjigu "Vinetu", pa videli da foto aparati kradu dusu u Apaca ...
                              Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• Williams
                                CBC Senator XXL
                                • 07.02.2006
                                • 556
                                • Beograd- Cerak

@DejanV:
                                Dosta nas sto treba da ide kod sudije ce naci tekst veoma koristan. Ja sam im recimo trazio papire od radara ili radar na uvid sto su oni nonsalantno odbili, tj ignorisali su primedbu. Mislim da nema poente pricati to na sudu jer sam u vise navrata cuo da si osudjen pre nego sto si usao i da obicno ni ne slusaju sta se stvarno dogodilo.

Comment

Working...
                                X