Znam zato sam i ja reko da vidimo sta ima Boost da kaze u svakom slucaju sta god odlucis javi pa da uporedimo cjene,taman za razliku mozes jos neki dio kupit
Taj sajt sam naveo cisto da neko ko ne zna moze da pogleda karakteristike... a turbinu nabavljam iz gareta u italiji...
Naravno, po mnogo boljim cenama od ovih gore ...
Sve u cilju jurenja sto boljeg spoolup-a, ide se uvek na sto visociju temperaturu na izduvu. Svakom tuneru je cilj da pod kontrolisanim uslovima visi na ivici bola sa temperaturom izduva ocekujuci responz sistema.
Jer to znaci da i smesa treba da bude na toj granici? Da li je temperatura izduva direktna posledica A/F ratio? Da li to onda znaci da mu treba dati tek onoliko goriva da nema samodetonacije?
Upravo tako. Paljenje se pomeri koliko moze unapred i das goriva da drzi taman toliko da sve to ne detonira. Drzis temperaturu pod kontrolom kolicinom goriva.
The difference between men and boys is the price of their toys
Paljenje je relativno mrtva stvar sa overloadom, skoro da nema nekih izmena u tachki paljenja kontra RPM i kontra pritiska.
Cim je pritisak presao nekih 0,3-0,4 bara ide se kao standardno na oko 10 najmanje na 6 stepeni sa paljenjem.
Dakle, cim pocne da se gura sa turbinom odma se ide na drugi range sa paljenjem na kasnije, skok moze da bude i za citavih 20 stepeni i vise.
Sve se radi u cilju da se dobije jedan RAP motor sa karakterom zivotinje koja cheka da se lupi po gasu
Alex.. Nira resava probleme "prevelike turbine".
Nepostoji prevelika, samo premala
Vidim ja da se vi ovde dobro zabavljate, a ja ni turbinu ni ubrizgavanje jos nemam...a kao imam auto...
Inace, danas sam gledao video nekog m5 iz svedske sa duletom...Ide 8.8 sekundi do 250 i sve to za 402 metra...uzas...A mi kao nesto ovde radimo...Jad i chemer...
Zar ova tema jos postoji...
Malo sam umoran od srafljenja...
Novo na autu je:
Kompletan prohromski auspuh (laksi jedno 35 kilograma od fabrickog sa skracenjen puta gasova sa maksimalnih 1,8 metara na najduzoj putanji na 70 cm ...
Olaksan zamajac i set kvacila za 700 nm...
Nove dizne...
I promenjene bregaste osovine,stavio sam malo vise street varijantu,one extremne su bile ipak samo za trke a to mi niie cilj sa ovim autom...
Eto,to je novo od kad sam zadnji put " prijavljivao" sta sam radio...
Da, i dalje je stari "dobri" k-jetronik ili ti CIS ...
Dzigericu mi jede lagano ali sigurno...Stavio sam skoro sve novo vezano za ubrizgavanje ali traziti perfekciju u radu motora sa tim sistemom je ravno samoubistvu...
Nasao sam dosta firmi koje rade kompletnu prepravku sa CIS-a na EFI ali trenutno sam zadovoljan ovim performansama tako da cu sacekati s tim...
Inace u planu je zamena cilindara i klipova,stavicu cilindre i klipove sa malo vecom kubikazom a sto je najbitnije sa stepenom kompresije 7.5 a trenutno je 7.0 ...Turbina je stara ( hibrid kkk27/29) sa nekim mojim modifikacijama na usisu i vise sam nego zadovoljan njome...Naravno,kad se bude radio EFI i klipovi ici ce GT 35 R BB koji sam kupio i stoji konzervirana i ceka svojih 5 minuta...
Naravno,kad sve to budem radio, moracu da stavim i veci interkuler da ne bi imao preveliki povratni pritisak na turbinu i moracu da dodam extra hladjenje motora i turbine i...
Alo, ZADOVOLJAN SAM KAKO MI IDE AUTO BRE
Necu za sada nista da diram,jel to gore pomenuto je u sferi naucne fantastike kad su performanse u pitanju...
Turbinu mi je radio Sloba "Servis Mikron" kod brodogradilista...A kad i ako budem stavljao efi bice kompletan...Paljenje,gorivo sve...Kubikaza nije bitna toliko,ici cu na 3,4 umesto 3,3 ali je bitan stepen kompresije...Bolji spool up i odgovor na gas,veci obrtni moment itd...
Inace,malopre sam oterao auto na farbanje...bilo je tu i tamo ogrebotina a i sirio sam krila zbog vecih zadnjih tockova pa je to trebalo srediti
Nadam se da me je farbar ozbiljno shvatio kad sam mu skrenuo paznju kako treba da ispadne
Inace,ne gine mu
Svraticu na prepad za koji dan da vidim kako radi
Salim se, super je lik i siguran sam da ce biti ok
kad si radio turbinu, da li si obradjivao postojeca kucista da bi smestio vece turbinsko/kompresorsko kolo, ili su skroz zamenjena kucista sa propelerima ?
btw, odlicna ti tablica, , mislim da sam video taj auto jos pre 10-ak godina, tj. taj broj.
da li za dobijanje slicnih tablica (da pocinju sa 9) treba neka specijalna procedura, veza i slicno, ili se to odvija najnormalnije, kao i inace kad ljudi traze naki poseban broj ?
ima i jedan 911/993 cabrio i cini mi se da ima table koje pocinju sa 993...
Comment