one tanjirace sto smo namontirali neko vece uopste nisu funkcionalne, izgleda je rikavela glavni kocioni, u sistemu nema vazduha a pedala udara tek kad pritisne zadnje, prednje ko i da nemam...
grozno...
Sto je najcrnje ne znam od cega pashe glavni kocioni, danas pravim neku redukciju da metnem 24mm cilindar od lancie theme, pa da vidimo ....
do tad sam manji od makovog zrna
xe da, stigle su i 2 male malecne alu bocice lalalla
Pazi, sa Yugo originalnim kocnicama imas 4,5:1 odnos hoda napred klip na celjustima vs hod glavnog cilindra.
Kad si stavio ove druge celjusti promenio si taj odnos na 8:1
Dakle, previse ulja ide napred izbacis sve ulje a jos nisi uspeo da blokiras tocak a kad stisnes do kraja preko opruge u glavnom cilindru pocinju da koce zadnji tockovi.. ako je neka zdrava konstrukcija glavnog kocionog.
Opcije postoje samo treba sagledati sta imas , ima li igde na netu slika preseka glavnog kocionog od Yuga?
Ovaj drugi glavni kocioni sa 24mm klipom ima odnos 5:1 i to je to sto je u sustini isto kao i na Yugu.
Znas li koliki je hod Yugo glavnog cilindra?
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
ne bi da lupim, danas sam ga rasturao, ali nisam merio, hod je oko ako ne i tacno 50mm
bio je apsolutno zdrav i kao nov, i da, gurao je zadnje a prednje nije jos ni ustinuo posteno...
slika preseka cini mi se da ne postoji ... (svasta trazis u ovo doba)
mislim , ako ce mi ovaj raditi posao, necu ga ni dirati. samo nisam jos posteno izluftirao zadnje posto je cilindar bio prazan, pa sam lepo nabio vazduh u zadnje, a dobose da skidam bogami necu, oteracu majstoru....
Ipak moram ujutro sliku budza da postujem, stvarno je jedinstvena budzologija
JOs je themin cilindar imao osovinu koja vidi napolje, a jugov je bio ravan, pa je to sve lepo 50mm odmaknuto od serva
Pa sa tim od 24mm ti je odnos hoda slave cilindra na tocku skoro isti kao sa Yugo original.
A za zadnje, znas li kakve su zadnje kocnice na tom autu sa kojih je taj master cilindar?
Isto dobosi ili?
Yugo ima 3 kola, 2 napred i jedno nazad ili?
Kakav je ovaj drugi?
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment