Z-Koral Nitro In - Iz pocetka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

2 kanalni scope , na jedan kanal signal paljenja sa 1 cilindra, na drugi sa knock senzora.
    Skaliraj da vidis fazno gde knock ocitava tik tik
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Gumetina
      Banovan
      • 12.12.2004
      • 1082
      • Novi Sad

od cega da uzmem knock ?

posto isti nemam u stock ubrizgavanju

Comment

• BOOST
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

od cega oces, to je keramichki mikrofon, zategni ga negde na bloku izmedju 2-3 cilindra sa 20Nm
        move your mind

Comment

• Saby
          CBC Senator XXL
          • 25.11.2004
          • 408
          • Horgos

imam ja viska boschov sa 2 noge
          Fun starts @ 3000 RPM
          Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Gumetina
            Banovan
            • 12.12.2004
            • 1082
            • Novi Sad

od Sabija otimam knock, a sad sam namontirao "malog planetarca" radi neverovatno dobro.... a zvuk je tek idiotski ...

uspesna transplantacija

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Rekoh ja!
              Drago mi je sto sam i ja malo pomogao u projektu.

Comment

• No name
                CBC Veteran
                • 28.02.2005
                • 164
                • Novi Sad

Originally posted by Gumetina
                Nego, nazad na topic, CAK CAK CAK samo kad dodajem gas, tj kad se poveca opterecenje, kad se vozi konstantnim gasom npr 3000rpm ne cuje se, cim se pritisne cak cak cak cak dok ne postigne brzinu i onda nista...

sta moze da bude ?

:
                Rale kada si otvarao motor,da li si kontrolisao klipnjace,odnosno da li si proverio da li postoji luft u maloj pesnici,da bi tacno video da li ima lufta moras skinuti klip sa klipnjace i samu bolcnu ugurati unutra.

Da li ima razlike u zvuku kada je motor ugrejan i kada je ujutru prvi put upaljen,tj. kada je skroz hladan?

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Vozi konstantno na 3000, pa onda gas do patosa, i drzi kocnicom obrtaje na 3000 (malo glumis dinamometar), i ako opet krene da lupka, imas detonacije iz nekog razloga...
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Gumetina
                    Banovan
                    • 12.12.2004
                    • 1082
                    • Novi Sad

nema razlike, topao hladan sve jedno, nema luftova nikakvih sve je kao pracka

daklem jacina cak cak cak je u funkciji opterecenja, tj kako dodas opterecenje, najglasniji je, kako postize obrtaje i smanjuje opterecenje, tako se i zvuk utisava, i kad se smiri tj vozi konstantno onda se ne cuje...

sto mi sve stinking na puknut auspuh, kako opterecenje pada tako je i paljenje u ranije, pa samim ti opet trebalo bi da detonira svakako... ako je do pretpaljenja, stavljao sam mapu sa kasnijim paljenje i sa mnogo ranijim , stvar je ista...

knock je stigao pa ce da probamo

Da, kad se prebaci na benzin isto se cuje kao na plin, dakle nema razlike u cak cak cak, samo sto na benz davi u kabini tj smrdi, a na plin ne... sto mi opet moze biti puknut auspuh blizu motora, posto je grana pravljena a rasklimavana je kad smo skidali glavu

sad kad mogu da sssccctttt upalim auto mogu da odem i do auspuh servisa

Inace auto ide kao pomahnitao i kompresija je ujednacena, kao i boja sve cetiri svecice

pozz

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Moze biti, ja sam na staroj izduvnoj grani imao problem da se razvario onaj separator unutar same grane, kad das gas na odredjenim obrtajima zvuci identicno kao detonacije...

Kako ide, to cemo da vidimo, samo da crna ptica poleti
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Gumetina
                        Banovan
                        • 12.12.2004
                        • 1082
                        • Novi Sad

nemoramo da cekamo da crna ptica poleti, jesi u BG za vikend ?

Imas li koju N2O bocu na zajam ?

Elem, treba mi neki podatak za knock senzor marke bosch 0261231006 ako ima neki datasheet koji signal daje, kakav, kako se prikljucuje na neku monitoring tehniku, koji mu je frekventni opseg i sl. posto do sad nisam imao nikakvoga dodira sa istim moram nesto da naucim

pozz

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

gumadechko, kristalni , piezzo mikrofon je svaki boschov knock.
                          Daje vani sve sto cuje, tretiraj ga kao audio signal

Ima da vidish ceo spektar, ako trazis detonacije odradi pass filter sa propustom izmedju 6,5-8KHz i posmatraj eventualni rip.

Ovo sve opisano ipak zvuci kao zvuk od detonacija, izduv...
                          move your mind

Comment

• Gumetina
                            Banovan
                            • 12.12.2004
                            • 1082
                            • Novi Sad

znaci knock se u najvecem broju slucajeva desava izmedju 6.5 i 8kHz ?

koja je amplituda tj napon radne buke (okvirno) motora ispravnog, a koja je amplituda detonacije ? na samom senzoru, tj sa kojim nivoima signala imam posla ?

Zeleo bi da napravim odma S-Analizator u tom spektru nalik grafickom ekvilajzeru posto cenim da ce mi ta sprava sigurno dobro doci u buducnosti . . .

Isto tako, ako vec pravim onda hocu da napravim pravu stvar, pa mi reci na kojoj rezoluciji da delim filtere tj na koju rezoluciju da podelim tih 1.5kHz ? Jel dosta 10 komada?

da li za tu svrhu moze da posluzi neki krs od laptopa i zvucna kartica ?

Joj sto ne volim kad puno pitam...

Comment

• BOOST
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Pazi, neces "chuti" detonaciju dakle knock, vec rezonantnu frekvenciju bloka.
                              Da ti olaksam, ( svi ostali da zazmure ovde) kad sve zakacis, uzmi bakarni chekic i udar po bloku pa ocitaj rezonantnu frekvenciju.
                              Moze zvucna karta ...

Sad sam ti sve reko
                              move your mind

Comment

• Gumetina
                                Banovan
                                • 12.12.2004
                                • 1082
                                • Novi Sad

i onda mi je dosta da napravim jedan monitor signala tj bar graph voltmetar i imam spravu za moj motor...

a koliko su raznolike rez frekvencije blokova kojekakvih ?

nisi mi rekao za napone ? knock koliko pravi Volti ?

Comment

Working...
                                X