pa to je strava ako nema proklizavanja .....meni se ucinilo kao da imas problema sa proklizavanjem ali to je valjda zbog nocnog snimka ..
...a i gumesu dosta siroke 205,215ili mozda 225 .........za direktniji volan sam ja spominjao ranije nesto ti si mi dao adresu od nekog lika koji to radi ....obavezno smanji prenosni odnos to ce definitivno da utice na zadovoljstvo u voznji ......broj okretaja volana na 2.0 ili 2.5 ili nesto jos ekstremnije
....jos nesto volan nije bezosecajan odnosno imas povratnu informaciju sta se desava sa tockovima posto je to ovde jako bitno ..posto predpostavljam da ti je castor na 5 stepeni kao standard za s7
16v iz fiat coupe-a isti je kao u tipu , lanchi delti i slichno , oko 150ks
definitivno je ludilo ushlo u krv i moram da iznadjem sredstava da ga shto pre zavrshim ... vec imam neke ideje o tvrdom krovu kako mi predstojeca zima ne bi smetala ...
castor je dobar , direktan volan o kome sam ja prichao se svodi na skracivanje rukavca na nosachu glavchine shto mi ne budi neku sigurnost osim ako ne odnesem na rotacioni aparat da se zavari mada i tad ... to mi je pored kochnica najbitnije da ne zataji ... razmishljam o nekoj servo letvi , moze i crkla one su 1.8 otprilike , to je uz manje prepravke nosacha najbolje reshenje jedino je malo skupo . a tezina na volanu se nece osetiti i bez pumpe poshto je auto lagan ...
gume su 225 pozadi napred 215 , 17tice tako da je skracen prenos kompenzovan tim dimenzijama ...
skracivanje kraka rukavca na glavcini da dobijas isti efekat ali..
.....ako je liveni (ako nije kao recimo kao na audiju 100 od nekih debelih presovanih limova predpostavljam da nije) nemoj ga nikako seci to nece ispasti na dobro ili jako tesko a da nestavljas glavu u torbu svaki put kad sednes za volan a to nije posao ...je@e..s onda direktan volan .....bolje vozi tako dok nenadjes neku letvu povoljno ......
.....sa kog auta je 1.8 to je ko za satzu....sta je problem sa zadnjim amortizerima.....
.....da je ludilo uslo u krv mogu misliti ...od gomile delova ...par desetina metara kutija i mnogo truda i dovijanja .....sednes i vozis haaa ..i sve radi kako treba ...ekstra .... pa neki moji ortaci koji su bili jako skepticni prema celom projektu i mene su odgovarali od cele price kada su videli video odusevili su se bre
Jaoj, nisam upucen da su se savladale te tehnologije danas. Mojim drugarima je to isprdelo na istoj kilometrazi i sad... Dal je bilo 1500 dem ili e... U svakom slucaju mrakchina
Verujem da alfa danas ima tehnologiju za remont do najsitnijih delica
@Van, uradi li ti nesto na trabakuli? Daj neke novosti... Matori mi zapeo da kupuje Co2...
35 000 km Pa moja na kolima ima 33 godine a km mnogooooooo i dalje radi . Slatki su ti italijani
Hteo sam danas da sklopim coil-over-e ali mi je iskrsao problem duzine amortizera kojeg prate kolateralni problemi . Treba da pravim gornju pecurku na koju naleze opruga kod strugara pa ponovo da probam sklop . Ako ne moze , ne ginu mi oni kratki amortizeri od punta sto smo videli . Budzet za projekat mi je tenutno u krizi , pa sam se usresredio na zanatske radove tipa zavarivanje limenih panela i sredjivanje detalaj na shasiji .
@ Dacha
12 cm je dugacak krak gde se kaci kraj spone , kod taunusa. Onu letvu od kaprija dobi's sutra
Alfine letve se remontuju i vrlo su robusne. Druga stvar je sto nasi nazovi majstori koji znaju samo 3 marke da rade ne znaju da je remontuju. `Ajmo se suzdrzati od poluinformacija i neistina...
Da se ova kvalitetna tema ne bi pretvorila u prepucavanje u nedogled, savetujem da se poluinformacije i gluposti tipa "letva propisa na 35k i ne moze da se remontuje" ostave za obdaniste i za urbane legende vw-og sveta maste.
letva ... hmmm navikne se chovek ali trazi se novo reshenje iste , kad rekoh servo letva mislio sam na to da su 1.8 do 2.5 kruga , a pumpu da stavljam ne pada mi na pamet , gubljenje resursa motora da bi babe mogle da voze kola ... c c c c ja odvezao ladu do mora u cugu da vidish shta je biceps
motor radi od vecheras perfektno , glupa autodata nas je malo slagala shto se zica tiche MAP je bio pogreshno vezan , prima gas ko nenormalno ... i ipak se pojavio problem proklizavanja na 17ticama sa ovim kratkim diffom tj tek u trecoj neshto kao uhvati ili ti malo proklizava do 200metara od kako krenesh .. jes malo vlazno danas ali mislim da to nije toliki problem bio ...
prvo shper pa da vidimo dal da diram diff ili da prelazim na 23" tochak ...
okretaji volana da to nego sta drugo.....servo letva mozda neka novija koja ima el.servo ali to je samo honda odradila da valja ...ona neuzima snagu motora ali bi kostala kao pola auta
...proklizava malo haa..bas ..bas... malo..
...sa tako sirokim gumama i masom od 500kg logicno je da na vlaznom ima proklizavanja ....imas dimenzije guma ko na donkervoortu koji ima 225 ks i 650 kg....ali kakav bi to s7 bio ako nemozes gasom da upravljas zadnjim krajem.....
...shper...od cega ...dif ..mislio sam da si ga vec cackao nesto
Comment