Shasija i upravljanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Van
    CBC Senator XXL
    • 16.02.2007
    • 1425
    • Nbgd

Dacho tebi trebaju zadnje gume 285 a ne veca felna ( doduse , mora sira )
    @ Alfisti
    Nisam imao nameru da vredjam alfu ( btw koju jako cenim ) , samo sam komentarisao post coveka . Mislim da je Gulietta (75) super za ovakve stvari
    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• Dutchman
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 741
      • Vracar centar sveta

da li neko zna ko i gde u beogradu moze da se promeni odnos u diff , trenutno je 4.3:1 shto je hmmm pa malo mi ne odgovara ... shper ce pomoci ali da li mozda moze da se prepravi na 3.6:1 npr
      Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

4.3 Pa sta je to , lada 1200 ? Jeftinije od svake prepravke je da kupis zadnju osovinu od argente ili 132-ke (131) . Ili od necega drugog zadnja osovina .

Comment

• g60
          CBC Senator XXL
          • 20.10.2006
          • 1011
          • Vrachar je majka ;)

Ja se izvinjavam alfistima, znam kako im je i saosecam...
          Oba auta su bila stara par godina, Prvi vlasnici... jedan od drugara a drugi od komshije. Razliciti modeli ali ocigledno je letva ista na oba. U to vreme niko nije radio remont i morali su da se otvore za nove. Ovo je samo moje zapazanje koje sam podelio sa vama. Alfa ima nesto sto je retkost a to je perfektan spoj dizajna i brzine dok traje...
          Voleo bih i ja da imam alfu kad bi moglo sa podnozjem i motorom od wagena... Bio bih najsrecniji!

Wagenova letva bi zavrsila posao... jeftina, kvalitetna... Poluservo... 1,5 ili 2 kruga, ne mogu da se setim, napisacu za neki dan kad se vratim u zemlju...

Ja bildujem na ladi po nekoliko meseci godisnje Svuda stignem znojav!

Muchim muku ceo zivot sa kishom i niskoprofilnim gumama
          Vidi kako se ponasa po suvom i to ti je Jedino sira guma i adekvatan proizvodjac/sara ali to je onda bash skup sport
          Pozz

Comment

• Van
            CBC Senator XXL
            • 16.02.2007
            • 1425
            • Nbgd

Ne bi zavrsila posao , sem ako ne pravis auto za engleze . Ljudi treba letva od od rwd kola koja se montira ispred prednje osovine . 99% fwd kola ima letvu iza osovine . Jedino da padne neko budzenje , promena smera letve

Comment

• g60
              CBC Senator XXL
              • 20.10.2006
              • 1011
              • Vrachar je majka ;)

Ufff... Jednom kada mi je iscureo akumulator... Morao sam da preguram auto da bi upalili na kablove. dok sam smotao volan, sisla mi yaya u carape sa 16" 205 sirine Sizifov posao...
              Cini mi se da je ford capri daleko bolje uradio obicnu letvu. Cak i bubina me je iznenadila sa sirokim gumama... E al ima da se mota...

Comment

• SLOBODAN
                CBC Član
                • 22.08.2007
                • 63
                • Novi Sad

Diferencijal

@ Dutchman Imas Ladine dif. sa odnosom 4,11 i 3,91 (LADA 2104 1500ccm), to bi ti sigurno bilo najjednostavnije resenje.

Da pravis diff. ne preporucujem. Zahteva ozbiljne masine, visokokvalitetnu termicku obradu itd. Pravili su mi reduktore za 3000 o/min (elektromotorni pogon) pa sam imao problema, mogu da zamislim 7-8000...

Usput, gume su ti suvise plitke, super je za pistu, ali ce da ti istresu bubrege na nasim putevima...

Comment

• Van
                  CBC Senator XXL
                  • 16.02.2007
                  • 1425
                  • Nbgd

Nece , njegov s7 ima veoma meko i udobno vesanje . Uopste se rupe ne osecaju . Da li je to dobro za sportsku voznju , videce se kada budu neka ozbiljnija testiranja

Comment

• kobacbobac
                    CBC Senator
                    • 21.12.2006
                    • 229
                    • bg. sremcica

@Dutchman

ako nisi nasao jos resenje za diferencijal i ako hoces jos uvek da pravis probaj kod ovih znam da rade za trkacke automobile zubcanike ...firma je alatnica lazarevic tel 011 434059....neznam koliko su dobri jednostavno znam da rade ......ima jos neki lik u zelezniku koji radi (nemam njegov telefon ali to je blizu pa cemo naci vec ako bude trebalo) zubcanike a termicku obradu i cementaciju mu zavrsavaju neki likovi iz nove pazove ....jer ta cementacija je glavna fora da se odradi kako valja jer nesme ni premeko ni pretvrdo da se odradi jer taj novi zubcanik ce onda da jede..tj previse trosi stari ili obrnuto

Comment

• fast & furious
                      CBC Član
                      • 05.09.2007
                      • 37
                      • medjimurje, croatia

ja planiram stavit coil-overe od kawasakija ZX7R
                      dimenzijama odgovara i ima mogucnosti stelanja do mile volje
                      mozes ga nastelat da tvrd ko kamen ili mekan i udoban, zatim stelanje
                      povrata, i ima cak stelanje po duzini. znaci mozes si regulirat visinu vozila.
                      inace amortizeri su plinski (gasni) kostaju oko 50? komad, polovni

jedino sto imaju malo nespretno postavljenu gasnu bombicu....

Comment

• g60
                        CBC Senator XXL
                        • 20.10.2006
                        • 1011
                        • Vrachar je majka ;)

A diferencijal od nekog drugog auta? recimo nekog forda... Ne bih se ja preterano oslanjao na nase zanatlije... Malo sam dosadan sa fordom ali... sto se tice letve, kada je daca budzio, nisam ni zamisljao da ce ostati taj motor sa toliko konja... Glava u dzaku ako smem da primetim. Jeste nova letva ali...
                        Nesto se ovih dana igram sa mojom ladom i svaki drugi sraf mi oblajzne, matice od kackavalja.. . Imam kociona kljesta viska kao sto je daca montirao ali nemam hrabrosti... Dobose i sl.
                        Nesto razmisljam... Jel moze pumpa ABS-a da podmiri servo letvu?

@Van, jel se ti razumesh u ovaj ladin dvogrli karbon (sigurno je kopija) da ga ponesem odavde u Bg da ga pogledamo uz pivce? Ja na ovom jednom zamenio sve membrane i dizne a on truba kad kocim motorom... I varira...

Van, sta uradi za opruge???
                        Gasni amorti propadaju ako auto stoji... 50 e nije losa solucija jer se zaobidju silni strugari i peripetije koje je Van imao... E al koju tezinu moze da drzi taj kavasakijev? Koliko je motor tezak?

Comment

• Van
                          CBC Senator XXL
                          • 16.02.2007
                          • 1425
                          • Nbgd

Opruge sam nasao polovne , unutrasnji precnik 58 mm , debljina zice 11mm , 12 navoja , 30 cm duzine .Plasim se da opruga nije pretvrda . Napravio sam umetke za coil-over-e , ali mi sada fali gornja pecurka na koju se opruga oslanja.
                          Meni deluje da je fordova mehanika keva za ovakve stvari . Zadnje osovine nadjes u rasponu odnosa od 4.4 do 3.1 . Moz' kruto a moz' i nezavisno . A moze i LSD .
                          Sem ako neces celog bmw-a da raskupusas i stavis u s7 , to je onda respect

Comment

• Dutchman
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 741
                            • Vracar centar sveta

to su sad sve finese , letva je josh u fazi trazenja ... videcemo vec neshto ...

a diff najverovatnije shaljem u kragujevac da vidimo dal moze shper ili ne ...
                            Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

Pa letvu sam ti obecao , samo je danas bila kisa pa nisam isao u Grocku . Ovo mu dodje kao chat

Comment

• fast & furious
                                CBC Član
                                • 05.09.2007
                                • 37
                                • medjimurje, croatia

mozda je istina istina da propadaju, mada nisam siguran u to...
                                mozes za auto napravit stendere, kak da ti objasnim.... ono sto motociklisti koriste za motore da dignu strasnji tocak u zrak kad je parkiran na duze vreme, preko zime recimo mada gasni amortizer nece propast sam od sebe. mislim dsa su gasni amortizeri idealna solucija za takav auto.
                                pogotovo ako ih mozes stelat po tvrdoci i duzini.

Comment

Working...
                                X