Shasija i upravljanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fast & furious
    CBC Član
    • 05.09.2007
    • 37
    • medjimurje, croatia

a sta velite na ovo reshenje straznjeg ovjesa? meni i izgleda sasvim ok....
    i u stilu LOW COST!!!!!!

netrebash strugare i ine majstore da ti nepotrebno vuku dinare iz kasice.
    a resheno je i pitanje rezervara... i netrebaju mi nikakve gljive iliti pecurke da nabavljam i preradjujem...

sa varenjem cu da pocnem tek kad budem imao sve crno na belom.

sta se tiche odela za ronjenje - prava ideja, mozes na more i pravac more..
    mozda jos da si konstruisem amfibiju S7

Comment

• fast & furious
      CBC Član
      • 05.09.2007
      • 37
      • medjimurje, croatia

Originally posted by kobacbobac

sta mislite o ovome
      komplicirana gradnja. imam negde sheme na kompu. ako hoces mo da ti ih okachim. ionak, puno ljepse izgleda ka su coil-oversi izvana. tak da se vide.

Comment

• fast & furious
        CBC Član
        • 05.09.2007
        • 37
        • medjimurje, croatia

obratite pozornost na donju vilicu, nije ni to bedasto, tip je posle sve lepo izbrusio i hromirao, maksimalno pojednostavljeno reshenje prednjeg ovjesa.
        dobro ja necu da to kromiram vec samo da vidite da ima jos varijanti...

Comment

• fast & furious
          CBC Član
          • 05.09.2007
          • 37
          • medjimurje, croatia

01 Gornje poprečno rame pričvršćeno je na visećem elementu koji je postavljen u točki učvršćenja na šasiji. Dvije poluge (crno) osnovni su prijenosni elementi (poluge) križnog sustava

02 Isto što i prije, samo u stvarnom obliku. Vidljivi su viseći elementi koji nose gornje rame, kao i jedna križna poluga čija je okretna točka pričvršćenja najviša

03 Mirovanje - križne poluge pozicioniraju nosače gornjih poprečnih ramena tako da kotači stoje okomito

04 Kada oba kotača nalete na neravninu i podignu se gornja poprečna ramena bivaju pogurnuta prema van što sprečava promjenu traga kotača

05 U slučaju da oba kotača propadnu na nekoj udubini podloge, gornja poprečna ramena bivaju povučena prema unutra čime se također kompenzira poremećaj položaja i kotači ostaju okomitima

06 U slučaju naginjanja karoserije oko njezine uzdužne osi gornja poprečna ramena (putem križnih poluga) imaju suprotan učinak jedno na drugo što ponovno zadržava neutralan trag kotača

07 DAX Cross Link ovjesom opremljeni automobili pokazuju bolje ponašanje pri vožnji kroz zavoje, a kroz pravilnije trošenje guma također je vidljiv učinak ovog sustava

08 Prednji dio natjecateljskog automobila DAX Rush (kopija Lotusa Super Seven) na kojem je vidljivo polužje križnog sustava ovjesa. Ova instalacija, ipak, nije primjenjiva u svakom vozilu

evo jos par korisnih informacija glede prednjeg ovjesa

Comment

• g60
            CBC Senator XXL
            • 20.10.2006
            • 1011
            • Vrachar je majka ;)

Kobac&Brzi, mene stvarno zanima sta je na tom plavom S7... kako je amortizer tako tanak? Neka fora sa nekom skrivenom torziom?
            Pozz

PS: Za sve koji ne znaju, vilica je isto sto i viljuska da ne bude zabune

Brzi, ovo drugo mi deluje komplikovano do yayca... Pre sam za onu klasiku

Comment

• fast & furious
              CBC Član
              • 05.09.2007
              • 37
              • medjimurje, croatia

ma jok, nije torzija, nego jedno sasvim drugo resenje, puno kompliciranije

toliko o tome, nego sta mislite o onoj kriznoj vezi? DAX Cross Link ovjes?

Comment

• fast & furious
                CBC Član
                • 05.09.2007
                • 37
                • medjimurje, croatia

mozda jeste komplikovano ali nekak si mislim da se nesto takvo moze nadograditi na klasican ovjes??!!

@G60 sorry, nis video da si komentirao moj post, a ono slika otprije gde je kompletan ovjes premontiran s auta s rezervarom? ja mislim da ce kod mene izgledati tako nekako

Comment

• Dutchman
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 741
                  • Vracar centar sveta

TO JE BOLESNA SPRAVA

.. kako to ide ... i jaoooo koja sam ja ******
                  Prevelika slika u potpisu!

Comment

• kobacbobac
                    CBC Senator
                    • 21.12.2006
                    • 229
                    • bg. sremcica

daco daj i mi da vidimo kako ide nemoj da cenzurises video zapise

@g60

.....haaaaaa...tanki amortizeri

brate omekso si od tog mora nesto ti ne prija bas ...vracaj se bre u beograd

a tanki amortizeri su pushrod

@fast & furious

DAX Cross Link ovjes to je definitivno previse komplikovano ......

....a slican efekat mozes da dobijes jednostavnim produzavanjem gornjeg

i donjeg ramena u odnosu na standardno vesanje

pushrod nije toliko komplikovan kao sto izgleda na prvi pogled

a ima vise mogucnosti za stelovanje kasnije cak i castor mozes da stelujes bez mnogo problema

a ujedno izbegavas coilover

Comment

• Van
                      CBC Senator XXL
                      • 16.02.2007
                      • 1425
                      • Nbgd

Daco ja predlazem da se tvoj S7 zove Katarina , posto me mnogo potsecan na doticni uragana .

Ljudi , dok ne sednete i ne probate , ne znate u opste sta je to . Sinoc se nije znala da li vise urla motor ili suvozac . Ubrzanje je nestvarno . Prva , druga , auto zalepi zadnji kraj za asfalt i ispali te ko iz topa . Do nekih 80, u pitanju su 3-4 sekunde , a pritom jos i zeza elektronika , pa motor ima knedle i nece uvek da prihvati gas , ali zato kad hoce ... Bocno se ne naginje u krivini ni malo... U kratkom , ZLO
                      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• kobacbobac
                        CBC Senator
                        • 21.12.2006
                        • 229
                        • bg. sremcica

...ccccc....znaci lomi vrat ..auuu....brate ....

....nenaginje se u krivine a nema balans stangle ...cccc...strasno

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Pa kad nema masu, odnosno inerciju, kao i sve druge prazne kesice od cipsa
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Van
                            CBC Senator XXL
                            • 16.02.2007
                            • 1425
                            • Nbgd

Pa tako se i pravi sportski auto , da ima 500-600 kg , a ne 1500 kg Samo je problem shto ljudi nece da se odreknu luksuza

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Svako ima drugaciju definiciju sta je sportski auto.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Van
                                CBC Senator XXL
                                • 16.02.2007
                                • 1425
                                • Nbgd

I to sto kazes ...
                                ( Ako ) Kada Daca okaci snimke , verujem da ce mnogi promeniti svoju poimanje sportskog automobila

Comment

Working...
                                X