Dug hod vs kratak i da li su 128 motori BAS TOLIKO zastareli

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DejanV
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2005
    • 682
    • Beograd

Originally posted by brick
    i sta, iz 1400 kubika ima 100 konja.

serijski Golf godine 2005. ima iz 1400 kubika 170 konja.

Ajde ?!?

Koji to, majke ti? Navedi model, da brzo napisem Nemcima da imaju nesto sto ni oni ne znaju da imaju!

nista budzenje, odes u radnju i kupis gotov, slozen.
    I to kosta ...? Koliko? TACNO koliko, nista ofrlje?

Pozdrav,
    DVV
    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• DejanV
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2005
      • 682
      • Beograd

...
      pretpostavljam da nisi imao prilike da vidis boostovog Saaba ?

kada bi ga pogledao u onoj njegovoj boji, karoseriji kakva je, bez posebnih ultra mega super turbo oznaka pomislio bi da je neki siromah jedva stigao sa nekog otpada...ali u tome i jeste draz- spoljna sminka nije vazna za krajnji rezultat vec ono ispod lima sto se ne vidi na prvi pogled i ne sljasti.

najezim se kada vidim neki slabasan autic, a ono spojleri, nalepnice, plave, i svakakve sijalice, ma cuda sve. a ono auto jedva se vuce.
      za mene besmisleno, nedoraslo

sve ima svoju cenu, a ono sto pouzdano se zna da valja obicno nema za male pare.
      Ne, nisam video Boostovog Saaba.

Sto se moga vozila tice, umesto da pricam, idi lepo pogledaj slike, ovde su, na forumu.

Nema nalepnica, nema trkackih zastava po njemu, nema strafti, nema nista sem boje u kojoj sam ga dobio, i koju sam obnovio pre par meseci.

Ko ume da gleda, videce znake koji ga izdaju. Na primer, prednje kocnice, ocigledno mnogo vece i jace od serijskih. Na primer diskovi pozadi, kojih nema ni na jednom serijskom modelu, a koji su veci od mnogih na daleko vecim i tezim automobilima. Na primer debljina guma i posebno geomterija tockova. To su stvari koje ne mogu da sakrijem i kada bih hteo.

Ja ne volim drecece stvari, ne padam na vizuelne efekte, pa ih zato ni ne koristim. To prepustam onima koji nemaju sta drugo da pokazu.

Pre desetak dana, kada sam stavio novi izduvni lonac, gleda me majstor i sve vrti glavu. Pitam ga sta nije u redu, on se smeje i kaze da sam ja jedan jako cudan covek. Sto, pitam ja? Pa znate, kaze on, kod mene ljudi dolaze i traze lonac da ima zvuk, da zvuci kao da auto ima V8 ili tako nesto, a vi ste prvi sa radjenim autom koji ste dosli da ga utisavate. A mene, koji volim zvuk, je nerviralo koliko je glasan bio. Mogu misliti kako je na ulici kada prodjem, pa sam to presekao.

Ako treba da se pokazujemo, stanimo na crtu, ali bez jeftinih efekata sto se mene tice.

To je jedan stav koji nije cest, ali daleko od toga da sam usamljen u tome. Ti si spomenuo Boosta, imam i ja par drugara koji imaju zveri ispod haubne, a nista sto ne mora se ne vidi spolja.

Pozdrav,
      DVV

Comment

• DejanV
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2005
        • 682
        • Beograd

... jedan moderan motor danas cini direktno ubrizgavanje goriva u cilindar a ne vise u usisnu granu i jedan (ili vise) turbo punjaca.
        Hajde lepo napisi spisak, kao sto sam ja napisao, serijskih automobila koji imaju direktno ubrizgavanje u ovom trenutku. Zatim dodaj spisak onih koji imaju turbo punjace serijski.

Imas samo jedan uslov - NE racunaju se posebni modeli, obicno manje ili vise sportski, koji su samo jedna od varijacija na istu temu. Na primer, Ford Focus ST se ne racuna, jer od 12-13 varijanti osnovnog modela, jedini on ima turbo punjac i motor koji se ne nudi ni u jednom drugom obliku ni u jednom drugom modelu iste game.

Ali se zato Saab racuna, jer oni serijski ugradjuju turbo na sve modele.

Hajde, molim te, nema veze ako spisak ne bude bas 100% popunjen.

Potkrepi svoje tvrdnje cvrstim cinjenicama, a ne lepim zeljama.

Pozdrav,
        DVV

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

CannonBall Community - COMEDY CLUB
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• DejanV
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2005
            • 682
            • Beograd

Originally posted by Dora
            Bez da se nešto upuštam u diskusiju ali onako mi pade na pamet usput...

Evropa ima tržište od oko 650 miliona ljudova, amerika oko 300+... Ajd i Japan 150 ili tu negde. Ostatak sveta zabole iz sve snage za euro 5 i direktno ubrizgavanje. Imaju to u planu negde oko sledećeg veka. Vidim da se i ti sekiraš oko toga pa voziš volva 15 godina starog doduše sa mnogim rešenjima iz ranih šezdesetih

Vlasnici Juga i ostale buranije, spremte se, za 5 godina ko se uvati da voza istog streljanje na licu mesta....
            Pamtno zboris, (ge)Dora.

Evo, ja sam vec poceo da se stidim ...

Pozdrav,
            DVV

Comment

• DejanV
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2005
              • 682
              • Beograd

Originally posted by BOOST
              CannonBall Community - COMEDY CLUB
              Smeh je dobar za zdravlje. Melem za dusu napacenu.

Pozdrav,
              DVV

Comment

• BOOST
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Da, chak u ovoj meri :

move your mind

Comment

• DejanV
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2005
                  • 682
                  • Beograd

Originally posted by Uros Piperski
                  Cekaj cekaj. Ponudio sam ti mogucnost da poredis auto star 30 godina sa novim automobilima, samo uz ogranicenej da imaju slicnu snagu motora i slicnu masu. Ni to ti nije dovoljno nego bi poredio juga sa vecim i luksuznijim automobilima?
                  Pa vidi Urose, kada Yuga postavis pored Rolls-Royce-a, u Yugu se osetis nekako ... zapostavljeno.

Medjutim, kada za cenu jednog Rollsa kupis 400 Yuga, slika se pomalo menja ...

U tom slucaju, jugo je definitivno dobio ovu rundu
                  Dobice i sledece, samo se strpi.

Pozdrav,
                  DVV

Comment

• DejanV
                    CBC Senator XXL
                    • 19.07.2005
                    • 682
                    • Beograd

Originally posted by BOOST
                    I umesto da kazes hvala sto dizemo rejting i temi, i sajtu, ti se ovde jos nesto kanda i gicas?

E da, zaboravih - klinja ti je MEDENJAK! Uzivaj u njemu dok mozes, najveca mana klinaca je sto na kraju porastu.

Pozdrav,
                    DVV

Comment

• BOOST
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

10x
                      move your mind

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Evropa ima tržište od oko 650 miliona ljudova, amerika oko 300+... Ajd i Japan 150 ili tu negde. Ostatak sveta zabole iz sve snage za euro 5 i direktno ubrizgavanje. Imaju to u planu negde oko sledećeg veka. Vidim da se i ti sekiraš oko toga pa voziš volva 15 godina starog doduše sa mnogim rešenjima iz ranih šezdesetih
                        kanda si zaboravio i 2 najmnogoljudnije zemlje sveta..eh ta geografija

posto vidim da se brines za moje zdravlje i sekiras oko upotrebe LPGa pretpostavljam da ti kao iskusan si prevazisao i to gorivo pa koristis maglu za pogon, cega bese, mislim iz koje decenije
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

brick ::
                          i sta, iz 1400 kubika ima 100 konja.

serijski Golf godine 2005. ima iz 1400 kubika 170 konja.

Ajde ?!?

Koji to, majke ti? Navedi model, da brzo napisem Nemcima da imaju nesto sto ni oni ne znaju da imaju!
                          svasta, bas sam iznenadjen od coveka koji stalno citira Auto Motor und Sport za 2006tu godinu.

model VW, Golf GT.
                          prodaje se sirom Nemacke u salonima.

vrte se reklame za njega po televizijama.

novine nasiorko pisu o njemu i drugim modelima.

a da umesto pisanja Nemcima predjes na citanje vec postojeceg ?!?

ah da, ima i na internetu sve do detalja, ali to se ne vazi jel da
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

Ja ne volim drecece stvari, ne padam na vizuelne efekte, pa ih zato ni ne koristim. To prepustam onima koji nemaju sta drugo da pokazu.
                            to sam ti i rekao, najezim se kada vidim vizuelne efekte bez ikakvog smisla.

Ako treba da se pokazujemo, stanimo na crtu, ali bez jeftinih efekata sto se mene tice.
                            ne znam na sta ciljas, kakve jeftine efekte. samo sam pomenuo ...

To je jedan stav koji nije cest, ali daleko od toga da sam usamljen u tome. Ti si spomenuo Boosta, imam i ja par drugara koji imaju zveri ispod haubne, a nista sto ne mora se ne vidi spolja.
                            isto sto i ti sada kao pozitivan primer.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

Ma ja sam se sa Yugom navozao.......a te EURO norme xxxx i slicna sra#a
                              su izmisljena ,da bi samo oni pravili automobile.
                              dali se neko od vas zapitao,kako to da SAD NE UVEDU EURO NORMU 8 pa da NIJEDAN njihov proizvodjac automobila nemoze da je ispostuje...A???

svi su oni imali svoje "Yugice" i "fice",pa ih nepljuju nego prave od krseva mitove.
                              bez ljutnje: pa sta je Spacek naprimer,nego najruzniji i najslabiji auto ikad napravljen ( ja ga obozavam,nista licno). ?
                              ili BUba...sta je to buka ko u tenku..uzas...vrata kao da ulazis u podmornicu....

Pitajte Taxiste koji su uzeli Floride i Z101....ljudi znaju sta su uzeli.
                              Uzeli su automobile losijih prefomansi (niko bre nije glup),ali ti automobili im nece NIKADA,doneti iznenadjenje tipa kvar:" 600 evra za jedan procesor klase pentium 0 " .,pa kad finansijski ojacaju ljudi prelaze na bolje automobile.

znate za onu narodnu.... ISPRUZI SE PREMA POKRIVACU (GUBERU)
                              da ti noge ne ozebu dok spavas..... =]
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

brick ::
                                ... jedan moderan motor danas cini direktno ubrizgavanje goriva u cilindar a ne vise u usisnu granu i jedan (ili vise) turbo punjaca.
                                jedan moderan motor danas cini tehnologija...

Na primer, Ford Focus ST se ne racuna, jer od 12-13 varijanti osnovnog modela, jedini on ima turbo punjac i motor koji se ne nudi ni u jednom drugom obliku ni u jednom drugom modelu iste game.
                                ne znam napamet sada da li je taj motor sa GDI tehnologijom, ako nije ne potpada u zadati kriterijum nevezano sto ima turbinu.

racuna se svaki motor koji je primenjenom tehnologijom dostiogao top (po mom misljenju) dostignuca u konstrukciji benzinaca.

ne spisak modela, nego spisak tehnologija i tehnickih resenja primenjenih u praksi.

Hajde, molim te, nema veze ako spisak ne bude bas 100% popunjen.

Potkrepi svoje tvrdnje cvrstim cinjenicama, a ne lepim zeljama
                                naveo sam vec cvrste cinjenice-

turbo motor
                                direktno ubrizgavanje goriva (GDI)
                                nebitno dizel, benzin, gas, vodonik, sta god hoces

su tehnicka resenja koja su danas dostignuta kroz razvoj i vec se koriste u praksi.

tvrdim da ce takvi ili slicni motori (mozda bez turbine jos neko vreme) prevladati a da ce stare tehnologije biti zaboravljene pri proizvodnji novih motora.

na isti nacin kao sto je atmosferski dizel postao retka pojava u auto svetu.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X