"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Ok, nema problema, jedino mi javite malo ranije da ne cimam coveka u Madjarskoj da zuri Sto se tice atesta, svako prica drugu pricu, ja kad sam pricao sa glavnim na masinskom fakultetu u NS, taj je sve sto sam pitao rekao u fazonu, pa dobro to moze bez atesta jer to je kao fabricki samo malo bolje (a pitao sam bukvalno za sve modifikacije na autu sem motora) Bitno da opruga nije secena, to ne moze Dodji 15og da se druzimo u Kuli na karting stazi
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
@Skijash
Morao zato sto je proslo 5 godina od atesta plina, tako da ti ne daju da registrujes auto, jer pise da imam isti. Posto nisam imao isao sam da to utvrde a onda je krenula 'ebada koja bi se isto desila da sam imao npr. folije na staklima, kuku bez atesta i sl. Ides da atestiras jednu stvar, oni gledaju sve...
@Yugisha
Javim ti ovih dana, samo lova da legne. Ovi su isli toliko daleko da su na kraju trazili da im donesem potvrdu o atestu motora od ranije... idioti. A auto je u garazi dok se sve ne popakuje nazad, tako da nece jos biti u stanju koje ja zelim da bi se vozio.
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Sva sreca pa bivsi vlasnik mog Yuga nije nikad atestirao plin. Ok vazi, ti se javi pa cemo se dogovoriti. Onda sledece godine ili se vidimo na NAVAKu kad ja skupim lovu da mog sredim kako hocu, znaci za jedno 2-3 godine
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Priprema za zimske radove - roll cage i sedista sa propratnim dodacima vraceni na mesto, dodata jos jedna kosa cev da se kompletira X na roll cage-u, kada se zavrsi sezona sledi dodavanje perforiranih limova i povezivanje sa karoserijom na svim vitalnim mestima i kompletno farbanje enterijera u battleship gray (neku od nijansi). Konacno ce i tabla biti kompletirana tom prilikom i jos koja sitnica.
Takodje, nabavljen je i menjac sa Colotti skracenjima, ravni zubi, shper diferencijal, iglicasti lezajevi, jos 19/64 prenos nabaviti i kuciste prepakovati. Time ce konacno biti resena najpipavija stvar prenos, odlicnim menjacem.
...jos jednom - hvala porodici Vidosavljevic sto pomazu moj san.
- Lousie Smith
- Lousie Smith
- Lousie Smith
Redovno odrzavanje teme, iz cisto sentimentalnih forumskih navika. Inace se sve sto se dogadja po mojoj garazi moze procitati na blogu koji sam poceo da pisem krajem 2013.
Uglavnom, nagomilalo se nesto posla oko auta. Glavna stavka je moja zelja da zavrsim enterijer i zaokruzim to farbanjem istog u neku battleship gray boju. Usput se rodilo 1000 ideja, a kada vec rasturam ceo auto, zasto ne odraditi i refresh/unapredjenje trapova, menjaca i ofarbati motorni prostor. A kada zavrsim sa tim, vizuelno utezanje eksterijera bi bilo kao slag na torti. Posto auto postaje vikend/track day vozilo, ovaj put se stvari rade skoro bez kompromisa, u cilju ispunjavanja mojih fetisa i zelja.
Par stvari koje sam nabavio/uradio pre cele ove price.
Nosac usisne grane, da smanji polugu koja uz vibracije zadaje muke sa otpustanjem iste.
Zeljena 19ica, glavni prenos 19/64, najduzi fabricki.
Staklena traka za izduv, trebace da spasi svezu boju na podu.
Krenulo je rasturanjem...
Tabla ce konacno moci da se zavrsi.
U medjuvremenu spakovan menjac (Hvala Saletu i Bobou po 100ti put!), sa 19/64 prenosom i odnosima brzina:
Povoljno pazarene DS Performance, trebalo bi da budu idealne za namenu auta.
...i jos jedan hladnjak ulja, sa Kawasaki bike-a.
Takodje, amortizerima sleduje poslednji upgrade za neki period. Napred se cekaju Bilsteini, cinkovanje tela preostalo kao stavka, a nazad se pravi deblje stablo i bolja celokupna mehanika. Tela sam pojacao varovima na usicama pre otvaranja i prepravki.
- Lousie Smith
...tempo nije ubitacan, jer se stiskam za svaki slobodan trenutak da budem u garazi. Spartanski posao, ono fino sledi kasnije, bice slika i na blogu i ovde.
- Lousie Smith
Nabavljeni prohrom srafovi M10 za kacenje na zadnje koseve.
Nove stope za zadnje koseve.
Jos dve cevi, relativno bitne za strukturnu cvrstocu na relaciji C / B stub.
Jos malo perforacije da podrzi X spoj.
Nesto estetike, jer nisam imao bolju ideju da saniram izguzvan lim iznad grede ("hvala" majstoru koji je menjao 2007).
Amortizeri gotovi, Bilsteini prednji i zadnji za novom mehanikom i debljim stablom. Hvala jos jednom Bobou, Saletu i Urosu!
...nastavice se.
- Lousie Smith
Skinute gumice sa viljuski, stavljaju se polijamidi.
Viljuske pojacane i povrsno ociscene za sada...
Prepravljen podrub, podignut ~2cm, kao i spoljasnji rub radi vizuelnog dojma. Rezultat je da sa 10mm distanca ne postoji mogucnost kacenja kada je tocak u skroz gornjem polozaju i lezi na stos gumi. Nema vise zakacinjanja pozadi.
I jos par igrarija sa perforacijama lima, ms polimer diht masa, nove lampice za tablu, guljenje i struganje...
- Lousie Smith
Comment