HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hmisa
    Banovan
    • 02.11.2008
    • 36
    • Beograd,Vrčin

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

@painter

Ma jesi ti u pravu ali patentirati nešto što nije njihovo veš kupljeno u USA pa onda iskopirano bez bilo kakvog upuštanja u priču je u najmanju ruku nemoralno. Inače iz prve ruke imam informaciju da su odbili da testiraju uređaj na količinu produkovanog H2 O2 i na efekte koje on stvarno stvara svojom ugradnjom na motoru. Ja sam spreman i čekam da mi se pripreme potrebni davači kako bih u nekom periodu od 3 meseca potpuno pratio ponašanje automobila sa uređajem u smislu - potrošnja (u zavisnosti od uslova saobraćaja), snaga, kvalitet izduvnih gasova. Eksperiment će biti sproveden ugradnjom malog računara i davača koji će bez mogućnosti mog upliva (što je dobro) realno beležiti parametre koji će potom po završetku eksperimenta biti učitani na računar i onda ću znati ko kosi a ko vodu nosi. Kratkom proverom na pravljlenom dyno uređaju (privatni) snaga na točkovima kojom mi auto sad raspolaže je (sa svim onim drangulijama koje sam ugradio) 80KS.
    Pozz

Comment

• hmisa
      Banovan
      • 02.11.2008
      • 36
      • Beograd,Vrčin

Originally posted by painter
      Sta se desilo,jesi li menjao alternator? Moze i on da pravi problem,upravo sam ovih dana otkrio! Hvala ZELJKU71!
      Da promenio sam alternator i sada imam od 65A i više nemam problema. Uređaj radi na 16A odnosno vuče oko 200W a to mogu da podnesem.

Pozz

Comment

• milangru
        CBC Član
        • 25.10.2010
        • 34
        • Novi Sad

Originally posted by milangru
        @Pera Zdera

Ako imas stojadina na tng mozes ovako da probas
        skines filter za vazduh, ispod njega otvoris karburator.
        tamo ces naci mali prelivni sud sa plovkom( kao plovak na wc kotlicu) I 2 dizne. onu gornju zacepis sluzi za dovod góriva na vecim obrtajima. onu donju treba da smanjis na meru spram koje hoces da ti kolicina vode udje u cilindre.kada to zavrsis posto je prelivni sud bio suv jer si vózio na tng , sipas vodu u prelivni
        sud sve vratis kako je bilo i palis na tng ,nikako na benz. ako vodu i ne zapalis u čilindrima a uspes daw je pretvóris u gasovito stanje povecao si joj zapreminu 1800 puta.srecno i javi se ponekad da idemo u zezanje
        Dobra ideja ali ima jedan problem: voda ce iz karburatora izaci cim
        to ti je lako. skines crevo sa el. ventila za dovod goriva izmedju ventila i karburatora pa stavis novi el. vemtil sa kojim es ti da uklj. i isklj. dotok vode.drugi kraj creva spoj sa posudom ukojoj je voda i digni na krov auta da voda slobodnim padom ulazi i karb. ako hoces da ti voda bude u sitnim cesticama i karbu. javi moze o to
        www.sitans.iz.rs
        Zajedno smo jaci i mozemo menjati stvari

Comment

• ras
          CBC Početnik
          • 11.11.2010
          • 4
          • bg

par kratkih napomena
          sa ovom temom sam sa upoznao pre nekoliko godina nekim drugim povodom...

ono o cemu razmisljam, kao valjda i vecina onih koji su dublje upoznali tematiku, je neka vrsta rezonantne elektrolize
          ceo sledeci tekst odnosice se na razmisljanja o rezonantnoj elektrolizi
          s time da tacno ne znamo ni da li je moguca, ni koji naponi, ni koje struje, ni oblik suda, ako je bitan itd...
          pa evo nekih razmisljanja ukratko

kao prvo mislim da je moguce inace ne bih ni pisao
          tesla, schauberger, pa i andrija puharic i mnogi drugi radili su malo drugacije
          posmatrali, razmisljali i napravili i to je radilo
          bar se tako prica, nisam video
          oni sigurno nisu koristili brute force attaack

priroda funkcionise, u krajnjem slucaju, jednostavno
          hocu da kazem da ne verujem da trebaju neki specijalni uredjaji, pogotovo mislim da ne trebaju neke digitalne pll kontrole, megaherci itd...
          verovatno cak i tako moze ali mislim da treba da se postigne neki vrh rezonance i da je mnogo teze nego sa nekih laksim sklopovima
          ali preko toga svega verovatno treba preci da bi se ucilo...

mehanika:

mislim da elektrode treba da budu okrugle, oble, cilindri, kao za joe cell
          e sad da li treba da bude 3 ili 4 ili 5 ili 6 cilindara i da stoje jedan u drugome ili nekoliko parova nebitno
          cilindri nemaju ivice, osim naravno gore i dole i mislim da "ponasanje" struje moze biti sasvim drugacije nego kod sistema sa plocama
          kako da kazem... pa struja treba nekako.... da "klizi", nemam bolji izraz a ne da se "muci" sa plocama

napon struje: sto bi rekli neki strucnjaci

mislim da mora biti naizmenican, iz opsega 0-50Khz
          velicina napona?
          pa mislim da zavisi od mehanike, tj od blizine cilindara, govorim o cilindrima a ne o plocama, mada mozda vazi i za ploce
          mislim da sto je mehanicki razmak izmedju ploca manji da se lakse moze dobiti rezonanca i to ce biti sto strmija sto su zidovi suda blize, tako mislim, ne znam...
          rekao bih izmedju 1000 i 10000V, na 25-50KHz
          recimo da mislim da bi radilo na oko 2000V i 600Hz ili i na 48-49KHz, ima takvih nekih podataka na netu

a odakle bi se dobio napon?
          pa iz malog teslinog transformatora naravno
          mada moglo bi i iz nekog oscilatora, mozda i pll kontrolisanog pa da se stalno prati da li je sistem u rezonanci

pitanje za peru zderu
          zasto uzorkujes svaka 3 min, pa sto ne radis proveru i podesavanje svakog trenutka, pll princip?
          mislim... ne razumem

evo par linkova

http://www.galaksija.info/forum/viewtop ... =11&t=2646

toliko od mene za sada
          napred se moze samo zajedno, verujte mi

ras

Comment

• ras
            CBC Početnik
            • 11.11.2010
            • 4
            • bg

par linkova, verovatno znate ali nije bilo na forumu pa ko velim...

http://www.thelivingmoon.com/41pegasus/ ... 1puhar.htm

http://h2o0il.com/hho-stanley-meyer-dan ... ecule.html

Comment

• ras
              CBC Početnik
              • 11.11.2010
              • 4
              • bg

Originally posted by milangru
              Da li je neko citao o razbijanju molekula vode uz pomoc jakog magnetnog polja koji je patentirao Stenly Meyers.
              Ako ste upoznati sa njegovim radom lako cete videti da je lako napraviti oscilatorno kolo u rezonanciji od ploca za elektrolizu i kalema 5%
              moj milane
              mislim da je ovo blizak put
              ali takodje mislim i da je zabluda
              ne verujem da se moze lako postici dovoljno jako magnetno polje da rascepi molekul vode, bar mislim da mi to trenutno u kucnim uslovima ne mozemo
              ali mislim da se moze lako napraviti jako elektricno polje koje ce "pripremiti" molekul vode za "razbijane" tj. za razdvajanje...
              znaci pustis recimo 10000V DC na elektrode, mala struja naravno, a sve reda 100-200W, znaci struja reda 10-20mA
              e a onda sto DC, napravis AC 10000V, recimo 50Hz, pa i to pustis pa vidis sta se desava...
              i tako... malo po malo...
              a ako se napravi teslin trafo npr. 100000V, 25Khz, taj napon nije opasan pa se moze igrati sa njim bez opasnosti,
              za razliku sa AC 10000V ili DC 10000V, 50Hz koji su, jelte, makice nezgodni, tj. moz da te o`ladi
              itd.....

sve su to varijante na skoro istu temu i smatram da ih ima mnogo vise od jedne koja radi...
              i smatram da ove metode i nacini mogu i da se kombinuju i da se tako dobijaju sve bolji i bolji rezultati
              ali mora da se koliko toliko poznaje elektronika i mozda i jos vaznije da se bude "otvoren" za najludje moguce ideje
              pogotovo ako se do tih ideja dodje razmisljajuci i boraveci u prirodi i posmatrajuci je
              ko nije procitao, a dao sam gore i link, nek potrazi na netu malo o viktoru schaubergeru i o tome kako je razmisljao

mislim da sve ovo moze lako da "cepa" molekul vode, samo jos treba znati kako
              jako magnetno polje
              jako elektricno polje
              rezonanca
              vortex je takodje bitan, mislim da radi isto sto i ove gore metode, nekako "pobudjuje" vodu... ili da je pripremi za lakse "cepanje" nekom drugom metodom

eto, toliko od mene
              pozdrav

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

@ras dosta misliš i veruješ ,ali koliko znaš.
                možda je ova tema donekle metafizička,ali ovde ljude rade konkretno eksperimente.
                i o tome se ovde piše .
                svi mi mislimo i čitamo ovu temu, i čitali smo o tome po internetu i nekim časopisima.ali to je nevažno za ovu temu.

u buduće brišem bez opomene .
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• painter
                  Banovan
                  • 04.03.2010
                  • 738
                  • beograd,m.mostanica

Hmiso,kakav je to dino jet,pravi ili racunar-dijagnostika koja na osnovu nekih parametara procenjuje snagu? I ko to ima,gde,koliko naplacuje...?
                  Milangru,ako vodu vec imamo u loncetu ona ce izaci cim zaverglas. Ne moze ventil pre karburatora to spreciti,zar ne? To moze da se odradi busenjem rupe u telu karburatora u visini leptira i to ce biti dizna za vodu a rezervoar ne mora na krov,voda ce biti u****na. E ovde moze i mora ventil,jedan elektricni da zatvara i otvara a jedan rucni da ustelujes protok vode. Radio sam ovo samo nisam busio karburator nego sam nesto improvizovao,u mestu,eksperimenta radi. Ne znam za potrosnju ali izduvni gasovi su posle nekog vremena neverovatno cisti. Prodao sam taj stari auto pa sad imam samo HDI i tesko je bilo sta eksperimentisati s njim. Karburator je zakon! Siguran sam da bih na benzincu s karburatorom mogao smanjiti potrosnju do smesnih cifri. Cim nabavim jedan probacu. Hteo sam na HDI-u da ugradim aceton isparivac ali sam primetio da nema vakum motora dovoljno jak da povuce vazduh kroz babler...ali smislicu nesto. Ako neko ima ideju...?

Comment

• singer
                    CBC Član
                    • 13.07.2010
                    • 29
                    • vrsac

Originally posted by Pera Zdera
                    Imam jednu ideju za Open Source projekat.
                    Prošle godine smo uspešno konvertovali jednog stojadina u auto koji radi na komprimovani vazduh (i uspešno se vozili).

Pošto smo sada svi u fazonu HHO dobili smo ideju da uradimo nešto slično samo koristeći HHO gas.
                    Za realizaciju ove ideje potreban nam je neko ko se razume u motore (konverzija SUS motra da radi na komprimovani vazduh nije zahtevala stručnjaka) kojeg mi nemamo.
                    Nadam se da je neko od naših članova automehaničar.

Konačno evo i ideje:
                    Ideja je da auto u stvari radi na vodenu paru. Razložiću ideju na nekoliko osnovnih koraka:
                    1. U cilindar se ubrizga HHO gas - koji napravimo po već poznatim metodama iz ovog foruma
                    2. Klip se podigne i sabije ga
                    3. Svećica se aktivira i upali HHO gas
                    E sada sledi poenta
                    4. U trenutku eksplozije razvija se visoka temperatura (bar se nadam da je tako - ako bi smo ubacili čist vodonik onda bi sigurno dobili visoku temperaturu)
                    5. U istom trenutku kada se razvije visoka temperatura u cilindar se ubacuje mala količina destilovane vode(mikro kapi)
                    6. Tog trenutka voda se pretvara u paru, ekspandira i pomera klip na dole.

Ovo jos nismo probali, samo smo teoretisali.
                    Ne zam da li se baš uklapa u ovu temu (HHO) ali pošto bi osnova trebala biti HHO gas ja sam ovaj predlog izneo ovde. Ako treba pomerićemo ga kasnije.
                    Pozdrav ! Dali si mislio da ides u ovom smeru http://www.youtube.com/watch?v=0KvcVXJvw0A? Pregledaj snimke ovog tipa .Kombinacija o kojoj i ja razmisljam.

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

primetio da nema vakum motora dovoljno jak da povuce vazduh kroz babler...ali smislicu nesto. Ako neko ima ideju...?
                      Pa imas el. vakum pumpe, mozes da ih ugradis.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• painter
                        Banovan
                        • 04.03.2010
                        • 738
                        • beograd,m.mostanica

Gde da nadjem te elektricne vakum pumpe? Akvarijumske vazdusne pumpe? Vakum motora bi vukao proporcionalno broju obrtaja sto je dobro a vakum pumpu treba prilagoditi ako je moguce da radi promenjivom brzinom. Mozda bi bilo moguce upotrebiti "odusku" motora da duva kroz babler pa u usis? Ovo bi definitivno bio pun pogodak na "produvalim" krsicima kojima se crevo obicno vuce po asfaltu! Smanji zagadjenje i plus koristan rad-uduvava aceton u motor.
                        Odoh da probam ima li nekog pritiska na odusci kod mene...

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

Mozda se malo udaljavamo od teme ali posto je ovo jedina aktivna tema vezana za smanjenje potrosnje goriva na vozilima nadam se da ce "proci". Inace,za mene HHO ON DEMAND nije samo HHO gas vec i kombinacija svega sto uz HHO moze posluziti smanjenju potrosnje i zagadjenja kao i povecanju performansi. Ako se bilo sta sto pominjemo ovde uz HHO bude razvilo u ozbiljniju pricu mozemo otvoriti novu temu,za sada bi moglo ovako? Uostalom,ima ko da pazi na to..

Comment

• painter
                            Banovan
                            • 04.03.2010
                            • 738
                            • beograd,m.mostanica

Evo kako posle nekog vremena izgleda veoma malo curenje natrijum hidroksida! Pretvori se u kristale soli (mislim) koji narastu pa deluje kao da se ne znam sta desilo.

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Sto se tice vakuma koji sam trazio...izgleda da moj auto i ako je dizelas ipak ima solidan vakum kod filtera,valjda zato sto je turbo. Ali ni odusku motora ne treba odbaciti! Vakum moze biti znacajan i za hidroksi generatore. Nisam probao babler s acetonom jer sam se iznenada primio na vortex i nabudzio sam nesto takvo. Peraja koja zakrecu vazduh postavio sam odmah iza protokomera (MAF) i izbusio sam jednu rupicu ispred protokomera pod uglom koji pravi vortex. Rupa je mala i namenjena za aceton ili hidroksi ali sada malkice pojacava vortex. Smesno deluje da nesto tako jednostavno pomaze. Jos ne verujem sebi ali auto ide dosta bolje! Nezgodno je sto utisak moze da prevari a nemam nacina da precizno izmerim razliku. Da nam je free dino jet... Voleo bih kada bi vise ljudi ovo probalo pa da uporedimo utiske. Moj auto i inace ide mnogo dobro(2,0 HDI 115ks) ali ugradicu i na zenin auto koji je dosta slabiji i MAF mu je neispravan i iskljucen(1,4 HDI, mislim da je 75ks) pa ocekujem da ce se preciznije osetiti razlika,ako je ima. Moj utisak je da sada pre potegne,ranije na 1750rpm a sada na 1500rpm. Takodje moze da se utera u vise obrtaje,ranije je gubio snagu vec od 3000rpm a sada ide skoro ravnomerno do crvenog polja.Ni ranije nije trazio puno gasa,pritisnem malo i sam ubrza( veoma brzo) ali sad ga vozim tako sto jedva dodirujem pedalu...
                              Naravno da je sve ovo SAMO MOJ UTISAK iz SAMO JEDNE VOZNJE od desetak kilometara i ne moze se uzeti za ozbiljno,koliko god ja bio impresioniran! Gorivo je isto kao i pre ugradnje,nisam dosipao pa je to merodavno. Veceras je hladno u odnosu na prethodne dane kad sam ga vozio pa to moze uticati na vucu...

Comment

• M-power
                                Moderator
                                • 10.01.2005
                                • 10060
                                • Bg; Banovo Brdo
                                • CorsaC, astra H,

Pa to mu dodje kao ono kad praznis flasu sa vodom pa joj vrh zavrtis u krug i voda krene brzo ko u WC solji
                                Ne znam koliko to sve ima veze na turbo motoru trebalo bi da nema nikakve jer turbina sve to ponistava ali ko ce ga znati
                                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Working...
                                X