HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mvujanovic
    CBC Veteran
    • 08.06.2010
    • 102
    • beograd

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Veliki pozdrav svima, a posebno Painteru koji nam svesrdno pomaze!
    Pratio sam izvesno vreme temu bez ukljucivanja u istu,jer nisam imao konkretnu stvar,konacno sam napravio moj prvi HHO generator po Painterovim savetima i evo rezultata.
    Prohrom neznam koji probao sam magnetom i ne lepi,8 ploca 170 X 170 2mm,dakle 7 celija za struju od 20 ampera. Po pustanju u rad povukao je struju 7-8 ampera,nakon 1 sat rada podigao je na 10 ampera i spustio napon po celiji na 1,70 v.Proizvodnja gasa 1lpm.
    To je za sada to, i da se nadovezem na temu u vezi vortexa i ja sam ga stavio i isto sam mislio da sam utripovao da bolje ide ali stvarno ide bolje,vozim Renault9 na gas, kada sam stavio vortex pojacao mi je ler gas i zavrnuo sam protok gasa za krug i ide mnogo bolje nego pre.
    P.S. zaboravio sam da napisem da sam i ja probao moj HHO sa sodom bikarbonom ali to neradi, zato savetujem svima koji pokusavaju nesto uraditi da slusaju paintera legendu ovog foruma.
    Ovih dana ubacujem sliku.
    Pozdrav svima!

Comment

• Mikelandjelo
      CBC Veteran
      • 07.09.2010
      • 130

Napravio sam nešto šta i kako radi još uvek ne znam do tančina....ali mogu da iznesem zapažanja.Upotrebio sam akumulator (star i mali 12V/1,3Ah i neispravan totalno) kao generator.Sipao česmovaču i ništa , zatim ja od elektrolita smislim da treba soda bikarbona i krenem da dodajem i akumulator proradio...bilo je jakih gasnih reakcija i slično ali nisam odustajao...gas nije hteo da gori.Gasne reakcije prestale (bela pena i sl. uz horor zvuke) i gas počeo da pucketa...počela elektroliza...ja stavio 1 špric vode u to prošlo veče i nisam dodavao.Pojma nemam koje su koncetracije svega , nisam zapisivao.I sad,kad prestanem da ga koristim kao generator za HHo radi kao ekstra turbo nabildani akumulator , za nepoverovati koliko veliki kapacitet ima.Topim žicu od 2 kvadratna na njemu.Iz 4 ćelije sam uspeo da preko creva za infuziju odvedem gas u iglu koju mogu da zapalim da radi kao brener .Vrlo brzo stvara gas ali se dosta zagreva 70 stepeni garant ... nisam merio ... stvara gas izuzetno brzo i posle mnogo sati rada još nisam dolio ni kap vode.Evo slička ... mogu samo da kažem da neverovatno radi i ako pokušavate nikako nemojte odmah veliki akumulator .... ne snosim odgovornost za slučaj da napravite nezgodu ili vam ugine mačka .Nisam imao još jednu infuziju da sakupim i preostale dve ćelije

Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• Mikelandjelo
        CBC Veteran
        • 07.09.2010
        • 130

Ne pitajte me ništa dok sve ne dovedem do kraja...ovo samo da demnstriram da i u malom može mnogo .Jedino da kažem da se kada uređaj ne radi , ladno sva voda iz bablera povuče u akumulator ????????? .... i nestane ....zaključak je da unutar njega nastaje nešto vrlo hidroskopno ... tako da možda i ne treba da se doliva voda

Ovo na slici gore je sa 18V i 4A i to su 2/3 gasa .Igla može da se drži rukom odmah ispod plamena jer je hladna ...verovali ili ne .Za koji dan postaviću tekući račun za donacije

Grubo 1.3l/min sa 72W snage ...ali samo grubo

Comment

• Mikelandjelo
          CBC Veteran
          • 07.09.2010
          • 130

??? Niko ni glas? ... sve sam vam dao,jeste,nije tako u Srbiji ali kod mene jeste...sav talenat mi dođe ko kamen oko vrata...za koji dan biće kompletan sistem koji će moći svako da koristi....svi filmovi za elektroniku sa uputstvima i detaljan opis svega...Ako sam nezaposlen i digo sam ruke od toga od nauke nisam.

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Strpljenje Mikelandjelo,strpljenje.

Comment

• painter
              Banovan
              • 04.03.2010
              • 738
              • beograd,m.mostanica

E ovo je zanimljivo! Svi znamo ko je EXXON MOBIL. I oni rade sto i mi! Malo uspesnije ali mislim da im to nikada nece izaci u prodaju...http://www.youtube.com/watch?v=25uR_rdHo8Q

Comment

• dj dragon
                CBC Član
                • 02.10.2010
                • 18
                • kaludjerica

ovako izgleda (BUDZENJE) sto nikako ne volim ,ali zbog vremena i putovanja morao sam tako .
                e sad stvari stoje ovako koliko sada trosi jos uvek ne znam jer nisam potrosio sav plin koji sam sipao ono sto sam primetio da auto bolje postize brzinu i sa manje gasa istu odrzava.
                na putu ka golupcu isao je pa skoro bez ikakve promene ili ja nisam nesto bas i osetio ,a na povratku ka beogradu auto je poludeo MNOGO MNOGO bolje .na vrh gasa ide 120 nebitno dali je ravno ili uzbrdo za sad toliko znam ostaje mi da izmerim proizvodnju gasa sa potrosenom stujom i naravno kad potrosim plin da vidim da li je bilo smanjenje potrosnje do daljnjeg POZDRAV.

Comment

• Mikelandjelo
                  CBC Veteran
                  • 07.09.2010
                  • 130

Danas počinjem sa velikim akumulatorom koji će raditi kao generator ... slike , i rezultati za koji dan.

Comment

• Mikelandjelo
                    CBC Veteran
                    • 07.09.2010
                    • 130

Onaj mali akumultaor ima protok 1.6ll u minuti ... zagreva se dosta i kad mu se prekine dovod i dalje stvara gas jedno kratko vreme...to znači da pwm kontrolermože znatno da mu omogući lakši rad sa još manje struje.E sad, treba mi ideja kako napraviti da se akumulator hladi .Napomenuću da na ovaj način treba do 20V napona ,verovatno zbog sode bikarbone (diže napon po ćeliji) .Znači ako probate na 12V nema ništa od toga.Kako bi bilo najbolje da se reši hlađenje akumulatora...efikasnost mu je odlična i ja ću samo u tom pravcu da idem.

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

Mozda da ga spustis u hladnu vodu,za pocetak..

Comment

• Mikelandjelo
                        CBC Veteran
                        • 07.09.2010
                        • 130

To znam i sam i funkcioniše , preextra radi ... ali ...kako odraditi trajno rešenje za kola....sad počinjem da pravim pwm kontroler ....i do uveče dobijam akumulator od 45Ah ...

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

Pa onda ces s PWM-om resiti problem. Ogranicis mu struju i gotovo.

Comment

• qwisko
                            CBC Veteran
                            • 10.07.2009
                            • 124
                            • Beograd
                            • 406

Napravio si par gresaka... kao da nisi citao temu uopste. Mada to sto si napravio od akumulatora je dobro za test i nizasta vise. Olovo u akumulatoru ce brzo da strada od elektrolize, cesmovaca nije cista i stvara otpor a soda bikarbona kao nusprodukt daje stetne gasove. Pregrevanjem isparava voda, zato si i dobio veliku kolicinu sa malo wati... najveci deo je isparavanje vode, a ne HHO...

Elem... ja imam nedoumicu drugog tipa. Painteru... pomenuo si da radis sistem koji ces koristiti za grejanje. Ja sam nesto isprobavao na tom polju, ali nisam imao hrabrosti da gurnem gorionik u kotao. Kotao koji koristim za centralno grejanje kuce je ''problematican''. Neko japansko cudo, radi na naftu ili gas, samo se dizna menja u zavisnosti od goriva. Problem je sto je ceo kotao jako mali i koristi neku vrstu turbo gorionika od 38kw, a plamen koji ja dobijam iz HHO je velike temperature, pa se plasim da ne progorim kotao. Zanima me da li si ti vec probao nesto za grejanje, i da li ima nacina da se smanji ''temperaturna moc'' HHO?

Comment

• Mikelandjelo
                              CBC Veteran
                              • 07.09.2010
                              • 130

qwisko,ono šta ja dobijam je čista elektroliza bez ikakvih primesa ... uživaj ti i budi mi dobro....iz 2 šprica vode kod mene plamenik gori već 48 sati bez prekida...da si pročitao sve šta sam napisao shvatio bi možda.Predstavu nemaš koliko energije ima sistem i kako radi.Kad napraviš i probaš javi se

Comment

• qwisko
                                CBC Veteran
                                • 10.07.2009
                                • 124
                                • Beograd
                                • 406

OK.... mada sam lepo procitao: akumulator, sodabikarbona, pregrejavanje... a o tome je bilo diskutovano i ovde, a i na mnogo drugih foruma. Mozda si ti nesto drugacije uradio a nisi pomenuo u tvom postu, pa je meni samim tim i nejasno.
                                Ja sam prvi generator napravio 2007 godine... doduse stari sistem wet generatora koji i dan danas koristim za varenje. Pre 10tak dana sam sklopio i dry cell, doduse od losijih materijala, posto jos nisam nabavio sve sto treba za pravi generator, a nestrpljenje je bilo veliko da to isprobam. Doduse i lakse je za eksperimentisanje kad koristis jeftinije i lako dostupne materijale

Comment

Working...
                                X