Pozabavi se prelaznim naponskim i prenaponskim pojavama.Sam elektrolizer je na potencijalu i ako je i kućište od plastike opet ima potencijal (čitaj napon) u odnosu na zemlju.Sve i da uzemljiš to opet slabi sa vremenom i povećava rizik,radi se o velikim snagama.Lepo ti kažem NEMOJ GALVANSKI NE RAZDVOJEN NAPON NA DUGE STAZE DA KORISTIŠ NITI KRATKOTRAJNO.To nisam ja izmislio nego pametni koji su plaćali cenu pre mene i tebe.
Razdvojni trafo je previse skup za ovu pricu (osim ako nisam nesto pomesao). Sta,sad ispade problem uraditi zastitu od prelaznog napona i prenapona? I plastika ima potencijal u NN sistemu??? Ma daj! Obican automatski osigurac zavrsava posao a kamoli strujne i naponske zastitne sklopke.
Dobro,uzmi osigurač automatski uhvati se jednom rukom za nulu a drugom za fazu kroz osigurač.Kada shvatiš da kroz tebe zbog otpora kože teče oko 1-2A (400-500W) a 50W je opasno po život .... a osigurač je od 5A shvatićeš o čemu pričam...ali tek kada te zatrpaju peskom i kada zemlja izvuče elektricitet iz tebe ako preživiš.A 5A neće biti za elektrolizer baš jer je to 1KW snage.Dozovi se pameti i batali ozbiljno ti kažem.
Nije toliko opasno ako se uradi kako treba i ako se pazi. Pusti sad to Mikelandjelo. Konsultovaćemo te kad začkripi. Treba se vratiti temi. Bio sam danas kod mog majstora i dosta toga snimio što je imao da kaže. Klip je 100MB, tako da upload neće biti brz. Pre toga sam otišao u kopirnicu i odštampao Majerov sistem. Možda nisam trebao, ali ovako je bilo brže, i meni i njemu, pošto sam ga prekinuo u sred posla.
Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.
Koliko sam ja upucen u njegovo "stvaralastvo" mislim na mikijevo, ipak ce to biti hibridna tehnologija, pogon na vodu a pomocno napajanje na struju preko alternatora od 5 KW
Još nešto. Taj moj majstor jako voli da se hvali. Jeste da, što se tiče mehanike ima puno pravo na to ali ume da hvalu proširi na mnogo toga. On je zaista pravio čuda što se tiče uništenih i mrtvih motora, ima mnogo iskustva i uživa u tome, ali ume da našminka priču, onako majstorski Inače, meni je radio generalnu na golfa.
E sad, uvek nam ostaje običan hho sistem koji je painter izgleda usavršio. Ako neko želi da proba dalje, onda će imati vrlo lepu zabavu cele zime
Za ovo drugo, mislim da bi nam trebala laboratorija sa nekakvom opremom za simuliranje dešavanja u cilindru. Trebaće nam laser, VN trafo, prohrom i još gomila "sitnica"..
Ako primetiš da sa svetom nešto nije u redu, napravio si jedan korak. Ako shvatiš šta sve nije u redu, prepešačio si ceo svet.
Ja sam misljenja da ne mora toliko da se komplikuje. Takodje mislim da nije pametno da forsiramo pricu o voznji samo na vodu,moze biti opasno. Najtezi deo u kopiranju Meyerovog WFC-a je taj injektor. I ako je meni sve to prilicno jasno i rekao bih lako (voznja na 100% vodu) ogromna je razlika izmedju hidroksi booster-a i 100% vode. Malo sam rezimirao dosadasnja iskustva i mislim da ako zelite ustedu ne treba da se trudite da napravite neke velike kolicine gasa. Oko 1 lpm je i vise nego dovoljno. Moze i manje. Jer ako imate mnogo gasa na leru mozda cete imati problem. Nisam ovo do kraja istestirao ali u nekim eksperimentima sam dodavao oko 2,5 ili 3lpm na 1000ccm i temperatura motora se menjala od 70 do 100*C u roku od tri sekunde i sve tako,gore - dole. U voznji mu ne bi nista falilo ali na leru bi mozda mogao puci motor. Eh sad,ako se dobro secam,kad sam prestelovao smesu (osiromasio je) temperatura se stabilizovala. Ali pitanje je koliko ce motor izdrzati sa siromasnom smesom na vecim obrtajima?? A ne mogu se bas setiti gde sam uvodio gas,mozda je problem bio samo kad sam ga uveo na grani,posle karburatora... U svakom slucaju,hocu da kazem da nije bitno imati veliku kolicinu gasa nego neku pristojnu,a dobro je da to dobijete na sto manjoj struji,da ne uzimate previse energije iz sistema. Ako hocete vece smanjenje potrosnje od tog uobicajenog koje cete dobiti sa 0,5 do 1lpm (ili malo vise) po litri zapremine motora,nije dovoljno da napravite vise gasa. Treba resiti mnoge probleme uz to. Dakle,pravite te HHO generatore a smanjite teoretisanje i izradu komplikovanih projekata! Znam da nije lako,svima nam fali malo para,ali ako znate posto je kupovni,a posto je materijal,pa valjda ce vam biti lakse da se odlucite da napravite sami jedan za licnu upotrebu !? !
Sad da je Mikelandjelo ovde verovatno bi rekao da je taj injektor najlaksi deo za izradu...
Ako vam je lakse da napravite elektrolizer od cevi i ako imate mogucnost da ih nabavite u colovnim dimenzijama:
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 4 i ako zelite i sedmu celiju moze 4,5 ili 5 cola ( ne moraju precizni razmaci,moze ici sve veci razmak od najmanje ka najvecoj:
1 - 1,25 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 4 - 5
Detalje za sklapanje ne mogu objasniti porukom...
Comment