HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • genie_m_1984
    CBC Član
    • 01.12.2010
    • 12
    • Novi Sad

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Originally posted by Mikelandjelo
    ...Mosfet most ti je uzaludan za HHO...ako menjaš polaritet to je ekvivalentno naizmeničnom naponu četvrtastog oblika.Ako si sam napravio to o čemu pišeš onda me razumeš sigurno...
    Pa signal kakav planiram može se nazvati naizmeničan u širem smislu....mada više je jednosmeran sa promenom pravca...
    Moja ćelija (ako je tako upšte mogu nazvati) su dve žice od prohromske elektrode (baš sam kreativan ) i čini mi se da sa ovako realizovanim napajanjem oslobađa malo više gasa....nikako da nabavim prohrom lim da napravim jednu dry cell...

evo kako signal izgleda pa proceni jel naizmeničan

Comment

• Bata Chvale
      Banovan
      • 06.12.2010
      • 61
      • Herceg Novi

Da pojasnim, ono sto sam napisao ..bilo je za sire mase da se shvati sustina.Najlakse je otkucati Wikipdija egr ventil..i onda pametovati..****s taj pristup..ako nisi ukapirao sustinu.

Comment

• Mikelandjelo
        CBC Veteran
        • 07.09.2010
        • 130

@ genie

Jeste naizmenični signal ako se zanemari modulacija .A ovako jeste tako kako si ti napisao.Slaba vajda veruj mi na reč.Ali najbitnije je da se radi.Ja sam odradio PWM i u njemu imam i HBridge...i kada sam sve živo moguće i nemoguće probao sa HBridge delom shvatio sam da mi ne treba .Ali ako dobiješ nešto pametno onda u svakom slučaju samo napred.Ako zatreba koja pametna tu sam.
        Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by Bata Chvale
          Da pojasnim, ono sto sam napisao ..bilo je za sire mase da se shvati sustina.Najlakse je otkucati Wikipdija egr ventil..i onda pametovati..****s taj pristup..ako nisi ukapirao sustinu.
          Bata Čvale
          Smanji ribi glavu, objašnjavaš čoveku koji je diplomirao sagorevanje da ne čita vikipediju. Poradi i na rečniku ako misliš da te neko ozbiljno shvati.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Bata Chvale
            Banovan
            • 06.12.2010
            • 61
            • Herceg Novi

Gazda, samo sam mu odgovorio.O Azotnim oksidima neka polemise sa hemicarima.Ne moze meni da kaze da sam promasio temu.15% izduva ulazi u usis preko egr-a..to se regulise vakumom .. ili elektro.Govorim o savremenim motorima..I nije tacno da gorivo sagori 100% ..bio on doktor, a ne inzenjer.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Sa njim možda možeš polemisati ali samnom ne. NOx je sastavni deo sagorevnja motora tako da nije stvar samo hemičara nego i konstruktora motora.

Pojenta opomene je bila ton kojim se obraćaš, nisi shvatio. EGR je bio usput i relatvno u sklopu teme oko regulacije HHO u sagorevanju i štetnosti ili korisnosti po vek trajanja motora. Ima posebna tema oko EGR-a.
              Tema je HHO, idemo dalje...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Bata Chvale
                Banovan
                • 06.12.2010
                • 61
                • Herceg Novi

Krene prica jbg..pa onda nikad kraja..evo da zavrsim sa egr-om - Recilkulacija dela izduvnih gasova.O ovoj temi ja vise ni jedne..

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo
                  • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Jedan zanimljiv link,

AUTOMOBIL NA VODU
                  EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Napon je jedna od tri poznate sile, pored gravitacije i magnetizma
                    Mislim...nisam fizicar ali rekao bih da ovo i nije bas tacno. Ovakve stvari bas i ne idu u prilog kredibilnosti ovakvih tekstova...
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• ale944
                      CBC Senator XXL
                      • 20.03.2006
                      • 1457
                      • Beograd

Recilkulacija dela izduvnih gasova.O ovoj temi ja vise ni jedne..
                      To su pametni egr ventili sa visom skolom za euro 3 i fakultetom za euro 4, koji znaju da prepoznaju 30% nesagorelog sirovog produkta i vrate ga u nevaljali motor ,sram ga bilo... ...i zato je ventlil skup
                      http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Polemisanje u temi bez osnovnog predznanja, ili jos gore sa fundamentalno pogresnom pretpostavkom za koju ste ubedjeni da je istina - nije i nece biti deo ovog Foruma, jer ne moze imati obrazovni karakter ako sagovornici ne zive na istoj planeti, i samo moze odvesti temu na pogresnu stranu.

Bez zalbi i replika, tema je HHO.
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Bata Chvale
                          Banovan
                          • 06.12.2010
                          • 61
                          • Herceg Novi

Engine Gas Return (engl. povrat plinova motora) je sustav recirkulacije ispušnih plinova, a glavni je dio EGR ventil. Povratom dijela ispušnih plinova u usisnu cijev sniæavaju se vršne temperature izgaranja, čime se znatno smanjuje sadržaj kancerogenih dušičnih oksida u ispuhu. Za razliku od štetnih ugljičnog monoksida (CO) i ugljikovodika (HxCy) u ispuhu, koji ukazuju na nepotpuno izgaranje, dušični oksidi (NOx) nastaju zbog nesavršenog izgaranja. Njihovom nastanku pogoduju previsoke vršne temperature tijekom izgaranja, koje mogu prerasti 1100 Celzijevih stupnjeva. Problem se može umanjiti povratom dijela ispušnih plinova i njihovim miješanjem s čistom usisnom smjesom. Tako se snizuju vršne temperature, a izgaranje postaje “mekše” i pravilnije.

Manji se dio ispušnih plinova vraća u usisnu cijev preko povratne cjevčice i regulacijskog ventila. Njime upravlja elektromotorni sklop, na temelju brzine vrtnje, usisnog tlaka i temperature motora. Povratom (recirkulacijom) ispušnih plinova smanjuje se količina dušičnih oksida u ispušnim plinovima do 60 posto. Njihova je količina ograničena zbog lošeg utjecaja na potrošnju goriva, sadržaj ugljikovodika u ispuhu i mirnoću rada motora. Zato se u 'leru' isključuje povrat ispušnih plinova. Manjkavost ovog sustava je i u velikoj osjetljivosti povratne cjevčice i regulacijskog ventila na začepljenje prljavim ispušnim plinovima.

Comment

• Bata Chvale
                            Banovan
                            • 06.12.2010
                            • 61
                            • Herceg Novi

Nepotpuno izgaranje..Toliko o planeti..i talasnim duzinama..pa sad i ovo cenzurisite..pozz..

Comment

• Bata Chvale
                              Banovan
                              • 06.12.2010
                              • 61
                              • Herceg Novi

Tacno je da se nisam izrazio strucno..ali za mase nije ni potrebno..nije mi ovo profesija..ali nije ni velika filozofija.Mnogo sam generalki uradio ..za razliku od mnogih koji ovde samo pricaju price..Toliko o fundamentalnom znalju..i planeti..

Comment

• Bata Chvale
                                Banovan
                                • 06.12.2010
                                • 61
                                • Herceg Novi

BTW.Uradio sam 10 HHO generatora i jos 10 nisam sklopio..elektrode su izrezane na cnc-u ..Treba da se kondicioniraju..316 ti..materijal.

Comment

Working...
                                X