Re: HHO - znamo li nesto o tome ?
Expendable,lepo objasnjeno iz korena! Ja objasnjavam prostim jezikom i veoma pojednostavljeno da bi me lakse razumeli (a mozda i ne umem bolje).
Pokusao sam da pojasnim razliku izmedju odomacenih ali pogresnih naziva "wet cell" i "dry cell". U "mokroj celiji" "neutralne" su nepozeljne,u "suvoj" su pozeljne. Ova terminologija je neprecizna ali verujem prihvatljivija obicnoj raji a Tvoja preciznija,detaljnija ali razumljiva uglavnom skolovanijima. Mislim da su obe potrebne ovde. Sto je manje "curenje" struje to su "neutralne" potrebnije. Naravno,to su serijski elektrolizeri gde su elektrode bipolarne (svaka ploca osim krajnjih ponasa se kao + sa jedne strane a kao - sa druge strane). Drugim recima,serijski elektrolizer "dry cell" je skup malih celija na minimalnom prostoru sa minimalnim upotrebljenim materijalom a velikom efikasnoscu. Jedino se ne slazem s time da je proizvodnja ista kod monopolarnog sistema i ekvivalentnog bipolarnog. U malim eksperimentalnim elektrolizerima je mozda ista ali kod vecih(po broju celija) situacija se menja u korist bipolarnih zbog delovanja elektromagnetnih polja...
Expendable,lepo objasnjeno iz korena! Ja objasnjavam prostim jezikom i veoma pojednostavljeno da bi me lakse razumeli (a mozda i ne umem bolje).

Comment