HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Na skuteru mislim da je bilo najvise 52% ustede u benzinu,imao sam jos jedan test ali nisam izracunao. Generalno gledajuci,prema dosadasnjim merenjima,malo bolji generatori kakve sam pravio kopirajuci sa you tube prave do 35% ustede maximalno,uglavnom oko 25,a moji,koje sam ja konstruisao,preko 50%. Problem je sto su skupi za izradu. Ali to je sve diskutabilno,mnogo faktora utice,prvo kakav je motor,pa kakav je generator,pa kvalitet vodonika,pa kako ga uvodis u motor,itd,itd.

Comment

• singer
      CBC Član
      • 13.07.2010
      • 29
      • vrsac

Kakav je tvoj sistem? Koji elektrolit koristis?

Comment

• dzajka
        CBC Početnik
        • 30.07.2010
        • 3
        • sr.mitrovica

novi sam na ovom sajtu i kao i svi vi ovde i ja radim na nekom svom hho generatoru ali imam problem sa pregrejavanjem vode. pa me interesuje kako to resavate? umesto prohromski ploca ja sam napravio moj generator sa prohromskim spiralama (federima) ali ga jos nisam probao jer se pregreva.

Comment

• painter
          Banovan
          • 04.03.2010
          • 738
          • beograd,m.mostanica

Koristim natrijum hidroksid 20% u destilovanoj vodi. A generatori koje sam konstruisao za sada su tajna... Osnovno je da nema curenja struje,svaka celija ima tacno 2V. Ko hoce da napravi solidan generator neka trazi na internetu,you tube itd,takozvani "dry cell". Za natrijum hidroksid morate znati da radite s njim,to je veoma agresivna baza,i ne moze aluminijumske elektrode,odmah ih pojede. treba koristiti sto kvalitetniji prohrom. Ali i on ima reakciju,stvara se sestovalentni hrom koji je veoma kancerogen,ne sme se dirati elektrolit koji je bio u radu,niti prosipati u prirodu. Ja sam sve to resio,plus veoma veliku efikasnost,jedino sto je skupo za izradu i sto ne znam sta cu sa time!

Comment

• singer
            CBC Član
            • 13.07.2010
            • 29
            • vrsac

U kom smislu mislite da ne znate sta cete sa njim?

Dzajka citaj malo postove!

Osnovno je da nema curenja struje konkretno mislis na zagrevanje?

Comment

• grozda_88
              CBC Član
              • 28.07.2010
              • 47
              • Nis

A jel ok koriscenje HCl - hlorovodonicne (sone kiseline) za elektrolit???

Comment

• singer
                CBC Član
                • 13.07.2010
                • 29
                • vrsac

Ja licno necu da koristim masnu sodu tako obnarodovanu. 20% ljudi nije li to mnogo? Ja je neki put koristim za dezinfekciju ali u koncentraciji od 2%! Drzacu se ipak soli za sad...

Comment

• halo
                  CBC Član
                  • 31.07.2010
                  • 60
                  • Kruševac

@painter,

zašto si protiv Stan Meyera? Uz pomoć njegovog sistema dobija se vodonik za 100% pogon vozila tj. bez mešanja sa benzinom ili butan-propan gasom.

Na osnovu čega tvrdiš da je njegov sistem dobijanja vodonika neefikasan kad dobija iz ČISTE vode (dakle bez ikakvih dodataka kao naprimer soli, NaOH, KOH, NaHCO3,......) onoliko koliko treba vodonik za svega nekoliko mA struje uz pomoć rezonancije, a ti dobijaš čak uz pomoć dodatka NaOH i struje reda oko 12 A?!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Halo, budi parlamentaran pa pročitaj celu temu pa tek onda komentariši.
                    Objasni nam kako radi taj Majerov sistem?
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• singer
                      CBC Član
                      • 13.07.2010
                      • 29
                      • vrsac

Eeeeh nema coveka! Da se nesto nije uvredio? Jel ima nekoga da je probao elektrolizu sa pulsnom strujom?????????

Ima li neko semu nekog oscilatora koji moze da oscilira u nano sekundama?

Comment

• halo
                        CBC Član
                        • 31.07.2010
                        • 60
                        • Kruševac

Da nije možda ova šema?

Jeste jako loša za čitanje, ali je to jedino što sam našao na netu.

Comment

• grozda_88
                          CBC Član
                          • 28.07.2010
                          • 47
                          • Nis

Pozdrav svima.
                          Napravio sam HHO generator (za probu) tegla+elektrode, cisto da vidim kako sve to radi. Nisam dobio neke znacajnije rezultate, najverovatnije zbgo lose izrade elektroda ali to nije ni bitno. Sada se upustam u izradu malo kvalitetnijeg generatora na principu dry cell pa bih postavio neka pitanja naravno ako i ona nisu tajna.

-koja je dimenzija prohromske celije i koje debljine je prohrom?
                          -koje je rastojanje izmedju celija, tj. debljina izolatora izmedju njih i sta je najbolje koristiti za izolator?
                          -koliko celija idu u jedan generator i kako je nabolje vezati ih (-nnn+)???

I jedna sugestija: Mislim da pozeljno izbusiti rupe na celijama i u donjem delu gde ulazi elektrolit kao sto su izbusene u gornjem delu gde izlazi hho zbog lakseg izjednacavanja elektrolita u celijama.

Comment

• dzajka
                            CBC Početnik
                            • 30.07.2010
                            • 3
                            • sr.mitrovica

Originally posted by halo
                            Da nije možda ova šema?

Jeste jako loša za čitanje, ali je to jedino što sam našao na netu.
                            neznam sta da kazem ova sema je pravljena za kucnu izvedbu i to u labaratoriskim uslovima. na tim frekvencijama bi i najmanja buka uticala na krivljenje frekvencije. neznam kako bi to moglo da radi u kolima kada se uzme u obzir buka motora i tako neke slicne stvari. mozda bi bilo dobro za neku kucnu varijantu. ipak je rec o nano tehnologiji.

Comment

• singer
                              CBC Član
                              • 13.07.2010
                              • 29
                              • vrsac

Halo hvala na semi poslacu je drugaru da je prouci. Objasni mi dzajka kako laserski zrak moze da iskrivi 'razbije' buka?

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Laserski zrak su mikrotalasi, buka je isto talasi a može da bude i mikrotalasi. Avion ima antiradar a na principu mi ga osvetlimo raketlom a on pošalje kontra zrak i oslepi raketlu, igraju se ćorave bake.

Otkud sad visoka frekvencija struje ima veze sa laserom???
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X