HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • strauss
    CBC Član
    • 24.01.2011
    • 68
    • Frankfurt

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

[quote=grozda_88]
    Originally posted by strauss
    Originally posted by "grozda_88":1hutsgdz
    Kasika da bude ravna ili sa brdasce?
    Neka bide brdasce Ne zaboravi da kondicioniras ploce..
    translate please... kako da ih kondicioniram???[/quote:1hutsgdz]
    e hebi ga..sacekaj me pola sata moram nesto da zavrsim.Pa cu ti detaljno opisati sve.Uzivaj

Comment

• strauss
      CBC Član
      • 24.01.2011
      • 68
      • Frankfurt

Ovako stoje stvar.Moras da kupis slajfericu beskonacnu stolarsku.Nadji smirglu 150 granulacije.Na radni sto zakucaj jednu traku od prohroma na pocetak stola koju si probusio za eksere,.Tri eksera dosta.Traka treba da bude iste debljine 1mm ako su ti ploce 1mm.Stavis plocu koju treba da smirglas uz tu traku ona ti je barijera drzac da ne moze da se pomera dok je obradjujes.Slajferica vrti smirglu prema tebi.Moras da zapamtis u kom smeru smirglas.Ne sme da se smirhgla gore dole, samo u jednom smeru.Kad si odradio jedan smer onda stavljas plocu popreko tako da bude unakrsno obradjena.Ovo ne treba da traje dugo,toliko da se naprave risevi ali po celoj ploci.Tako odradis sve.Kad si sve odradio ukljucis kompresor i sve dobro izduvas.Uzmes plasticnu posudu,cetku da bude cista i alkoholom peres ploce.Ovo sve radis sa rukavicama, ne smes da diras ploce golim rukama, svaki otisak stvara otpor.Ostavis da se cedi sve.Kad se ocedilo, napunis posudu sa destilovanom vodom i pres jos jednom sve.Tek sad pakujes celiju, u rukavicama zapamti.Kad si spakovao, pradvis katalizator od Naoh iskljucivo.Ovaj put treba da bude tri kasike na litar.Ukljuci neka radi sat vremena...ima jos cek da se odmorim

Comment

• strauss
        CBC Član
        • 24.01.2011
        • 68
        • Frankfurt

Kad prodje sat ili dva izbacis elektrolit napolje, rastavis celiju, operes sve opet destilovanom vodom,Pravis novi elektrolit pa ponovo Ukljucis da radi sat pa iskljucis 15 minuta pa opet sat ukljucis pa 15min odmor i tako dok ti ne dop..... eto otorilike to je ta gimnastika koju ja radim.Ovo moras da radis jer se na taj nacin stvara na plocama nazovimo ga film koji povecava efikasnost elektrolize.E kad si sve ovo zavrsio prospes i sipas Koh.I tek sad vozis.Kao sto vidis mnogo su jeftine one celije sto se prodaju po firmama

Comment

• strauss
          CBC Član
          • 24.01.2011
          • 68
          • Frankfurt

Ako nemas KOH sipas kasiku NAOH sa brezuljkom na litar destilovane,pazi iskljucivo destilovane vode i uzivaj. Eto druze, good luck !

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Kada sam se vratio na forum posle par godina odsustvovanja bio mi je cilj da pokrenem sto vise ljudi da pravi i upotrebljava elektrolizere u razne svrhe.Konacno su se stvari zahuhtale,mnogo mi je drago zbog toga! Jedino sto se previse ponavljamo,sve o cemu se teoretise ovih dana ima na pocetnim stranicama,ukljucujuci i kondicioniranje.

Comment

• strauss
              CBC Član
              • 24.01.2011
              • 68
              • Frankfurt

Bilo bi krajnje nekulturno da sam ignorisao njegovo pitanje ..Da budem iskren nisam citao o ovome, na ovom forumu ..ovo sam naucio od Bob Boys-a.Svejedno, nije na odmet da se utvrdi gradivo..Da ima jendna rec nova, trud nije uzaludan.Tvrdim da ima makar tri..

Comment

• grozda_88
                CBC Član
                • 28.07.2010
                • 47
                • Nis

Veruj mi procitao sam temu od pocetka, ali ko ce se setiti svih 40 strana unazad... Tako da nije lose po nesto i ponoviti.

Comment

• joja
                  CBC Član
                  • 01.12.2010
                  • 27
                  • Zemun

KOH nema u maloprodaji u Beogradu. Poljoprivredne apoteke ga ne drze ( imaju Naoh ), Tehnohemija i Laboratoriske ustanove vise nepostoje, apoteke ga ne prodaju, GRAM ima ali na 25 KG, MOL pravi samo med rastvore....moracu na Lunarno trziste..
                  Evo slika celije 24V, Rezervoara i bablera sa konektorima pravljenim po straussovom patentu...

Comment

• grozda_88
                    CBC Član
                    • 28.07.2010
                    • 47
                    • Nis

A gde kupujete ove plasticne L konektore sto se navlaci crevo na njih???

Comment

• strauss
                      CBC Član
                      • 24.01.2011
                      • 68
                      • Frankfurt

Originally posted by grozda_88
                      Veruj mi procitao sam temu od pocetka, ali ko ce se setiti svih 40 strana unazad... Tako da nije lose po nesto i ponoviti.
                      Druze, niko ne kondicionira na ovaj nacin osim mene, ako bude pisalo da je radjeno slajfericom kako sam ja objasnio,pojedem PC odmah.Ostalo necu da komentarisem.Radi i ne obaziri se..jedino tako dolaze rezultati.Hebes pricu, od toga nema nista.

Comment

• strauss
                        CBC Član
                        • 24.01.2011
                        • 68
                        • Frankfurt

Originally posted by joja
                        KOH nema u maloprodaji u Beogradu. Poljoprivredne apoteke ga ne drze ( imaju Naoh ), Tehnohemija i Laboratoriske ustanove vise nepostoje, apoteke ga ne prodaju, GRAM ima ali na 25 KG, MOL pravi samo med rastvore....moracu na Lunarno trziste..
                        Evo slika celije 24V, Rezervoara i bablera sa konektorima pravljenim po straussovom patentu...

Dobro si to odradio, super..

Comment

• mvujanovic
                          CBC Veteran
                          • 08.06.2010
                          • 102
                          • beograd

Sve mi je jasno sa ovih slika,ali mi nije jasno kako si ugurao konektor kroz onako malu rupu na bableru?

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

@Strauss

Vec ti je receno da ne redas odgovor za odgovorom, grupisi odgovore na odredjene postove drugih clanova u JEDAN post, a ne da pola postova na strani budu tvoji, i to jedan za drugim.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• strauss
                              CBC Član
                              • 24.01.2011
                              • 68
                              • Frankfurt

Pa cekaj, zar nije imedju grozda..koliko sam shvatio ne smeju biti jedan za drugim, ako je neko imedju onda moram..kako?Dora kaze , citiraj,ti kazes nemoj..ne razumem. Ako si me nagazio, zbog one price od pre, nema problema...mogu se povuci..veruj, ja ovde nemam sta da naucim.Vise ce izgubirti oni koji bi hteli nesto da saznaju.

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Ma daj molim te, ne drami. Ako ti se ide iz bilo kog razloga, ili ovde nemas sta da naucis, onda slobodno i idi, a da sam te nagazio zbog neceg, itekako bi znao, i ovo sto ti je receno nema veze s tim.

I Dora ti je rekao isto sto i ja, ali ocigledno nisi razumeo. Vise postova ili odgovora na nesto ranije napisano ne salji kao pojedinacne REPLY-je, vec ih objedini u jedan post, Savrseno je moguce sav tekst i vise citata objediniti u jedan jedini post, umesto u 5 pojedinacnih, i molim te da to zbog preglednosti i radis.
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X