Pratim temu (ne baš redovno) i zaista mogu reći: pravi brainstorming.
Svaka čast!
Otprilike sve ide u dobrom smeru uz male korekcije članova sa više iskustva.
Rad, eksperimenti i malo sreće, a ona prati hrabre. Makar za uštedu goriva nema šta da brinemo samo je pitanje vremena.
Ponekad mi se čini da bih trebao da se umešam no čemu? Možda bih bio previše rigidan.
U situaciji kada je 96% svega još uvek nedostupno nauci (osim indirektno, "tamna" energija* i materija) reći da je nešto nemoguće je baš hrabro i pre svega glupo!
* Iako deluje na intergalaktičkim prostorima DIREKTAN je dokaz da prvi zakon TD zapravo nije tačan!! Šta će još da se desi i otkrije, ni mašta nije dovoljna.
Profo, obrći onu šesticu da te ne izvrnem naglavačke
nece moci da je PWM kompjuter..ali ok.PWM je obican pulsni prekidac.Covek je pokrenuo pricu, koju stvarno nikad nisam cuo.Ali rekoh..moze svasta biti..neka pametniji kazu koju..
Da pojasnim treba mi neki okidač varnice za bobinu da radi automatski,ja samo razmišljam dali bi to mogao PWM,znam da ljudi koriste dimer za svetla 220v u tu svrhu,ali ja se nebi igrao sa tim jer su suviše visoki naponi u pitanju.
Evo staviću link pa pogledajte o čemu se radi,kažem ručno sam glumio platinsku dugmad i dobio sam neku malu proizvodnju vodonika.
U automobilu to nije problem izvesti,ali za testiranja i neku drugu upotrebu potreban je automatski prekidač,nije valjda da takvo šta nemože da se uradi,elktroničari evo malo razmišljajte!http://keelynet.com/energy/cornish.htm
A jel ce mi kaze neko kako lik na klipu "Stan Meyers Circuit TOP SECRET" gore u postu od 12V 0.05A = 0.6W dobije recimo u jednom trenutku 30V 8A = 240W???
Mvujanovicu,moze sa PWM-om to sto hoces,plus kondenzator naravno,mislim da nisi dobro objasnio pa kao da su Te razumeli da hoces umesto platina da ugradis u auto PWM? Dimer na 220V nije nikakvo cudo,nista opasno,kako mislis da napravis to sto ti treba ako se plasis visokog napona? Ali ima bolji nacin,dovedes 220V a onda ih "ispravis" grecom,pa ih prekidas necim,verovatno da moze PWM da se prilagodi ali imam seme gde koriste neki relej ili "SPDT switch",samo nemam pojma sta je to? Samo u kolima Ti trebaju diode da zastitis niskonaponsku instalaciju.Jesi li u potpunosti razumeo Kornisev patent? Cini mi se da koristi dve bobine standardnog napona...Fora je da postigne grejanje a ne u naponu. Ja sam probao to sto hoces sa dimerom na 220V ali ne radi... Vodonik sa aluminijumom je veoma prljav i nezdrav posao,vise puta sam pokusavao i odustajao. Prljavstina je takva da se jedva pere a to je u stvari aluminijum oksid, kancerogen je i treba da se vadi i nosi na reciklazu a mislim da ga kod nas ne recikliraju,mada treba proveriti.
Taman sam ga tako shvatio, kako je napisao..da mu PWM zameni platine.Visokog skundarnog napona ne treba da se boji, ne moze mu nista.. osim sto malo drma neprijatno.Na PWM -u Ima mosfetove, to su ustvari duple diode.Problem je kako sa ovom vrstom PWM-a kontrolisati puls..Ovome, koji sam postovao se klirens 400hz.
Mvujanovicu,moze sa PWM-om to sto hoces,plus kondenzator naravno,mislim da nisi dobro objasnio pa kao da su Te razumeli da hoces umesto platina da ugradis u auto PWM? Dimer na 220V nije nikakvo cudo,nista opasno,kako mislis da napravis to sto ti treba ako se plasis visokog napona? Ali ima bolji nacin,dovedes 220V a onda ih "ispravis" grecom,pa ih prekidas necim,verovatno da moze PWM da se prilagodi ali imam seme gde koriste neki relej ili "SPDT switch",samo nemam pojma sta je to? Samo u kolima Ti trebaju diode da zastitis niskonaponsku instalaciju.Jesi li u potpunosti razumeo Kornisev patent? Cini mi se da koristi dve bobine standardnog napona...Fora je da postigne grejanje a ne u naponu. Ja sam probao to sto hoces sa dimerom na 220V ali ne radi... Vodonik sa aluminijumom je veoma prljav i nezdrav posao,vise puta sam pokusavao i odustajao. Prljavstina je takva da se jedva pere a to je u stvari aluminijum oksid, kancerogen je i treba da se vadi i nosi na reciklazu a mislim da ga kod nas ne recikliraju,mada treba proveriti.
A zar nije otpad takozvana glinica od koje se inače proizvodi aluminijum,a nigde nisam naišao na podatak da je to kancerogeno ispravi me ako grešim!?Ja sam to probao isto ali sa standardnih 12 volti i dobio sam neku proizvodnju vodonika,ali na određenom razmaku između elektroda,u Korniš patentu su dve bobine po mom mišljenju zato što tamo koriste taj klasični sistem sa platinama,tako da dok se jedna bobina prazni druga se puni,zato i pokušavam naći rešenje za neki elekronski prekidač kojim bi mogla da se podešava brzina okidanja,uostalom nisu problem ni dve bobine samo kad bi to radilo.
Jeste,glinica,i kancerogena je i stetna na razne nacine ako udje u telo u vecoj kolicini,ili se baca u prirodu. Treba pitati u Sevojnu i gde god rade preradu aluminijuma dal bi otkupljivali mada...mozda mozes i sam da pravis aluminijum,pa sve u krug!
Taj HHO koji si dobio je elektrolizom na visokom naponu. Kornis je naponom grejao aluminijum i vodu da bi doslo do hemijske reakcije i dobijanja cistog vodonika.Ako je verovati onome sto pise trebalo mu je 18KW za to! Verovatno je greska,ali onda je pitanje sta je sve greska? Najbolje da procitas original Kornisev patent,ako nemas poslacu Ti. Mene mrzi da proucavam jos i to...
Comment