HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • strauss
    CBC Član
    • 24.01.2011
    • 68
    • Frankfurt

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Ako ti celija proizvodi 1,5 lpm ili 2 lpm.sto je susta potreba..trika nema da se PWM od 30A ne greje.Ali ok.Ako ti kazes verovatno je tako..ipak kontrolisi ti to..narocito kad to bude radilo satima.Ova sugestija je iz najboljih namera.Prosao sam tu fazu..zato i komentarisem.

Comment

• strauss
      CBC Član
      • 24.01.2011
      • 68
      • Frankfurt

Originally posted by joja
      Najzad sam dobio celiju za 24V iz USA, ali nazalost bez rezervoara za elektrolit, vodenog osiguraca...Ako imate neko prakticno resenje bio bih vam zahvalan da me posavetujete. Interesuje me i vase iskustvo kako da povezem struju, presek kablova i slico...Unapred zahvalan!
      Kupi kanister od 3 l to je jako jeftino, nadji 10mm plasticne srafove od poklopca za WC solju one bele.Neka ti neki majstor na strugu probusi rupu kroz sraf 6mm one plasticne matice malo poravnas sa brusilicom, busis rupe na kanisteru treba ti jedna ispod jedna sa strane i jedna na vrhu..Kupi na pijaci plasticni pistolj koji vari plastiku imas one uloske sipke..kad sastavljas srafove obavezko dodajes vrucu plastiku izmedju..to dihtuje odlicno..radi provereno..Nemam nista gotovo, ali za par dana bih ti mogao postovati fotke..ako ti se ne zuri sacekaj..Ova ideja funkcionise provereno evo to su ovakvi kanisteri.

Naravno ne znam o kom se vozilu radi ali verovatno bi ovakav kanister mogao da ubacis u motor..Na Golfu radi..

Originalni kanisteri su 1,8l sto je po meni malo tecnosti..krenes na put i na svakih 400km moras da gledas nivo elektrolita..ovako sa 3l rezervoarom..ladno 1000km bez problema..

Sto se tice termosifonskih posuda od Golfa ili nekog drugog vozila..to je tek mala zapremina i ne pije vodu..gledao sam da ljudi to ugradjuju ali..to je po meni bzvz.

Comment

• strauss
        CBC Član
        • 24.01.2011
        • 68
        • Frankfurt

Kad kupujes kanister, zatvori poklopac dobro i stisni ga jako prinesi uhu i slusaj da li propusta vazduh.Poklopac mora da dihtuje.Vodonik se koristi za ispitivanje varova,.prolazi gde ne mozes da zamislis..dihtung mora da zaptiva vrhunski.Sto se struje tice to je lako i jednostavno..napravi prvo kanister pa cu ti objasniti kako da povezes reley i celiju..treba i bubler da napravis..pa ti treba i flash back ventil....ima tu jos posla..

Comment

• joja
          CBC Član
          • 01.12.2010
          • 27
          • Zemun

Hvala na brzom odgovoru. Porucio sam ceo kit ali je izgleda neko povadio sve sem celije..probao sam da ubacim sliku uredjaja ali se nije pojavila. U svakom slucaju koga zanima nabavio sam ovaj kit
          Code:
          http://www.hho2u.com/COMPLETE_DRY_CELL_Kit.html
          za brodski motor

Comment

• mvujanovic
            CBC Veteran
            • 08.06.2010
            • 102
            • beograd

Originally posted by strauss
            Ako ti celija proizvodi 1,5 lpm ili 2 lpm.sto je susta potreba..trika nema da se PWM od 30A ne greje.Ali ok.Ako ti kazes verovatno je tako..ipak kontrolisi ti to..narocito kad to bude radilo satima.Ova sugestija je iz najboljih namera.Prosao sam tu fazu..zato i komentarisem.
            Moja ćelija proizvodi 1,5 lpm , bez PWM-a sa osiguračem 20 ampera još mi se nije desilo da je pregoreo!A koristim je već dosta dugo u kolima!

Comment

• strauss
              CBC Član
              • 24.01.2011
              • 68
              • Frankfurt

Druze, nema problema..samo iznosim moja iskustva.Ako mi ne verujes, sve je ok.Napravio sam makar 2 kilograma PWM-ova.Imam i orgonalnih dosta evo ti jedan ..ovaj je dosao iz Amerike..Na 15a mi je zveknuo mosfet.Bas kod ovog kojeg gledas.Struja varira, nije elektrolit uvek isti..ako ti je danas 15A sutra moze biti 18A kako se destilovana voda triosi, tako elektrolit postaje zasiceniji..pa ono sto je juce bilo 10% posle odredjene kilometraze postane 15% cak 20% samim tim amperaza skace.Zato se obavezno ugradjuje ampermetar..da vidis stanje stvari, da ne iskaces iz auta svaki cas, i gledas kanister.Kazem, nema problema ali moj stav je 30A za 1,5 lpm gasa je malo..Video sam i one koji su na 40A PWM ugradjivali cooler.U svakom slucaju ne brini..imam PWM-ova koliko hoces, ako ti zvekne..dobijes jedan na poklon..pozz.

Nisam dovodio u sumnju tvoju celiju.Pricao sam iskljucivo o PWM-u..

Comment

• strauss
                CBC Član
                • 24.01.2011
                • 68
                • Frankfurt

Originally posted by joja
                Hvala na brzom odgovoru. Porucio sam ceo kit ali je izgleda neko povadio sve sem celije..probao sam da ubacim sliku uredjaja ali se nije pojavila. U svakom slucaju koga zanima nabavio sam ovaj kit
                Code:
                http://www.hho2u.com/COMPLETE_DRY_CELL_Kit.html
                za brodski motor
                Nisi lose uradio..ovo su po meni pravi majstori.Jedini koji su me ubedili u ono sto pricaju..Mnogi pricaju maglovitu pricu..Jedino im zameram onaj zaliveni EFIE..

Comment

• strauss
                  CBC Član
                  • 24.01.2011
                  • 68
                  • Frankfurt

Radim iste takve celije kao sto mozes videti gore..samo sto tvrdim da su moji dihtunzi bolji Cak i oni preporucuju promenu dihtunga na odredjenoj kilometrazi..ja dajem garanciju dok radi celija dihtunzi ce drzati.

Comment

• grozda_88
                    CBC Član
                    • 28.07.2010
                    • 47
                    • Nis

@strauss: od kog materijala ti je izolator izmedju plocica na ovom generatoru sa 3 rupe i gde se moze kupiti?

Comment

• strauss
                      CBC Član
                      • 24.01.2011
                      • 68
                      • Frankfurt

Dodji u Frankfurt dacu ti 10 kg

Comment

• grozda_88
                        CBC Član
                        • 28.07.2010
                        • 47
                        • Nis

Dolazim cim napravim da ide 100% na vodu

Koji je to materijal?

Comment

• strauss
                          CBC Član
                          • 24.01.2011
                          • 68
                          • Frankfurt

PVC 3mm

Comment

• strauss
                            CBC Član
                            • 24.01.2011
                            • 68
                            • Frankfurt

Ne moze mu baza nista..

Comment

• grozda_88
                              CBC Član
                              • 28.07.2010
                              • 47
                              • Nis

Iseko sam probne plocice sa 3 rupe od pocinkovanog lima, u ponedeljak cu na poslu da isecem plexy na laseru pa cemo videti sta je i kako je.

Planiram da probam sa PWM-om i podignutim naponom na 1000V-2000V... Jel probao neko tako nesto do sada???

Comment

• strauss
                                CBC Član
                                • 24.01.2011
                                • 68
                                • Frankfurt

Od poconkovanog lima Ne radi mi to covece ..iskljucivo 316l ako nemas pare za- hrom kobalt molibden.Ova gImnastika nije jeftina..nemoj da bude..On je kratak, al' je zato tanak.

Comment

Working...
                                X