HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mvujanovic
    CBC Veteran
    • 08.06.2010
    • 102
    • beograd

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

Pogledajte ovaj video, Painter molim te za komentar !

Comment

• painter
      Banovan
      • 04.03.2010
      • 738
      • beograd,m.mostanica

Originally posted by Zarko007
      ona ruska liga o kojoj je painter govorio jel to mozda ovo:
      http://translate.google.hr/translate...z.ru%2Finfo%2F
      To je to.

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

Originally posted by mvujanovic
        Pogledajte ovaj video, Painter molim te za komentar !
        http://www.youtube.com/watch?v=KJdwL15vSzk
        Kakav komentar? Covek je lepo objasnio mnogo toga,a to sto nema ustede ja ne mogu znati kako i zasto jer nisam ucestvovao u projektu.Na onom forumu autodijagnostike(citao sam malo) dosta se vise objavljuje prakticnih rezultata nego ovde,ali mnogo lupetanja ima,i lazi. Senegalac je realan,ima dobar,jednostavan generator,mislim da ga ampermetar laze,ali ok.Neki drugi su veoma neozbiljni,lupetaju gluposti,ali mozda zaista imaju dobru ustedu,to ne moze unapred da se osudi.
        Cela ova tema je nesto novo i trebace vremena da se istrazi,dodatni problem je sto je ovo garazna nauka,nije podrzano od strane zvanicnih naucnih institucija.Cak i u opste poznatim temama mnogo je sarlatanstva a malo strucnjaka.Takvi smo mi Zemljani,zalutali na sopstvenom putu.Neki ljudi su nekad postigli ZAISTA ustedu i preko 50% ali ni oni ne znaju kako i zasto,a kamoli oni koji su kopirali njihove radove.Ima bezbroj nacina da se odradi ceo HHO sistem,i ne moze isto za svaki auto i da budu isti rezultati,pogotovu ako ne znas sta je to sto cini razliku.

Comment

• silo
          CBC Član
          • 21.03.2011
          • 25
          • zemun

Zna li netko? Sagorjavanjem rabljenog motornog ulja sem cadji ima li jos nekih stetnih pojava?Po zdravlje i ekologiju mislim.

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Ima,naravno,ali samo ako ne sagori dobro.Ako Te zanima kako da napravis gorionik javi se.Takodje mozes dodati hho da poboljsas sagorevanje,ili vodu (mnogi koji su koristili primitivne peci na staro ulje dodavali su vodu i bili ubedjeni da dobijaju vodonik te zato imaju bolje sagorevanje...sto naravno nije istina,jer za to bi trebalo 2500*C.Dobijali su atomizaciju ulja,veoma sitne kapljice koje se razlete na sve strane,vezu vise kiseonika i bolje sagore).

Comment

• silo
              CBC Član
              • 21.03.2011
              • 25
              • zemun

Nema gorionika koi ne cadi. Ima jednostavnih rjesenja za sagorevanje i efikasnih. Sto se tice hho-a mislim da bi ga trebalo dodavati zajedno sa vodenom parom.Na principu kao sa benzinom kod LIGE.

Comment

• ts-chopper
                CBC Član
                • 26.12.2010
                • 36
                • Nis

Evo ja bio do fakulteta. Pazljivo su me saslusali, i trabalo bi da se vidim ovih dana, sa jos nekim profesorima koji su malo blize toj oblasti. U principu su pozitivno raspolozeni, videcemo, vec ukoliko sutra, kako ce ici dalja istrazivanja. Ono sto je potrebno je jedan ozbiljan pristup, podrzan teorijom, i otvoren za eksperimente. Svi smo mi svesni da se radi o nedovoljno istrazenoj oblasti nauke, zbog toga i niko ne moze slepo prihvatiti niti odbaciti bilo koju ideju, jer je cinjenica da u celoj prici ima "necega".
                Isktreno, na jednom forumu sam najskepticnije moguce unapred osuduio ovakve pokusaje kao prodavanje magle, ali od tada je proslo nekoliko meseci, i svestan sam da je moje tadasnje shvatanje u velikoj meri promenjeno. Zbog toga zaista nikoga ne osudjujem ako odmahne rukom. jer ono sto ne poznajemo nam se cini nelogicnim, i ako nije uvek tako.
                Javljam se sa novim informacijama. Veliki pozdrav za sve i zaista najiskrenije svima zelim da nikako ne odustaju, u kajnjem slucaju ta "igra" nas cini boljim ljudima. Idemo dalje....

Comment

• grozda_88
                  CBC Član
                  • 28.07.2010
                  • 47
                  • Nis

Nemoj samo i ti da potpises neki ugovor pa da se smorimo

P.S. Pozdrav za Peru...

Comment

• singer
                    CBC Član
                    • 13.07.2010
                    • 29
                    • vrsac

Painteru kazi mi iskreno jel ides u perinom pravcu?

Comment

• ts-chopper
                      CBC Član
                      • 26.12.2010
                      • 36
                      • Nis

Originally posted by grozda_88
                      Nemoj samo i ti da potpises neki ugovor pa da se smorimo

P.S. Pozdrav za Peru...
                      Ne brinite informacije ce biti dostupne javnosti , fakultet je obrazovno naucna institucija, prema tome malo toga se krije (teorijski gledano)

Comment

• Mikelandjelo
                        CBC Veteran
                        • 07.09.2010
                        • 130

http://www.keelynet.com/tesla/ biće da je korisno koliko sam ja ukapirao.Ako admini ne misle tako => delete
                        Svinje su debele a knjige , knjige su obimne .

Comment

• painter
                          Banovan
                          • 04.03.2010
                          • 738
                          • beograd,m.mostanica

Originally posted by singer
                          Nemam pojma! Ja ne znam tacno sta on radi,ali razne stvari isprobavam,i nesto slicno tome ali na drugaciji nacin. Postoji bezbroj nacina da se dobije rezultat.Mislim da je u osnovi svega ista prica...kako kapiram stvari vremenom vidim da su razni uredjaji koji deluju potpuno razlicito u stvari isti u osnovi,kako iskoristavaju ili pokrecu energiju...ima samo nekoliko "sila" oko kojih se sve vrti.Recimo ovde,stos je jonizovati (energizirati) vodu i (ili) vazduh i dobice se i vise gasa (elektrolizom) i vise energije prilikom sagorevanja (pretvaranja energije)ili kako god da se koristi ta voda-vazduh.A to energiziranje se moze uraditi na X nacina...eh da,i gorivo u kolima se moze jednako obraditi,poboljsati. Sav stos je shvatiti kako priroda funkcionise,kako masine funkcionisu,itd,i onda shvatis recimo da auto moze da ide na nesto mnogo ili na nesto malo ili na "nista",i to sve na X nacina,samo je pitanje za sta ces se opredeliti!Sada imam gomilu raznih uredjaja koji mogu spustiti potrosnju ili neko drugo poboljsanje postici,ili zajedno da eliminisu potrebu za klasicnim gorivom,neki su poboljsane verzije vec vidjenog a neki licno moji. A pre samo godinu i po dana smejao sam se Dzoovoj celiji neverujuci ni rec,tako da razumem sve one koji ne mogu da prihvate ni smanjenje potrosnje a kamoli voznju bez naftnih goriva. A toliko je sve jednostavno...samo treba da zaboravimo sve lazi koje smo slusali od kako smo progovorili.Te lazi su postale program nasih kompjutera (mozgova) i cak i kad probamo nesto i vidimo da radi i dalje ne verujemo.Znam dosta ljudi koji su u vecim krizama,poput bombardovanja Srbije,ratova bivse Jugoslavije,ili sankcija,koristili razne alternativne izvore energije,jeftino ili dzabe,razne prirodne i preterano efikasne "lekove",preparate za biljke,itd.Sada ti isti ljudi kukaju kako je sve skupo,kako su bolesni,kako im biljke i zivotinje koje gaje boluju,umiru,itd,a kada im kazem da to sve mogu resiti "tako i tako" oni samo kazu "ma znam ja to,to sam radio kad su bile sankcije" i tu se prica zavrsi.On zna,probao je,ali ne ume da objasni zasto to opet ne radi,koliko god da navaljujem ne dobijem odgovor.A znate li zasto? Tada je bio u "nuzdi",i nije gledao televiziju i citao novine,stavio je sebe i svoj opstanak na prvo mesto!Sada slusa medije a mediji ga programiraju i odrzavaju program "nema besplatne energije,mi prodajemo energiju a vi kupujete! Nema zdravlja,mi prodajemo lekove koji vas truju ali vam garantujemo da cete 100% izbeci sopstvenu odgovornost za sopstveno zdravlje! Nema vise zdrave hrane,morate kupiti od nas plasticno voce i povrce!" itd.Ne navodim konkretne primere,ali ima ih puno,to je istina,i verujem da medju vama ima mnogo slicnih zapazanja,razmislite malo.
                          Ono gore sto sam spomenuo,IZBEGAVANJE ODGOVORNOSTI,cesto je razlog svemu (pa i to je jedan program)!Ljudima je lakse da kukaju i krive druge,drzavu itd,nego da "uzmu stvar u svoje ruke"!
                          I tako u krug,i sebe ponekad uhvatim u slicnim mislima,jaki su ti programi (uverenja).Udzbenici,TV,stampa,sve se radi onako kako robovlasnici narede.Da,da,robovlasnicko drustvo nije ukinuto,nikada,samo je promenilo formu...

Comment

• mvujanovic
                            CBC Veteran
                            • 08.06.2010
                            • 102
                            • beograd

Originally posted by painter
                            Originally posted by singer
                            Recimo ovde,stos je jonizovati (energizirati) vodu i (ili) vazduh i dobice se i vise gasa (elektrolizom) i vise energije prilikom sagorevanja (pretvaranja energije)ili kako god da se koristi ta voda-vazduh.A to energiziranje se moze uraditi na X nacina...
                            Sad si me zbunio,zar u elektrolitima, tečnostima koje provode elektricitet već ne postoje joni koji nose struju.

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Da u pravu si.Ali to moze da se radi na raznim nivoima.Sto vise spustis prag za podelu molekula vode to ces manje energije uloziti na taj proces.(Zato je NaOH dobar hemijski katalizator).Takodje moze da se jonizuje vazduh.A sve to moze da se uradi i bez dodavanja energije spolja (van automobila recimo).A onda moze i direktno voda da ide u motor jer proizvesti dovoljno HHO gasa nije lako,a i opasno je.
                              Recimo,primeri za ovu klasicnu elektrolizu,nevezano samo za ovo pitanje (sada ces ukapirati kakve sve zablude kruze okolo,mada sam vec sve ispricao,samo nema ko da slusa):
                              Sa sodom bikarbonom treba oko 3-4 volte za reakciju(ukupno ulozeno sa gubicima).To je 3-4 celije na kolima,za maksimalnu efikasnost.Iimas osim vodonika i kiseonika i druge gasove.
                              Sa NaOH u tragovima treba skoro 3 volte za reakciju,sto je oko 4-5 celija u kolima.
                              Sa NaOH 20% treba oko 2 volte za reakciju,sto je oko 7 celija u kolima.
                              Sad,postoji li logika gde 7 celija moze dati manje gasa nego 5 ili 3 celije? Pogotovu ako te celije imaju veliko curenje struje sto SMANJUJE proizvodnju gasa a povecava gubitke.Takodje,curenje struje smanjuje i kvalitet gasa,zbog njegovog rekombinovanja (opet jonizacija).
                              Bitan faktor je struja (amperaza)! Veca struja jednako je veca jonizacija (kvalitet) gasa (pojesce me fizicari zbog ovakvih objasnjenja ).Veca struja spusta otpor (14V:5A jednako 2,8 om-a.......14V:25A jednako 0,56 om-a!)Razlika,a? Samo 5 puta!Manji otpor znaci da ti treba manje energije da ulozis da se priblizis pragu od 1,24 volte za podelu vode(elektroliza se zapravo vrsi na manjem naponu ali tek na 1,24V pri sobnoj temperaturi i 1bar pritisku atomi prestaju da se rekombinuju te formiraju mehurice koji isplivavaju na povrsinu).
                              Onda toplota.Povecanjem temperature opada otpor.Pa smirglanje elektroda cime se povecava aktivna povrsina. I tako dalje...Bitno je sledece: Kada sve saberemo mozemo sa prohromskim elektrodama (koje imaju poveci otpor struji) da spustimo napon u elektrolizeru na 1,5V po celiji sto je 9 celija.I tu sada prica o premasivanju Faradejevog zakona postaje vise nego realna!Bez ostalih trikova kao sto je bolja elektroda ili rezonanca. Jer sa 6 celija(i dobrom konstrukcijom) je dokazano preko 90% efikasnosti.Pa dodajte jos tri celije (u procentu) pa vidite.Ja sam jos davno bio na oko 80% efikasnosti sa 6 celija(sada na 94%,a 6 celija imaju uglavnom svi bolji proizvodjaci pa zato navodim taj primer,inace ja radim 7 celija uglavnom) .Ako se dodaju jos 3 celije to bi na 80% efikasnosti bilo jos 40% efikasnosti sto je za 20% preko 100%!(proverite,ja mozda lose racunam).Ovo nije nagovaranje da pravite 9 celija jer tu treba mnogo toga resiti,nego samo objasnjavam koliko ima zabluda,kako s one strane koja ne veruje da ovo moze,tako i s one strane koja tvrdi da premasuje Faradeja s 5 celija i losom konstrukcijom tek onako,od sale.Mozda moze i to,ali onda ti ljudi pokrecu stvari snagom volje (telekineza valjda)a ne tehnologijom!Ili samo lose mere...
                              Napominjem da je Faradejeva kalkulacija na sobnoj temperaturi a moja na 60*C,ali to uopste nije bitno jer viska toplote (gubitke) imamo i u kolima i u kotlovima za grejanje i u aparatima za varenje te tu toplotu koristimo za zagrevanje elektrolita,a i ovo je samo jedan primer,moze to mnogo bolje.Vodena para u motoru...kazu da smeta,ja mislim da pomaze.Ali nije bitno,ono pare sto se dobije na 60*C moze se kondenzovati,da ne ide u motor nego nazad u elektrolizer!
                              Sto se tice uspeha u smanjenju potrosnje,to je tek posebna prica.Tu moze biti totalno nebitno koliko je efikasan elektrolizer,odnosno to je samo jedan od faktora.Moguce je da sa manje gasa bude veca usteda nego sa vise ali ne smeta mu vise gasa nego nesto drugo.Kao sto je moguce i da nema ustede,ali treba potraziti razlog.Moguci razlozi (samo neki od mnogih):
                              previse opterecen alternator
                              neispravna elektroinstalacija
                              vodonik negde curi,u motor ide uglavnom kiseonik!
                              lose nastelovani ili neispravni ventili (zatvaraju u pogresnom trenutku i-ili ne drze kompresiju)
                              lose nastelovano paljenje
                              los karburator-sistem ubrizgavanja
                              razni problemi sa senzorima na i oko motora!
                              ubrizgavanje HHO-a nije prilagodjeno tipu i vrsti motora i goriva!!!!!!!!!!!!!!
                              itd...

Comment

• silo
                                CBC Član
                                • 21.03.2011
                                • 25
                                • zemun

Originally posted by painter
                                Ovo nije nagovaranje da pravite 9 celija jer tutreba mnogo toga resiti
                                Curenje struje, hladjenje elektrolita...sta bi jos trebalo resiti? Kako bi se ponasao elektrolit u kojem bi se praznio kondezator { bobina} ali ne u celiji vec u posudi.

Comment

Working...
                                X