HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • painter
    Banovan
    • 04.03.2010
    • 738
    • beograd,m.mostanica

Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

Skup ce biti otvoren za sve zainteresovane.Ameri to zovu HHO FAIR and GAMES iliti HHO SAJAM i IGRE,sto znaci da se napravi izlozba,oni koji nesto rade mogu razmeniti iskustva,posetioci se mogu informisati i nesto nauciti,kupiti,itd,a ucesnici imaju takmicenje u raznim kategorijama,efikasnost generatora,procenat ustede,naj inovacija,naj dizajn,itd.Ali to je veliki zalogaj za nas sada, za pocetak da se skupimo pa polako.Ako neko ima ideju za prostor nek javi,mozda bi moglo na livadici na kojoj se inace prave CBC skupovi ako se slaze japanX?

Comment

• SALE
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2005
      • 841
      • Banovo Brdo

Sto ne dodjoste na CBC regularan skup (volimo i mi vatromet)

Comment

• painter
        Banovan
        • 04.03.2010
        • 738
        • beograd,m.mostanica

Pa eto,ja planiram al uvek mi promakne! Bio sam samo na jednom skupu i to pre sto godina,u Visnjickoj Banji!

Comment

• SALE
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2005
          • 841
          • Banovo Brdo

Eeee kad je to bilo, tad si jos nosio slameni sesir.
          Jesi ugradio uredjaj u neko vozilo i kakvi su rezultati, ogromna je tema pa nisam u toku.

Comment

• painter
            Banovan
            • 04.03.2010
            • 738
            • beograd,m.mostanica

Haha,secas se one fotke! Nisam nasao moj profil pa sam otvorio ovaj novi.
            Ugradjujem pomalo,prema onome sto sam do sada ugradio usteda se krece oko 20% na plin,oko 30% na dizel i oko 40% na benzin sa mojim uredjajem,a ugradjujem i neki klasican "dry cell" generator koji nema bas tako dobre i precizne rezultate ali je dobar,medju boljima u svetu. Nemam bas vremena,radim i farbanje,a pravim i prodajem i orgonite,to mi je najnovija preokupacija i lakse mi je i od farbanja i od HHO generatora,a i lakse se prodaje jer je jeftinije. Ko ne zna sta su orgoniti nek potrazi na internetu da ne objasnjavam,samo cu reci da nije za ustedu goriva nego za neutralisanje stetnih zracenja (elektro smog). Ee,radim i lecenje,alternativna medicina,nije slucajno da su me prozvali "HHO doktor"! Luda vremena pa lud i ja! Moras na sto strana da bi preziveo...

Comment

• lemi
              CBC Početnik
              • 05.10.2011
              • 1
              • beograd

e zdravo svima ja imam golfa 1 1,3 i pokusavao sam da pravim hho generatore ali sa kalajnom zicom u elektrolitu voda + soda bilo je rezultata ali veoma mala kolicina gasa jel moze neko da mi objasni sta mi je sve potrebno jer sad zelim da napravim nesto jaci sa plocama u posudi od plasticne cevi za kanalizaciju sve sam skoro procito od ranije pa ako moze samo neko da mi naborji sta mim je sve potrebno za dobar generator hvala

Comment

• Zarko007
                CBC Član
                • 28.01.2011
                • 17
                • N/A

prijavi se na
                Code:
                http://autodijagnostika.biz/forum/viewforum.php?id=33
                tamo je sve objašnjeno po tko zna koliko puta i iz dana u dan stižu nova objašnjenja.

Comment

• danek
                  CBC Član
                  • 13.09.2011
                  • 42
                  • zagorje

Originally posted by lemi View Post
                  e zdravo svima ja imam golfa 1 1,3 i pokusavao sam da pravim hho generatore ali sa kalajnom zicom u elektrolitu voda + soda bilo je rezultata ali veoma mala kolicina gasa jel moze neko da mi objasni sta mi je sve potrebno jer sad zelim da napravim nesto jaci sa plocama u posudi od plasticne cevi za kanalizaciju sve sam skoro procito od ranije pa ako moze samo neko da mi naborji sta mim je sve potrebno za dobar generator hvala
                  napravi dry cell jer veličinom ploča u toj cijevi dobit ćeš i više pare,sve će se kuhati ko nadjeljnja juhica
                  soda će ti pojest elektrode uz to
                  može wet al zatvoren ko moj,bez rupa-samo ta izrada je i za mene izazov uvijek jer je komplicirano
                  -znači guma-ploča-guma-ploča...drugo sve je bacanje materijala-i mani se sode koristi NaOH ili KOH

Comment

• silo
                    CBC Član
                    • 21.03.2011
                    • 25
                    • zemun

DANEK na BIZ-u si cinimi se pominjao dupli cijevni generator, ako nije tajna koliko cijevi podrazumjevas pod dupli?Jos jedno pitanje za tebe i za PAINTERA sta bi smo dobili ako bi generator zagrijavali sa tecnoscu za hladjenje motora {antifrizom}?Na taj nacin ne bi odlazila struja na zagrijavanje generatora. Danek pomenuo si da ti se cijevni generator sporo grije zato mi je palo na pamet zagrijavanje sa strane cinimi se da bi tu bilo puno pare.Ja dijelim Painterevo misljenje da para vise pomaze u motoru nego sto steti.

Comment

• painter
                      Banovan
                      • 04.03.2010
                      • 738
                      • beograd,m.mostanica

Lemi,izgleda da nisi nista procitao cim postavljas takvo pitanje!
                      Silo,ja sam vise puta spominjao koriscenje toplote motora koja je cist gubitak,ja to radim kad zatreba. Sto je elektrolit topliji to mu treba manji napon za elektrolizu. Ali treba znati vise stvari,recimo da 20% NaOH na preko 60*C razara vecinu materijala ko od sale. itd... Dupla cevna su dva cevna generatora jedan pored drugog,a koliko cevi je Danek stavio to nek on kaze. Taj cevni ne treba da se greje antifrizom,samo se postavi na toplo mesto.(metalni je pa upija toplotu motora).

Comment

• danek
                        CBC Član
                        • 13.09.2011
                        • 42
                        • zagorje

Originally posted by silo View Post
                        DANEK na BIZ-u si cinimi se pominjao dupli cijevni generator, ako nije tajna koliko cijevi podrazumjevas pod dupli?Jos jedno pitanje za tebe i za PAINTERA sta bi smo dobili ako bi generator zagrijavali sa tecnoscu za hladjenje motora {antifrizom}?Na taj nacin ne bi odlazila struja na zagrijavanje generatora. Danek pomenuo si da ti se cijevni generator sporo grije zato mi je palo na pamet zagrijavanje sa strane cinimi se da bi tu bilo puno pare.Ja dijelim Painterevo misljenje da para vise pomaze u motoru nego sto steti.
                        vanjske cijevi su - ,50mm,30cm visine
                        -unutar njih još 4 cijevi 10cm visine izoliranih bridova,znači 3n
                        -sporo se grijao jer je bio spušten do getribe i hladio ga najjači propuh u vožnji-to je za 3n obavezno

Comment

• angelss
                          CBC Član
                          • 03.09.2011
                          • 16
                          • Belgrade

Evo moj generator je u fazi izrade pa reko da okacim koju slicku

-nisam siguran ali posto je rezervoar/bubler od celicne cevi nece trenati backflamer
                          -Sve plasticne ploce su od PE(poli-etilen)

-Uvodnice su od PVC-a inace nabavljene u Merkuru u odseku za baste, cep (zeleno) je iz radnje za vodovod

-Poklopci rezervoara su obradjeni na strugu u firmi u kojoj sam pazario plasticne ploce, rupe za uvodnice su busene burgijom 19mm i urezane ureznicom od 1/2cola

-Spoljne dimenzije celicne ploce su 14x21cm, celik nerdjajuci 316L debljine 1.5mm,
                          -Isecene su "usi" svih ploca sem prve i poslednje gde je iseceno samo po jedno u dimenzijama 4x4cm
                          -Gornja rupa na plocama je 8mm i njena donja ivica poklapa ce sa gornjom ivicom uvodnice na plasticnoj ploci (otvor na koji izlazi plin)
                          -Donja rupa je 3mm, nalazi se na svim plocama samo u suprotnim coskovima (levi/desni)
                          -Dihtung je od EPDM-a (tehnicka guma) debljine 3mm (kupljena sa ostalom plastikom)

E sada je na redu kondicioniranje ploca pa ce mo videti sta ce biti

A da, u farbari sam kupio 1KG Kausticne(zive) Sode - NaOH (za elektrolit);
                          Pravicu rastvor od 20% zbog mrznjenja, a struju cu videti kasnije da ogranicim preko PWM-a

Nadam se da gornji linkovi nece biti shvacani kao reklama, a ako budu kome zatreba na pm
                          Last edited by angelss; 10.10.2011, 23:46.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

reklame obrisane, ako nekog zanima gde je sta kupljeno neka kontaktira angelss na pp
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• painter
                              Banovan
                              • 04.03.2010
                              • 738
                              • beograd,m.mostanica

Angelss,fino! Koliko se secam te uvodnice nisu od PVC-a nego od ABS-a? Nije ni bitno,rade,provereno. Babler je ok bez f.b.arestora ako ga koristis za auto.Za zavarivanje ipak treba f.b.a.!

Comment

• silo
                                CBC Član
                                • 21.03.2011
                                • 25
                                • zemun

Painter ako napravim na bableru sigurnosni ventil koi ce pustiti pritisak na 1-2 bara treba li mi i pored toga f.b od kamena za brusenje.I da li je mnogo 1-2 bara.

Comment

Working...
                                X