HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• angelss
    replied
    Originally posted by painter View Post
    Pardon,za jednu plocu racunas 0,1A po cm2.Ja racunam 0,08A za generator sa 7 celija i 20% NaOH.
    7 celija = 8 ploca, svaka ploca povrsine ~20-25cm2, ako sam dobro razumeo 0.1A/cm2 obostrane povrsine ploce? Da li je ovo efektivna povrsina ili ukupna sa povrsinom koja nije uronjena tokom elektrolize? (da li treba da dodatno povecam povrsinu?)

-Rupe-
    uradio bih donju rupu ~4mm, planiram da zarotiram kvadrat na spic pa sam mislio da rupe stavim u najnizu kotu ali tako da stoje "jedna pored druge" (pogled kroz 2 ploce); da li mislite da ce tako mala razlika imati smisla? i da li ce progoreti lim od 2mm?, a gornju bih isao direkt kroz sve 6mm, u nivou izlaza za crevo...

Sto se tice secenja lima, da li je dovoljno precizno secenje na plazmi ili da trazim negde secenje na laseru? ili je mozda dovoljno da rupe sam nabusim busilicom a oni da mi naseku lim ravno dzinovskim makazama?

Originally posted by painter View Post
    Najbolje je variti ali varenje prohroma je preskupo!Uskoro cu poceti ja da varim u TIG postupku,cekam jos samo gas (argon) da mi stigne.
    Da li planiras da pravis bablere od 316L ili od bilo kog jeftinijeg prohroma i da li planiras da uzmes specijalnu zicu prema izabranom limu ili neku "univerzalnu za prohrom"? Pitam posto imam drugara koji radi u pozoristu a video sam da oni u radionici zavaruju i alu profile cini mi se bas tig-om pa bi mozda mogao da vidim kod njega to da zavrsim ako nije u pitanju neka specijalna vrsta zice za zavarivanje...

Leave a comment:

• mvujanovic
    replied
    Originally posted by danek View Post
    pozdrav ljudi!
    -ime mi je Danijel i živim u Hrvatskom zagorju
    jako sam aktivan po pitanju HHO na dijagnostika.biz forumu,radim generatore dry cell i hibridne cijevne i pločaste vlastite konstrukcije-vrlo sam sretan što sam čiku Faradaya uhvatio za yaya i jednom ga prebio za 20W otprilike klasičnom elektrolizom,dry cell generatorom....samo to mi ništa ne znači u općem pogledu samo mislim da bih mogao imati i problema da urlam o tome na sav glas ...strašno sam zaglibio u cijelu tu priču tako da ću se počet igrati pogonom centralnog grijanja.
    Nadam se lijepom druženju i razmjeni iskustava...uz to sam vrlo sretan da iskustvo mogu dijeliti sa doktorom Painterom također.
    -mislim da ćemo udruženim snagama na vašem i ostalim forumima doći do free energy -ako baš ne kompletno free onda barem toliko da energetskoj mafiji zadamo glavobolje.
    Dobro došao druže!

Leave a comment:

• danek
    replied
    Originally posted by expendable View Post
    Slažem se.
    Ako uopšte ima svrhu to je finesa i može doći na kraju (istraživanja). ANSI 304 ili 316 čelik je sve što vam od materijala za elektrode treba (u početku a i verovatno uopšte). Titanijum je skup i teško ga je naći, izgubićete nepotrobno puno vremena.
    Osim toga takvi i slični "nalazi" su često u svrhu (ne kažem da je i ovde slučaj, mada može biti) da se ne može lako proveriti (bar ne od velikog broja ljudi).
    Potpuno nepotrebno dokle god uređaj ne proradi. Posle je više da se proba, ne bi li se malo "iscedila suva drenovina".
    točno...čelik je sve što nam treba
    -sa ćelijama kad god pomisliš da je sve rečeno pustiš u pogon i evo iznenađenja...ima mjesta,još ima mjesta...
    -traženje nečega preko onog što nije istraženo do kraja ja zovem brzopletošću
    -jedno je raditi dva projekta..ali preskakati faze jednog ne vodi ničemu

Leave a comment:

• danek
    replied
    ufffff... sve što vas zanima u vezi mog rada nesebično ću podijeliti sa vama ...the end...ajmo admin!

Leave a comment:

• danek
    replied
    trebam tri posta pa da još malo meljem...
    -vozim škodu feliciju 1.9d,trenutno je u njoj bila ćelija 16 plata i radila je na 8A 1lpm
    -pošto mi to debelo previše a auto vozim na 3-5A max a uskoro će zima stavio sam pločasti dry cell u elektrolit,skroz zatvoren izoliranih svih rubova--- +6n-...tu će biti jak NaOH i nema straha od zamrzavanja spremnika.
    -problem za zimu kod mojih ćelija je da rade sa čajnom žlićicom NaOH na 2l vode i to ponekad moram da razrijedim
    -radim sa ss304 većinom sad sam na limu 0.5mm

Leave a comment:

Working...
X