Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?
Dajte neku dobru - proverenu semu pwm-a, ovaj moj se zadimio malopre prilikom nekog eksperimentisanja a i onako nikad nije ljudski radio.
HHO - znamo li nesto o tome ?
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Pitam te to iz razloga što mi čovek tvrdi da kali anodu i da dobija 30% više gasa na taj način nego uobičajeno. Mene je to malo začudilo iz samog razloga što pravi elektrolizere kao ovi naši sa neutralnim pločama, dakle jedna strana anoda druga katoda.
Leave a comment:
-
-
Kaljeni inox? Ajd' nisam baš metalurg (mada su mi pri ruci) ali to je neki težak "majstorski sleng".
Inox (legirani Cr-Ni čelici) se NE KALE (naročito L verzije, sa minimalno ugljenika, šta bi kaljenje tu uopšte značilo). Oni su već "otkaljeni". Pazite, kaljenjem se (ferit valjda) transformiše u austenit a Cr-Ni čelici su (uglavnom) austenitni čelici. Kale se ugljenični čelici!
Šta god to bilo - nema veći uticaj na efikasnost procesa elektrolize. Ako ćemo koji je inox "bolji", možda malo više Ni ima uticaj (10% umesto 8%) ali je sve to u sferi akademske rasprave. Kao katodni materijal je inox više praktičniji nego bog zna šta bolji od "običnih" čelika. Naravno dok traje elektroliza. Zbog veće korozione postojanosti je MNOGO bolji mada ne zaboravimo da je i ugljenični čelik solidno otporan u baznoj sredini (NaOH).
Cr a naročito Ni su neka vrsta "katalizatora" (loše rečeno ali slikovito) te doprinose nešto boljem iskorišćenju struje.
INOX (bilo koji) je (da ponovimo) sve što vam treba. ANSI 316 klasa (najbolje) ali i sa jeftinijom 304-kom može da se realizuje ceo projekat, bez problema.Last edited by expendable; 28.10.2011, 10:40.
Leave a comment:
-
-
Imam jedno pitanje za našeg Expendablea, Kakav uticaj i dali uopšte ima neki uticaj kaljeni inox na proizvodnju HHO?
Leave a comment:
-
-
Veruj da sam tek malopre ukapirao (pretpostavio),pre nego sto sam procitao ovaj post! Otkud znam,mozda si lud ko neki ovde (ne gledajte me)
. Pritisak pomaze,ali tak na 15 bara,ili mnogo vise.
Leave a comment:
-
-
Mozda ce i mene da uhapse
znas ti na sta sam mislio, cepanje molekula vode na atome. da se ispravim...
Leave a comment:
-
-
Haha! Nemoj da cepas atome molim Te,izginucemo!
Pre par godina (relativno skoro) u Engleskoj su uhapsili nekog klinca sto je u supi pored kuce napravio nuklearni reaktor,"uradi sam"! Nemoj i Ti...
Leave a comment:
-
-
pod pritiskom bi valjda trebali i atomi lakse da se cepaju?
Leave a comment:
-
-
Vidi,na ovoj tablici su kilo Paskali,a 100kpa je jedva preko 1bar,tako da to nije problem postici,ako to zelis.
Leave a comment:
-
-
Da bi ćelija dobro radila ipak je potrebna određena temperatura do 60 stepeni, pa se bojim da bi se proporcionalno povećala i ta tačka.Originally posted by grozda_88 View PostEvo jedan od razloga zasto je pritisak u generatoru dobar:
Sa povecanjem pritiska u generatoru poveca se i tacka kljucanja vode a samim tim je teze dobiti vodenu paru kao rezultat elektrolize.
Leave a comment:
-
-
Što se tiče točke ključanja vode to stoji, međutim ako u hho generatoru stigneš do 100 celzijevaca odmah ga baci u smeće bez puno razmišljanja
.
Leave a comment:
-
-
Evo jedan od razloga zasto je pritisak u generatoru dobar:
Sa povecanjem pritiska u generatoru poveca se i tacka kljucanja vode a samim tim je teze dobiti vodenu paru kao rezultat elektrolize.
Leave a comment:
-
-
-
Passat b3 1.8 66kw 90ks
ne mogu da se setim tacno koliko plina proizvodi, ugradjen je pre godinu dana, sve vreme sljaka bez ikakvih problema
Leave a comment:
-
Leave a comment: