HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• grozda_88
    replied
    Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

Evo nesto konkretno iz mog iskustva:

Generator ovog tipa, sa 25 plocica (18 neutralnih, 4 minusa i 3 plusa), elektrolit prilagodjen da vuce 15A. sa 10-12l po gradu sam smanjio na oko 7l, otvoren put 4-5l/100km

Leave a comment:

• painter
    replied

Zavisi od vise stvari,valjalo bi uzemljiti sve pa i creva ako eksperimentises s pritiskom jer ga staticki elektricitet lako pripali. Cudno je to,neki su pokusavali namerno da ga pripale pritiskom i statickim elektricitetom pa nisu uspeli,dok je drugima pucao neocekivano,kao recimo meni,kad sam srecom ostao citav. Ako ipak koristis plastiku,i ako sam upozoravao vise puta da je opasno,onda stavi neki slem na glavu,poput onih za drvosece (sa vizirom).I obavezno razblazeno sirce pri ruci,kao protivotrov bazi!

Leave a comment:

• mvujanovic
    replied

Postoji teorija da je pritisak u elektrolizeru poželjan, međutim oprez.

Leave a comment:

• grozda_88
    replied

Pozdrav svima,

jel moze doci do samozapaljivanja hho-a ako se napravi neki pritisak od recimo 4 atmosfera???

hvala

Leave a comment:

• danek
    replied

uveo sam prije leptira gasa...a automatski osigurač odmah na dolaz sa akumulatora -znači prvo osigurač onda instalacija

Leave a comment:

• silo
    replied

DANEK nisi mi na biz-u odgovorio gdje si na BMW-u 316 uradio konekciju hho-a na motor.Sutra montiram u auto 16 plata.E jos nesto gdje se montira osigurac na el. instalaciji prije ili poslije releja [za struju sam glup ko Q ]?

Leave a comment:

• painter
    replied

Za u auto je ok,za zavarivanje treba f.b.a. jer nece valjati ako svaki cas (prilikom gasenja brenera recimo) uvlaci plamen u babler,posle dugo cekas da stvori pozitivan pritisak,a moze i vodu da pogura u crevo i brener. U HHO zavarivacima obicno je pritisak do 2 bara maksimalno. Kome je problem da napravi ili nabavi f.b.a.,mogu ja da mu prodam. Ali vec sam objasnio kako je najlakse napraviti.

Leave a comment:

• silo
    replied

Painter ako napravim na bableru sigurnosni ventil koi ce pustiti pritisak na 1-2 bara treba li mi i pored toga f.b od kamena za brusenje.I da li je mnogo 1-2 bara.

Leave a comment:

• painter
    replied

Angelss,fino! Koliko se secam te uvodnice nisu od PVC-a nego od ABS-a? Nije ni bitno,rade,provereno. Babler je ok bez f.b.arestora ako ga koristis za auto.Za zavarivanje ipak treba f.b.a.!

Leave a comment:

• Chubbs
    replied
    Re: HHO - znamo li nesto o tome ?

reklame obrisane, ako nekog zanima gde je sta kupljeno neka kontaktira angelss na pp

Leave a comment:

• angelss
    replied

Evo moj generator je u fazi izrade pa reko da okacim koju slicku

-nisam siguran ali posto je rezervoar/bubler od celicne cevi nece trenati backflamer
    -Sve plasticne ploce su od PE(poli-etilen)

-Uvodnice su od PVC-a inace nabavljene u Merkuru u odseku za baste, cep (zeleno) je iz radnje za vodovod

-Poklopci rezervoara su obradjeni na strugu u firmi u kojoj sam pazario plasticne ploce, rupe za uvodnice su busene burgijom 19mm i urezane ureznicom od 1/2cola

-Spoljne dimenzije celicne ploce su 14x21cm, celik nerdjajuci 316L debljine 1.5mm,
    -Isecene su "usi" svih ploca sem prve i poslednje gde je iseceno samo po jedno u dimenzijama 4x4cm
    -Gornja rupa na plocama je 8mm i njena donja ivica poklapa ce sa gornjom ivicom uvodnice na plasticnoj ploci (otvor na koji izlazi plin)
    -Donja rupa je 3mm, nalazi se na svim plocama samo u suprotnim coskovima (levi/desni)
    -Dihtung je od EPDM-a (tehnicka guma) debljine 3mm (kupljena sa ostalom plastikom)

E sada je na redu kondicioniranje ploca pa ce mo videti sta ce biti

A da, u farbari sam kupio 1KG Kausticne(zive) Sode - NaOH (za elektrolit);
    Pravicu rastvor od 20% zbog mrznjenja, a struju cu videti kasnije da ogranicim preko PWM-a

Nadam se da gornji linkovi nece biti shvacani kao reklama, a ako budu kome zatreba na pm
    Last edited by angelss; 10.10.2011, 23:46.

Leave a comment:

• danek
    replied

Originally posted by silo View Post
    DANEK na BIZ-u si cinimi se pominjao dupli cijevni generator, ako nije tajna koliko cijevi podrazumjevas pod dupli?Jos jedno pitanje za tebe i za PAINTERA sta bi smo dobili ako bi generator zagrijavali sa tecnoscu za hladjenje motora {antifrizom}?Na taj nacin ne bi odlazila struja na zagrijavanje generatora. Danek pomenuo si da ti se cijevni generator sporo grije zato mi je palo na pamet zagrijavanje sa strane cinimi se da bi tu bilo puno pare.Ja dijelim Painterevo misljenje da para vise pomaze u motoru nego sto steti.
    vanjske cijevi su - ,50mm,30cm visine
    -unutar njih još 4 cijevi 10cm visine izoliranih bridova,znači 3n
    -sporo se grijao jer je bio spušten do getribe i hladio ga najjači propuh u vožnji-to je za 3n obavezno

Leave a comment:

• painter
    replied

Lemi,izgleda da nisi nista procitao cim postavljas takvo pitanje!
    Silo,ja sam vise puta spominjao koriscenje toplote motora koja je cist gubitak,ja to radim kad zatreba. Sto je elektrolit topliji to mu treba manji napon za elektrolizu. Ali treba znati vise stvari,recimo da 20% NaOH na preko 60*C razara vecinu materijala ko od sale. itd... Dupla cevna su dva cevna generatora jedan pored drugog,a koliko cevi je Danek stavio to nek on kaze. Taj cevni ne treba da se greje antifrizom,samo se postavi na toplo mesto.(metalni je pa upija toplotu motora).

Leave a comment:

• silo
    replied

DANEK na BIZ-u si cinimi se pominjao dupli cijevni generator, ako nije tajna koliko cijevi podrazumjevas pod dupli?Jos jedno pitanje za tebe i za PAINTERA sta bi smo dobili ako bi generator zagrijavali sa tecnoscu za hladjenje motora {antifrizom}?Na taj nacin ne bi odlazila struja na zagrijavanje generatora. Danek pomenuo si da ti se cijevni generator sporo grije zato mi je palo na pamet zagrijavanje sa strane cinimi se da bi tu bilo puno pare.Ja dijelim Painterevo misljenje da para vise pomaze u motoru nego sto steti.

Leave a comment:

• danek
    replied

Originally posted by lemi View Post
    e zdravo svima ja imam golfa 1 1,3 i pokusavao sam da pravim hho generatore ali sa kalajnom zicom u elektrolitu voda + soda bilo je rezultata ali veoma mala kolicina gasa jel moze neko da mi objasni sta mi je sve potrebno jer sad zelim da napravim nesto jaci sa plocama u posudi od plasticne cevi za kanalizaciju sve sam skoro procito od ranije pa ako moze samo neko da mi naborji sta mim je sve potrebno za dobar generator hvala
    napravi dry cell jer veličinom ploča u toj cijevi dobit ćeš i više pare,sve će se kuhati ko nadjeljnja juhica
    soda će ti pojest elektrode uz to
    može wet al zatvoren ko moj,bez rupa-samo ta izrada je i za mene izazov uvijek jer je komplicirano
    -znači guma-ploča-guma-ploča...drugo sve je bacanje materijala-i mani se sode koristi NaOH ili KOH

Leave a comment:

Working...
X