Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?
Pozdrav svima,
Evo me posle nekog vremena i debelog iskustva na mojim olima sa HHO generatorom. Bogami slatko sam se navozao za mnogo manjr para nego što je trebalo da bude bez HHO generatora. Do sada sam prešao oko 30.000 km i ne žalim se ni najmanje na svojih 2L/min proizvodnje gasa. Naučio sam još jednu stvar a to je da podatak da je potrebno samo oko 0,9L/min HHO i da se postigne efekat uštede goriva stoji 100%. Kod mene nije bilo razlike u potrošnji goriva bila proizvodnja gasa 1L ili 2L/min. Drugo uspeo sam da isprobam efekat vlažnog vazduha u radu motora i rezultat je da je došlo do osetne povećanje snage kao produkt povećane vlage u vazduhu koji ulazi u prostor za sagorevanje.
Pozdrav svima koji ste probali HHO ili će te probati a bogami pozdrav i onima koji su skeptični (i to neko mora da radi).
HHO - znamo li nesto o tome ?
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Gospodo, nije potrebno citirati post, poslednji u nizu, na koji se odgovara. Bespotrebno se ponavlja jedno te isto.
Leave a comment:
-
-
Jos od zimus ja citam razne forume i pregledavam razne snimke.Evo tek prije neki dan sam otiso da kupim matrijal za generator.Sve sto radim,radim tek kad sam 100% siguran u to{LOTO ne igram samo zato sto ne znam koi ce brojevi biti izvuceni}.Po meni veteran je onaj tko ima iskustvo i znanje,svi smo mi okruzeni ljudima koi rade posao 20 god. i poslije svih 20 nemaju pojma o poslu.Last edited by silo; 23.09.2011, 22:04.
Leave a comment:
-
-
ovako,koristim ekspanzionu golf-passat-gore izlaz plina-dolje izlaz elektrolita-e sad u čemu je fora-malo iznad izlaza elektrolita bušim rupu i ubacujem uvodnicu-to je točno između označenog minimuma na posudi i izlaza elektrolita..znači u 1/4 posude
-pošto je manji tlak vode u posudi u tom dijelu u odnosu na dno,u tu stranu krene cirkulacija i plin se kroz vodu čisti od elektrolita i ulazi u vrh posude...to me naučio Chvale...i samo tako radim posude...naučio me i to sa uvodnicama gore..ja sam samo razradio zašto i kada i na kakvoj konstrukciji ćelije.
-inače ja ti nisam veteran,radim sa HHO od 3. mjeseca ove godine--samo radim intenzivno...jedino što za mene kažu "Danek? ...to je onaj što skoro svaki dan radi novu ćeliju.." ..evo tako me znaju...i po dijeljenju savjeta za ćelije...do jedne granice...
--eto,u par mj potrošio 4kg NaOH...a sad zamisli koliko vode....
--to me malo gurnulo naprijed i na taj način sam malo odskočio da se tako izrazim-a to savjetujem svakome
Leave a comment:
-
-
Ma nebi ja nista da unistavam.Samo trazim savjete VETERANA. E sad kakve turbulencije? Gdje spajas na posudu za elektrolit creva sa uvodnica?Moje razmisljanje, ako su creva na dno posude oba dva tezina elektrolita u posudi vrsi pritisak na dolazeci plin odozdo.Ispravi me ako gdje gresim.
Leave a comment:
-
-
ni moj nije nešto veći...gledaj,ja sam dobio sa 6.7A litru
-ugradio pwm i elektrolit je malo dosta pjenio i mjerili smo 8A za litru-forumaši sa biz-a svjedoci..Gec,Žugec
-ja gore imam uvodnice radi potopljenosti ćelije-inače kad plin krene voda se spusti ispod gornje rupe radi pritiska plina i koči dotok i poravnanje po ćelijama ako je uvodnica dolje..druga stvar je kad dolazi odozgo,ne tlači je ništa...dotače se baš koliko treba
-još nešto..jako bitno,smjer kretanja plina je jako bitno,nikakve turbulencije u ćeliji ne želim..sve ima svoj smjer kretanja i savršeno funkcionira
---ti pitaš zar nebi trebalo dolje...za ćeliju koja je probila Faradaya (ili radi red sa njegovim izračunom) ti to pitaš...
...pa baš ako hoćeš uništi ju...isprobavanjima..
Leave a comment:
-
-
Danek ja bih sutra ili prekosutra trebao sloziti generator 16 plata.Zar nebi trebalo dole sprijeda-straga uvodnice za dotok elektrolita gore sprijeda-straga za oslobadjanje gasa?Da napomenem generator mi je mali efektivna povrsina ploce oko 85*100mm.Hocu da vidim kako ce se ponasati u autu pa kasnije da dodam jos jedan takav da se pali na oko 2200 obrtaja.
Leave a comment:
-
-
da,bitno je-ako su na jednoj strani gore-dolje a prijeđeš 16 elektroda sa donjom rupom 3mm zadnje elektrode ostanu 1/3 nepotopljene-zato gore-i bolje funkcionira...sve je to kompromis,amper gore-dolje...ali sve stabilno radi
Leave a comment:
-
-
E pa da,nije bitno samo da voda cirkulise odozdo na gore nego i u istom pravcu,kao i el.struja!Ali pitanje je "zasto je ulazna gore a ne dole,jel se to pokazalo jednako bitno?
Leave a comment:
-
-
automatski osigurač je pouzdan,prvi ga je mislim Senegalac sa Biz-a stavio u auto i ja odmah za njim
-stavi 16A spori,"b".....ili 20A brzi..i riješeno
Painter...uvodnice su gore radi istog nivoa vode u ćeliji..na 25 plata kad spojim na jednu stranu dio elektroda ostaje 1/3 nepotopljena
-to se dešava radi malih cik cak rupica poslije 16 elektroda
Leave a comment:
-
-
Da angelss,samo 7 celija je za 14V (7X2V=14V).To sto si zamislio radi onaj iz Zajecara,mozes i tako da uradis ali efikasnije je ako imas samo jednu celiju na jednom limu (iste povrsine) jer imas manje rupa za curenje struje.I lakse je,i jeftinije je.Onaj Zajecarac je verovatno video to od jednog Francuza na youtube pa misli da niko drugi nije video pa ce proci kao njegov pronalazak.
Danek,zasto je ulazno crevo gore,sta dobijas? Teze je za ugraditi u auto...
Silo,nisam probao ali video sam mnoge da koriste.Mnogo je manji i jeftiniji osigurac od kola ali ovde imas i prekidac (mozes ga ugasiti na osiguracu) i ne crkne usled preopterecenja nego samo iskoci pa ga vratis.
Leave a comment:
-
-
Pri kraju sam izrade generatora.Treba mi savet kakav osigurac da ugradim.Koliko su dobri za ovu svrhu automatski osiguraci za kucne instalacije 16 ili 20 ampera?
Leave a comment:
-
-
gledaj prijatelju...sve te rupe su nužno zlo,ali donja cik-cak je neophodna da održava nivo vode ravnomjerno po ćelijama,a struja curi minimalno-zato probaj 16 elektroda ss304 0.5mm -NNNN+NNNN-NNNN+ isti model,samo trebaš uvodnice staviti gore na suprotne strane da održiš potopljenost ćelija...interesantno je to da ta ćelija radi na manje ampera od ćelije sa samo jednom rupom gore,jer kad voda krene punit ćelije prelije rupe u nizu i amperi skoče-3A gore dolje svakih par sekundi...moja ćelija 16 el. radi na 6.7A 1l plina,otopina NaOH je mala žlićica na 2l vode...svaku elektrodu proreži gore da stane stopica za struju,pa kad dođe zima staviš na 5 ili 6n i pojačaš elektrolit..generator je stvarno iznenađujuće stabilnog rada u odnosu na sve druge sa rupama
-u izgradnji je cijevni dry cell 5n bez rupa...to će biti šlag na tortu vjerujem..
Leave a comment:
-
-
Izvinjavam se ako sam dosadan samo sam hteo da zakljucimo ovu pricu;Originally posted by painter View PostMislio sam na jednu stranu ploce,unutar dihtunga,a dal je uronjena ili ne to i nije bitno,racunica je odprilike...znaci ako je ploca 15cmX15cm to je 225cm2,puta 0,1=22,5A.To je maximalna struja koju ploca (ceo bipolarni elektrolizer) trpi bez problema i racuna se izmedju dva kontakta (plus i minus),ako se stavi vise pakovanja sabiraju se struje.To je i maximalna struja koju moze da povuce ako je 2V po celiji,kad se zagreje.
Mi u stvari posmatramo povrsinu jedne celije (od 7) i svaka od tih celija koristi struju I1=I2=...=22.5A (
kako je cika Om rekao), pri tome su nam ploce u rednoj vezi tako da svaka koristi Ui=2v; U svakom slucaju na kraju nas ceo sistem koristi I=I1=I2=...=22.5A i U=12v
Sto se tice rupica i iskoriscenosti samog elektrolizera svidja mi se dizajn koji je koristio Danek, ima mesta da se donje rupice lepo razdvoje, a gore se sav gas lepo usmerava ka rupici....
Sta mislite o tome da napravim fakticki 2celije u paralelnoj vezi tako sto cu lim postaviti horizontalno, a dihtung bi izgledao kao dve kucice jedna do druge (da napravim dva elektrolizera koja ce vuci po ~7A); Izlaze plina bih spojio racvom u jedno crevo pa ka bableru (isto i za ulaz)... Da li mislite da bi ovo mozda povecalo efikasnost? Mozda bi bilo lakse napraviti i sam PWM s`obzirom na manju potosnju struje...
Leave a comment:
-
-
da...a u uvodnicama su koljena za spajanje crijeva
-škoda 1.9d troši 4l...snaga porasla 20% sigurno
Leave a comment:
-
Leave a comment: