HHO - znamo li nesto o tome ?

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boba83
    CBC Član
    • 21.01.2012
    • 36
    • Beograd

Odg: HHO - znamo li nesto o tome ?

Eeee da mi je ovo neko pricao rekao bi mu ala lazessss!

Comment

• darkoarf
      CBC Član
      • 29.01.2012
      • 44
      • bgd

nemoj mnogo da verujes ono sto vidis svojim ocima

ima bre druze gomile laznih snimaka na netu ne zanosi se obmana i nista vise.

Comment

• alexa05
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2006
        • 1769
        • Smederevo
        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• gagula
          CBC Član
          • 31.01.2012
          • 10
          • banja luka

znali neko dobar forum o hho generatorima, naravno sem ovoga?

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Nema, ne zato što je ovaj dobar nego su ostale pozatvarali
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• darkoarf
              CBC Član
              • 29.01.2012
              • 44
              • bgd

nesto je tema utihnula nema glavnih igraca

Comment

• boba83
                CBC Član
                • 21.01.2012
                • 36
                • Beograd

Tako ti je to novi clanovi slabo objavljuju svoje rezultate. A glavnim igracima je dosadno da radr drugima domaci koji nece sami da se potrude. Sredinom sledece ce nedelje mi stizu elektrode napravicu jednu manju eksperimentalnu celiju sa kojom cu eksperimetisati sa najekonomicnijiom voltazom i razmakom izmedju ploca. Da li je povoljna cena za 316l 400din kg. 1 kvadrat milimetarskog lima je tezak odprilike 8 kg.

Comment

• darkoarf
                  CBC Član
                  • 29.01.2012
                  • 44
                  • bgd

to je bas povoljno u jeep comercu je 1000 din kg

Comment

• qwisko
                    CBC Veteran
                    • 10.07.2009
                    • 124
                    • Beograd
                    • 406

Originally posted by darkoarf View Post
                    nesto je tema utihnula nema glavnih igraca
                    Sve je vec receno, a nista novo jos nije smisljeno. Ima ranije u temi kako uraditi dobar elektrolizer, ostalo su samo sitnice i sitna igranja. Nista krupno jos niko nije smislio, bar ne od nas ovde... mozda u svetu .
                    Sa nekim dodatnim promenama na dobroj celiji, nije postignuto nista revolucionarno i zato je tema i pomalo zamrla

Comment

• expendable
                      CBC Senator XXL
                      • 04.11.2009
                      • 3662
                      • Bor

Originally posted by boba83 View Post
                      Tako ti je to novi clanovi slabo objavljuju svoje rezultate. A glavnim igracima je dosadno da radr drugima domaci koji nece sami da se potrude. Sredinom sledece ce nedelje mi stizu elektrode napravicu jednu manju eksperimentalnu celiju sa kojom cu eksperimetisati sa najekonomicnijiom voltazom i razmakom izmedju ploca. Da li je povoljna cena za 316l 400din kg. 1 kvadrat milimetarskog lima je tezak odprilike 8 kg.
                      Ovo ti je, manje-više, berzanska cena. Veoma povoljno.
                      Ovoliko su prošle godine na berzi bili ANSI 304 čelici (ili tek nešto manje) ali su cene nešto pale.
                      Za MP cenu na malo (kvadrat lima) Jeep Comerc cena takođe nije previše zabiberena jer je uobičajeno da je cena na kg u odnosu na stotine tona, bar dupla (i još PDV) te je taman toliko, cca. 9-10€/kg.
                      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Probisvet
                        CBC Senator XXL
                        • 07.06.2005
                        • 423
                        • FRANCUSKA

Moram da kazem da je zeznuto naci pravi materijal ako ne poznajes malo sta je inox a sta prohrom ili tako nesto.
                        Evo momcima da objavim da sam posle nesto vise meseci sto razmisljanja sto trazenja po internetu sto cekanja lepog vremena i t d najzad napavio nesto sto bi licilo na napravu koja pravi praskavi gas (tako su me ucili u skoli)i da podjem od pocetka da bi ostali bili u toku jer sam objavljivao neke slike koje sam posle razmisljanja i tehnickih nedostataka batalio i bacio se na nesto malo ozbiljnije.
                        Prvo sam nasao neku pravougaonu cev koja je sluzila kao nosac koja je odsecena lezala u magacinu gde radim od te cevi sam mislio da napravim nesto pa u toku projektovanja izadje na nesto ovako:

Znaci materijal je inox 316 savna pravougaona cev
                        Od te cevi sam isekao parcice misleci da napravim nesto ovako:

Ali razmisljem da ovo nije bas kul pa sam se predomislio i usnijem nesto ovako sa istim elementima:

e sad kad mi je misao sazrela na ovo sam dodao ovo:

pa sam ga ugradio u ovaj predhodni i dobio ovo koje je i krajnji proizvod:

Cista klasika. E sad mi ostaje kuciste gde da smesti ovo sto sam napravio pa sam razmislio i odlucio se na nesto sto mogu da nabavim a da nije skupo i to je ustvari PVC za kanalizaciju precnika 100mm.
                        Ovo sam nacrtao da vam bude jasnije a slikacu ga kasnije da ga vidite kako stvarno izgleda.

Ostali sadrzi cevi jedan bubler jedan rekao bih separator vlage koji se sastoji od dva cepa i dva nastavka za cev Ø40 mm sa ulazom i izlazom od 1/2 cola ugaonim prikljuckom. evo i crteza: ustvari to su cevi za kanalizaciju od pvc plastike

a ovo je ta spuzva od inoxa

onda sam napravio nepovratni ventil od mesinganih navrtki i reducira za vodovod, znaci 3/8 i 1/2 cola:

i protiv povratka plamena sa presekom od Ø32mm

I nasao Elektriku da bi sve to prkljucio na struju 12V mnogo ampera
                        Ustvari uzeo sam trofaznu sklopku od 25A i podelio struju na po dva ulaza i izlaza i posle nakacio na dva relej po 40A i na kleme za napajanje celije. Sproveo sam led diodu na instrument tablu da bi znao da je celija u generatoru pod naponom a releji se napajaju preko kontakt brave i u seriji sa jednim prekidacem od ventilatora od renoa 5 koji se uklopio na instrument tabli ispod volana i ne vidi se. To sam uradio da bi imao potpunu kontrolu da ne dodje , nedaj boze, do BUUUUMMMM. Amper metar sam postavio ispod instrument table jer nije bas originalan ali cu da namesti kasnije digitalni koji sam bezecovao na internetu za 25 evrica i koji meri struju od 50A sa suntom. Ostaje mi da napravim PWM regulator i da zavrsim projekat ali za sada radi bez toga. Da pocnem sa slikama gde sam ga ugradio i kako to stvarno izgleda:

Kao sto su svi ubacivali gas u usisni deo i to obicno pre filtera ja sam to izveo kao kad ugradjujes napajanje za TNG

Ovo vam je kompletna sema svega toga

Comment

• darkoarf
                          CBC Član
                          • 29.01.2012
                          • 44
                          • bgd

svaka cast bas impresivno samo je pitanje koliko struje vuce i koliko imas gasa na osnovu tih parametara ce mo znati dali je taj tvoj izum koristan ili je jedan u nizu promasaja.pazi samo da nespalis alternator ili akumulator .alternator nesmes da opteretis zajedno sa svim potrosacima na kolima vise od 80 procenata njegove maksimalne snage.

Comment

• Probisvet
                            CBC Senator XXL
                            • 07.06.2005
                            • 423
                            • FRANCUSKA

Za sada sam napravio bazu za stvaranje ovog gasa. Kad nabavim digitalni ampermetar i napravim regulator PWM onda cu da vam saopstim koliko je dobijam litara praskavog gasa u minuti i kolika je potrosnja struje. Jos sam u istrazivanju toga sta da koristim kao struju i njeno pretvaranje u impulse odredjene frekfencije i ostaje mi da resim kako da kompletiram i sa magnetima pospesim izdvajanje vodonika i kiseonika. Kad to resim javljam se sa rezultatima.

Comment

• qwisko
                              CBC Veteran
                              • 10.07.2009
                              • 124
                              • Beograd
                              • 406

Na slikama ne mogu lepo da vidim kako je se to povezano na struju. Cini mi se da ces ti tu imati mnogo vise od 2v po celiji, ne vidim nikako gde su tu neutralne ploce. Interesantan dizajn, ali me podseca na one prve generatore koji su vukli previse amprea i grejali se, pa su samim tim pravili mnogo pare, a malo HHO gasa.
                              Ne mogu da provalim da li su ti ploce unutra izolovane ili su spojene. Cini mi se da imas samo + i - bez neutralnih, a to ce na 13,6V u kolima da luduje sa amperazom. Mozda i gresim, ali na slikama ne mogu da vidim dobro

Comment

• Probisvet
                                CBC Senator XXL
                                • 07.06.2005
                                • 423
                                • FRANCUSKA

Evo i crteza a gore je u praksi kako je uradjeno
                                Koliko je po celiji ? to nisam merio jer me trenutno zanima kako ovo funkcionise a kad nabavim elektroniku i instrumente za merenje onda cu napisati sta i koliko.
                                Kod mene je moto da sam sve uradim, da mi budre sto jednostavnije, sto manje da kosta i sto vise da bude efikasnije a za to treba i vremena.

Comment

Working...
                                X