Garmin ili Mio

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Nemam gps, ali sam se vozio dosta puta sa ljudima koji ga imaju u kolima. dakle ja sam skoro stalno pratio kako radi gps dok su oni vozili

uglavnom, garmin (bili su u pitanju 200 i 200w) je na mene ostavio najbolji utisak.

ako ja budem kupovao uzecu verovatno garmin 200 w ili 200, samo mi nije najjasnija priča o mapama. na njihovom sajtu pise da dolaze sa scg route mapama. a ta mapa posebno kosta 11k din otprilike. znači li to da npr nuvi 200 (uredjaj) kosta svega 7000 din a da mapa kosta 11000 pa se tako dodje do cene od 18000??

ali mene bi zanimale još i mape hrvatske,bih, makedonije i grčke pre svega, a najbolje bi bilo da imam i druge zemlje ovog regiona. i šta sad, znaci treba da dam za adria route preko 10 000, pa za grcku preko 10 000 itd ?

ali to su onda detaljne mape ili šta? jel nije onda bolje uzeti neki od onih uredjaja koji dolaze sa mapom cele istocne evrope? koliko su te mape losije?

Comment

• Cacanin
      CBC Senator XXL
      • 10.10.2005
      • 343
      • Cacak

Originally posted by Marko001
      Nemam gps, ali sam se vozio dosta puta sa ljudima koji ga imaju u kolima. dakle ja sam skoro stalno pratio kako radi gps dok su oni vozili

uglavnom, garmin (bili su u pitanju 200 i 200w) je na mene ostavio najbolji utisak.

ako ja budem kupovao uzecu verovatno garmin 200 w ili 200, samo mi nije najjasnija priča o mapama. na njihovom sajtu pise da dolaze sa scg route mapama. a ta mapa posebno kosta 11k din otprilike. znači li to da npr nuvi 200 (uredjaj) kosta svega 7000 din a da mapa kosta 11000 pa se tako dodje do cene od 18000??

ali mene bi zanimale još i mape hrvatske,bih, makedonije i grčke pre svega, a najbolje bi bilo da imam i druge zemlje ovog regiona. i šta sad, znaci treba da dam za adria route preko 10 000, pa za grcku preko 10 000 itd ?

ali to su onda detaljne mape ili šta? jel nije onda bolje uzeti neki od onih uredjaja koji dolaze sa mapom cele istocne evrope? koliko su te mape losije?
      Brate probacu da ti pomognem...

Ne ispada uredjaj samo 7000 nego oni hoce da uzmes njihov uredjaj sa mapama i kad hoces druge mape da ih dobro platis jer njima je zarada na mapama ne na uredjajima.

Mapu Srbije i CG niko posebnu ne kupuje jer svako ko kupi bilo koji uredjaj dobije te mape vec u njima. To je marketinski trik da bi ti kupio uredjaj koji kosta sad vec 17000 i nesto preko sa ubacenim mapama. Kome onda trebaju samo mape.... !

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Pa dobro, ima logike i da je tako, ali posto ljudi kazu da je taj 200 u inostranstvu oko 100 evra a 200 w da je 140 evra, zbog toga sam pomislio da je vecina te cene za koju se ovde prodaju zapravo mapa.

Comment

• Cacanin
          CBC Senator XXL
          • 10.10.2005
          • 343
          • Cacak

Marko u pravu si ali ja mislim da u inostranstvu kada se kupi nema ama bas nikakva karta u njemu???

Mozda gresim, ima li neko ko zna?

Comment

• chiki
            CBC Veteran
            • 19.04.2006
            • 158
            • Beograd

Originally posted by Cacanin
            Marko u pravu si ali ja mislim da u inostranstvu kada se kupi nema ama bas nikakva karta u njemu???

Mozda gresim, ima li neko ko zna?
            Uglavnom dobijate mape drzave ili regiona u kojoj zivite. Ono sto je interesantno je da su te mape uglavnom stare... tj treba da se instalira nova verzija...
            Cuo sam iz prve ruke da se Garmin GPSovi nalaze u americkim dzipovima u Iraku Naravno profesionalni...
            Ono sto se meni svidja kod Garmina je vreme uspostavljanja veze sa satelitiima i preciznost.
            Ja sam za dve opcije, ili Garmin ili neki PNA koji bi se krekovao i na njega ubacio iGo... varijante tipa galeb, crypton ... su zali boze para...
            Koristio sam Nuvi 250 do Beca i Budimpeste. Odlican je... Trenutno koristim c510. On je veci. Doduse ima i vecu bateriju. Stavio sam mape exYu. Testirao sam po Beogradu, CG, Hrvatskoj i Bosni. Npr sela bas i nema ali uvek se nadje neko mesto pored. Mapa Beograda je odlicna jedino mi je ponekad cudno rutiranje. U CG u Podgorici je ok ali put do Podgorice nekad i nije bas najbolji. Ja sam prezadovoljan.

Imate u oglasima par Garmina...
            AR 159 1.8 TBI
            C3 1.4i GNV

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Uh bre ljudi kako se ne dobijaju mape.
              Postoji vise verzija "paketa".
              Najteze je kupiti "klot" GPS BEZ mapa a oni su najjevtiniji.
              Onda idu verzije sa ovde kod nas Benelux pa jos skuplja cela Evropa a onda jos Evropa plus Canada i USA kao najskuplja sto sam ja video.
              Normalno je razlika u ceni nekad bila po 50 eura na gore. To znaci masina plus Evropa plus sto eura od cene gole masine.
              E toga isto vise uglavnom nema jer sada vec uvaljuju pakete sa "popustima" kobajagi sto znaci da padaju cene i masina ali i software-a a i net je pun mapa za sve moguce sisteme.
              Ko se razume u racunare nije nista posebno manipulisanje gps software-om skinutog sa neta.
              Jedino sto su mape u onom stanju dokle se stiglo pa ce biti samo bolje i potpunije a za sada se zna ko su trenutno najbolji. Takodje i upravljanje ima jos mana ali ce biti bolje kod svih. Do tada... ovako kao sto jeste sa pozitivnom tendencijom u svakom smislu.

Comment

• Grande.bg
                CBC Član
                • 10.05.2008
                • 18
                • beograd

Ja imam mio,sve pohvale za njega,uredjaj je fantastican,karte dobre,ima apsolutno sve sto je potrebno od pratece opreme,tako da preporuka
                Mogu me kontaktirati svi ljubitelji ital dizajna

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Garmin je praktično vojna firma, NATO dobavljač odavno, već više od decenije.
                  pre tačno 10 godina se Garmin masovno koristio kod nas od strane službenika OSCE-a tj američkih "preobučenih" tzv civila koji su koristili imunitet kao zaklon za gotovo rekao bih terorističke aktivnosti.

jel se još neko seća imena William-a Walker-a i njegove "civilne" posmatračke misije na KiM 1998.
                  i postavljanja lokatora

ostali su igrom slučaja pisani tragovi, nepobitni i nesumnjivi u to šta je radio dotični hm, gospodin. (video svojim očima).

a prethodne njegove misije u Nikaragvi, i nasilno obaranje legalne sandinističke Vlade.

ime Garmin je duboko upleteno u ratovanje...
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Gazda Milutin
                    CBC Senator
                    • 31.01.2008
                    • 267
                    • Pancevo

Jbga! Ja im vetj pomogo' proizvodnju kupovinom njihovog proizvoda.

Ne znam...

Ondak' ne bi trebalo kupovati ni Zastavu jer i oni rokaju oruzije...

U zjbnom svetu zivimo...

Nekom lek, nekom ebola...
                    - Govori tiho i vodi psa sa sobom! -

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

slažem se da je zaheban svet u kome živimo, skoro sve znanje čovečansta i svi resursi se forsiraju za potrebe ubijanja, medjusobnog ubijanja kao prvi izbor a onda potom jednoga dana predju inovacije i u civilnu sferu.

tako je isto i kod nas bilo decenijama, skoro sve pare davane na vojsku i za vojnu proizvodnju se nije pitalo koliko košta ili da li nečemu služi.

samo sam hteo da potvrdim da jeste Garmin u vojnim vozilima, i uopšte vojnoj primeni u Iraku.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Gazda Milutin
                        CBC Senator
                        • 31.01.2008
                        • 267
                        • Pancevo

Sto opet, ironije li, govori o kvalitetu proizvoda i firme koja ga proizvodi...

Mada, i u vojsci amerskoj nije uvek slucaj da to sto koriste i valja...
                        - Govori tiho i vodi psa sa sobom! -

Comment

• Danijel 9k
                          Banovan
                          • 03.06.2005
                          • 132
                          • N_44.84080 E_20.39600

Originally posted by sw.brick
                          Garmin je praktično vojna firma, NATO dobavljač odavno, već više od decenije.

ime Garmin je duboko upleteno u ratovanje...
                          I nasa vojska ih takodje koristi

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

I znaci, da li uzeti Mio C520 ili neki slicni u tom cenovnom rangu?!
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• LEZA
                              CBC Senator
                              • 10.08.2007
                              • 280
                              • Beograd

Jasam se odlucio ipak za Garmina, nemoj da me pitas zbog cega, ali sam prezadovoljan, a to je najvaznije odnos cena kvalitet je fantastican barem po meni

Comment

• Eon
                                Moderator
                                • 10.03.2005
                                • 4225
                                • Beograd-NBG-44
                                • Superb 2.0 4x4 DSG

Treba mi objasnjenje, jer u pitanju je naporan prijatelj!
                                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                                X