Originally posted by malivuk406
Garmin ili Mio
Collapse
X
-
JAPANX, Srbija je fenomenalna, kao i gradovi. Zumiraš recimo neko manje mesto, koje ima više ulica i isplivaju imena ulica. Poslednji put sam se zezao sa GPS-om veoma davno tako da mi je ovo sad prosto šokantno koliko je dobro i upotrebljivo.
Bosna je vrlo kilavo odrađena, ali može čovek da se snađe, samo mora da otvori 4ore oči i gleda znakove.
Crna Gora je vrlo korektna, zapravo potpuno tačna, ali nije detaljna na nivou Srbije. Ima generalna ograničenja puteva, koja nisam video da u Srbiji i Bosni.
Ovo je sve fabrički iz uređaja, tek treba da ga napunim i probam novi IGO 8 koji sam skinuo, nego nemam odgovarajuće veličine karticu.
Softver koji ude uz Mio, MioMap v3.3 je takođe veoma korektan, a sam uređaj odlično funkcioniše i kao BT spikerfon za mobilni telefon - ako to već nisam spomenuo. Ostale funkcije kao MP3 i drugo zezanje me manje zanimaju, ali ima i tu svašta nešto.
Zapravo je odličan ovakav, "direktno iz kutije". Iskreno sam neočekivano prijatno iznenađen opštom funkcionalnošću bez potrebe za bilo kakvim dodatnim angažovanjem ili čitanjem uputstava. Samo je bilo potrebno sklopiti držač za šoferšajbnu od kola, odabrati dobro mesto i ubosti utikač u ležište upaljača.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
pa pazi, dvoumim se doobro oko njega(jeftiniji) i garmina za koji znam da je dobro izdetaljisan do brojeva ulica pa cak i podbrojeva(npr 112a, 78g itd)
mene zanima iskljucivo beograd i koriscenje u njemu, imam garmin na mobu i znam da je koristan iako je malo komplikovaniji od recimo tomtom-a koji isto ima mape ali su za garmina krsh krsheva(ne pokazuje jednosmerne ulice, nema brojeve nego te pita za ugao ulice, katastrofa raster, pobegne sa mape) ali dosta lakse odradjen u smislu snalazenja po istom...
jel si video garmin i kako on radi? kako bi mogao da mi uporedis ta dva uredjaja bez obzira na cenu ako znas, treba mi tacan pre svega a ne bih da placam nesto sto je skuplje a nije bolje(garmin)
Comment
-
-
Ne mogu mnogo da ti kažem o Garminu. Ciljao sam na isti, ali drugar koji bi eventualno mogao da ih pribavi po malo boljim cenama nije mogao to da uradi u nekom razumnom periodu, a za MIO sam imao neku jednokratnu šemu, tako da je ispalo kako je ispalo.
Uređaj je, bez daljnjeg, i više nego upotrebljiv. Kome je zabavno da čačka po torentima i forumima, postoje gotovi softveri i tutoriali kako da ga u par koraka prekonvertuješ u kompletan pravi pravcati PDA i multimedijalnu ludoriju, ne samo u GPS, posle čega samo od tvoje volje i želje zavisi šta ćeš od programa za navigaciju u njega da instaliraš.
Siguran sam da će i Garmin i Mio vrlo dobro da obavljaju posao. Mape na oba sistema su za ovaj deo sveta vrlo zrele. Na Mio takođe te dovodi do kućnih brojeva.
Ja mogu potpuno čiste savesti da dam maksimalnu preporuku uređaju koji koristim. Za dlaku je to mogao da bude Garmin, ali ispao je Mio. U maloprodajnim cenama, adekvatan Nuvi, sa wide ekranom i blutut podrškom, mislim poprilično skuplji.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
-
Ima neko čudo MIOPOCKET 2.0, koje se prekopira na karticu i upali uređaj sa karticom unutra. Instalira se ceo grafički interfejs, koji pored toga što pretvara Mio u pravi PDA, još ga napuni raznoraznim malim programčićima za video i muziku. Naravno, to otvara mogućnost da instaliraš na njega sve moguće navigacije predviđene za Windows Mobile platformu.
Nisam još dotle stigao, ali sam uspeo sa kartice umesto MioMap da pokrenem potpuno novi IGO 8, čak sam iskopao srpski jezik i uz malo improvizacije naterao i Nevenu (srpski ženski glas) na IGO 8 da proradi.
Mislim, šta reći, uzmi Mio, nemaš pojma šta sve ima na forumima oko budženja ovog uređaja, ako imaš vremena. Ako ne, i "direkt from kutija" je odlična kupovina, mada je mene IGO 8 kupio za sva vremena.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
Imam ja Mio C520 i uredjaj je odlican, moze da se otkljuca tako da onda imas Win, i mozes da ga koristis kao bilo koji PocketPC, znaci stavis onda sta hoces, i to radi odlicni, inace sam MioMao je odlican, ja sam super zadovoljan stavio najnovije mape i nema problema, meni je posluzio kad sam isao u Italiju, bez njega bi se lomatao katastrofa, ovako sednes i vozis ko covek.
A da i handsfree je odlican sto kaze nidza, radi bez problema i bez nekog cimanja. Plug and prey.
Comment
-
-
U tom smislu za iste pare znaci da se zanemaruje cena softvera. Jel tako?
Bolja masina je MIO.
Mape za Srbiju koje su bolje znaju samo prodavci jer jedino oni to imaju stalno u rukama.
Obican korisnik ne moze da da misljenje jer nema pristup razlicitim modelima koji se pojavljuju svakodnevno.
Nisi rekao tacno koji Garmin ili koji MIO za te iste pare.
Licno mislim da ce Garmin UVEK imati bolji softver i bolje mape.
Imaju reputaciju tradiciju i sve drugo za cim ostali kaskaju a Garmin takodje i dalje radi.
Jednostavno im se moze da prodaju relativno skupo tehnoloski losije (sporije) uredjaje koji isto dosta dobro rade.
Licno sam uvek bio pristalica pametno resenih menija i softvera a oni su skoro po pravilu vezani za poznate renomirane marke.
Licno mi se najvise svidja MIO od svih koji postoje na trzistu ali Garmin je po svima ipak "tata".
Ja bi zapravo drugo nesto voleo da cujem ovde.
Koji je najbolji "hybrid" a ne ono sto se uvaljuje u kutiji i kojekakvim promotivnim paketima.
U prevodu. Koja masina sa kojim OS i kojim softverom tj. mapama. Recimo za Srbiju.
Pretpostavljam da ako su mape za Srbiju dobre da su jos bolje ostale evropske.
Comment
-
-
stvar je u tome da ima garmin u sloveniji po ceni mio-a u beogradu
mape zanemarujemo jer ih necemo kupiti nego "nabaviti"
treba mi prvenstveno zbog posla i treba mi vise komada uredjaja koji su najtacniji tj najprecizniji jer ce se po njima odredjivati kilometraza i tako naplacivati usluga...
vec sam napomenuo, imam garmin na mob-u i izuzetno je tacan(postoje neke situacije ali to je nebitno)
malo mi se ne svidja meni koji je mnogo jednostavniji kod tomtom-a ali mapa je toliko bolja da se meni zanemaruje.. bio sam danas u prodavnici "big apple" i ukljucio mio.. posto sam bio na motoru, nisam mogao da se provozam i probam ga kako radi ali ono sto sam uocio je lep interfejs(da ne kazem fancy) sa touch screen-om i sirokim ekranom.. probacu ga ovih dana pa javljam sta sam uzeo.. obicno ne pametujem mnogo oko kupovine nego uzmem ono sto je tehnoloski najnaprednije ali ovo je prilicno tezak zadatak jer ti uredjaji moraju licno da se isprobaju i onda se donese zakljucak dobrih i losih strana
garminova dobra i jedino dobra strana ove price je koliko vidim kvalitetno izdetaljisana mapa.. sve me nekako podseca na izbor izmedju Intel-a i AMD-a
ja uvek biram intel i koliko vidim ovde cu (verovatno) odabrati garmin
Comment
-
Comment