Garmin ili Mio

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

ako moze i meni pomoc, nabavio sam garmin 250 ali nema mape za srbiju i okolinu, pa ako neko zna neki link ili da mi nekog preporuci i cene instaliranja

Comment

• JAPANX
      CBC Senator XXL
      • 10.08.2006
      • 2159
      • Beograd

to znam ja, posalji mi pp posle 6 kad budem bio kuci pa da ti objasnim

Comment

• nidza
        CBC Senator XXL
        • 16.04.2008
        • 496
        • nbgd

Zar ima link? Koliko znam to je komercijalan softver i može samo da se kupi, odnosno dobije sa uređajem. Moraš da se snađeš rovarenjem po podzemlju, ali nije duboko zakopano.

Probaj da nađeš adekvatnu verziju za konkretan uređaj koji ti bude stigao. Nisam siguran da li su programi univerzalni i razmenljivi između uređaja, za mape znam da jesu, POI i ostali sadržaj.
        Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• JAPANX
          CBC Senator XXL
          • 10.08.2006
          • 2159
          • Beograd

znam ja to nego posto si ti skidao, da ja ne bi rovario i gubio vreme voleo bi da imam link

u svakom slucaju, ja bih dao nekome ako zatrazi a ne bi mu pricao da to nije legalno i bla bla bla

svi znamo sta se radi i svi smo odgovorni za svoje postupke, zato ako mozes pomozi a ako ne mozes onda ne mozes i cao..

jedan lik mi je na nekoj temi ovde rekao da ako hocu mape moram da ih legalno kupim.. e sad, posto tako kenj@ voleo bih da znam jel on kupio to legalno ??

covek mi, naravno, nije nista odgovorio...

znaci, pomozi ili ne pomozi... kratko i jasno

Comment

• nidza
            CBC Senator XXL
            • 16.04.2008
            • 496
            • nbgd

Poslaću ti PP.

Comment

• mill
              CBC Član
              • 27.09.2007
              • 82
              • The dark side

Evo malo cena GPS uredjaja, cisto da se podsetimo kolike su cene kod nas previsoke.

Garmin nüvi 360 na Amazonu: 150e (http://www.amazon.com/Garmin-3-5-Inc...9332012&sr=8-1).

Cena u Srbiji: 500e!
              --
              Garmin nuvi 350t u Nemackoj: 150e (http://www.preis.de/produkte/Garmin-...0T/235800.html).

Cena u Srbiji: 380e!
              --
              Garmin NUVI 750 u Nemackoj: 250e (http://www.preis.de/produkte/Garmin-...50/197320.html).

Garmin NUVI 750 u Sloveniji: 300e (http://www.ceneje.si/garmin-gps-navigacija-nuvi-750).

Cena u Srbiji: 450e!

Comment

• nidza
                CBC Senator XXL
                • 16.04.2008
                • 496
                • nbgd

Šta reći - odseli se.

Šalu na stranu, ni prva ni zadnja stvar gde uvoznički lobi dere. Ja sam bio proletos u Italiji i mogu da ti kažem potpuno isto za osnovne prehrambene namirnice.

To nam je - što nam je, trgovački monopol je u rukama malog broja ljudi, zahvaljujući trgovini, koju smatram presipanjem iz šupljeg u prazno, ti ljudi se enormno bogate preko naše grbače. Prvo sam udario glavom o zid pokušavajući nešto da promenim, ali sam se opametio i pokušavam da zaradim da sve te preskupe stvari kupim - mislim da je bolja taktika i svima preporučujem.

I, ono, ne moraš da imaš Garmin, uzmi Mio, nije toliko neproporcionalna razlika u ciframa. Ja sam C520 platio oko 250€.

http://www.amazon.com/Mio-4-3-Inch-Wide ... 637&sr=8-1

Kao što vidiš, u Americi je oko 250 dolara, što je otprilike u skladu sa odnosom cena druge tehničke robe na relaciji USA/EU.

Comment

• TAZZ
                  Banovan
                  • 30.05.2005
                  • 1409
                  • NBGD,SERBIA

Garmin NUVI 750 300 evra u sloveniji...

plus 20% carine = 360 evra, plus 18% PDVa= 424.8 cena... znachi samo carina i PDV!!!
                  Znachi samo 25 evra je marza za ovaj uredjaj, recimo...

Platiti zakup lokala, investirati u uredjaje...

Koji vam je???

Ljudi trgovina...

Kad skinu Carine ... i kad se polako priblizimo EU, tada ce biti drugachije...

Koliko je to u Hrvatskoj ...??? SKUPLJE NEGO KOD NAS...

Znachi...

Sedite u Kola, pravac Slovenija kupite uredjaj, platite carinu i pdv...

i ushtedeli ste 25 evra...

Kako je lako porediti 300 evra u SLO i 450 Kod nas...

A kad samo malko se razmisli o troskovima dopremanja uredjaja... odmah padaju stvari u vodu...

A da zaboravih samo jednu malu, maluuuuuuuuu sitnicu...

Garancija.... , ona po meni vredi bar 100 evra...!!! a imash je u Beogradu!!! za Tih 450 evra...

Comment

• nidza
                    CBC Senator XXL
                    • 16.04.2008
                    • 496
                    • nbgd

I Slovenac ima lokal koji plaća, i carinu i PDV.

Radi se o tome da Garmin ne vredi te pare pored drugih veoma sličnih i takođe veoma dobrih uređaja na tržištu - a mnogo jeftinijih.

Comment

• mill
                      CBC Član
                      • 27.09.2007
                      • 82
                      • The dark side

Originally posted by TAZZ
                      Garmin NUVI 750 300 evra u sloveniji...

plus 20% carine = 360 evra, plus 18% PDVa= 424.8 cena... znachi samo carina i PDV!!!
                      Znachi samo 25 evra je marza za ovaj uredjaj, recimo...

Platiti zakup lokala, investirati u uredjaje...

Koji vam je???

Ljudi trgovina...

Kad skinu Carine ... i kad se polako priblizimo EU, tada ce biti drugachije...

Koliko je to u Hrvatskoj ...??? SKUPLJE NEGO KOD NAS...

Znachi...

Sedite u Kola, pravac Slovenija kupite uredjaj, platite carinu i pdv...

i ushtedeli ste 25 evra...

Kako je lako porediti 300 evra u SLO i 450 Kod nas...

A kad samo malko se razmisli o troskovima dopremanja uredjaja... odmah padaju stvari u vodu...

A da zaboravih samo jednu malu, maluuuuuuuuu sitnicu...

Garancija.... , ona po meni vredi bar 100 evra...!!! a imash je u Beogradu!!! za Tih 450 evra...
                      Decko, ti si nesto OPASNO pobrkao!! Prvo, ova cena od 300e u Sloveniji JESTE sa PDV-om od cak 20%!! Bez PDV-a sa popustom je 249e. Drugo, zasto bih ja isao u Sloveniju i to placao sa carinom ?! Ja hocu to u Srbiji da kupim, kao i taj slovenac sto kupuje u svojoj zemlji. A carina je placena na taj uredjaj i kad je usao u Sloveniju takodje. A trece, garancija (), imas je i tamo...smesno da u SR vazi garancija a ni u jednoj drugoj zemlji ne, a da ne otvaramo temu sad "postovanje garancija u SR"!

A kao sto rece @nidza, kod nas je to sve isto...zakup lokala, "investiranje u R&D" i sve ostalo. Tako da ovo nista sto si rekao ne stoji.

Comment

• TAZZ
                        Banovan
                        • 30.05.2005
                        • 1409
                        • NBGD,SERBIA

mill ajde vazi...

radio sam u INFORMATICHKOJ firmi, radio sa aparatima digitalnim...

znam kalkulacije...

Slovenia...OK... skini pDV, nabaci Carinu i PDV... pa izrachunaj...

kod nas malo uredjaja dolazi iz azije ovih...
                        Mahom iz EU...

i BTW nisam nish pobrkao...
                        Veruj.
                        Zashto bi ti neko priznao garanciju???
                        CANON Garancija.... NE POSTOJI kod nas zvanichan servis za CANON aparate, postoji ovlashcen!
                        I ima pravo da odbije rad na uredjaju koji je u garanciji, a nema nash garantni list.
                        USA, AZIA, EUROPE... to su neka podruchja podeljenosti garancija, USA i CANADA WARANTY NE VAZE U EVROPI... MAHOM...

Sorry za CAPS!

Comment

• mill
                          CBC Član
                          • 27.09.2007
                          • 82
                          • The dark side

I ja radim u informatickoj firmi vec 10 godina, tako da...i ja znam kalkukacije.

Ja ponovo kazem, zasti bih to radio, jeste carina u Sloveniji malo manja nego kod nas ali nije 200%! Uzmimo da je kod nas carina 20% a da slovenci ne placaju (mada sigurno placaju nesto...ne mogu sad da listam EU dokument o carinama od 800str.), dakle, trebao bi biti skuplji 20%, a on je skuplji preko 100%!!

E ako cemo otvoriti temu "garancije" mozemo, samo se plasim da ce ova tema biti PREMALA za tako nesto. Slovenac kad kupi Garmin u sloveniji dobije garanciju, isto kao sto ja dobijem kad ga kupim ovde (kao sto kazes). Ja uopste ne pricam o tome da ga ja kupim u Sloveniji, dakle hocu da ga kupim OVDE, SA garancijom, isto kao slovenac....NE VIDIM sta je ovde nejasno!! Sa druge strane, siguran sam da bi u Sloveniji ili u Holandiji dobio garanciju na taj uredaj. A garancije u Srbiji....smesno, o tome necu ni da pricam, previse sam puta bio ispaljen od sve "ovlascenih" distributera i servisa !!

Da li se to moze opravdati skupljim poslovnim prostorom u BG-u, mozda vecim platama kod nas...mislim da ne i da NEMA opravdanja!

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

mill je u pravu, ako hoces da kupis uredjaj, cak ne moras ni da pratis carinu a imas pravo na povracaj poreza... i tako...

ako hoces da bude za dalju prodaju, najveca stavka u svemu je homologacija a to vi iz INFORMATIKE ne spominjete.. svaki uredjaj mora u zavodu da izvrsi saobraznost sa propisima i to kosta

e sad, to se uradi po modelu i po tipu baterije i to je gotovo, jednom zavrsis i posle mozes 100 komada da uvezes

Comment

• mill
                              CBC Član
                              • 27.09.2007
                              • 82
                              • The dark side

Ma kalkukacija je veoma jednostavna, ne moramo uopste da ulazimo u razgovor o carinama i sl., to je jos jedna omiljena srpska "cvecka", koja se zove "hocu da zaradim ogromne pare preko noci", a ima i jedna druga "ne zna da radim kako treba, ne znam da izracunam marginalne troskove, itd., pa moram da drzim cene na najvisem mogucem nivou da bi uopste radio".

Comment

• TAZZ
                                Banovan
                                • 30.05.2005
                                • 1409
                                • NBGD,SERBIA

Prijatelju...

Nemam rechi i ne mogu objashnjavati...
                                Nisam raspolozen za ZID!
                                Druga stvar OTISHLO SE U DEBELI OFF!!!

Vratimo se na temu...

EOD!