Garmin ili Mio

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

razmislite o tome da sednete u kola i imate prijem satelita i fix za 5 sekundi? To je poboljsanje
    je li to novi model ?

po mojim saznanjima novi čipset treba da fiksira prijem za 2 do 3 sekunde max.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Jasminko
      CBC Senator
      • 08.01.2008
      • 248
      • Vracar, Beograd,Srbija

Originally posted by mill
      ocigledno smatrate SAT za uglednu instituciju za testiranje GPS uredjaja. A nadam se da cu ostati junior, jer stvarno nisam toliko besposlen da provodim zivot na ovom forumu.
      Apsolutno podrzavam...
      Emisija SAT i testiranje tehnoloskih spravica..hmmm.. pa to BOLI JBT!!!
      Pa oni ni ono cime se bave i o cemu kao pisu,nemaju pojma,a kamoli o GPS-u......
      Druze,ne brini se nista..Verovatno si cuo za ono placena reklama itd,itd...
      E sta sve svasta ovde chovek moze da "nauchi"..sachuvaj me boze!!!
      Mi srbi smo stvarno chudo u boji...
      Teramo inat jedni drugima a pojma nemamo za chiji to racun radimo...
      Poltronsko podanichki pa kud puklo da puklo !!!
      Saab 9-5 Aero..........
      Nissan Primera 2.0 SLX.....
      Punto2 HLX 16v.......

GO GO GO...Mega Team Racers

Comment

• Danijel 9k
        Banovan
        • 03.06.2005
        • 132
        • N_44.84080 E_20.39600

Originally posted by sw.brick

je li to novi model ?

po mojim saznanjima novi čipset treba da fiksira prijem za 2 do 3 sekunde max.
        Da nov je model uredjaja - a sto se tice risivera Sirf Star III sa dodatkom SIRF Instant Fix II i interna antena povecana sa ekih cca 7x7 na 24x24 mm i rotirana 90 stepeni (malo cudno ali radi savrseno)

Klasican SirfStar III ima warm start (tj ukoliko nije proslo vise od 2h od trenutka kada je zadnji put ugasen i kada je imao prijem) od 2-3 sec. Kod SirfInstant Fix II firmware-a umesto 2h max moze proci 3 dana i fix je u roku od 5-6 sec umesto minut (ako stojite u mestu ili par minuta ako se krecete medju zgradama)

Comment

• Danijel 9k
          Banovan
          • 03.06.2005
          • 132
          • N_44.84080 E_20.39600

Originally posted by Jasminko
          Verovatno si cuo za ono placena reklama itd,itd..!!!
          Test koji je bio u Sat-u poodavno, nije bio placan vec su doslovno skupili sve sto je tada bilo dostupno i probali. I uvoznici garmina i uvoznici mia se redovno oglasavaju u satu - mislim da to nema veze sa tim sto su najvise ocenjeni garmin i mio kad je tada ostatak ponude bio los.
          Ponuda je sada malo bolja.

Sta god da uzmete ili garmin ili mio necete pogresiti - samo je pitanje koliko € hocete da se otvorite (i jedno i drugo su skuplji uredjaji)

Comment

• mrburns
            CBC Veteran
            • 24.01.2008
            • 105
            • Valjevo

Sto se tice pokrivenosti, garmin je najbolji nema sta, ali sto se tice cene, esteckog izgleda samog programa i preglednosti putanje, MIO je mnogo ispred garmina.Oba imam ali uvek MIO koristim........
            E 19.88043*

Comment

• mill
              CBC Član
              • 27.09.2007
              • 82
              • The dark side

Ovo je malo off, ali VEOMA vezano za ono sto smo pricali: "Njujork je jeftiniji od Beograda" Izvor: Blic. (http://www.blic.co.yu/reportaza.php?id=45600).

Cak i pored depresijacije dolara u odnosu na evro ovo je nenormalno i tacka!!

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Zanima me kad ce i kod nas krenuti onaj signal (kako li se to tacno zove) koji GPS uredjaju govori o radovima na putu, zagusenjima, zatvorenim ulicama i sl. ?!

Koristio sam neki Mio (ne znam koji) par dana i stvar radi dobro. Mape su lose osim za Bgd. Manja mesta (Temerin i sl.) su jako lose odradjena, ne postoje ni neke ulice u centrima naselja, a o kucnim brojevima da ne govorimo. Predgradja Zagreba koja postoje oko 10 godina takodje ne postoje u mapama iz polovine 2007-e godine.
                najobicnija karta je jos uvek daleeeko pouzdanija. Mozda ne prakticnija, ali pouzdanija svakako i preciznija.

Svaki GPS je, kao uredjaj (hw) mnogo jeftin u odnosu na svoju cenu pa smatram da placamo intelektualnu svojinu u vidu mapa, satelita i kojecega jos... Pa kad je placamo, zasto ne dobijamo ceo paket a i to sto placamo ... placamo k'o da smo poslednje budale na svetu ?
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mill
                  CBC Član
                  • 27.09.2007
                  • 82
                  • The dark side

Upravo gledam Garmin Nuvi 350, na Amazon.com (http://www.amazon.com/Garmin-n%C3%BC...5166956&sr=8-1) kosta 130e, a kod nas...pogadjajte dva puta...380e! Smesno, smesno !!!! Ne mogu da prestanem da se smejem monopolima u ovoj zemlji namenjenim ****nju srpskih ovaca!

Comment

• Dragon
                    CBC Senator XXL
                    • 15.11.2006
                    • 963
                    • Beograd

Ja sam pre nekoliko dana video u Italiji onako na brzinu Mio MOOV sa ekranom 4.3" za 199 evra sa kartama Italije, Francuske i Nemacke.
                    Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• mill
                      CBC Član
                      • 27.09.2007
                      • 82
                      • The dark side

E to se zove KONKURENCIJA, to je VEOMA retka zverka u ovoj kvazi-zemlji!! Ma neka ljudi kod nas samo kupuju i neka ih ****ju...ne, imam jos bolji predlog, neka onaj najbzvz Garmin 200 kosta 1000e, je'l moze ?! E to bi bilo super!!

Nego sad me interesuje nesto drugo, da li je moguce da se niko nije setio da uvozi (na bilo koji nacin osim ovog zvanicnog monopola) ove uredjaje u nasu zemlju - bez mape ?! Sigurno bi se to isplatilo, a za kupce bi to bilo bolje.

Comment

• malivuk406
                        CBC Senator XXL
                        • 04.04.2007
                        • 490
                        • Nbg

ev, ja u sept idem u Spaniju, i uzimam sebi Nuvi 760 ili eventualno 710, pa ako jos nekome treba Garmin neka javi... naravno, bez PDV-a...

a zamalo da se za****m i kupim ovde za te pare 200w..

Comment

• mill
                          CBC Član
                          • 27.09.2007
                          • 82
                          • The dark side

Ja stvarno ne znam zasto to niko ne uvozi, da li ta firma ima monopol pa niko drugi ne sme, ili sl., ali valjda bi neko mogao "polovne" da prodaje ili sl. Ma ne znam, uopste mi nije jasno. Hleb, mleko, meso, gorivo, Garmin i sve ostalo je skuplje u zemlji Srbiji sa prosecnom platom od 400e, nego u Nemackoj sa prosecnom platom 2000e!! Hajde neka nam neko objasni nasu ekonomiju.

Comment

• malivuk406
                            CBC Senator XXL
                            • 04.04.2007
                            • 490
                            • Nbg

pa kako ti ocekujes da oni sa ovim cenama goriva voze Audije sa 6.0 W12 motorima, a rade posteno...?
                            a nije samo Garmin, pogledaj generalno cene vecine navigacija kod nas... pogledaj cene LCD i plazma TV-a kod nas i u Nemackoj...
                            aa, nasao sam u nemackoj je 305E nuvi 760...
                            e, ne kontam, tamo u specifikaciji pise da 710 nema glasovno navodjenje jel to neki zajeb, ili...? posto su u principu 710/760 isti, pa ne znam dal da dajem 50E vise...

Comment

• nidza
                              CBC Senator XXL
                              • 16.04.2008
                              • 496
                              • nbgd

Mio C520 sam uzeo pred more i moram da priznam da radi posao odlično. Jeste u pitanju vremešan uređaj, ali i MioMap v3.3 sa novim mapama (7.2007) je vrlo korektan softver. Prijatno iznenađenje je vrlo glasan zvučnik iz nosača za kola, punjač za kuću i fenomenalni BT handsfree, koji ne samo da pegla razgovore ko zmaj, nego je iz telefona učitao ceo adresar i istoriju poziva. Uopšte nisam znao da je to uopše moguće... (mada bi mogao da ima i SMS).

Vrlo vrlo korektan uređaj, malo skuplji od najjeftinijih kineza, a nudi daleko više. Skinuo sam IGO 2008 za njega, sa sve novim mapama, nego nemam SD karticu dovoljno veliku da testiram kako to šljaka, pa ćemo to da rešimo ovih dana.

Na netu ima puno uputstava za tvikovanje i ubacivanje svakakvih softvera, neki tvikovi izgledaju brutalno dobro i drastično povećavaju funkcionalnost uređaja, ali moram da priznam da me mrzi da se bakćem sa tim - veoma sam zadovoljan i postojećom situacijom, tako da će verovatno konačno rešenje da budu nove mape iz novog IGO, a uređaj neka šljaka softverom sa kojim je isporočen, stvarno mu ništa ne fali.

Adekvatan Garmin je isto vrlo interesantan uređaj, ali mnogo su skuplji, a stekao sam utisak da je to sve sad postalo manje-više isti đavo. Polovan Nuvi sa sličnim karakteristikama i manjim ekranom je polovan oko 250 evra, a mene je ovaj Mio sa 2 godine garancije izašao manje u nekoj kompenzaciji.
                              Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• JAPANX
                                CBC Senator XXL
                                • 10.08.2006
                                • 2159
                                • Beograd

reci mi koliko su verne mape za mio ??

Comment

Working...
                                X